Ubuntu 10.04 - Κορακίστικα τα Ελληνικά ονόματα αρχείων εντός του file Roller!

bakoulis | Δευ, 04/26/2010 - 15:49 | 2' | 10

Οι δοκιμές έγιναν και με lucid 32bit και με 64bit και είχαν το ίδιο αποτέλεσμα. Κάποια αρχεία RAR που έχω, με Ελληνικά mp3s, που όταν τα ανοίγω με τον file roller μου βγάζουν αντί Ελληνικά ονόματα τραγουδιών κορακίστικα (χαρακτήρες σαν τα σχέδια του παιχνιδιού mahjongg) Τα αποσυμπιέζω και φυσικά τα ονόματα είναι κορακίστικα αντί ελληνικά. Αυτό συμβαίνει με το 80% των RAR που δοκίμασα (zip δεν δοκίμασα να σας πω). Φυσικά στο karmic που έχω στο άλλο μου PC και με όλες τις παλαιώτερες διανομές τέτοιο πρόβλημα δεν υπάρχει και με τα ίδια ακριβώς αρχεία. Ισως αυτά που καταφέρνει να διαβάσει σωστά να είναι utf-8, ενώ τα άλλα απλή Windows-1253 codepage, αλλά και έτσι να είναι, τι έχει αλλάξει από τις προηγούμενες διανομές και τώρα ξαφνικά δεν τα διαβάζει. Πρέπει να εγκαταστήσω κάποιο έξτρα πακέτο που δεν είναι πιά προεγκατεστημένο; Εσύ Δημήτρη με το ΜΟΝΟΜΑΧΟ όλα καλά; έκανες καμιά δοκιμή από τότε που στο είπα; Είμαι 100% βέβαιος ότι το πρόβλημα υπάρχει και στο ΜΟΝΟΜΑΧΟ 5 ΒΕΤΑ, αφου "πατάει" σε lucid.

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Λογικα σε 3 μερες δε θα υπαρχει αυτο το προβλημα, ομως δε χαλαει να βαλεις τις γραμματοσειρες Grafis, απο τον  Hellug

. Θα τα βλεπεις με αυτες τις γραμματοσειρες κανονικα ολα. if (WIDGETBOX) WIDGETBOX.renderWidget('4ad63602-fe61-4051-a920-78fb3f11ac74');Get the <a href="http://www.widgetbox

Λοιπόν, αφού είναι έτσι θα περιμένω 3-4 μέρες που έμειναν, να δώ από περιέργεια αν το διορθώσουν μόνοι τους με την επίσημη κυκλοφορία, αν όχι θα τις βάλω χειροκίνητα.

Χίλια ευχαριστώ πάντως για την λύση. Θα επανέλθω στο θέμα σε 3-4 μέρες για τα νεότερα.

Πάντως το πρόβλημα με τα Ελληνικά εντός του file-roller μάλλον τους διαφεύγει και δε βλέπω φώς. Ισως είναι καλύτερα κάποιος που μπορεί να επικοινωνήσει με την canonical να τους το υποδείξει, αλλιώς δε βλέπω φως. Επείσης με το να βάζουμε χειροκίνητα τις γραμματοσειρές είναι μεν λύση, αλλά όχι για αρχάριους και τέλος πάντων έτσι δεν προσελκύεις νέους χρήστες.

Κάτι ακόμα που παρατήρησα από την Αλφα3 που δοκίμαζα, μέχρι και σήμερα και ακόμα δεν έχει "τακτοποιηθεί" είναι ότι από το compiz λείπουν ένα σωρό εφέ, όπως π.χ. το καθρέπτισμα του κύβου στο skydome και τα 3d windows. Την 32bit την χρησιμοποιώ από Alpha3 και την 64bit από RC.

http://uploadpic.org/showpic-57115/screenshot.html

Δείτε τα Documents αριστερά που φένονται καθαρά τα Ελληνικά στο filename (αλλά και όταν ανοίξει το αρχείο) και δεξιά τα κορακίστικα εντός του file-roller.

Δυστηχώς το πρόβλημα παραμένει και σήμερα με την επίσημη κυκλοφορία του 10.04. Κάποιος πρέπει να το σφυρίξει στην canonical να το διορθώσει.

 

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/file-roller/+bug/177929

Τελικά είναι αρχαίο το πρόβλημα, απλά εμένα δεν μου έτυχε από το 8.04/8.10/9.04/9.10 παρά μόνο τώρα με το 10.04.

Τονίζω ότι τα ίδια ακριβώς rar αρχεία δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα στο 9.10 που έχω στο desktop μου, παράξενο ε;

Στις παλαιότερες εκδόσεις, μου είχε τύχει κανα 2 φορές να βγάζει ρώσικα αντί για ελληνικά, αλλά 2 αρχεία στα 1000αδες που μου δούλεψαν δεν είναι θέμα, τώρα όμως που είναι το 80% σκάρτο και μάλιστα ούτε κάν με ρώσικα αλλά με mahjongg είναι τραγικό. Μάλλον κάτι πειράξανε και τα σκάτωσαν. Και τα εφέ που λείπουν από το compiz, που είναι τα εφέ οέο?

 

γεια χαρα,το ειχα παθει και εγω σε 9.10 ειναι οντως σχετικο σε ποια εκδοση θα τυχει.ισως  ειναι θεμα του kernel 2.6.31-21 γιατι οταν το επαθα ειχα μολις κανει το update που περιελαμβανε τον συγκεκριμενο πυρηνα και μετα το restart που ζητησε.

 

 

 

 

"να απελευθερωσουμε την καθημερινη ζωη,απο την αθλιοτητα αυτης της κοινωνιας."

Εμένα πάντως στο karnic με το 21 που λες δεν έχει κανένα πρόβλημα. Σε 10.04 δεν μπορει να κάνει κάποιος μια δοκιμή? Να υποθέσω ότι είμαι ο μόνος Ελληνας που το δοκιμάζει?

Οι γκουρού πάντως βλέπω και σιωπούν.... κάτι πολύ σοβαρό πρέπει να είναι, ίσως σαν τα windows codepage tags στα mp3, που αν δεν τα μετατρέψεις σε unicode δεν τα βλέπεις με τίποτα!

 

ολα μια χαρα με τη 10.4 εκτος του οτι εχω χασει το vuloume control απο την μπαρα.το αναζητω, ειδομεν.

 

 

 

"να απελευθερωσουμε την καθημερινη ζωη,απο την αθλιοτητα αυτης της κοινωνιας."

ναι δεν παιζει ρολο ο πυρηνας εχεις δικιο δεν βρισκω ομως κατι για αυτο πουθενα.παρεπιπτοντως για οποιον χρειαστει το volume control βρισκεται στο inticator applet.δηλαδη δεξι κλικ στη μπαρα- add to panel- inticator applet.

 

 

 

 

 

"να απελευθερωσουμε την καθημερινη ζωη,απο την αθλιοτητα αυτης της κοινωνιας."

Τα εξαφανισμένα εφέ, μαζί και καινούργια, βρήσκονταί σε έξτρα πακέτο. Το "compiz-fusion-plugins-extra" είναι για όποιον τα ψάχνει.

Πάντως βλέπω χοντρό σνομπάρισμα, μόνοι μας ρωτάμε, μόνοι μας απαντάμε... ή απλά είμαστε οι πρωτοπόροι του Lucid, οπότε αναγκαστηκά πάμε ξυπόλητοι και ψάχνωντας με το φανάρι του Διογένη. Ένα από τα δύο συμβαίνει.