Είστε νέοι στο SUSE; Συζητήστε εδώ.

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Κυρ, 01/13/2008 - 23:19 | 1' | 82

πωσ μπαινεισ σαν ROOT  στα opensuse 10.2 δε μπορω να τρεξω ενα προγραμμα και μου ζηταει να το τρεξω ωσ super user αν το μυνημα εχει ερθει 2 φορεσ με συγχορειτε αλλα θα σασ παρακαλουσα να μου απαντησετε γρηγορα ευχαριστω

Φόρουμ
Tags
Δώσε αστέρια!

MO: 5 (ψήφοι: 1)

Σχόλια

Κοιτα το βασικο μου προβλημα ειναι οταν τρεχω 3-4 μαζι κολαει και παει παρα πολυ αργα,προβλημα που δεν εχω στο Debian.

Υπαρχει καποια εντολη για να το δω αυτο;Καρτα γραφικων εχω μια nvidia με 512 ram,αλλα δεν φορτωσα τιποτα drivers εγω χειροκινητα,οτι εκανε με την εγκατασταση,θες να μου πεις που μπορω να βρω και να κανω εγκατασταση drivers γιατι απο οτι καταλαβαινω τωρα εκει πρεπει να ειναι το προβλημα.

 

You may say I'm a dreamer But I'm not the only one I hope someday you'll join us And the world will be as one

Όταν τρέχεις ποιά 3-4 προγράμματα? Εκεί που θα σου πάει αργά, άνοιξε και μια κονσόλα και δώσε την εντολή top για να δεις περίπου τι γίνεται, τι σου τρώει τον επεξεργαστή. Δεν χρειάζεται να βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα...

τελευταια αντιγραφω κατι σκληρους για ενα back up που φτιαχνω και οταν αντιγραφω σερνετε,σημερα δεν εχω κατι τετοιο για να δω το το αλλα οταν ειναι θα το δωσω ενα screenshot και θα το ανεβασω.

You may say I'm a dreamer But I'm not the only one I hope someday you'll join us And the world will be as one

αυτοι που μετεφερα χτες ηταν fat32,εχει σημασια;

You may say I'm a dreamer But I'm not the only one I hope someday you'll join us And the world will be as one

Συμβαινει τωρα,ειμαι στον εξωτερικο 120 giga σκληρο που ειναι fat32 και επιλεγω καποια αρχεια με το control πατημενο και παταω delete και παει απελπιστικα αργα.Επισεις ο καδος ανακυκλοσης γεμιζει υπερβολικα γρηγορα(περιπου στα 7-8 giga) και μου λεει οτι πρεπει να τον αδειασω χειροκινητα σταματοντας την διαγραφη που δινω εντολη να κανει.Μου πεταει και ενα μυνημα ' Η διαδικασια trash πεθανε ξαφνικα'

You may say I'm a dreamer But I'm not the only one I hope someday you'll join us And the world will be as one

Γενικά, χωρίς να γνωρίζω αν υπάρχει κάποιο "ειδικό" πρόβλημα, τα fat32 και ntfs δεν τα πάνε καλά με το Linux. Όχι τόσο απο πλευράς ταχύτητας ανάγνωσης - εγγραφής αλλά απο την πλευρά οτι χρησιμοποιούνε τον επεξεργαστή. Παρ' όλα αυτά η διαγραφή μου γίνεται γρήγορα, οπότε δεν είμαι και σίγουρος οτι όλα πανε καλά. Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις και με κάποιον άλλο δίσκο. Για το συγκεκριμένο με τον κάδο, να σου πω την αλήθεια, δεν τον έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, είμαι οπαδός της διαγραφής μια και έξω.

Πως μπορω να τσεκαρω αν κατι παει στραβα και πως κανω διαγραφη μια και εξω,χωρις καδο;

Οταν λεμε καθυστερει δεν ενοω 3-5 δευτερολεπτα που μπορει να εκανε καμοια φορα και στα Ubuntu που ειχα πριν,μιλαμε για 1 λεπτο και παραπανω και τελικα μερικες φορες να μην κανει την δουλεια.

You may say I'm a dreamer But I'm not the only one I hope someday you'll join us And the world will be as one

χωρίς καμία παρεξήγηση: σίγουρα υπάρχουν στον χώρο του λινουξ πολλά όμορφα να μάθεις αλλά δεν χρειάζεται να μισείς τα windows γιατί σε βλέπω σύντομα να αρχίζεις να μισείς και το linux. Με τον καιρό θα με καταλάβεις τι θέλω να σου πω.

 

Γενικά καλή αρχή.

Γεια σας, Θελω να εγκαταστησω το KDE στον προσφατα φορμαρισμενο OpenSUSE GNOME PC μου. Εχω μια σχετικη εμπειρια με το Linux γιατι ειχα δουλεψει με UBUNTU. Στο ubuntu ειχα δωσει μια εντολη σε terminal και ειχε κατεβασει το Kubuntu ετσι απλα. Στο OpenSUSE????

Yast --> Προσθαφαιρεση λογισμικου --> Πάνω αριστερά σου έχει ένα κουμπακι που λέει "Προβολή"
Πατάς και κλικάρεις στο patterns. Θα σου βγεί μια νέα καρτέλα, θα βρείς εκεί τα KDE4 dekop environment και Βασικό Σύστημα KDE4. Τα επιλέγεις, πατάς αποδοχή και είσαι κομπλέ. Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά μου φαίνεται οτι αυτό είναι.

Καλησπερα σε ολους τους linuxαδες
Για να παιζει το pc μου dvd ταινιες ποιο προγραμμα θεωρειται οτι ειναι το καλυτερο???

Αν έχεις περιβάλλον KDE πολύ καλό είναι το Kaffeine και φυσικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και vlc ή smplayer, όποιο σου αρέσει και σε βολεύει περισσότερο. Προϋπόθεση είναι να έχεις εγκατεστημένο το πακέτο libdvdcss για το ξεκλείδωμα των DVD. Συνήθως το εγκαθιστούμε από ξεχωριστό αποθετήριο, δες σε αυτήν τη σελίδα τον τρόπο. Είναι για την έκδοση 11.3 του openSUSE, αν έχεις παλαιότερη έκδοση πήγαινε ένα επίπεδο παραπάνω για να διαλέξεις την έκδοσή σου. Ακολουθώντας τις οδηγίες αυτές μπαίνουν όλα τα πακέτα που απαιτούνται για αναπαραγωγή των restricted formats (mp3, mpg4 κ.λπ.).

************************

www.postokano.gr

Παιδία ψάχνω ένα πρόγραμα για να φτίαξω σε live usb το Opensuse, που να δουλεύει σε Ubuntu .

Ευχαριστώ.

kiriakos321]Παιδία ψάχνω ένα πρόγραμα για να φτίαξω σε live usb το Opensuse, που να δουλεύει σε Ubuntu .

Ευχαριστώ.

Τι ακριβώς εννοείς? Τι θέλεις να κάνεις? Να τρέχεις suse σε κάποια virtual μηχανή σε ubuntu  ?

jvarkas]

kiriakos321]Παιδία ψάχνω ένα πρόγραμα για να φτίαξω σε live usb το Opensuse, που να δουλεύει σε Ubuntu .

Ευχαριστώ.

Τι ακριβώς εννοείς? Τι θέλεις να κάνεις? Να τρέχεις suse σε κάποια virtual μηχανή σε ubuntu  ?

Μάλλον ο kiriakos321 εννοεί να φτιάξει ένα live usb με διανομή opensuse, και να το φτιάξει μέσω ubuntu διανομή!!
 

έχω κάνει εγκατάσταση το freemat αλλά δεν βλέπω καμία συντόμευση στις εφαρμογές μου και ουτε το βρήσκει η αναζήτηση. Το YaST το δείχνει σωστά εγκατεστημένο.
πως μπορώ να το τρέξω;

Λογικά το πακέτο δεν έχει συντομεύσεις για εκκίνηση απο γραφικό περιβάλλον.

Δοκίμασε να το τρέξεις από την γραμμή εντολών.

και ποια είναι η εντολή;
γενικά έχω ένα θέμα αφου μέχρι τώρα έχω χρησιμοποίησει Ubuntu και LinuxMint,...
υπέρχουν αρκετές διαφορές με τα SUSE...

προσπαθώ να ανοίξω ένα .mdb φάκελο, που είναι μια έτοιμη βάση δεδομένων για το access, και δεν έχω βρει κάποια λύση ωστε να μπορέσω να το ανοίξω μέσω του libreoffice. έχω κατεβάσει όλα αυτά που χρειάζεται για να έχει κάποιες βιβλιοθήκες που προτείνονται από διάφορα forums, αλλά όταν πάω να το ανοίω κατ' ευθείαν με διπλό κλικ κολλάει και δεν βγάζει τίποτα με το libre office, ενω όταν ανοίγω πρώτα το libre-base δεν μου εμφανίζει καμία βιβλιοθήκη στην επιλογή ODBC που είναι και η προτεινόμενη κίνηση που δείνουν τα forums.
Έπίσης το MDB-Viewer που κατέβασα από το YaST μου ανοίγει τους φακέλους που έχει μέσα αλλά δεν το τρέχει κανονικά...
υπάρχει κάνποιος που έχει καμία ιδέα πάνω σε αυτό;;
θα ήταν πολυ χρήσιμο να μπορούσα να το τρέξω μεσ' τα linux, το libreoffice που έχω ειναι 3.5

Είμαι αρχάριος και θέλω να δοκιμάσω μέσα απο live cd το opensuse σε laptop ACER 5536 με AMD ATHLON X2 64 4gb ram ATI Radeon HD3200,αλλά περίπου στο μέσο της διαδικασίας ο υπολογιστής σβήνει,όταν τον ανοίγω τα windows δε φορτώνουν,γίνεται autorepair και μετα τα windows ειναι OK.Δοκίμασα και άλλες διανομές (PCLINUXOS,MINT) για να δώ αν φταίει η opensuse και μόνο η MINT λειτούργησε.Μήπως κάποιος μπορεί να βοηθήσει?

bmanos68]Είμαι αρχάριος και θέλω να δοκιμάσω μέσα απο live cd το opensuse σε laptop ACER 5536 με AMD ATHLON X2 64 4gb ram ATI Radeon HD3200,αλλά περίπου στο μέσο της διαδικασίας ο υπολογιστής σβήνει,όταν τον ανοίγω τα windows δε φορτώνουν,γίνεται autorepair και μετα τα windows ειναι OK.Δοκίμασα και άλλες διανομές (PCLINUXOS,MINT) για να δώ αν φταίει η opensuse και μόνο η MINT λειτούργησε.Μήπως κάποιος μπορεί να βοηθήσει?

Δοκιμάζεις την 64bit έκδοση ή την 32bit;

a_plom]προσπαθώ να ανοίξω ένα .mdb φάκελο, που είναι μια έτοιμη βάση δεδομένων για το access, και δεν έχω βρει κάποια λύση ωστε να μπορέσω να το ανοίξω μέσω του libreoffice. έχω κατεβάσει όλα αυτά που χρειάζεται για να έχει κάποιες βιβλιοθήκες που προτείνονται από διάφορα forums, αλλά όταν πάω να το ανοίω κατ' ευθείαν με διπλό κλικ κολλάει και δεν βγάζει τίποτα με το libre office, ενω όταν ανοίγω πρώτα το libre-base δεν μου εμφανίζει καμία βιβλιοθήκη στην επιλογή ODBC που είναι και η προτεινόμενη κίνηση που δείνουν τα forums.
Έπίσης το MDB-Viewer που κατέβασα από το YaST μου ανοίγει τους φακέλους που έχει μέσα αλλά δεν το τρέχει κανονικά...
υπάρχει κάνποιος που έχει καμία ιδέα πάνω σε αυτό;;
θα ήταν πολυ χρήσιμο να μπορούσα να το τρέξω μεσ' τα linux, το libreoffice που έχω ειναι 3.5

Πολύ δύσκολο το βλέπω να κάνεις προκοπή. Το mdb είναι κλειστό φορμάτ και ουσιαστικά η όποια (ελάχιστη) υποστήριξη που υπάρχει στο LibreOffice είναι σε επίπεδο μαντεψιάς...

αυτό έχω καταλάβει και εγω...και δεν βλέπω προκοπή από τα OpenOffice πάνω σε αυτό, αλλά μεσω wine που έβαλα τα MSOffice 2007 δεν τρέχουν κανονικά, είναι χάλια η ανάληση και τα βγάζει όλα τεράστια χωρίς να έχω μπορέσει να το αλλάξω αυτο μεσω του wine.
Μια άλλη λύση που βρήκα ειναι το Kexi, που δεν το ανοίγει ανονικά και δεν το τρέχει κανονικά....
Το πρόγραμμα που θα ήθελα να τρέξω είμαι το MaxDEA, είναι ένα πρόγραμμα DEA( data envelopment analysis) και είναι οικονομικό, για την αποτελεσματικότητα. Δεν έχω βρει κατι για linux πάνω σε αυτό.
έχετε καμία ιδέα;;

Δυστυχώς δεν έχω υπόψη μου το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Οπότε δεν μπορώ να βοηθήσω.

Νομίζω η μόνη σου λύση είναι το VirtualBox. Το τρέχεις σε Linux, φτιάχνεις μια εικονική μηχανή με windows και εγκαθιστάς εκεί το πρόγραμμα που θες. Έτσι και είσαι μόνιμα στο Linux και κάνεις τη δουλειά σου με το πρόγραμμα στα Windows. :)

Το VirtualBox μου είναι γνωστό και όταν είχα τα LinuxMint το χρησιμοποιούσα αλλά ήταν πάραπολυ αργό..όταν μίλησα με ένα παιδί που δούλευαι χρόνια MONO με OpenSUSE έμαθα οτι υπάρχουν οδηγίες για να το κάνω σωστά εγκατάσταση και ανάλογα με τις πηγές που θα το δώσω να τρέχει σωστά..αλλά από την αρχή που έβαλα το VirtualBox στα 12.2 64-bit gnome desktop δεν μπορώ να ανοίξω κανένα virtual machine, μου βγάζει ένα σφάλμα:
Failed to open a session for the virtual machine win 7.

The virtual machine 'win 7' has terminated unexpectedly during startup with exit code 1.

Result Code: NS_ERROR_FAILURE (0x80004005)
Component: Machine
Interface: IMachine {22781af3-1c96-4126-9edf-67a020e0e858}

και μετα:

Kernel driver not installed (rc=-1908)

The VirtualBox Linux kernel driver (vboxdrv) is either not loaded or there is a permission problem with /dev/vboxdrv. Please reinstall the kernel module by executing

'/etc/init.d/vboxdrv setup'

as root. If it is available in your distribution, you should install the DKMS package first. This package keeps track of Linux kernel changes and recompiles the vboxdrv kernel module if necessary.

και παρ' όλο που έχω κάνει όλες τις ενέργειες που έχω δει από τα forums δεν έχω καταφέρει να το τρέξω....

όχι θέλω να βάλω τα 32-bit windows 7......τα OpenSUSE είναι τα 64-bit....
είδα οτι αρκετός κόσμος δεν έχει βρει λύση....να περιμένω κανένα άλλο update;
το χρει'αζομαι το VirtualBox πάντως...

μετά από κάποιο update κάποια πράμματα στο VirtualBox έχουν αλλάξει...
τώρα μου βγάζει οτι τα Win7 είναι Aborted, τι σημαίνει αυτό; τι μπορώ να κάνω;