Που πήγαμε ...?

g.b | Τετ, 06/23/2010 - 16:31 | 1' | 71

 εντύπωση μου είναι ότι έχουμε μείνει λίγοι εδώ πέρα και ότι όσο περνάει ο καιρός γινόμαστε όλο και λιγότεροι ...

(βάζω τον εαυτό μου μέσα για να μην ακούγεται άσχημα) ..

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

g.b]

 εντύπωση μου είναι ότι έχουμε μείνει λίγοι εδώ πέρα και ότι όσο περνάει ο καιρός γινόμαστε όλο και λιγότεροι ...

(βάζω τον εαυτό μου μέσα για να μην ακούγεται άσχημα) ..

Μπα, κι εγώ τελευταία έχω την εντύπωση ότι η κίνηση στο φόρουμ έχει μειωθεί αρκετά. Αν εξαιρέσεις όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με ubuntu ή monomaxo (πάλι ubuntu κατά βάση) τότε η κίνηση μικραίνει δραματικά. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι γίνονται πάντα αξιόλογες προσπάθειες για να βοηθηθούν οι νεότεροι χρήστες και να τους λυθούν τα προβλήματά τους.

************************

www.postokano.gr

κοίτα φίλε jvarkas , 

όταν εγώ πρωτομπήκα εδώ τα μέλη που συνάντησα και που η εμπλοκή τους ήταν συνεχής δεν τα πολυβλέπω τώρα πια ...

ένα παράδειγμα και ας με συγχωρέσει η μάτζικα , αλλά έχω να δω την marlene πολύ καιρό ...

αυτό εννοώ ...

Εχεις δικιο g,b οσο παει και λιγοτεροι. Σχεδον καθε μερα περναω απο το site και σπανια βλεπω καινουργια θεματα και παντα λιγοτερα ατομα.

Body Mind Spirit

Είναι η θερινή ραστώνη και το Μουντιάλ!!

Άσε που είναι πιο εύκολο να εγκαταστήσεις λίνουξ πιά!

Να πω απλά, ότι στα διάφορα fora, συναντάται αυτή η "ασθένεια"!  Ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση στο forum του Hellug, όπου ασχολούνται ένα-δύο άτομα και οι υπόλοιποι (παλιοί) έχουν εξαφανιστεί!  Συνήθως γίνεται κάποιος κύκλος και επανέρχονται τα μέλη.

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

Εντάξει κάποιοι σιγά-σιγά αποσύρονται (λογικό, για διάφορους λόγους), το θέμα είναι να έρχεται νέο αίμα και να υπάρχει ανανέωση. Εκεί ίσως πρέπει να δούμε τι παίζει και κατά πόσο καινούριος κόσμος έχει ως ένα βαθμό αντικαταστήσει τους παλαιότερους. Δεν έχω σαφή εικόνα, αλλά έτσι γρήγορα σκέφτομαι ότι υπάρχουν και καινούρια άτομα που σήμερα ασχολούνται και π.χ. όταν κι εγώ πρωτομπήκα εδώ δεν υπήρχαν.

lebronJ]

Άσε που είναι πιο εύκολο να εγκαταστήσεις λίνουξ πιά!

Πλάκα-πλάκα είναι κι αυτός ένας υπολογίσιμος λόγος για τον οποίο μειώνεται η κίνηση. Επίσης, όπως είχα παρατηρήσει, ο περισσότερος κόσμος ξεκινά με ubuntu, για το οποίο υπάρχει ένα, θεωρώ, πολύ καλό φόρουμ για υποστήριξη (χωρίς να έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα, πρόχειρη εκτίμηση). Οπότε δεν ξέρω που πρωτοαπευθύνεται ένας νέος χρήστης που αντιμετωπίζει προβλήματα. Πάντως αν μας ενδιαφέρει το θέμα θα ήταν καλύτερο να συζητήσουμε σε πιο στέρεη βάση, έχοντας π.χ. και συγκεκριμένα αριθμητικά αποτελέσματα σχετικά με τον όγκο και τη συχνότητα των εγγραφών νέων χρηστών τους τελευταίους μήνες, τα τόπικ με τη μεγαλύτερη κίνηση και άλλα τέτοια κριτήρια. Μια αξιολόγηση κοινώς η οποία θα τροφοδοτήσει το στρατηγικό επίπεδο και θα επηρεάσει τη στοχοθεσία του φόρουμ (ωχ, το έσκισα, έτσι?)...

************************

www.postokano.gr

και κάτι άλλο που θυμήθηκα: Είναι λογικό με τον καιρό να γίνονται λιγότερα ποστ με προβλήματα από τη στιγμή που υπάρχουν αρκετές λύσεις ήδη δοσμένες με το πέρασμα του χρόνου, δημιουργώντας μια καλή knowledge base. Μπορεί δηλαδή κατά μεγάλο ποσοστό ένας νέος χρήστης να βρίσκει λύση στο πρόβλημά του με μια αναζήτηση.

Γενικά πάντως συμμερίζομαι την ανησυχία του φίλου g.b. και συμφωνώ ότι φαίνεται να μειώνεται η ενασχόληση, το πάθος, η κάψα ή όπως αλλιώς θέλετε το λέτε.

************************

www.postokano.gr

Είμαι μέλος εδώ και "40 έτη 26 εβδομάδες" (χε χε αυτό λέει στο λογαριασμό μου αυτό σας λέω!).
Θυμάμαι η πρώτη ερώτηση που είχα κάνει είναι "Πώς θα βρω τον φάκελο στον οποίο το Suse 9.3 κατεβάζει τα updates πριν τα εγκαταστήσει για να τα πάρω σε ένα CD (οι εξωτερικοί σκληροί τότε ήταν πανάκριβοι)". Τότε απάντησε ο Dimitris. Η ικανοποίηση που είχα όταν δούλεψε η λύση δεν περιγράφεται.
Είπα ότι αυτό πρέπει να το ανταποδώσω και εγώ. Σιγά σίγα μάθαινα και έλυνα απορίες... με τον καιρό είδα ότι μ'αρέσει πιο πολύ να γράφω κάποιο άρθρο πάνω σε κάποιο θέμα σχετικά, έμμεσα ή άμεσα, με τον κόσμο του Linux. Πειραματιζόμενος, έφτιαξα κάτι δικό μου, ένα blog, όπου αναρτώ τα θέματα που με ενδιαφέρουν. Τελικά ήρθε η ώρα να εκπληρώσω την θητεία μου και ήταν δύσκολο να συμμετέχω οπουδήποτε.
Όμως ποτέ δεν ξεχνώ από που ξεκίνησα.... εδώ είμαι... και ότι μπορώ να προσφέρω θα το προσφέρω...

Άσχετο : Που είσαι Marlene ???

~~~~~~~~~~~~~~~

http://cerebrux.comli.com/2clickupdate/greek-version/

http://twitter.com/cerebrux

http://www.facebook.com/pages/Cerebrux/116935978324682

lebronJ]

Είναι η θερινή ραστώνη και το Μουντιάλ!!

Αυτος πιστευω ειναι ενας λογος.....

και το οτι ειναι καλοκαιρακι, και οσο να 'ναι αρκετοι δεν καθονται και πολυ στους Η/Υ τους!

Υπομονη.... ειναι γενικο το κακο... οχι μονο στο linuxformat...

Αποκλειεται να μπηκε πια το... νερο στ' αυλακι? Αν δειτε πιο παληα θεματα του φορουμ, οχι πολυ 2 χρονια πριν και λιγοτερο,

θα δειτε πως υπαρχουν πραγματα και "δυσκολιες", που πια δεν υφιστανται!

Οπως ειπε και ο Jvarkas, εκτος απο τη πλουσια πλεον υλη του φορουμ, τα πραγματα γιναν πολυ πιο απλα οσο αφορα το Linux.

Τα προβληματα πια ειναι ελαχιστα και το 99% ειναι ειτε απο αγνοια, ειτε απο λαθη των χρηστων.

Απο την αλλη αυτο το φορουμ, (οπως και του Ubuntu.gr) δεν επαψε να ειναι το πιο φιλικο σημειο για να κανει ενας χρηστης μια ερωτηση.

Θυμαμαι αυτο το φορουμ, με αλλη εμφανιση, καποια χρονια πριν, με διψηφιο αριθμο χρηστων.

Νεοι ανθρωποι μπηκαν στη παρεα πολυ δυναμικα και βοηθανε νεωτερους, οποτε χρειαζεται.

Ολ' αυτα τα βλεπω καλα, δε με προβληματιζουν καθολου.

Ωραια δεν ειναι, που πια ασχολουμαστε με νεες εφαρμογες που βγαινουν, με την εμφανιση του desktop μας και με τις καταιγιστικες εξελιξεις στην αναπτυξη του Linux?

Σχεδον συμβαινει, να υπαρχει το Linux σε καθε σπιτι!

Απο την αλλη εδω ειναι Ελλαντα! Και ξερετε καλα πως η συντριπτικη πλειοψηφια, δεν εχει ενεργη συμμετοχη.

Δεν ειμαστε μαθημενοι, να συμμετεχουμε σε φορουμς, ν' αφηνουμε σχολια σε blogs η projects, περα απο το Facebook.

Ομως ακολουθουμε και εμεις, αλλωστε οι εξελιξεις ειναι για ολους....

Δεν βλέπουμε εντυπώσεις από τους παλιούς για τόσες νέες εκδόσεις (10.04 , fedora 13 κ.ά). Περίεργο...

Παιδιά, αυτά είναι σαν την θάλασσα: μια φουσκώνει μια ηρεμεί... Θα δείτε ότι σε λίγο καιρό πάλι θα έχουμε αυξημένη κινητικότητα...

--------------------------------------------------------------------

LawyersVoice.grLawyersVoice.gr - To forum των νέων δικηγόρων

Να πω κάτι καθαρά σαν πρσωπική άποψη πάντα.  Το adslgr.com μαζί με το ubuntu.gr είναι τα 2 πιο ενεργά φόρουμ αυτή την στιγμή στην Ελλάδα και ακολουθεί το insomnia. Άν δείτε εκεί τα θέματα τα καθημερινά πέφτουν βροχή.  Κάτι άλλο φταίει λοιπόν.

Προσωπικά με χαλάει αφάνταστα , μα όσο δεν περιγράφεται η δομή της σελίδας. Ένας βασικός λόγος που δεν μπαίνω συχνά είναι αυτός.  Δεν είναι δυνατόν να φαίνονται μονάχα οι 5 νέες δημοσιεύσεις και όλες οι άλλες περίπατο. Ούτε έχω την διάθεση να ψάχνω ενότητα - ενότητα ποιος δημοσίευσε τι και που. Σπαστικό επίσης που υπάρχει υποφόρα με διανομή και όχι ενιαία, γιατί δεν μπαίνω να δω το υποφόρα του ubuntu π.χ. γιατί δεν με νοιάζει . Άν όμως ήταν ενιαίο κι έβλεπα νέα δημοσίευση που αφορά το ubuntu, όσο και να ακούγεται παράλογο μπορεί και να την άνοιγα όπως συμβαίνει στα άλλα φόρα.

Επίσης σπαστικότατο , τα απίστευτα πολλά stickys.  Ελεος δηλαδή, που να δεις τα νέα θέματα , όταν μέχρι κάτω είναι τα μόνιμα.ξ Βάλτε ένα how to καλύτερα και ξηλώστε τα και αλλάξτε δομη για να είναι καλύτερη και πιο ξεκούραστη η αναζήτηση. Δείτε τα παραπάνω φόρουμ και θα καταλάβετε τι εννοώ.

Αυτά από εμένα, είναι αργά και πάω για ύπνο , γιατί κλαίει και η μικρή.   Καληνύχτα σας , με όλη την καλή διάθεση πάντα. 

 

Υ.Γ.  αυτά που είπα για την δομή του φόρουμ , τα έχουν πει και άλλοι που εδώ δεν μπαίνουν καθόλου για τον ίδιο λόγο, ενώ σε άλλα είναι ενεργότατα μέλη. Ξανασκεφτείτε το και ανανεωθείτε για εμένα. Δεν είναι τυχαίο που και ο hellug με παρόμοια δομή έχει μηδαμινή δυστυχώς επισκεψιμότητα.

~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πληροφοριακά για όσους δεν το γνωρίζουν υπάρχει το Πρόσφατες καταχωρήσεις: http://www.linuxinsider.gr/tracker Οπότε δεν χρειάζεται να πας από το κεντρικό φόρουμ και να ψάχνεις κάθε υποφόρουμ..

 

Hamsters !

 

thanos] 
Πληροφοριακά για όσους δεν το γνωρίζουν υπάρχει το : http://www.linuxinsider.gr/trackerΟπότε δεν χρειάζεται να πας από το κεντρικό φόρουμ και να ψάχνεις κάθε υποφόρουμ..

+1 K εγω αυτο κανω !

Ασχετα αν τις τελευταιες μερες δεν μπορω να χρησιμοποιησω το ubuntu + monomaxo μου λογω ενος απιστευτα τρομερου προβληματος !

Ένας από τους λόγους που συντελούν στο να κρατηθεί ένα φόρουμ ζωντανό, είναι και η παρεΐστικη επαφή μεταξύ των μελών του.  Το Hellug ξέφυγε από το μονοπάτι αυτό, γι' αυτό και δυστυχώς ερήμωσε.  Τους τα είχα πει, ουκ ολίγες φορές!  Διάλεξαν την σοβαροφάνεια και το "τεχνολογικό προφίλ" και ιδού τα αποτελέσματα!  Όταν είσαι φίλος με κάποιους, μπαίνεις να διαβάσεις τι έγραψαν, έχεις κέφι ακόμα και για να συμβουλεύσεις.  Δεν υποστηρίζω ότι αυτό είναι πανάκεια, αλλά είδα το ζωντανό παράδειγμα με το Hellug forum.

Η εμφάνιση και η λειτουργικότητα του φόρουμ, επίσης είναι μια σημαντική παράμετρος.  Κι αυτό, το είχα παλαιότερα τονίσει εδώ μέσα.

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

Εγώ μάλλον θα συμφωνήσω με τον Κωνσταντίνο. Τα προβλήματα έχουν ελαχιστοποιηθεί πια. Οκ παίζει και το ρόλο της η εποχή. Στο δικό μας Blog παράδειγμα που είναι πιο παρεϊστικο λόγω και των ζωντανών συνομιλιών πριν 1-2 μήνες ήταν σταθερά μέσα 20-25 άτομα συνέχεια...τώρα είναι 5-6... Καλοκαιράκι είναι κόρες έχουμε μας τρέχουν! Που καιρός για pc!

Amd Shop Επίσημοι AMD Specialists με ειδίκευση στους Opteron. Υποστηρικτές Linux Ubuntu www.amdshop.gr Δικτυακή πύλη τεχνολογίας

 

 γέρνω στο  οτι καλοκαιριασε...  και θελουμε να χαλαρώσουμε. μπανακι ησυχία..    μολις χειμωνισε θα ανεβει παλι η κινηση. ξενυχτια στα μπαράκια

Θα μπορούσε να οργανωθεί καμιά συνάντηση μελών, για μπυρίτσες. Ρίχνω την ιδέα (στους Αθηναίους. βέβαια).

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

Ψυχραιμία παιδιά ! Κάθε καλοκαίρι έτσι είναι !!! Πέφτει η κίνηση πάρα πολύ, δεν έχει να κάνει !!!

Πρίν κάμποσα χρόνια, έκανα σε αυτό εδώ το φόρουμ, την πρώτη μου ερώτηση.

Πώς μπορώ σε suse να έχω τον lilo -τότε- σε δισκέτα καί να μπουτάρω από εκεί. Η απάντηση ήρθε σε χρόνο ρεκόρ από τον Dimitri (πρωτότυπο   ).

Καί ... έμεινα. Καί αργότερα, είχα καί όλη την διάθεση να βοηθήσω.

Όμως.. έλεγα πάντα, ότι είμαι ένας απλός χρήστης. Δεν ήμουν Dimitris πχ. Ήξερα λύσεις στα προβλήματα πού είχα αντιμετωπίσει καί εγώ.

Το πολύ απλό γιά μένα, ήταν να αρχίσω να "παίζω" με διανομές καί ... τον grub καί να παρουσιάζω πως "καθόταν" μία διανομή ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ μηχάνημα. Τι μού άρεσε καί τι όχι, τι έπαιξε out of the box καί τι όχι.

Την διαφορά, καί τα πολλά σχόλια καί τις απαντήσεις, δεν τις έφερε καμία ιδιαίτερη γνώση. Τις έφερε ΜΟΝΟ η εμπειρία τού ότι ήξερα ΠΟΥ να ψάξω γιά να βρω πιό γρήγορα την λύση σε κάποιο ερώτημα. Σε ποιό φόρουμ, σε ποιά σελίδα, σε πιό blog.

Ήμασταν καί παρείτσα. Καφεδάκια καί μπυρίτσες. οφ τοπικ σχόλια καί ο ένας "βοήθαγε" τον άλλον. Ξέρετε πόσες φορές ο Δημήτρης μού είπε "ρε σύ, δεν γράφεις κάτι γιά "το τάδε θέμα?"".

Τα προβλήματα ήταν περισσότερα -άντε να έκανες την wifi να δουλέψει πριν 3-4 χρόνια-, η όρεξη περισσότερη.

Εκείνη η παρέα προφανώς "κουράστηκε" -καί δεν είναι μόνο η marlene- καί το "πρόβλημα" τού φόρουμ πιά εντοπίζεται σε ένα σημείο.

Σε παρουσιάσεις καινούριων διανομών, ή καί προγραμμάτων.

Όμως εδώ, θα χρειαζόταν το "νέο αίμα". Πόσες διανομές είχε παρουσιάσει ο Δημήτρης? Πόσες αργότερα -καί ταυτόχρονα- ... εγώ? (συχωρέστε με γιά την αναφορά   ).

Πόσα έχω γράψει γιά τον grub? Τώρα? Να ξαναπάω από την αρχή τον grub 2. Απλά κουράστηκα. Πού είναι κάποιος να γράψει ένα άρθρο-οδηγό γιά τον 2? (τό ότι υπάρχουν αλλού, σε άλλα φόρουμ, δεν είναι ούτε άλλοθι ούτε δικαιολογία. ΟΛΑ υπάρχουν αλλού. Εδώ όμως ήταν φόρουμ γιά το λίνουξ, όχι γιά το ubuntu ή το sidux, καί αυτός ήταν ο λόγος πού καί εγώ -αλλά καί ο Δημήτρης αν θυμάμαι καί ας με συγχωρέσει, είμασταν αντίθετοι στην δημιουργία άλλων "ειδικών" φόρουμ, τουλάχιστον βέβαια όταν τα μέλη έφυγαν από δω γιά να φτιάξουν κάτι άλλο καί ειδικότερα όταν σε ενα ερώτημα εδώ, ακολουθούσε μία απάντηση με ένα link προς άλλο φόρουμ. Μην ... με παρεξηγήσετε κάποιοι. Την γνώμη μου λέω. Δεν ... δέσμευσε καί δεν δεσμεύει   ).

Η κούραση. Οί άλλες πιά σχολίες. Καί .... πόσες φορές να απαντήσεις το ΙΔΙΟ ερώτημα σε κάποιον πού μπαίνει εδώ, χωρίς να έχει μπεί στον κόπο να δεί αν έχει υπάρξει ίδιο πρόβλημα καί έχει λυθεί? (Τον καταλαβαίνω καί τον κατανοώ. Καί εγώ το ίδιο θα έκανα κάποτε, γιατί εγώ θα είχα το πρόβλημα καί θα ήθελα απλά, άμεση λύση καί όχι να χαθώ σε ένα φόρουμ ψάχνοντας. Όμως εδώ αναφέρω ... την άλλη όψη).

Λέω ... να σταματήσω. Είπα πολλά? 

 

(ΥΓ.: ένα φόρουμ, όσα μέλη κι αν έχει, θέλει καί την "ψυχή" του. καί δυστυχώς, σε αυτό εδώ το φόρουμ, δεν υπάρχει πλέον "η ψυχή". γιά όποιον δεν κατάλαβε, η ψυχή λεγόταν Dimitris καί δυστυχώς δεν υπήρξε συνέχεια. Αλήθεια, αυτό το compupress εκεί παρά κάτω, γιατί υπάρχει ακόμη? κάτι ... μού διαφεύγει?)

 

 

====

the hamster's is out there

http://alfistigr.blogspot.com/

emcpn]

Ψυχραιμία παιδιά ! Κάθε καλοκαίρι έτσι είναι !!! Πέφτει η κίνηση πάρα πολύ, δεν έχει να κάνει !!!

 

 

δεν είπαμε ότι θα  <<πηδηχτούμε>> και από το παράθυρο ....

 

μην τρελαίνεσαι ...

 σταμάτησα να διαβάζω περιοδικά του χώρου των υπολογιστών ...(κάποια εποχή τα έπαιρνα τρία-τρία) ...

για έναν λόγο:

 

διάβαζα μέσα σε κάποια σημεία:

 

έχω ένα πρόβλημα  με την #$$$$$#@%^^   κάρτα γραφικων καθώς και το αρχείο #$#%$.DLL λείπει ....τι να κάνω?

 

πρόβλημα που ενδιέφερε σαφώς μόνο και μόνο τον άνθρωπο που το έγραψε ....

όταν μπήκα εδώ μέσα βρήκα έναν alfisti (η φώτο με τον σκύλο ήταν πολύ όμορφη) να γράφει πράγματα για πολλούς ....

τον δημήτρη ένα απόγευμα να έχουμε πιάσει κουβέντα για την συναυλία των iron maiden που θα γινότανε sto terravibe εξού και το     Iron Maiden TUX  

(σε ένα λεπτό το είχε προσθέσει) .

είχαμε μανία να σβήσουμε τα svista ...θέλαμε να βάλουμε λίνουξ ....

τώρα διαβάζω απίθανα πράγματα ....ίσως εγώ είμαι ο απίθανος δεν ξέρω ....

πάντως ένιωσα πολύ ωραία όταν μου έδωσε μια εντολή ο alfisti να την γράψω στην κονσόλα και αυτό που έγραψα λειτούργησε ...

αν θυμάμαι ήταν το 

 

sudo apt-get install vlc 

 

και είδα σε χακεριστική εκδοχή να εγκαθίσταται ο vlc ...

 

τέτοια χαρά είχα νιώσει ....

alfisti]

Αλήθεια, αυτό το compupress εκεί παρά κάτω, γιατί υπάρχει ακόμη? κάτι ... μού διαφεύγει?)

Δηλαδή το φόρουμ δεν έχει σχέση με το περιοδικό , ή το περιοδικό δεν είναι της compupres πια;

Χμμμ!  μην παρεξηγηθώ. "δικό της" είναι οκ. τυπικά.

Ουσιαστικά ... δεν το βλέπω μετά τον Δημήτρη. Δεν είναι ... φτιάχνουμε ένα φόρουμ καί οκ.

(αλλά αυτή είναι μία άλλη μεγάλη κουβέντα καί ας μην επικεντρωθούμε σε αυτό. ίσως αδικήσουμε ανθρώπους. απλά μέσα στα άλλα δεν μπόρεσα να μην βάλω καί αυτό)

 

====

the hamster's is out there

http://alfistigr.blogspot.com/

Είναι πολλά αυτά που θέλω να γράψω,αλλά δεν θα με ακούσει κάνενας (εκεί πάνω!) γι' αυτό και το αφήνω.. :)

Hamsters !

Η αλήθεια είναι ότι το forum έχασε το παρείστικο που ειχε

αν και βλέπω οτι όλοι περνάνε μια βόλτα, παλιοί και νέοι.

Τωρα αν φταίει το καλοκαίρι θα το μάθουμε σε λίγους μήνες

 

In a world without walls and fenches who needs Windows and Gates?

Φτιάξτε ένα δωμάτιο με Ρ20 και θα βαρεθείτε να σβήνετε και να διορθώνετε θέματα

 

Πέρα απο την πλάκα ένα forum είναι όπως ένα μαγαζί. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να παρακολουθείς ώστε να αλλάζεις - βελτιώνεις - εξελίσεις. Και φυσικά όχι για λίγο και μία στα τόσο αλλά συνέχεια.

Ορισμένα από αυτά αναφέρθηκαν ήδη και υπάρχουν τουλάχιστον άλλα τόσα.

Το βασικότερο ερώτημα είναι αν η υπάρχει η διάθεση και ο χρόνος για να "τρέξεις" το forum ώστε να είναι alive and kicking. Τα πιθανά κέρδη επίσης είναι ένας βασικός παράγοντας για να κάνεις ένα forum να πετάει ή όχι.

 

Μπάϊ δε γουέϊ, έχω την αίσθηση οτι αυτή η ακόρεστη δίψα για κάτι διαφορετικό/νέο/τροποποιημένο που κυριαρχεί στο Linux μοιραία μεταφέρεται και στα forums.

Λογικό από τη μία κακό από την άλλη.

Ενα άλλο forum το οποίο έχει πάρα πολλή κίνηση είναι το freestuff.gr

Είναι όμως από τα ελάχιστα του είδους που υπάρχουν στη χώρα μας και αυτό παίζει σημαντικό ρόλο.

Εκεί βρίσκουμε το ποστάρει εν τη ενώσει, εδώ υπάρχει το διαίρει και ποστάριζε.

Κανένα από τα δύο δεν είναι κακό.

Γειά σας κι από μένα...

(στην τηλεόραση τελείωσε η πρώτη σεκάνς με τον μεγαλέξαντρο, τώρα μια γαλλίδα τραγουδάει κάτι ακαταλαβίστικα για κάποια Μαντάμ Αρτιρ...)

Τελευταία σκεφτόμουν ότι δεν μπαίνω στο φορουμ μας αρκετά. Κάποτε, αφιέρωνα πολλές ώρες την ημέρα εδώ. Και βοηθούσα όποιον ρωτούσε κάτι, και μετά, πολλοί άλλοι εθελοντικά έκαναν το ίδιο για άλλους νέους χρήστες και το forum έγινε "μπες στο linuxformat να ρωτήσεις" και απέκτησε ονόματα, ανθρώπους πίσω από αυτά, παρέες, έριδες, φιλίες, άπειρα PMs κοκ.

Αν υπάρχει η διάθεση...

(«Μετά τις νικηφόρες μαχες των Αθηναίων...δε λησμόνησαν τους θεούς που τους βοήθησαν, την Αθηνά και τον Ποσειδώνα...»)

Τελευταία, υποφέρω από έλλειψη χρόνου (και περίσσεια άγχους). Το 24ωρο δεν αρκεί και αναπόφευκτα δεν εμφανίζομαι πολύ εδώ. Γενικότερα όμως βλέπω μια πτώση στην κίνηση μας. Είναι αλήθεια ότι δεν ανοίγουν πολλά νέα θέματα καθημερινά. Δεν ξέρω αν φταίει το καλοκαίρι, αν φταίει η δομή του φόρουμ μας, τα αναμφισβήτητα προβλήματα μιας παλιάς υλοποίησης ή όλα αυτά και ακόμα περισσότερα μαζί.

(
-«κε Υπουργέ..η εταιρεία μας επιμένει στην εκμίσθωση της ακτής Τσελέπη...».
- «...Το βασικότερο εμπόδιο είναι οι χωριάτες...»

)

Αν το δεις ρεαλιστικά, ισχύει παντού ο νόμος της αυξανόμενης ωφέλειας. Οι πολλοί θα πάνε εκεί που είναι οι πολλοί είτε γιατί μαθαίνουν για το μέρος πιο εύκολα είτε γιατι θα βοηθηθούν μία φορά και θα ξαναπάνε σαν τις μέλισσες που θυμούνται το μελίσσι. Αν έρχονται λιγότεροι στο φόρουμ μας, τότε εμείς δεν προσφέρουμε πια την ίδια ωφέλεια με παλιά.

Αν το δεις φιλοσοφικά, τα πάντα κάνουν κύκλους. Οπότε μπορεί απλά να είμαστε στην κατηφόρα ή, ίσως, στο τέλος.

(νατος πάλι, ο τύπος με την περικεφαλαία, ο μεγαλέξαντρος, σέρνει λεφούσι πίσω του τους μαυροφορεμένους στην παραλία, έχασα επεισόδια;)

Αν το δεις τεχνολογικά, ποτε ήταν η τελευταία φορά που αντιμέτωπισες σοβαρό πρόβλημα με το linux; Κάτι του στυλ: «αδερφέ, δεν παίζει αυτό στο linux». Προσωπικά, σημερα έτυχε να πέσω στην περίπτωση με ένα scsi controller αλλά πιστεύω ότι ήταν η πρώτη φορά στα 2-3 χρόνια. Το linux όντως έχει γίνει σούπερ. Τόσο σούπερ, που μπορώ να το εχω μέχρι και στο κινητό μου.

Τώρα που το σκέφτομαι, με λίγη προσπάθεια, μπορώ να σερβίρω ολόκληρο το linuxinsider.gr από το κινητό μου.

(ποδοβολητά, κάτι χωροφύλακες μπαινουν, εμβατήριο, καμπάνες, νάτος ο μεγαλέξαντρος μπαίνει σε ένα χωρίο και το λεφούσι ξοπίσω, περίεργη ταινία).

Αν το δεις παρείστικα, οι 5-10 που έκαναν το χαβαλέ εδώ πέρα, απέκτησαν άλλα pet projects (pet life/βάλε ότι θες), άλλος έχει blog και τα γράφει εκεί (ακούς ρε Κώστα; ;)), άλλος γράφει κώδικα, άλλος κάνει κάτι άλλο. Να που πήγαμε. Δεν βλέπω ακόμα να υπάρχει νέο αίμα, «άλλοι» να πιάνουν το νήμα και να συνεχίσουν. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις, ίσως να λείπει το παράδειγμα, ίσως να είναι το καλοκαίρι. ;)

(...«κανείς δεν ξέρει από που ήρθε...»)

Θελει να το'χεις λίγο το σαράκι. Δεν αρκεί να μπεις 2-3 φορές εδώ μέσα να πάρεις τρεις απαντήσεις, να δώσεις μια στα γρήγορα και να φύγεις. Θέλει να νιώθεις «μέρος». Να' χεις συνείδηση ότι «κάτι χρωστάς» άνθρωπέ μου στην κοινότητα.

Ωραία λέξη η κοινότητα. Εμείς. Το κοινό.

Όχι «εγώ». Το φόρουμ «μας».

(«η κυβέρνηση της αυτού μεγαλειότητος δεν ενδιαφέρεται για την τήρηση του ελληνικού συντάγματος...» Κάτι μου θυμίζει αυτό, αλλά η ταινία είναι του 1980, αποκλείεται...).

Αρκετά με τη νοσταλγία. Να δω την ταινία, να στανιάρω.

(«...οι λόρδοι είναι σπουδαίοι και θα γεμίσει ο τόπος χωροφύλακες και τουφέκια..»)

Α! Η απάντηση είναι: «εδώ είμαστε!»

με έκανες καί χαμογέλασα, βρε  :)

(καί τόχω ανάγκη τώρα τελευταία!!)

 

====

the hamster's is out there

http://alfistigr.blogspot.com/

 Ημασταν δυο, ημασταν εφτα, γιναμε 3927, παραφραζοντας το τραγουδι.

Ποσοι ημασταν αληθεια Δημητρη τοτε? 38-42 ατομα?

Ποιο ηταν το φορουμ/κοινοτητα, που... "πλασαρε" τη πιο ευκολη διανομη εκεινη την εποχη στην Ελλαδα? (PCLOS)

Και οι καιροι περασανε και το φορουμε εγινε αυτο που εγινε.

Σχεδον πρωτο σε καθε αναζητηση. Ακμη!

Και μετα? Και τωρα? 

Ας μιλησω καθαρα και ξεκαθαρα και ας πω οσα εμεσα υπαινισονται και αλλοι "παληοσειρες" του φορουμ:

Η αισθηση που μου δινει γενικοτερα η λεξη LinuxFormat, το τελευταιο διαστημα ειναι: παρατημενο-εγκαταλειψη-εμφανη σημαδια παρακμης.

Δε μιλαω προσωπικα για κανενα/καμια.

Λεω τι εισπραττω και αν μη τι αλλο ειμαι χρονια εδω για ν' αντιλαμβανομαι σωστα.

Αλλα projects?

Ναι βεβαια, φυσικα!

Οταν εγω, που στο φιναλε ξερω καλα το παρον φορουμ, το εχω συνηθισει και μπορω να επεμβω και στα ενδοτερα αν χρειαστει,

την ωρα που θα κανω στο (καθε) blog να σηκωσω 7-8 θεματα την ημερα, εδω θα με παρει για να βγαλω 3 αντε 4.

Και αυτα στον οποιο χρονο μενει ημερησιως απο ολες τις αλλες υποχρεωσεις.

Και θεματα που καποια στιγμη, οσο ενδιαφεροντα και αν ειναι θα χαθουν, σε σωρους παληων η (τονων) ακυρων ποστς.

Ισως αν υπηρχε η σωστη μοντα για blog στο φορουμ. Ξερεις ποια λεω. Οχι την υπαρχουσα, μα εκεινη που που δημιουργει ενα κανονικο sub-fora με τη μορφη blog κανονικου.

Και μετα? Ποσο ευκολα μπορεις να εκφραστεις και να εκφερεις γνωμη για καποια θεματα σ' ενα μεγαλο φορουμ, που στην ουσια εισαι "φιλοξενουμενος"?

Καποτε αυτο το φορουμ το ενοιωθα" δικο μου". Οχι πια. Οχι τοσο εντονα εστω.

Δε ξερω τι φταει....

Ισως η δομη. Ισως πως τελικα 5-6 ασχολουμασταν με παρουσιασεις. Ισως η αδιαφορια, ισως οτι το ιδιο το ELF (το περιοδικο),

εχει γινει ειδος προς εξαφανιση (απο περιπτερα-ψιλικατζιδικα απανταχου στην επικρατεια)

Ισως "φταιμε"  και μεις που σαν διαχειριστες δεν οργανωθηκαμε (αλλος παρουσιασεις, αλλος βοηθεια, κλπ).

Ισως... πολλα τα ισως....

Οταν δεν υπηρχαν αυτα (τα ισως), ημαστα καθε μερα με τις ωρες εδω....

 

Γενικοτερα οπως το βλεπω, το Linux μπηκε πια σ' αλλο δρομο. Καποια πραγματα αλλαξαν ραγδαια.

Το ιδιο και μεις, σε οτι αφορα το Linux. Η καποιοι απο εμας εστω.....

 

Οπως και να εχει εμεσα και αμεσα εδω ειμαστε ακομα. Ισως οχι τοσο ενεργα οσο παληα, μα η παραδοση δε χαλαει:

Στο forum του Linux Format ολες οι ερωτησεις εχουν απαντηση και μαλιστα σε συντομο διαστημα.

Οχι πια απο τον Alfisti, απο τον Constantino, τον Dimitri, κλπ μα απο αλλους.

Ε και?

Εδω μεσα φανηκαν ανθρωποι με καθε ειδους διαθεσεις. Αλλος καλοπροαιρετες.

Αλλος ξερομπορολιστικες. Αλλος αρχηγικες, και ενα σωρο.

Το φορουμ ομως εγινε σταθμος για τους νεους χρηστες. Αυτο ειναι αποτελεσμα ποιων?

Των ανθρωπων που επι χρονια ξημεροβραδιζαοντουσταν εδω.

Αυτη ειναι η αποψη μου, ετσι νοιωθω (πια) και καλο ειναι οποιος ενδιαφερεται να διαβασει τα τελευταια σχολια, που υπαρχουν απο παληα μελη του φορουμ.

Ας βρει/βρουν και το τροπο για τις αλλαγες που χρειαζονται.

Το "υλικο" υπαρχει.....

Αν χρειαζεται καπου γνωμη η βοηθεια, απλα ας ζητηθει....

 

Κατα τ' αλλα, μαζι με το ποστ, τελειωνουν και οι στιχοι απο το τραγουδι που ακουγα:

 

"Καληνυχτα Κεμαλ, αυτος ο κοσμος δε θ' αλλαξει ποτε... Καληνυχτα"

 

Υ.Γ: Καληνυχτα σας και ελπιζω κατι.... ν' αλλαξει εδω!!

 

 γεια και από εμένα ...

 

Μέλος για
2 έτη 12 εβδομάδες

 

έτσι γράφει το καρτελάκι μου ...

 

πάρα πολλά μπορείς να γράψεις ...πολλά τα είπανε ήδη  ο alfisti , o dimitris , o constantinos (ίσως η καλύτερη <<πένα>> εδώ μέσα κατά την ταπεινή μου άποψη) , 

το τι είχε αυτό το φόρουμ παλιότερα το ξέρουμε όλοι και δεν χρειάζεται να αναφερθεί ξανά ...

εκεί που πρέπει να σταθούμε λίγο είναι στο τι  ΔΕΝ έχει ...

δεν έχει λοιπόν αυτό που έχουν σχεδόν όλα τα άλλα φόρα  παντώς είδους ....την συμμετοχή ...

δεν συμμετέχουμε...ο λόγος...?

εντοπίζεται δύσκολα αλλά υπάρχει...δεν φαίνεται εύκολα είναι όμως εκεί ...(πάντα κατά την ταπεινή μου άποψή)

είμαστε έτοιμοι?

ε, τότε ας την κάνουμε την βουτιά:

 

η ζωή μας δεν είναι μόνο λίνουξ   ....αυτό λείπει από το φόρουμ εδώ ...

δεν κοιμόμαστε και ξυπνάμε με τον grub αγκαλιά ούτε μένουμε αξύριστοι αν ο konqueror κρασάρει ...

δεν είναι κατανοητό ...αλλά θα το προσπαθήσω.

 

χρησιμοποιώντας τους στίχους ενός τραγουδιού που λέει:

όλο ούζο ούζο το βαρέθηκα .....φέρτε μου ...

κάτι τέτοιο λείπει (όχι το τσιγαράκι εννοείται) ...

εντάξει φτάνει με το brasero , ας αφήσουμε λιγάκι τις broadcom να ανασάνουνε ...δεν υπάρχει τίποτα άλλο...?

 

έχει το φόρουμ μια ενότητα που είναι για γενικά και αόριστα ....γιατί δεν της δίνουμε ζωή...?

 

γιατί δεν λέμε εκεί διάφορα....όπως συναυλίες που θα γίνουνε...θεατρικές παραστάσεις....πήγα σε ένα καλό μαγαζί ....

εκεί κάνουνε καλά σάντουιτς ...το καλύτερο ουζάκι εκεί ......

και άλλα πολλά ....

 

γιατί δεν λέμε εκεί τους προβληματισμούς μας..?

αντιμετωπίζουμε , όλοι , καθημερινά προβλήματα ....τι με δυσκολεύει...του σπάει τα νεύρα...τι μου την δίνει γενικά στην ζωή...

 

γιατί δεν γίνεται εκεί ένα καφενείο να τα λέμε...?

μουντιάλ έχουμε....γιατί να μην έχουμε συζητήσεις για τις ομάδες που υποστηρίζει ο καθένας ....(με το ανάλογο κάζο αν χάσει η όμάδα μας)

μεταγραφές , προπονητές , στόχοι ...ξεκινάνε προετοιμασία οι ομάδες ....που είναι ο παναθηναικός , σε ποια πόλη είναι ο ολυμπιακός ...

 

μας λείπει το παρείστικο...η οικειότητα μεταξύ μας ...σίγουρα θα υπάρχουνε και τριβές μεταξύ μας ...κάτι θα πω εγώ κάτι εσύ ...αυτά είναι υγεία ...

 

 

 

 

 

δεν θέλω να γράψω άλλα , νομίζω έδειξα την άποψη μου ....

αλλά όλα αυτά μπορεί να είναι και ευσεβής πόθοι ...

 

 

 

 

υ.γ και κάπου εκεί ανάμεσα στα γκολ που θα αρπάζει η αργεντινή από την γερμανία , στο ημίχρονο έστω ....να ρωτήσω και κάτι:

sudo   ή sudo su ...ή μήπως σκέτο su ...

 

αιντε καλό μεσημέρι ...

 

 

 

 

Επανερχόμαστε λοιπόν στο παρεΐστικο στυλάκι, που θεωρώ πολύ σημαντικό. Καλοκαιράκι, ζέστη, ...τι λέτε για μπύρες;

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

Να , αυτά μου έλειψαν. Να ακούω μια παρέα να κουβεντιάζει για κάτι παραπάνω από τα καθημερινή μιζέρια. Προσωπικά , είχα χαθεί από τις παλιές παρέες μου (γάμος,δουλειά) και στο φόρουμ
ένιωσα σαν να έκατσα μόνος μου σε κάποια ταβέρνα , και με κάλεσε μια παρέα να πιω κάνα ποτηράκι μαζί τους. Και βέβαια σε κάθε παρέα υπάρχουν και οι διαφωνίες,τσακωμοί... Υγιές σύμπτωμα.

g.b]

 

υ.γ και κάπου εκεί ανάμεσα στα γκολ που θα αρπάζει η αργεντινή από την γερμανία , στο ημίχρονο έστω 

 

Νομίζω πως τα ψυχρά  πάντσερ  θα την πατήσουν την αργεντινή...

ippokratis]

Επανερχόμαστε λοιπόν στο παρεΐστικο στυλάκι, που θεωρώ πολύ σημαντικό. Καλοκαιράκι, ζέστη, ...τι λέτε για μπύρες;

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

 

 

λοιπόν εγώ είμαι μέσα ...

να κανονίσουμε ένα καλό μέρος να βρεθούμε ...

για καφέ , φαγητό , μπύρες ...ότι προκύψει ...

ας προτείνει κάποιος ένα μαγαζί ...

να κανονίσουμε ένα μεγάλο τραπέζι να περάσουμε ένα ωραίο βραδάκι μεταξύ μας ...

smooth]

g.b]

 

υ.γ και κάπου εκεί ανάμεσα στα γκολ που θα αρπάζει η αργεντινή από την γερμανία , στο ημίχρονο έστω 

 

Νομίζω πως τα ψυχρά  πάντσερ  θα την πατήσουν την αργεντινή...

 

έτσι έτσι ...εγώ με την γερμανία είμαι ...

ozil ....!!!

 

g.b]

λοιπόν εγώ είμαι μέσα ...

να κανονίσουμε ένα καλό μέρος να βρεθούμε ...

για καφέ , φαγητό , μπύρες ...ότι προκύψει ...

ας προτείνει κάποιος ένα μαγαζί ...

να κανονίσουμε ένα μεγάλο τραπέζι να περάσουμε ένα ωραίο βραδάκι μεταξύ μας ...

Τέλεια! Κι εγώ πάντα μέσα είμαι. Τσιπουροσυνάντηση λοιπόν Νο4 αν δεν κάνω λάθος...Μιλάμε για Αθήνα ή Θεσσαλονίκη? Για Αθήνα πάντως οι πρώτες μου σκέψεις είναι για κάπου κεντρικά με το σκεπτικό ότι μάλλον βολεύει τους περισσότερους και όχι Ψυρρή λόγω ακρίβειας. Θα επανέλθω και με πιο συγκεκριμένη πρόταση.

************************

www.postokano.gr

ΟΚ, κάνε την πρώτη πρόταση και επανερχόμαστε.

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

g.b]

κοίτα φίλε jvarkas , 

όταν εγώ πρωτομπήκα εδώ τα μέλη που συνάντησα και που η εμπλοκή τους ήταν συνεχής δεν τα πολυβλέπω τώρα πια ...

ένα παράδειγμα και ας με συγχωρέσει η μάτζικα , αλλά έχω να δω την marlene πολύ καιρό ...

αυτό εννοώ ...

Τσα!!! :D

*******

Ποιος κάνει σκανταλιές;;; :P

Kαι αφού διάβασα τα σεντονάκια που γράψατε εδώ, ( δεν τα σιδέρωσα ευτυχώς... αυτό μας έλειπε δα) διαβάστε αυτό το ποστ

http://linuxmint-gr.forumn.net/forum-f16/topic-t110.htm

και πείτε μου τι θα είχατε να απαντήσετε σε αυτόν τον άνθρωπο..

Και πιστεύω ότι θα πάρετε και μία απάντηση του γιατί τζάσανε όλοι..

*******

Ποιος κάνει σκανταλιές;;; :P

giannis12a]

Υ.Γ.  αυτά που είπα για την δομή του φόρουμ , τα έχουν πει και άλλοι που εδώ δεν μπαίνουν καθόλου για τον ίδιο λόγο, ενώ σε άλλα είναι ενεργότατα μέλη. Ξανασκεφτείτε το και ανανεωθείτε για εμένα. Δεν είναι τυχαίο που και ο hellug με παρόμοια δομή έχει μηδαμινή δυστυχώς επισκεψιμότητα.

~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τα προηγούμενα περί πρακτικότητας του φόρουμ δεν τα σχολιάζω διότι δεν με αφορούν.

Για τον hellug έχω να πω ότι όπως στρώσανε κοιμούνται τώρα, ( κυριολεκτικά). Δεν γίνεται να διαχειρίζεσαι το φόρουμ ενός συλλόγου σαν να είναι η μονή Πετράκη και να έχεις την απαίτηση να έχεις και κόσμο. Ας καθίσουν οι συντονιστές να μιλάνε μεταξύ τους. Το πολύ συντονιστιλίκι τους έφαγε..

*******

Ποιος κάνει σκανταλιές;;; :P

Και τώρα θα σας πω γιατί έτζασα και εγώ και γιατί θα τζάσω από παντού στο άμεσο μέλλον. ( ονομάζεται αυτό ψηφιακή αυτοκτονία... )

Έτζασα λοιπόν γιατί αντιλήφθηκα, έστω και καθυστερηνένα, ότι στο ελληνικό ΕΛ/ΛΑΚ δεν υπάρχει ούτε πνεύμα συνεργασίας, ούτε πνεύμα συμπαράστασης ούτε καν ενδιαφέρον για να προωθηθεί μία ιδέα.

Αυτό βέβαια δεν είναι ίδιον μόνον του ελληνικού λίνουξ, ισχύει γενικότερα στο Ελλαδιστάν, αλλά ειδικά στο linux είχα την αίσθηση ότι τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά, αφού έβλεπα, ( αλλά ένιωθα και εγώ κάποια στιγμή) πραγματικό πάθος για αυτό.

Όταν όμως συνειδητοποίησα, ότι με αυτά που έλεγα και που έκανα, απλά γινόμουν η αντιπαθητική και η κακιά, το πνεύμα αντιλογίας, (εντυπώσεις που απέχουν πολύ από την πραγματικότητα), και αρνούμενη φυσικά να δεχτώ απόψεις που μόνο στασιμότητα θα μπορούσαν να φέρουν κατάλαβα ότι το καλύτερο που θα είχα να κάνω θα ήταν "να την κάνω" με ελαφρά πηδηματάκια..

Δεν είχα ποτέ μου πρόβλημα να κατανοήσω το linux και αυτά που θέλω να κάνω μπορώ να τα κάνω και μόνη μου. Βοήθησα όσο μπορούσα να βοήθησω, έβαλα και άλλο κόσμο στον κόσμο του linux, αλλά δεν είδα χαίρι από αυτό, ( όπως δεν βλέπει τώρα και ο κύριος root που έγραψε το ποστ που έγραψε στο φόρουμ του mint), για τους ίδιους ακριβώς λόγους που δεν το βλέπει και εκείνος..

Όσο για τις κοινότητες μας; Αυτές όταν δεν λειτουργούν σαν μοναστήρια, ( βλέπε hellug που προσπαθεί να συντονίσει/ καθοδηγήσει τα μέλη του), λειτουργούν σαν κλίκες.. κανένα πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των διαφόρων ομάδων και φυσικά σε πρώτο πλάνο είναι πάντα η προσπάθεια να υποσκαπτούν οι δράσεις της μίας ομάδας από μία άλλη.

Δεν μου αρέσει αυτό και δεν ενδιαφέρομαι να μετέχω πια.

Αυτό που είδα εδώ, το είδα και σε άλλες ενασχολήσεις μου, το βλέπω και στις ποδηλατικές ομάδες με τις οποίες ασχολούμαι, το βλέπω και στα διάφορα φόρα στα οποία μετέχω, δηλαδή ΒΛΕΠΩ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΦΑΓΩΜΑΡΑ, ΠΕΣΙΜΟ, ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΚΠΤΩΣΗ κάθε νέας ιδέας, προσπάθειας, δημιουργίας κτλ..

Κάποτε είχα και πάθος και ενθουσιασμό για όλα.. Τώρα έχω να πω, εντελώς ειλικρινά, ότι μπορώ να διαθέσω αυτά, μόνον σε πολύ αγαπημένα πρόσωπα και ότι δεν είμαι διατεθειμένη να τα σπαταλήσω πουθενά αλλού.

Αυτό φυσικά δεν έχει να κάνει με το παρόν φόρουμ, άλλωστε το παρόν φόρουμ υποφέρει από τις συνέπειες αυτών που έγραψα πιο πάνω και δεν τα δημιουργεί το ίδιο.

Για το παρείστικό τώρα της υπόθεσης..

Ποιο είναι το παρείστικο;; Μπορεί να μου πει κάποιος από όλους εκείνους που αναρωτήθηκαν που είμαι, γιατί δεν έψαξαν να με βρουν; ( ορισμένοι έχουν και το τηλέφωνο μου και το mail μου κτλ).
Αν είμασταν πραγματική παρέα, που την ενώνει ένα σκοπός, ένα ενδιαφέρον, ένας στόχος ( κάτι τέλος πάντων) τα μέλη της παρέας αυτής θα έπρεπε να ενδιαφέρονται προσωπικά για τους υπόλοιπους.

Δεν είμαστε όμως παρέα.. Ξεγελάμε τον εαυτό μας αν νομίζουμε ότι έχουμε γίνει φίλοι, και οτι νοιαζόμαστε και ότι κάτι τελικά κάνουμε ..

Που εξαφανίστηκα; Πέρασε το τραίνο και με πάτησε και βλέπω το μαρούλι ανάποδα τώρα. Θα το μαθαίνατε ποτέ ή θα μου γράφατε οεο, εδώ μήπως και εμφανιστώ; Θέλω να πω ότι μου φαίνεται τουλάχιστον υποκριτικό και σφιγμένο να προσπαθούμε με το ζόρι να δημιουργήσουμε ένα κύκλο ανθρώπων, όταν με την πρώτη ευκαιρία είμαστε έτοιμοι να τους γράψουμε εκεί που δεν πιάνει μελάνι..

Και ίσως αυτή να είναι και η αποτυχία του διαδικτύου γενικότερα. Οι άνθρωποι που βρίσκονται μέσα σε αυτό, χάνουν την πραγματικότητα της ύπαρξης τους, και γίνονται ο ψηφιακός τους εαυτός, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να εξαφανιστεί και να μην αναρωτηθεί κανένας που πήγε..
Αλλά αυτό είναι ένα γενικότερο φιλοσοφικό θέμα, με ευρύτερες κοινωνικοπολιτικές προεκτάσεις!! :D ( τι είπα πάλι η γυναίκα..).

Κατά τα άλλα είμαι καλά. Μένω σε ένα ωραίο μέρος πλέον, έχω και δικό μου φόρουμ .. το μάθατε αυτό, το οποίο το σνομπάρει όλος ο κόσμος, είμαι ερωτευμένη, κάνω διάφορες βόλτες και αλητείες ενίοτε και κάποια στιγμή θα κάνω αυτό που έγραφε η υπογραφή μου για πάρα πολύ καιρό, και θα επιλέξω τον υπόλοιπο κόσμο..

Αυτά τα ολίγα, επί παντώς επιστητού για να έχετε να απαντάτε, αν μπείτε στο κόπο, μέχρι την επόμενη εμφάνιση μου που δεν γνωρίζω πότε θα είναι..

Σας φιλώ όλους..

Μαριαλένα! ( έχω και όνομα..πάμε μια βόλτα; )

*******

Ποιος κάνει σκανταλιές;;; :P

Η αποχή -προσωρινή ή μη- από ένα φόρουμ διαλόγου, προβληματισμού και -ενίοτε- χαβαλέ, είναι ένα σύνηθες φαινόμενο στους χώρους αυτούς.  Συνεπώς, ελάχιστοι είναι αυτοί που θα υποθέσουν ότι βλέπεις το ...μαρούλι ανάποδα, κονιορτοποιημένη από κάποιο βιαστικό τραίνο!  Ο ιντερνετικός κόσμος, σίγουρα δεν απέχει και πολύ από την real life, υπό την έννοια ότι και στην πραγματικότητα που ζούμε, υπάρχουν φίλοι ή "φίλοι", οι οποίοι θα εξαφανιστούν (για σοβαρούς ή μη, λόγους), θα αποφύγουν κάποια κλήση σου στο κινητό τους και όταν θα έλθει η ώρα να ξαναβρεθείς μαζί τους, θα σου πετάξουν ένα "έτρεχα μωρέ" και τέλος!  Φυσικά, για μένα αυτά όλα είναι μπούρδες, αλλά ποιος θα κάτσει να σκοτιστεί!

Δεν είναι ότι κάθε φορά που ένας διαδικτυακός φίλος ή "φίλος", χάνεται, υπάρχει κάποιος σοβαρός προβληματισμός. Κι εγώ είχα αποχωρήσει από το παρόν φόρουμ για αρκετό διάστημα και πέρα από ένα-δύο μηνύματα από κανα-δυό μέλη, ουδείς απασχολήθηκε με το ποιά ζαρζαβατικά ίσως να βλέπω ανάποδα! :P

Απλά, μέσα στους χιλιάδες ανθρώπους που έχουμε γνωρίσει στη ζωή μας (αλήθεια, έχετε διανοηθεί πόσοι είναι αυτοί και αν θυμάστε έστω το 1/10 όλων αυτών?), υπάρχουν και αυτοί που πίσω από ένα nickname σε κάποιο forum, ομορφαίνουν ή δυσκολεύουν κάποιες πτυχές της ζωής μας και των δραστηριοτήτων μας. Ναι, χάθηκε η marlene-Μαριαλένα, ο dimitris-Δημήτρης, ο alfisti-Δημήτρης, ο luckyb-Λουκάς. Τι συμβαίνει; Τους πάτησε το τραίνο; Ήταν οι μάγκες που έλεγε τόσα χρόνια το τραγούδι κι εμείς οι ηλίθιοι προσπαθούσαμε ν' ανακαλύψουμε;

Όχι. Απλά, είχαμε μάθει να συμφωνούμε, να διαφωνούμε, να χαβαλεδιάζουμε ή να τρωγόμαστε μαζί τους και τώρα που απέχουν ίσως μας κακοφαίνεται.  Αυτό που έχω μάθει στη ζωή, όλα αυτά τα χρόνια που μού έχει χαρίσει ο Θεός, είναι ότι ζούμε μέσα σε κύκλους οι οποίοι ανακυκλώνονται (δέχομαι να καταταγώ ανάμεσα στους 10 μεγαλύτερους φιλοσοφους του αιωνα!).  Χανόμαστε εδώ, βρισκόμαστε εκεί.

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι αρκετοί από εμάς, είχαμε βρεθεί και στην real life, ήπιαμε καφεδάκι και μπύρα (όχι ταυτόχρονα!), είχαμε κάνει ωραίες κουβέντες, αλλά και πάλι, μία φιλική σχέση είναι αμφίδρομη. Εάν δεν τηλεφωνήσει ο ένας, θα τηλεφωνήσει (πιθανόν) ο άλλος. Αλλά εάν αυτό επαναληφθεί 2-3 φορές ακόμα, αυτός που μονόπλευρα ενδιαφέρεται, θα χάσει το ενδιαφέρον του.

Εγώ πιστεύω στο παρεΐστικο στυλ φόρουμ και όσο αυτό υπήρχε στο Hellug, πηγαίναμε μια χαρά. Η καλή παρέα, βγαίνει και στον γραπτό λόγο. Ακόμα και κάποια "δυστροπα" μέλη, όταν τα γνωρίσεις από κοντά, μπορεί ν' αλλάξουν στάση στον τρόπο που γράφουν. Ήταν ωραία στο Hellug, αλλά κάπου στράβωσε...

Ελπίζω, "όσοι ζωντανοί" από τους παλαιότερους, αλλά και κάποια νέα μέλη με κέφι και διάθεση, να στήσουμε μια νέα παρέα.  Δεν είναι ανάγκη να γίνουμε και αυτοκόλλητοι, αλλά μια μπύρα ένα Σάββατο βράδυ μπορούμε να την ρουφήξουμε!

Αυτά!

Υ.Γ.: Α, το blog σου marlene, βγάζει σε dead σελίδα: Firefox can't find the server at www.podilato.iblogger.org.

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

Που το βρήκες αυτό το λινκ.. Δεν ισχύει εδώ και πολύ καιρό..

Το φόρουμ είναι στο www.podilato-forum.gr

Έλα να το δεις.. :)

*******

Ποιος κάνει σκανταλιές;;; :P

marlene]Που το βρήκες αυτό το λινκ.. Δεν ισχύει εδώ και πολύ καιρό.. Το φόρουμ είναι στο www.podilato-forum.gr Έλα να το δεις.. :)

 

To dark theme που έχεις βάλλει τα σπάει !!!

Χαίρομαι που σου άρεσε emcpn. Πάντως Ιπποκράτη το νόημα δεν το πολύ έπιασες σε αυτά που έγραψα. Το παράπονο μου ΔΕΝ είναι ότι δεν βρήκα φίλους στο δίκτυο, αλλά ότι δεν μπορέσαμε να λειτουργήσουμε σαν άνθρωποι που μοιράζονται έναν κοινό σκοπό και μία κοινή άποψη για ορισμένα πράγματα.

Το φιλικό και το παρείστικο έπεται των προηγουμένων και αυτό συμβαίνει γιατί χρειάζεται πρώτα να υπάρχουν κάποια κοινά σημεία επικοινωνίας για να γίνουν οι άνθρωποι φίλοι μεταξύ τους.

Εμείς αφού δεν καταφέραμε το πρώτο στις κοινότητες μας, αναμενόμενο είναι να μην μπορούμε να καταφέρουμε και το δεύτερο.

Και όμως.. εγώ που έμπλεξα με το linux στην Αγγλία είχα άλλη εντύπωση για το πως λειτουργούσε αυτό, αυτό με τράβηξε άλλωστε, η ανιδιοτελής και με όραμα βοήθεια που πήρα από τους Άγγλους λινουξάδες, που όχι μόνον με βοήθησαν στην αρχή αλλά με παρέπεμψαν, χωρίς να ξέρουν φυσικά κανέναν προσωπικά , στις εδώ κοινότητες.

Στις εδώ κοινότητες όμως, το μόνο που βρήκα είναι αλληλοφαγωμάρα, απαξίωση και γενικότερα ένα κλίμα που δεν έχει καμία σχέση με αυτό που περίμενα η αφελής..

Ο ιντερνετικός κόσμος απέχει μακράν από την πραγματική ζωή αφού είναι ένας κόσμος εντελώς τεχνητός. Ελάχιστοι άνθρωποι από αυτούς που γνώρισα μέσα στο δίκτυο μου έμειναν σαν φίλοι, και αυτοί περισσότερο γιατί καλλιεργήσαμε την όποια φιλία είχαμε, εκτός δικτύου.

Τους υπόλοιπους, και μιλάω πολύ ειλικρινά και προσωπικά τώρα, τους έχω μέσα στο κεφάλι μου σαν ένα mixed grill από nicknames και ονόματα, ασυνάρτητες φάτσες που πέρασαν έτσι από την ζωή μου, είτε γιατί τους είδα μία φορά στα πεταχτά μαζί με χίλιους άλλους, είτε γιατί δεν τους ξαναείδα ποτέ..
Κρίμα είναι αυτό, το ξέρω ότι είναι άδικο και δεν είναι έτσι οι ανθρώπινες σχέσεις, αλλά παρακάτω κατάλαβα ότι απλά έτσι λειτουργεί το δίκτυο. Ως απλό δίκτυο επικοινωνίας και δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα περισσότερο.

Οι κοινότητες μας θα έπρεπε να είναι πραγματικές κοινότητες, να έχουν συναντήσεις, να κάνουν εκδηλώσεις, να γίνονται τα μέλη φίλοι μεταξύ τους.. Πόσα από αυτά έγιναν;

Μια εποχή έτρεχα και πρότεινα συναντήσεις και οργάνωνα μαζώξεις και άλλά τέτοια .. Ξέρεις τι απάντηση πήρα;. Ότι κάνω δημόσιες σχέσεις.

Ε .. προφανώς είμαστε σε μία no win κατάσταση, όπου όλα είναι παρεξηγήσημα apriori και όπου όλα έχουν μία στραβή, στρεβλή οπτική.

Μας οδηγεί πουθενά αυτό;

Αν απαντήσετε όχι, τότε έχετε και την απάντηση γιατί από τα 3000 something μέλη αυτού του φόρουμ μιλάνε εδώ οι 100 αν εμφανιστούν και αν τους επιτρέπουν οι άλλες τους υποχρεώσεις να το κάνουν.

Αποξενωθήκαμε καλοί μου άνθρωποι , και νομίσαμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι δημιουργικό χωρίς να ερχόμαστε ποτέ σε πραγματική real life επαφή μεταξύ μας. Ξεχάσαμε ότι πίσω από τα nicknames είναι άνθρωποι, ξεχάσαμε ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να είναι στην δίπλα πόρτα και κρατήσαμε σαν τον τέταρτο τοίχο του δωματίου μας την γαμημένη οθόνη του υπολογιστή μας..

Αυτά.. βάρυνα πολύ τώρα και δεν δικαιολογείται αυτό ούτε από τον καιρό, ούτε από τίποτα..

Κάνω πάρτυ σήμερα στο σπίτι μου για να διασκεδάσουμε.. έτσι χωρίς πρόγραμμα.

Θα ήταν πολύ καθυστερημένο να σας καλέσω τώρα;;

Μπορεί και όχι..

Δείτε στον χάρτη που είναι το σπίτι και αν κάνετε κέφι ελάτε..

*******

Ποιος κάνει σκανταλιές;;; :P

www.podilato-forum.gr