Που πήγαμε ...?

g.b | Τετ, 06/23/2010 - 16:31 | 1' | 71

 εντύπωση μου είναι ότι έχουμε μείνει λίγοι εδώ πέρα και ότι όσο περνάει ο καιρός γινόμαστε όλο και λιγότεροι ...

(βάζω τον εαυτό μου μέσα για να μην ακούγεται άσχημα) ..

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

emcpn]

marlene]Που το βρήκες αυτό το λινκ.. Δεν ισχύει εδώ και πολύ καιρό.. Το φόρουμ είναι στο www.podilato-forum.gr Έλα να το δεις.. :)

 

To dark theme που έχεις βάλλει τα σπάει !!!

 

Θα συμφωνήσω για το dark θεματάκι. Αξιόλογη δουλειά, αν μη τι άλλο και ενδιαφέρον για όσους έχουν ως χόμπυ την ποδηλασία. Μου άρεσε.

Για τις φιλίες. Όπως προανέφερα, η φιλία είναι μια αμφίδρομη σχέση. Τηλεφωνάς, τηλεφωνώ, ενδιαφέρεσαι, ενδιαφέρομαι. Εδώ με αδέλφια ή ξαδέλφια και κάνουμε να βρεθούμε χρόνια γι' αυτό το λόγο και θα κολλήσουμε στους ιντερνετικούς (ή μη) φίλους;

Καταλαβαίνω τι έγραψες και πώς το έγραψες, αλλά θα διαφωνήσω ότι απέχουμε πολύ από την πραγματική ζωή. Δεν απέχουμε και τόσο. Φίλοι που πέρασαν από τη ζωή μας και χάθηκαν, έτσι, ξαφνικά, χωρίς ιδιαίτερο λόγο, υπάρχουν πολλοί. Όλοι θα έχετε κάποια παραδείγματα. Μπορεί να είναι φίλοι από παλιές δουλειές μας, από fora στο διαδίκτυο, από καλοκαιρινές διακοπές, από παλιές μας σχέσεις, από τον στρατό, από τον πολιτιστικό σύλλογο της παλιάς μας γειτονιάς. Άπειρα παραδείγματα.

Όλοι μας θεωρούμε ως ιδανικό την πραγματική φιλία, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν υπάρχει πια στις μέρες μας. Έσβησε μαζί με τις αλάνες, με τα αρώματα των γιασεμιών, με τις φτωχικές μονοκατοικίες, με τις χαρούμενες παιδικές φωνές... Η σκληρή πραγματικότητα είναι εδώ για να μας υπενθυμίζει ότι είμαστε πια "απρόσωποι", χαμένα nick names που εναλλάσσονται, avatars και ήρωες του πληκτρολογίου.

Ίσως, μέσα από το νέο χόμπυ της ποδηλασίας, να βρεθούν νέοι φίλοι του διαδικτύου, οι οποίοι με τη σειρά τους θα μετατραπούν σε συγκεχυμένες εικόνες και δυσκολοπροφέρετα ιντερνετικά ονόματα.  Το αποτέλεσμα σύντομα θα είναι το ίδιο. Όσο υπάρχουν άνθρωποι, θα υπάρχουν φαγωμάρες, ζήλιες και συμφέροντα. Σε ό,τι με αφορά, προσπαθώ να βοηθώ όσο μπορώ και να παραμένω στο κλίμα της κοινότητας. Αυτό που διδάχθηκα ότι είναι το Linux.

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

Ρε παιδιά, σαν να βιάζεστε λίγο να καρφώσετε την ταφόπλακα στο περιοδικό και το φόρουμ.
Καλοκαίρι είναι, εγώ για παράδειγμα με την ζέστή το τελευταίο πράγμα που σκέπτομαι είναι να ανοίξω τον υπολογιστή…

Ξέρω ότι ίσως αυτό ερμηνευτεί ποικιλοτρόπος, αλλά είναι η αλήθεια.

Marlene, αυτό που λες για την κοινότητα συμβαίνει σε κάθε άποψη της ελληνικής κοινωνίας.

Δεν θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι, θέλουμε ο άλλος να γίνει σ#%^ά σαν και εμάς. Και το λοιπόν;

Τι θα πρέπει να κάνουμε (εκτός από το να βελτιώνουμε τουλάχιστον τον εαυτό μας) στην τελική;

Να τα παρατήσουμε όλα; Να αποχωρήσουμε γενικός; Ε... όχι δεν θα πεθάνουμε κιόλας!

Δεν θα τους κάνω την χάρη δηλαδή.
 

----------------------------------------------------------

My HomePage :)

Νίκο, δεν βάζουμε καμία ταφόπλακα! Απόψεις ανταλλάζουμε και προβληματισμούς... Τώρα αν ξεφεύγουμε κάποια στιγμή σε φιλοσοφικά πεσιμιστικά μονοπάτια, δικαιολόγησέ μας. Είναι και η ρημάδα η ζέστη, βλέπεις... :)

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

Συμφωνω Απολυτα Με τις Αποψεις Της MARLENE.!!

Αλλα Παιδια Μην Απογοητευεστε,Εχει ο Καιρος Γυρισματα.!! Νομιζω Εδω Ειμαστε Ολοι.!!

Πολλα Τα Προβληματα Των ΕΛΛΗΝΩΝ. Μην Ξεχνατε Το Οτι Ειναι και Καλοκαιρι.!!!

 

Το λίνουξ , είναι σαν το ποδόσφαιρο. Όλοι το αγαπάνε , αλλά ο καθένας υποστηρίζει την ομάδα του. Το ότι εγώ θέλω να βοηθώ με διάφορους οδηγούς ή απαντήσεις σε διάφορα φόρουμ και με κάποιες μεταφράσεις σε διάφορα wiki και όχι σε κάποιον οργανωμένο σύλλογο ή ομάδα είναι δικαιωμά μου νομίζω. Αυτά τα συλλογικά δεν τα γουστάρω γενικώς , οπότε γιατί να τα ασπαστώ στο λίνουξ?  Οπότε εν μέρη διαφωνώ με την Μαρλέν και τα παιδιά του athlug. Κανεις δεν είναι υποχρεομένος να συμμετέχει κάπου που δεν θέλει.

Υπάρχουν ξαναείπα φορουμ με τρελλή επισκεψιμότητα και άμμεση απάντηση σε τυχόν προβλήματα.

Αυτά , γιατί βαριέμαι να το αναλύσω παραπάνω. 

επειδη λιγο πολυ εχω κανα χρονο να κανω login! νομιζω με ποιανει το συγκεκριμενο θεμα...

Χωρις να μπω σε πολλες λεπτομερειες, θα πω εναν απο τους λογους (τον βασικοτερο) με δυο παραδειγματα.

Καποτε ειχα σπασει τα μουτρα μου για να δωσω δικαιωματα σε καποιο προγραμμα που ειχα μετατρεψει σε .deb απο .rpm και ειχα ποσταρει ενα sos εδω μεσα, καθως και στο forum του ubuntu, και απο δω με τις οδηγιες του Δημητρη καταφερα να αλλαξω τα δικαιωματα. Σημερα αυτο γινεται με ενα ετοιμο σκριπτακι και μαλιστα χωρις να φυγεις καν απο το γραφικο περιβαλλον (αν θες το κανεις εντελως "μπακαλικα" μπαινοντας κατ ευθειαν σα root και μοιραζοντας δικαιωματα οπου θες)

Καποτε ειχα γραψει ενα οδηγο σχετικα με το vbox και τον αναρτησα εδω, στη σελιδα μου και στο blog μου, τοτε ηταν πολυ χρησιμος για πολυ κοσμο. Σημερα ολη αυτη η δουλεια ειναι υποθεση μερικων κλικ (και αν καποιος αποφασιζει να ασχοληθει με το linux -με το "αγνωστο δηλαδη για το μεσο χρηστη windows"- δε νομιζω πως δε θα βρει μονος του τι κλικ να κανει! ) κι οχι μονο αυτο, αλλα σε vmware  workstation εχει by default ενεργοποιημενο ακομα και 3d acceleration, κατι που πριν δυο-τρια χρονια ηταν απλα μια πρωιμη beta που επρεπε να γραψεις μονος σου τη vm (αντιγραφοντας τεσπα απο καποιον που ηξερε και και επεμβαινοντας μονο σε οτι ηθελες να αλλαξεις) και συνηθως δεν δουλευε η κρασαρε με την πρωτη κτλ κτλ

Καποτε για να δεις κανα κυβο στο beryl επρεπε να κανεις ενα σωρω μαιμουδιες, και μαλιστα οταν ηθελες να τρεξεις καποιο προγραμμα με "βαρυα" γραφικα ηταν καλυτερα να το κλεισεις και να μεταπηδησεις στο "αχαρο" metacity. Σημερα αυτη τη στιγμη που γραφω εχω μονιμο compiz με ολα τα εφε τσιτα, κι εχω ανοιχτα καμια 20ρια παραθυρα στον chromium, ενα παιχνιδι να τρεχει μεσα σε virtual machine  το photoshop σε μια δευτερη, καμποσα ανοιχτα παραθυρα εξωτερικων δισκων, share folders κτλ και το Skype  και το μονο που ζοριζεται ειναι το ...ανεμιστηρακι.

Καποτε οταν πρωτοασχοληθηκα δοκιμαζοντας το suse 5 κομμα κατι (νομιζω...αν θυμαμαι καλα) μονο τα κλαματα δεν ειχα βαλει προσπαθοντας επι ενα μηνα να εγκαταστησω τους ...παρανομους codecs για να ακουσω κανενα mp3 και να δω κανενα dvd (και οταν ελεγα στους τοτε linuxαδες πως εχω ...απαιτησεις να δω dvd μου απαντουσαν με αηδια λες και τους ελεγα πως ηθελα να ...το κανω με την αδελφη μου)  Σημερα ...απλα κατεβαζεις μια διανομη και απλα παιζει τα παντα. 

Καποτε (οχι πολυ παλια) επρεπε να κανω ενα σωρω αλχημιες στο wine για να παιξω κανα game (εχω αναρτησει και οδηγο) η να εχω dual boot.  Σημερα παρα πολλα παιχνιδια τρεχουν μια χαρα στο vmware workstation. (ναι ξερω, το wine ειναι ενα πολυ καλο εργαλειο και αξιζεις την υποστηριξη μας, αλλα ...ας εξελιχθει πρωτα )

 

Με λιγα λογια φιλοι μου, πιστευω πως οπως σε ολες τις κοινοτητες, ετσι κι εδω μπαινεις οταν εχεις κατι να πεις. Αν οχι ισως "βολταρεις" λιγο να δεις κανα νεο θεμα, ισως κανεις και κανα login να πεις μια καλημερα (κατι που προσωπικα μου χρεωνω ως "αγενεια" που δεν το εκανα) αλλα δεν προκειται να κατσεις να ανεβαζεις θεματα αν αυτα δεν εχουν καποια ουσια, και η ουσια -για μενα τουλαχιστο- οσον αφορα το linux ειναι η διαδοση του.  Αν πχ κανω μια εγκατασταση σε ενα φιλο επιβαλλεται να μη σπασω τα μουτρα μου σε καποιο προβλημα, ομως... πλεον δεν υπαρχουν προβληματα που να μην αντιμετωπιζονται με ευκολια ή εστω και μικρη δυσκολια (αντε κι αν πεσεις σε καμια παλαβη περιπτωση, με ενα googling ειναι 100000% σιγουρο πως θα βρεις τη λυση, κι ο λογος ειναι πως πλεον επιταλους υπαρχουν παρα πολλοι linuxαδες, και δεν ειναι σαν τις παλιες "αυθεντιες" που κραταγαν τις "πολυτιμες" γνωσεις τους για τον εαυτο τους λες και ειχαν ανακαλυψει τη φιλοσοφικη λιθο και μετατρεπαν το σιδερο σε χρυσο)

 

Ισως τα παραπανω που ειπα να υπονοουν πως υποβαθμιζω την αξια της σελιδας του linuxformat, αυτο ομως δε συμβαινει.  Στην πραγματικοτητα πιστευω πως αυτη εδω η σελιδα ειναι απαραιτητο συμπληρωμα του περιοδικου, κι αυτο επειδη τα παραπανω τα εγραψα απο τη σκοπια του power user, ομως σιγουρα υπαρχουν νεοτεροι που θα αντιμετωπισουν αρκετα προβληματα καθως και πιο ψαγμενοι (ακομα και developers) οι οποιοι σιγουρα πρεπει να εχουν ενα "στεκι" συνομιλιας και ανταλλαγης αποψεων.

 

 

Με αφορμή αυτά που έγραψε ο φίλος από πάνω, αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι από εμάς που περάσαμε στην βαθμίδα του πιο έμπειρου χρήστη, θεωρούμε πως αυτός ο χώρος δεν έχει κάτι να μας προσφέρει κι έτσι δεν έχουμε το απαραίτητο ενδιαφέρον να μπαίνουμε και να γράφουμε.  Αυτό όμως είναι άσχημο, υπό την έννοια ότι όλη η βάση της φιλοσοφίας του Linux είναι η Κοινότητα και η αλληλοπροσφορά. Τα fora δεν είναι μουσεία στα οποία κανείς θα βρίσκει λύσεις από αρχαία posts, χρονολογίας 2008, 2009, κλπ.  Μπορεί να είναι κουραστικό για κάποιους να απαντούν θέματα που ήδη έχουν απαντηθεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να εγκαταληφθεί ο αρχάριος χρήστης στην τύχη του. Κι εμάς, εάν δεν μας βοηθούσε κάποιος παλαιότερος, δεν θα κάναμε το δύστροπο modem του ΟΤΕ να τρέξει στο Linux, ούτε θ' ακούγαμε mp3.  Θέλω να πω με αυτό, πως η ιδέα της κοινότητας είναι αυτή που μας κάνει να ξεχωρίζουμε από τους υποστηρικτές της πολυεθνικής του Ballmer.  Επίσης, τίποτα δεν μ' εκνευρίζει περισσότερο, όταν διαβάζω από έμπειρους χρήστες (όχι σ' αυτό το φόρουμ) την φράση "Το google είναι ο καλύτερός σου φίλος" ή το παλιό και μη εξαιρετέο "R.T.F.M". Όσοι έχουν αυτή τη νοοτροπία, καλύτερα ν' απέχουν. Δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα και απογοητεύουν και τον νέο χρήστη που μπορεί να κινδυνεύει να τινάξει το σύστημά του στον αέρα και χρειάζεται ΑΜΕΣΗ βοήθεια και καθοδήγηση.

Και αν το πάρουμε κι αλλιώς, τι θα βρούμε ψάχνοντας στο Google; Απαντήσεις που κάποιοι έδωσαν σε άλλα fora, όπου δεν βαριούνται να γράψουν και που έχουν τη διάθεση να προσφέρουν μέσα στην Κοινότητα και να διαδώσουν ως καλοί πρεσβευτές, αυτό που ονομάζεται Linux.

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

ippokratis]

 

Και αν το πάρουμε κι αλλιώς, τι θα βρούμε ψάχνοντας στο Google; Απαντήσεις που κάποιοι έδωσαν σε άλλα fora, όπου δεν βαριούνται να γράψουν και που έχουν τη διάθεση να προσφέρουν μέσα στην Κοινότητα και να διαδώσουν ως καλοί πρεσβευτές, αυτό που ονομάζεται Linux.

 

σωστός....!!!

 

προσυπογράφω ....

 

 

 

 Φιλε ippokratis εχεις απολυτο δικιο σε οτι λες, ΟΜΩΣ θα ηθελα να σχολιασουμε λιγο (πιο πανω το ειπε κι η marlene) αυτο το περι φιλοσοφιας του linux (του ΕΛΛΑΚ γενικοτερα), κοινοτητας και αλληλοπροσφορας. 

Αυτα ολα θα ηταν υπεροχα, ομως σε ελαχιστες κοινοτητες τα εχω δει να υλοποιουνται (το linuxformat ειναι μια απο αυτες). 

Παλιοτερα θυμαμαι οταν πρωτοασχοληθηκα με το linux οπου η υποτειθεμενη "βοηθεια" (και καλα) ερχονταν μεσα απο καναλια ric οπου μπορουσες να μπεις και υποτειθεται εθελοντικα καποιοι πιο εμπειροι θα σε βοηθουσαν, το πρωτο πραγμα που ελαβα ως απαντηση ηταν το RTFM ! (οταν καποιος μου εξηγησε τι σημαινει αποστομωσα τον ηλιθιο που μου το πεταξε λεγοντας του με αθωωτητα πως  "εγραψα στην κονσολα RTFM και μου εβγαλε πως η εντολη δεν υπαρχει χιχι")

Εμεις νομιζω ειμαστε πολυ καλυτεροι απο τις "αυθεντιες" εκεινης της εποχης, και αν μη τι αλλο οσο πενιχρη κι αν ειναι η συνεισφορα μας, ειναι θετικη για τη διαδοση του linux κι οχι αρνητικη, κι αυτο νομιζω ειναι πολυ σημαντικο.

Ολοι αυτοι μιλουσαν τοτε για την κοινοτητα και την εθελοντικη τους συνεισφορα, ενω στην πραγματικοτητα ηταν μια -η περισσοτερες- ελιτιστικη κλικα και τιποτα περισσοτερο.

Θυμαμαι καποιον τυπο οπου ως νεος Che Guevara παινευοταν για την επανασταση που εκανε εναντια στο κατεστημενο των μονοπωλιων με τις γνωσεις του, και σε καποιο μυνημα ειχε γραψει πως ειναι κριμα που το suse (τοτε) εχει αρχισει να γινεται ευκολη διανομη και ο καθε μπεμπης (αυτη τη λεξη ειχε πει) μπορει τωρα να το εγκαταστησει και να το τρεξει !!! και αναπολουσε τις "παλιες καλες εποχες" που μονο αυτος και 5 αλλοι ειχαν linux στα μηχανακια τους.

Εμεις σιγουρα ειμαστε πολυ καλυτεροι τους, και ακομα κι αν δινουμε τον εθελοντισμο μας με το σταγονομετρο, αυτο που δινουμε ειναι πραγματικα εθελοντισμος και η δουλεια μας ειναι πολυ πιο ποιοτικη, πιστευω πως δεν εχεις αντιρηση σε αυτο. (σκεψου τι ειναι καλυτερο? να μπεις καπου ζητωντας βοηθεια και να βρεις 100 ατομα κι οι 99 απο αυτους να σου λενε οτι εισαι ηλιθιος και να πα να γ...θεις! η να βρεις 1-2 ατομα και να ασχοληθουν με το προβλημα σου πραγματικα? )  

Τοτε ηταν η εποχη οπου τα προβληματα ηταν υπαρκτα και πραγματικα, και το να κανεις 5-6 πραγματα ηταν πολυ δυσκολο (αν και οι "αυθεντιες" εσκουζαν πως το linux ειναι πανευκολο και πως παλιοτερα ηταν πραγματικα δυσκολο).

Σημερα σιγουρα εχουμε πολλα θεματα για συζητηση, ομως προβληματα του στυλ γορδιου δεσμου δεν υπαρχουν πλεον, χαρη σε ανθρωπους που σκεφτηκαν το μεσο χρηστη και γραψαν εργαλεια που προωθησαν πραγματικα το linux.

 

 

 

 

εγώ νομίζω ότι το φόρουμ εδώ δεν  <<< <<δίνει την αίσθηση ότι πεθαίνει>>>>> (ελπίζω να το έβαλα σε πολλά εισαγωγικά)

επειδή δεν υπάρχουν προβλήματα προς επίλυση , το ότι όλο και λιγότεροι μπαίνουνε εδώ μέσα δεν μπορώ να δεχτώ ότι

έχει να κάνει με το γεγονός ότι πλέον είναι παιχνιδάκι να εγκαταστήσεις arch στο pc σου ....δεν μπορεί να είναι αυτό ....

εγώ πάντως ευτυχώς δεν έτυχα να μου πει κανένας read the f.....g  manual   γιατί ειλικρινά δεν ξέρω πως θα απαντούσα ....

πάντως όχι καλά διότι πριν δύο χρόνια ήμουν πιο <<τρελός>> γενικά και δεν χαμπάριαζα και πολύ ....

εγώ νομίζω ότι βαρεθήκαμε ...συν το γεγονός ότι πλεον τα προβλήματα που ταλαιπωρουν πλεον τους χρήστες είναι προβλήματα που μπορεί

να δωσει απαντήσεις κάποιος μόνο αν είναι από μέσος χρήστης και πάνω ...

οι λύσεις που μπορεί να δώσει ένας απλός χρήστης σαν και εμένα ας πούμε περιορίζονται σε απλά πράγματα ....και μπαίνω ξαναμπαίνω

αλλά τα προβηματα που βλέπω να ρωτάνε διάφοροι δεν μπορώ να τα επιλύσω , στενοχωριέμαι για αυτό αλλά έτσι είναι ...

γιατί άλλο να δίνεις μια λύση με μια εντολη  ....να λες στον άλλον γράψε αυτό.....

και άλλο να πρέπει να έχεις μέσα στο μυαλό σου ολόκληρα εγχειρίδια ....

π.χ ρωτάει το παίδί εδω κάτι που ούτε το ξέρω , ούτε το έχω ξανακούσει και φαντάζομαι ούτε πρόκειται ....τι απάντηση να δωθεί ?

(δεν ξέρω αν έγινα κατανοήτός εδώ το προσπάθησα πάντως)

 

οι απαντήσεις στο λίνουξ έχουν πλάκα για πολύ κόσμο πιστεύω (για εμένα τουλάχιστον σίγουρα) αν είναι κάπως έτσι

και αν δεν έχει και λίγο πλάκα ....τότε γιατί να το κάνεις....?

σωστά?

 

 

καλημέρα.

 

 

g.b]

...συν το γεγονός ότι πλεον τα προβλήματα που ταλαιπωρουν πλεον τους χρήστες είναι προβλήματα που μπορεί

να δωσει απαντήσεις κάποιος μόνο αν είναι από μέσος χρήστης και πάνω ...

οι λύσεις που μπορεί να δώσει ένας απλός χρήστης σαν και εμένα ας πούμε περιορίζονται σε απλά πράγματα ....και μπαίνω ξαναμπαίνω

αλλά τα προβηματα που βλέπω να ρωτάνε διάφοροι δεν μπορώ να τα επιλύσω , στενοχωριέμαι για αυτό αλλά έτσι είναι ...

Πολύ εύστοχη παρατήρηση, με το που το διάβασα είπα "ναι όντως" διότι και σε μένα συμβαίνει αυτό. Παρόλο που τα τελευταία 3 χρόνια έχω κάνει μεγάλη πρόοδο (μετά από αρκετές ώρες ενασχόλησης και σκαλίσματος, βάλε-βγάλε διανομές κ.λπ.) η εμπειρία μου εστιάζεται κυρίως σε βασικά προβλήματα τα οποία αρχίζουν και σπανίζουν και εμφανίζονται πιο ζόρικα θέματα. Βέβαια αυτό είναι μια πολύ καλή αφορμή για περαιτέρω ψάξιμο και απόκτηση γνώσεων αλλά θέλει περισσότερο χρόνο που λόγω παιδιού πλέον δεν έχω και σίγουρα περισσότερη όρεξη (προσωπικά έχω όρεξη αλλά και πάλι ίσως όχι τόση όση χρειάζεται). Αλλά και πάλι θα εστιάσω στο πρόβλημα το χρόνου, όπου στην περίπτωση του εθελοντισμού είναι πρόβλημα σε συνδυασμό μάλιστα με την οικονομική κατάσταση της χώρας η οποία εμμέσως πλην σαφώς οδηγεί τον κόσμο σε περισσότερες ώρες δουλειάς (και πολλές φορές χωρίς επιπλέον αμοιβή...) ανασφάλεια και άγχος. Παίζει κι αυτό το ρόλο του νομίζω.

************************

www.postokano.gr

 Σε γενικες γραμμες συμφωνω σε οτι εχει ειπωθει απο τους περισσοτερους.Γνωριζουμε ολοι οτι οπου υπαρχει ΑΚΜΗ μοιραια ερχεται και η ΠΑΡΑΚΜΗ.

Θα θεσω μια πολυ απλη ερωτηση που ισχυει για παρα πολλες καταστασεις :

Eαν οντως υπαρχει ΠΑΡΑΚΜΗ εδω μεσα,οταν ηταν σε ΑΚΜΗ γιατι δεν φροντισαν να κανουν ενα βημα παραπανω ετσι ωστε να γινει πιο ενδιαφερον πιο ελκυστικο πιο ουσιωδες για τον χρηστη που μπαινει για πρωτη φορα ;

Μην ξεχναμε κατι ,το Λινουξ ξεκινησε απο ανοικτα μυαλα για ανοιχτομυαλους.Ετσι κατα την γνωμη μου θα πρεπει να λειτουργουμε ολοι σε ολες μας τις εκδηλωσεις.

 

brave]

Παλιοτερα θυμαμαι οταν πρωτοασχοληθηκα με το linux οπου η υποτειθεμενη "βοηθεια" (και καλα) ερχονταν μεσα απο καναλια ric οπου μπορουσες να μπεις και υποτειθεται εθελοντικα καποιοι πιο εμπειροι θα σε βοηθουσαν, το πρωτο πραγμα που ελαβα ως απαντηση ηταν το RTFM ! (οταν καποιος μου εξηγησε τι σημαινει αποστομωσα τον ηλιθιο που μου το πεταξε λεγοντας του με αθωωτητα πως  "εγραψα στην κονσολα RTFM και μου εβγαλε πως η εντολη δεν υπαρχει χιχι")

Συμφωνώ απόλυτα! Δεν χρειάστηκε να μπω σε λίστες για να ρωτήσω και ένας από τους λόγους ήταν αυτά που είχα ακούσει!

brave]

Εμεις νομιζω ειμαστε πολυ καλυτεροι απο τις "αυθεντιες" εκεινης της εποχης, και αν μη τι αλλο οσο πενιχρη κι αν ειναι η συνεισφορα μας, ειναι θετικη για τη διαδοση του linux κι οχι αρνητικη, κι αυτο νομιζω ειναι πολυ σημαντικο. Ολοι αυτοι μιλουσαν τοτε για την κοινοτητα και την εθελοντικη τους συνεισφορα, ενω στην πραγματικοτητα ηταν μια -η περισσοτερες- ελιτιστικη κλικα και τιποτα περισσοτερο.

Θυμαμαι καποιον τυπο οπου ως νεος Che Guevara παινευοταν για την επανασταση που εκανε εναντια στο κατεστημενο των μονοπωλιων με τις γνωσεις του, και σε καποιο μυνημα ειχε γραψει πως ειναι κριμα που το suse (τοτε) εχει αρχισει να γινεται ευκολη διανομη και ο καθε μπεμπης (αυτη τη λεξη ειχε πει) μπορει τωρα να το εγκαταστησει και να το τρεξει !!! και αναπολουσε τις "παλιες καλες εποχες" που μονο αυτος και 5 αλλοι ειχαν linux στα μηχανακια τους.

Εμεις σιγουρα ειμαστε πολυ καλυτεροι τους, και ακομα κι αν δινουμε τον εθελοντισμο μας με το σταγονομετρο, αυτο που δινουμε ειναι πραγματικα εθελοντισμος και η δουλεια μας ειναι πολυ πιο ποιοτικη, πιστευω πως δεν εχεις αντιρηση σε αυτο. (σκεψου τι ειναι καλυτερο? να μπεις καπου ζητωντας βοηθεια και να βρεις 100 ατομα κι οι 99 απο αυτους να σου λενε οτι εισαι ηλιθιος και να πα να γ...θεις! η να βρεις 1-2 ατομα και να ασχοληθουν με το προβλημα σου πραγματικα? ) 

Κι εδώ συμφωνώ! Ουδείς αντιλέγει πως πολλοί από τους πρώτους λινουξάδες υπήρξαν ψώνια ολκής και ελιτιστές του κερατά.  Δεν αναφερόμαστε σ' αυτούς, ούτε για ιστορικούς λόγους! Ας μείνουν απολιθώματα, ΑΧΡΗΣΤΑ προς την Κοινότητα, με μηδενική προσφορά. Είναι σα να έχεις βρει το φάρμακο της φαλάκρας και το κρατάς μόνο για τον εαυτό σου!

Όταν μιλάω για Κοινότητα, δεν αναφέρομαι σε αυτούς! Σ' εμάς αναφέρομαι. Εμάς που στήνουμε κάποια fora, προσβάσιμα σε όλους και όχι λίστες ταχυδρομείου με συνωμοτικό περιεχόμενο. Εμάς που απλά και κατανοητά δίνουμε λεπτομερώς την εντολή της κονσόλας και δεν λέμε "RTFM" ή "κάνε αυτό" χωρίς καμμιά άλλη εξήγηση.

Από εμάς ξεκινάνε και τελειώνουν όλα, φίλε brave. :)

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

Αφου λοιπον φιλε Ippokratis συμφωνουμε ως εδω, τοτε θα συμφωνισεις πως οι περισσοτεροι απο μας εστω κι αν ειμαστε ελαχιστα ενεργοι (εστω με 5 πραγματακια που θα συμβουλεψουμε καποιο νεο φιλο, ειτε 5 αλλα πραγματακια που ισως γραψουμε σε καποιο blog ή σελιδα ή ακομη και με 5-6 σχολια σε βιντεακια του youtube ή σε σελιδες κοινωνικης δικτυωσης) συμβαλουμε πολυ θετικοτερα στην διαδοση του αγαπημενου μας λειτουργικου απ οσο συνεβαλαν οι "ενεργοι"  -ανεγκεφαλοι κατ εμε- linuxαδες του παρελθοντος.

Δεν λέω όχι! Απλά δεν είναι δυνατόν να συντηρηθεί μια Κοινότητα (=παρέα), όταν τα μέλη της δεν επικοινωνούν ούτε διά ζώσης, ούτε on line.

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

όταν πρωτοξεκίνησα , την δεύτερη φορά που είχα πλέον ιντερνετ, ν' ασχολούμαι με το λίνουξ, πολλές απορίες μου τις είχε λύσει ο brave κι εγώ με την σειρά μου μετά,βοήθησα πάρα πολλούς νέους χρήστες σε διάφορα φόρουμ και όχι απαραίτητα νέους χρήστες, αργότερα έγραψα 6-7 οδηγούς , 1 για gnome και η πλάκα είναι πως αυτός ο οδηγός είναι στο ubuntu-gr δηλαδή ένας οδηγός υπάρχει για το πως περνάς θέματα στην πατούσα και τον έγραψε φανατικός kdeάς lol, 1 για το kde 4, για το gimp , για το acer και το vlc και πάει λέγοντας, μετέφρασα μία wikipedia και τώρα μεταφράζω όταν βρω χρόνο το wiki του sabayon.  Πόσους τελικά βοήθησε ο brave με τις λίγες συμβουλές που μου είχε δώσει τότε? 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 

 

 

 

 Καπως ετσι γινεται παντα... (πωπω φιλε Γιαννη τωρα με βαζεις στην πριζα για τα καλα... :P ) 

Και αυτη ειναι η διαφορα που λεω και ξαναλεω της δικης μας "γεννιας" σε σχεση με τους παλιουρες : ισως δειχνουμε λιγοτερο "ζεστοι" αλλα στην πραγματικοτητα οτι κανουμε το κανουμε με το σωστο τροπο, και πανω απ ολα βοηθαμε τη διαδοση του αγαπημενου μας λειτουργικου.

Προσωπικα το τελευταιο που κανω ειναι να σερβιρω βιντεακια απο το desktop μου σε χρηστες windows για να δουν τι χανουν (ενωειται πως το costumization του λειτουργικου μου μου παιρνει πολλες ωρες και πολλες φορες και μερες για να το φερω οπως θελω...οποτε αν το δε3ι καποιος που το ομορφοτερο πραγμα που εχει δει ειναι τα windows 7, το linux τον εχει κερδισει για πλακα πριν το σφυριγμα της εναρξης)

Τωρα εχω σκοπο να ξανανεβασω μερικα ακομα στο youtube και φυσικα να τα προβαλλω στη σελιδα μου και στο blog μου.

Γιατι οχι κι εδω? χμμμ η αληθεια ειναι πως παραμελλω το συγκεκριμενο ιστοτοπο απο κατι τετοια πιο πολυ λογο του οτι εδω μεσα δεν εχω να δειξω κατι που οι υπολοιποι θα δουν για πρωτη φορα και θα τους τρεξουν τα σαλια να πουν "θελω κι εγω τετοιο". Ολοι εδω μεσα γνωριζουν το compiz και εχουν πειραματιστει απειρα με τα εφε του, και φυσικα οσοι ασχολουνται με το virtualization γνωριζουν πως πλεον εχουμε παρα πολυ καλη υποστηριξη direct x στο vmware. Ενω σε αλλους ιστοτοπους οπου θα τα δουν χρηστες windows πραγματικα θα τους τρεξουν τα σαλια γιατι τετοιο desktop δεν εχουν ξαναδει ουτε στη φαντασια τους

Θριαμβευτικη επανεμφανιση του Brave του φοβερου Sura!!   (ουπς οχι απο αλλου ηταν αυτο! ) 

Βαλε ενα link απο το blog σου βρε παιδι!

 

Οσο αφορα τα υπολοιπα, θα τα πω καθαρα και οσοι παρεξηγηθουν ας παρεξηγηθουν!

Οταν λεμε Ελληνικη Κοινοτητα του Linux, για μενα ειναι απο το πιο μικρο blog ως το πιο μεγαλο Ελληνικο Linux portal (στη προκειμενη του ELF και του Ubuntu.gr),

απο τον καθε συλλογο, μεχρι το πιο μεγαλο η πιο μικρο lug.

Ο καθενας με το τροπο του εκουσια η ακουσια προσφερει κατι στο οικοδομημα.

Ουτε μπορω και να τα βαλω ολα σ' ενα τσουβαλι και να μηδενισω ανθρωπους, που στο παρελθον και με τα τοτε δεδομενα βαλανε τους στυλους για το "οικοδομημα"

Ουτε θεωρω, απο την εμπειρεια μου εστω, πως καποιες ξενες κοινοτητες ειναι καλυτερες απο την Ελληνικη.

Το θεμα ειναι η γλωσσα και μονο.

Τωρα οσο αφορα φορουμς που ειναι αδεια η οχι, μελη που αποσυρονται αυτο μπορει να γινεται για διαφορους λογους.

Μα το καθε φορουμ δε πρεπει να το κρατανε 5-6 ανθρωποι.

παραδειγμα?? οι πιο πολλοι δοκιμασανε το νεο ubuntu. Ποιος/α εκανε μια παρουσιαση του?

 

Απο την αλλη θα μου πεις, πως ενα φορουμ που ειναι εγκαταλελειμενο απο τους κατα τυπο ιδιοκτητες, λογικο ειναι να εχει καμπη.

Οπως καμπη θα εχει και ενα φορουμ, που ειναι -πια- δυσχρηστο.

Κοινως αν δεν αρχισουν να γινονται παρουσιασεις και απο αλλους, πιο νεους στη παρεα, αν δε ρετουσαριστει λιγο το φορουμ, αν καποιος απο τους τυπικα υπευθυνους

δε μπαινει εστω 2-3 ωριτσες τη βδομαδα, δε φταινε οι αλλοι που προτιμανε αυτα που εχουν να πουν/παρουσιασουν να το κανουν καπου πιο βολικα.

Ουτε απο κακια, ουτε απο τιποτε αλλο.

 

Πιο προσωπικα τωρα.

Εχω σβησει 6 σχολια απο αυτο το φορουμ ολ' αυτα τα χρονια.

Στο ενα με ειχε στολισει καποιος επειδη ειχα παρουσιασει κατι, σχετικα με το pclos τοτε, που κατα τη γνωμη του ηταν γελοιο,

απο την αλλη ομως υπερχρησιμο για νεους χρηστες.

Πολλες φορες ΔΕΝ γραφω εδω καποια παρουσιαση πχ απο ενα παιχνιδι, φοβουμενος πως θα βρεθει.... η κυρια Λουκα του Λινουξ και θα με κατακεραυνωσει,

πως αυτα ειναι του Σατανα και μολυνουν το αγνο Linux (ναι! εω τετοια διαμαχη και χοντρη μαλιστα σε αλλο φορουμ, πριν καποια χρονια).

Ας ειναι το θεμα πιστευω δε ειναι τοσο το που γραφονται, αν ειναι κατι που ψαχνει ο αλλος/η θα το βρει.

Επιτρεψτε μου να διαφωνησω με αρκετα απο τα γραφομενα περι των κακων της Ελληνικης Κοινοτητας κλπ.

Χαρακτηρες διαφοροι υπαρχουν παντου.

Αυτο που βλεπω και ειμαι μεσα στα πραγματα ειναι πως το Linux "πουλαει" 

Ακομα και εδω πια! Μα θελει λιγο διαφορετικη γλωσσα απ' οτι π.χ πριν 2-3 χρονια.

Θελουν ολα και λογικο αλλωστε, λιγη (ως αρκετη) ανανεωση.

 

Constantinos]

Θριαμβευτικη επανεμφανιση του Brave του φοβερου Sura!!   (ουπς οχι απο αλλου ηταν αυτο! ) 

Γιατι με βριζεις ρε? :P Νινζακι daggerάς ειμαι σε οποιοδηποτε σερβερ κι αν εχω παιξει ... ακου sura (και τελευταια για να σκασεις απο ζηλια ειμαι 120 lvl σε κανα δυο σερβερς :P :P )

 

Βαλε ενα link απο το blog σου βρε παιδι!

σας δινω απο τη σελιδα οπου θα βρειτε πολλυ περισσοτερα ενδιαφεροντα πραγματακια www.aparadektoi.gr

 

Οσο αφορα τα υπολοιπα, θα τα πω καθαρα και οσοι παρεξηγηθουν ας παρεξηγηθουν!

Οταν λεμε Ελληνικη Κοινοτητα του Linux, για μενα ειναι απο το πιο μικρο blog ως το πιο μεγαλο Ελληνικο Linux portal (στη προκειμενη του ELF και του Ubuntu.gr),

απο τον καθε συλλογο, μεχρι το πιο μεγαλο η πιο μικρο lug.

Ο καθενας με το τροπο του εκουσια η ακουσια προσφερει κατι στο οικοδομημα.

Ουτε μπορω και να τα βαλω ολα σ' ενα τσουβαλι και να μηδενισω ανθρωπους, που στο παρελθον και με τα τοτε δεδομενα βαλανε τους στυλους για το "οικοδομημα"

Ουτε θεωρω, απο την εμπειρεια μου εστω, πως καποιες ξενες κοινοτητες ειναι καλυτερες απο την Ελληνικη.

Το θεμα ειναι η γλωσσα και μονο.

Τωρα οσο αφορα φορουμς που ειναι αδεια η οχι, μελη που αποσυρονται αυτο μπορει να γινεται για διαφορους λογους.

Μα το καθε φορουμ δε πρεπει να το κρατανε 5-6 ανθρωποι.

οντως ετσι ειναι. Βεβαια λαμβανοντας υπ οψη σοβαρα ολα τα σεντονια που εχουν υπωθει ως τωρα, σιγουρα καπου πρεπει να υπαρχει ενας κοινος τοπος και η σελιδα του linuxformat ειναι ιδανικη γι αυτο το σκοπο

 

 

παραδειγμα?? οι πιο πολλοι δοκιμασανε το νεο ubuntu. Ποιος/α εκανε μια παρουσιαση του?

ας κανει και κανας νεοτερος καμια παρουσιαση, δεν ειναι κακο... (ναι αυτο το ειπα με λιγη "κακια" που δεν αφορα τοσο τον παρον χωρο αλλα αλλους που θα επρεπε να ειχε γινει τουλαχιστον μια ολοκληρωμενη παρουσιαση κι ομως δεν εχει κανει κανεις ακομη κατι τετοιο, και οι "νεοτεροι στο αθλημα" δε δειχνουν ιδιεταιρη προθυμια να κανουν μια κανονικη παρουσιαση... οποιος καταλαβε σε τι αναφερομαι καταλαβε)

 

Απο την αλλη θα μου πεις, πως ενα φορουμ που ειναι εγκαταλελειμενο απο τους κατα τυπο ιδιοκτητες, λογικο ειναι να εχει καμπη.

Οπως καμπη θα εχει και ενα φορουμ, που ειναι -πια- δυσχρηστο.

Κοινως αν δεν αρχισουν να γινονται παρουσιασεις και απο αλλους, πιο νεους στη παρεα, αν δε ρετουσαριστει λιγο το φορουμ, αν καποιος απο τους τυπικα υπευθυνους

δε μπαινει εστω 2-3 ωριτσες τη βδομαδα, δε φταινε οι αλλοι που προτιμανε αυτα που εχουν να πουν/παρουσιασουν να το κανουν καπου πιο βολικα.

Ουτε απο κακια, ουτε απο τιποτε αλλο.

 

αυτο το εργο και το μονιμως ιδιο σεναριο του το χω δει σε ενα σωρω φορουμ να εξελισεται κατα καιρους.

 

Πολλες φορες ΔΕΝ γραφω εδω καποια παρουσιαση πχ απο ενα παιχνιδι, φοβουμενος πως θα βρεθει.... η κυρια Λουκα του Λινουξ και θα με κατακεραυνωσει,

πως αυτα ειναι του Σατανα και μολυνουν το αγνο Linux (ναι! εω τετοια διαμαχη και χοντρη μαλιστα σε αλλο φορουμ, πριν καποια χρονια).

για τα νευρακια των ιεροεξεταστων λατρεις των "παλιων καλων εποχων" ΞΥΔΑΚΙ!

Kαποτε μου τη λεγαν με αηδια επειδη ειχα το θρασος να θελω να παιζει dvd το λειτουργικο μου!!! ολους αυτους παντοτε τους εγραφα κανονικοτατα εκει που δεν ποιανει μελανι και ειναι αξιοι μονο για να μας διασκεδαζουν.

Αφου τους αρεσουν τα δυσκολα και οι περιορισμοι δυνατοτητων ας στραφουν σε καποιο alpha η beta λειτουργικο που δεν εχει ουτε δυνατοτητες ουτε εφαρμογες κι ας αφησουν το linuxακι μας στην ησυχια του!

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΗΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟ LINUX ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΧΑΜΗΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΔΕΙΗΣΔΗΣΗς ΣΕ HOME USERS ενω εμεις βρηκαμε ηδη χρηστες windows οι οποιοι ειχαν απεχθεια για το linux και που την ειχαν αποκτησει απο τους εν λογο ιεροεξεταστες

 

 

 

 

 

Στους εξυπνάκηδες του RTFM, αφιερωμένο:

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

Πάντως εμένα αυτο που με προβληματίζει είναι πως αν και εγώ μπορω να κάτσω και 5 ώρες σηνεχόμενα στο σαιτ σπάνια θα βρω πάνω απο 5-10 χρήστες ταυτόχρονα :(

Και κατα βάση είναι 15-30 διαφορετικά άτομα

Αλλά απο την αλλη αυτό είναι και το παρεΐστικο. ;)
Θα ξεχάσω εγω τον kondaskala που ήταν ο πρώτος που μου απάντησε η τον Λάμπη που οση βλακεία και αν κουβαλάω θα μου δώσει λύση ; :D

Θα ξεχάσω εγώ τον τσαμπουκά του apkoutsou ή τις γνώσεις του Δημήτρη ή την τελειομανεία (με την καλή ένοια) της Μαριαλένας ;

ΟΧΙ

Γιατί οπως είχε πει και ο g.b στο σαιτ είστε λίγοι και καλοί και ελπίζω καποια μέρα να σας φτάσω με τους καινούργιους που σιγά σιγά βλέπω να μπαίνουν στο σαιτ με αυξητικούς ρυθμούς 8-)

Γιατί ακόμα και αν εσείς κουραστίκατε (φυσικό είναι τόσα χρόνια τώρα) κάποιος θα το συνεχίσει(μην κοιτάτε εμένα ουτε τα βασικά δεν ξέρω) :P