Ati σε Linux

LiNuXReVoLuTioN | Παρ, 05/28/2010 - 10:56 | 1' | 9

 Παιδιά η nvidia είναι καλύτερη σε Linoux από την ati; γτ εχτές κατέβασα τους νέους οδηγούς της ati και δεν μπορούσα να παίξω call of duty 4 με ανάλυση 600x800 θα βελτιωθούν ποτέ ή θα είναι για πάντα έτσι;

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε η ΑΤΙ έχει κάνει βήματα προόδου και έχει ξεπεράσει την NVidia. Αλλά για πες μας τι σύστημα έχεις? (διανομή, μοντέλο κάρτας γραφικών, πυρήνα, έκδοση Xorg). Αν δεν ξέρεις που θα τα βρεις κάνε μια ερώτηση, ψάξε όμως πρώτα σε όποιο control center ή γενικότερα από εκεί που μπορείς να κάνεις ρυθμίσεις στη διανομή όπως παρόμοια γίνεται στα παράθυρα με το control panel.

************************

www.postokano.gr

Εγώ πάλι δεν έχω καταλάβει... Δεν μπορείς να έχεις ανάλυση 600x800 στο desktop ή μόνο στο παιχνίδι? 'Η μήπως προσπαθείς να αλλάξεις ανάλυση μέσα από το παιχνίδι? Γενικά να ξέρεις ότι το wine προτιμάει nvidia, οπότε στις ati μπορεί να έχεις κάποια προβληματάκια.

στο παιχνίδι με ανάλυση 600x800 κολάει τώρα εκτώς παιχνιδιού είμαι μια χαρά.....

Υ.Γ. δλδ αν βάλω cedega ή crossover(νμζ έτσι το λένε) θα μπορέσω να παίξω;

Κολλάει δηλαδή; Tι συμπεριφορά έχει; Ποιό wine έχεις; Επίσης ποιούς drivers έχεις περάσει (έκδοση); 

Τα cedega/crossover δεν νομιζω να παίξουν καλύτερα.

Πάντως λίγο που κοίταξα και στη σελίδα του wine (http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=application&iId=5934) έχουν πρόβλημα με λίγα fps ακόμα και με nvidia ή με πολύ δυνατές κάρτες σε high detail. 

 στο wine έχω την έκδοση 1.1.42 από οδηγούς κατέβασα τους τελευταίους από την ati γτ αυτοί του συστήματος δεν μου έδειχναν καν την οθόνη

Λοιπόν: Οι καλύτεροι συνδυασμοί για wine+ati προς το παρόν είναι ο catalyst 10.4 με wine<1.1.38 ή ο 10.5 με 1.2rc1 (μετά την 1.1.44). Λοιποί ενδιάμεσοι συνδυασμοί είναι προβληματικοί. Δεν λέω οτι θα λύσεις το πρόβλημα, μπορεί όμως να βοηθήσει σημαντικά.

Κάτι που δεν έχω καταλάβει, είναι το που κολλάει. Δηλαδή το παιχνίδι τρέχει κανονικά αλλά είναι αργό, μπαίνει στο menu αλλά κολλάει όταν τρέχει το παιχνίδι, δεν το τρέχει καθόλου; Επίσης τι αλλαγές έχεις κάνει στις ρυθμίσεις του wine; Ρίξε και μια ματιά στο προηγούμενο link, έχει οδηγίες και συζήτηση κάτω στη σελίδα.

 

 το παιχνίδι κολλάει όταν παίζω δλδ αργεί πολύ να κινηθεί ο παίκτης κτλ.... είδα το λινκ που έδωσες αλλά εκεί λέει για τις διάφορες εκδώσεις του παιχνιδιού... επίσης πως μπορώ να εγκαταστήσω μία παλεώτερη έκδοση wine ;

Λογικά στο επίσημο του ubuntu θα έχει παλιότερη έκδοση. Για πιο καινούργια https://launchpad.net/~ubuntu-wine/+archive/ppa οπου πας στην wine1.2.

Δες στο http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=12804 , εκεί που λέει "HOWTO config Wine and make work COD4..." για πιθανές ρυθμίσεις, δεν μπορώ να σου πω ποιές απο όλες να κάνεις. Προτείνω: ξεκίνα με τις ρυθμίσεις μέσα στο παιχνίδι, συνέχισε με τις ρυθμίσεις του winecfg, και κάνε και τις ρυθμίσεις στο wine regedit. Πάντως με τον 10.5 το "OffscreenRenderingMode value: fbo" έχω διαβάσει οτι βοηθάει πάρα πολύ.