Ubuntu Manual, Εγχειρίδιο του Ubuntu (για αρχάριους)

C7P | Πέμ, 07/22/2010 - 14:13 | 3' | 2

Το "Ξεκινώντας με το Ubuntu 10.04" είναι ένας περιεκτικός οδηγός αρχαρίων για το λειτουργικό σύστημα Ubuntu. Η συγγραφή του έγινε υπό μια άδεια ανοιχτού κώδικα και είναι ελεύθερο για λήψη, μελέτη, τροποποίηση και διανομή.

Το εγχειρίδιο αυτό θα σας βοηθήσει να εξοικειωθείτε με καθημερινές εργασίες, όπως για παράδειγμα το σερφάρισμα στο διαδίκτυο, η αναπαραγωγή μουσικής και η σάρωση εγγράφων. Έχοντας δοθεί έμφαση στις εύκολες ως προς την εφαρμογή οδηγίες, είναι κατάλληλο για χρήστες ποικίλων επιπέδων εμπειρίας.

  Κατεβάστε το εγχειρίδιο, τώρα!

Εκτός από την ηλεκτρονική μορφή του εγχειριδίου μπορείτε να κατεβάσετε την ειδικά μορφοποιημένη έκδοση του για εκτύπωση, απο τον ιστότοπο http://ubuntu-manual.org/. Επίσης σας δίνετε η δυνατότητα να παραγγείλετε όλο το βιβλίο από το lulu.com

Το ελληνικό εγχειρίδιο είναι το πρώτο μεταφρασμένο εγχειρίδιο που δημοσιεύτηκε (!) χάρης την άψογη συνεργασία της μεταφραστική ομάδας (απο το ubuntu-gr.org)

----
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Ubuntu Manual Project:

  • Σε κάθε έκδοση του Ubuntu θα δημοσιεύει νέο, ενημερωμένο εγχειρίδιο
  • Εργάζεται μαζί με την ομάδα τεκμηρίωση του Ubuntu, πάνω σε ένα νέο ιστότοπο το "Ubuntu Learning Center" που θα είναι μια πληρέστατη πηγή τεκμηρίωσης
  • Εργάζεται πάνω σε ένα νέο εγχειρίδιο (Developers/Contributors Manual) που θα απευθύνεται στους πιο προχωρημένους χρήστες
  • Αναπτύσσει την εφαρμογή quickshot, για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ

Η ελληνική ομάδα του έργου ψάχνει για περισσότερους μεταφραστές, bug trackers και άτομα που κατέχουν την ελληνική γλώσσα- για να μας βοηθήσουν στην επιμέλεια του μεταφρασμένου κειμένου-. Αν κάποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην ομάδα, ας μου στείλει ΠΜ (ανεξάρτητα από το αν έχει υψηλές ή χαμηλές γνώσεις πάνω σε τεχνικά θέματα ή στα αγγλικά).

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

εριξα ενα πολυ γρηγορο ξεφυλλισμα, και μπορω να πω πως ειναι πολυ καλο εγχειριδιο για καποιον που ξεκιναει με το ubuntu.

Αυτη η δουλεια θα βοηθησει πολυ κοσμο. 

Γεια και χαρά σε όλους.

Το εγχειρίδιο, ιδιαίτερα η Ελληνική του έκδοση, δίνει φτερά σε όλους τους χρήστες της διανομής πρωτόφερτους, αρχάριους, παλαιούς ή έμπειρους.

Ένα (μεγάλο) ΜΠΡΑΒΟ για όλα τα παιδιά της Ελληνικής κοινότητας τα οποία συμμετείχαν.

 

The Development of the C Language