εγραφη ηχου σε midi format

ron14 | Παρ, 09/10/2010 - 01:07 | 1' | 4

γεια χαρα παιδες μετα απο καιρο.(μας φαγαν οι δουλειες).γνωριζει καποιος με ποιο προγραμα εγραφης ηχου μπορω να αποθηκευσω τον ηχου σε .mid;

οσο εψαξα δεν βρηκα κατι.

 

 

 

 

 

''Να απελευθερωσουμε την καθημερινη ζωη απο την αθλιοτητα αυτης της κοινωνιας"

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Δεν μπορείς να αποθηκεύσεις/μετατρέψεις εύκολα wave (κ mp3, ogg, κλπ κλπ) σε midi format, γιατί δεν είναι το ίδιο πράγμα (αν αυτό θες να κάνεις).

Τα μεν πρώτα κρατάνε κυματομορφές ήχου, το δε δεύτερο κρατάει "νότες" για το κάθε όργανο. Σα να λέμε ένα εργαλείο που μετατρέπει wave->midi, θα μπορούσε να "ακούσει" ένα τραγούδι κ να σου γράψει παρτιτούρα με νότες, για κάθε όργανο χωριστά.

Λίγο δύσκολο (αδύνατο δε θα το πω όμως :))

Τα midi τα δημιουργείς παίζοντας κάτι σε ένα ηλεκτρονικό μουσικό όργανο κ ηχογραφόντας σε ένα midi sequencer, ή κ στον υπολογιστή. Για απλά πράγματα, κ αν ξέρεις από μουσική, μπορείς να γράψεις τις νότες στον υπολογιστή, να επιλέξεις "όργανα" κ να το σώσεις σαν midi.

Κλασσικό πρόγραμμα για να δουλεύεις midi σε linux είναι το rosegarden, διαθέσιμο στις περισσότερες διανομές.

Επίσης, αν δε σε πειράζει, θα μεταφέρω το θέμα σου στην ενότητα "linux κ ήχος", μιας κ η ερώτηση δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε (k)ubuntu κ παράγωγα.

-- gnu_labis

Το Linux ΔΕΝ είναι Windows!!!

Ριξε και μια ματια εδω http://sound.condorow.net/midi.html

ολο και κατι θα βρεις!

ευχαριστω παιδια.οντως ειναι μπερδεμα.μπορω να γραψω τις νοτες στο pc αλλα σκεφτομαι οτι αφου τα midi μετατρεπονται σε wav η mp3 καπως θα γινεται και το αλλο που σκεφτομαι.θα τσεκαρω το link μηπως κατι βρω.

 

 

 

 

 

"να απελευθερωσουμε την καθημερινη ζωη,απο την αθλιοτητα αυτης της κοινωνιας."

Το αντίστροφο, wav σε midi, είναι απο τα πιο δύσκολα πράγματα που υπάρχουν, ειδικά για πολυφωνικά όργανα ή για όργανα με μεγάλο εύρος αρμονικών. Γενικά ξέχνα το, εκτός αν έχεις το κάθε μονοφωνικό όργανο σε ξεχωριστό κανάλι ή τύμπανα με ξεχωριστό κανάλι για μπότα, ταμπούρο κτλ. Αλλά και πάλι, μόνο εμπορικά προγράμματα κάνουν αυτή τη δουλειά (σε Win-Mac μόνο απο οτι γνωρίζω). Αν θες κάτι πιο συγκεκριμένο, ρώτα.