MONOMAXOS ver. 4.0 FINAL

emcpn | Τρί, 11/03/2009 - 20:37 | 4' | 216

 

Η επίσημη παρουσίαση της έκδοσης 4.0 του ΜΟΝΟΜΑΧΟΥ είναι γεγονός...

Από 1-11-2009 που επανήλθε σε λειτουργία και το ανανεωμένο site του ΜΟΝΟΜΑΧΟΥ είναι διαθέσιμα για κατέβασμα τα δύο ISO του Monomaxos ver. 4.0 με Ελληνικά default language και με Αγγλικά ως default αντίστοιχα. Ως γνωστό ( για αυτούς που δοκίμασαν και την beta 4) για πρώτη φορά που το DVD βασίζεται στο Ubuntu Jaunty κάτι που σημαίνει πως δίνεται πλέον η δυνατότητα αξιοποίησης του συστήματος αρχείων ΕΧΤ4 με ότι αυτό συνεπάγεται στη αύξηση επιδόσεων του συστήματος.στο οποίο έχουν προστεθεί και οι πιο πρόσφατες ενημερώσεις  της Canonical (ενημερώσεις ασφαλείας/πυρήνας 2.6.28-16). Περιβάλλον εργασίας παραμένει το Gnome (έκδοση 2.26.1). Υπάρχει πλέον η δυνατότητα εγκατάστασης σε Ext4 σύστημα αρχείων. Αρκετές αλλαγές έχουν γίνει πλέον στην εμφάνιση , χωρίς όμως να αλλάξει σημαντικά από την μέχρι τώρα πεπατημένη των εκδόσεων του ΜΟΝΟΜΑΧΟΥ. Έχει επιτευχθεί σημαντική μείωση στις απαιτήσεις σε μνήμη (RAM) από ότι στην προηγούμενη έκδοση 3, αρκετές βελτιώσεις στην υποστήριξη συσκευών με extra firmware, υπάρχει πλέον χωρίς πρόβλημα η δυνατότητα δημιουργίας πολλαπλών λογαριασμών χρηστών/ ορισμό κωδικών της επιλογής σας σε οποιαδήποτε είδος εγκατάστασης επιλέξετε να κάνετε (κανονική εγκατάσταση/USB installation/WUBI). Πολύ εύκολη είναι πλέον τώρα η εγκατάσταση restricted οδηγών για τις κάρτες γραφικών με την προσθήκη του Envyng. Πολύ εύκολη πλέον (για τους αρχάριους αυτό) η εκτέλεση αρχείων/executables και scripts σε γραφικό περιβάλλον με την χρήση της εφαρμογής App Runner που αποτελεί προσφορά στο project από τον hacktolive δημιουργό του SuperOS τo repository του οποίου έχει προστεθεί επίσημα στις πηγές λογισμικού του ΜΟΝΟΜΑΧΟΥ. Προσθήκη του luckybackup του Λ. Αυγερίου που κάνει την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και συγχρονισμού δεδομένων παιχνιδάκι !!! Έγινε αναβάθμιση των προγραμμάτων που χρησιμοποιούνται στις νεώτερες εκδόσεις τους (VLC 1.0 / Opera 10.00 / Skype 3/Google earth 5/ Firefox 3.5 κτλ).

Ένα μεγάλω ευχαριστώ εκ μέρους της ομάδας σε όσους κατέβασαν την beta4 έκδοση (πάνω από 1000 downloads) και σε όσους βοήθησαν με τις παρατηρήσεις τους για δυσλειτουργίες (ευτυχώς πολύ λίγες) και τις προτάσεις τους για βελτίωση. 

Για όλα τα νέα χαρακτηριστικά και για τις τοποθεσίες μεταφόρτωσης www.monomaxos.gr

και  http://monomaxos.host56.com/ σε περίπτωση που έχουμε πάλι πρόβλημα

με την ιστοσελίδα λόγω αυξημένης επισκεψιμότητας...

 

Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά το Ε.Μ.Π. για το Free Hosting 

των ISO's της έκδοσης  4.0 του ΜΟΝΟΜΑΧΟΥ

 

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

nikospel]

1. Πως δημιουργω λογαριασμο εμαιλ που εχει στην κατω μπαρα?

2.Μπορω να αλλαξω θεμα?

3.Τα drivers απο την καρτα γραφικων και οτι αλλο εχει το pc πως μπορω να δω εαν τα εχει αναγνωρισει ολα?

 

 

1. Kλικαρεις στα Options του εικονιδιου (δεξι κλικ) & περασε τα στοιχεια του gmail λογαριασμου σου (ονομα/κωδικο)

2. Ευκολα. Δεξι κλικ στην επιφανεια εργασιας & επιλεγεις το: Αλλαγη παρασκηνιου επιφανειας εργασιας & εκει μπορεις να επιλεξεις θεμα/παρασκηνιο/αν θες 3D εφε(κυβο, κλπ).

Εχει καποια θεματα προεγκατεστημενα, μα αν θελεις πιο πολλα μπορεις να δεις στο Gnome look.

Tα θεματα ειναι αυτα που λεει GTK. Πατας απλα το κουμπακι που λεει εγκατασταση (δες τη φωτο)

 

 

Για πιο πολλα οσο αφορα εμφανιση ολο & κατι ενδιαφερον θα βρεις εδω: LinuxFormat/Desktop costumization

 

3. Πατα το κουμπακι Visual Efects στον πινακα, επελεξε το extra & αποδεξου να σου εγκαταστησει μονο του, τα τυχον σχετικα. (ο μπακαλιστικος τροπος ειναι αυτος, απλα για να μη σε βαζω να ψαχνεις).

Αυτο βεβαια θα σου δωσει 3D desktop. Αν δε το θελεις αφου μπουν οι drivers, επελεξε το None.

Π.Σ.Π.Α

 

 

Εκανα 4 εγκαταστασεις του Μονομαχου 4 τελευταια, εκ των οποιων τη μια & στο laptop μου, αντικαθιστωντας ενα Mint που ειχα εκει.

-Σαφως & ειναι πολυ πετυχημενο το ολο στησιμο, ειδικα οσο αφορα το κοινο που αρχικα απευθυνεται ο Μονομαχος.

-Νομιζω πως το μενου θελει καμποση δουλεια ακομα (ιδιατερα στις επεξηγησεις)

--Ωρα να μπει & η νεα βερσιον του Gnomenu η οποια & δουλευει κανονικα σε σεση με την υπαρχουσα που κανει κολπακια

-Τι ειναι αυτο το skype που υπαρχει??? εννοω το GUI του??? Περιεργο & ενδιαφερον. Βεβαια το κακο ειναι πως δεν υπαρχουν οι επιλογες στο δεξι κλικ.

Π.Σ.Π.Α

 

 

constantinos]

nikospel]

1. Πως δημιουργω λογαριασμο εμαιλ που εχει στην κατω μπαρα?

2.Μπορω να αλλαξω θεμα?

3.Τα drivers απο την καρτα γραφικων και οτι αλλο εχει το pc πως μπορω να δω εαν τα εχει αναγνωρισει ολα?

 

 

1. Kλικαρεις στα Options του εικονιδιου (δεξι κλικ) & περασε τα στοιχεια του gmail λογαριασμου σου (ονομα/κωδικο)

Οταν λες να κλικαρω δεξι κλικ που ακριβως λεσ? Στην κατω μπαρα στο εικονιδιο ? Δεν εχει τετοια επιλογη  κανοντας δεξι κλικ.

2. Ευκολα. Δεξι κλικ στην επιφανεια εργασιας & επιλεγεις το: Αλλαγη παρασκηνιου επιφανειας εργασιας & εκει μπορεις να επιλεξεις θεμα/παρασκηνιο/αν θες 3D εφε(κυβο, κλπ).

Εχει καποια θεματα προεγκατεστημενα, μα αν θελεις πιο πολλα μπορεις να δεις στο Gnome look.

Tα θεματα ειναι αυτα που λεει GTK. Πατας απλα το κουμπακι που λεει εγκατασταση (δες τη φωτο)

 

 

Για πιο πολλα οσο αφορα εμφανιση ολο & κατι ενδιαφερον θα βρεις εδω: LinuxFormat/Desktop customization

 

3. Πατα το κουμπακι Visual Efects στον πινακα, επελεξε το extra & αποδεξου να σου εγκαταστησει μονο του, τα τυχον σχετικα. (ο μπακαλιστικος τροπος ειναι αυτος, απλα για να μη σε βαζω να ψαχνεις).

Αυτο το visual Efect που ακριβως ειναι? Σε ποιον πινακα ειναι?

Αυτο βεβαια θα σου δωσει 3D desktop. Αν δε το θελεις αφου μπουν οι drivers, επελεξε το None.

Π.Σ.Π.Α

 

 

 

Ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια σας και συγνωμη αν ειμαι κουραστικος.

Aν κανεις τα παραπανω θα δεις τ'αναλογα tags:

 

& απλα πας στο αναλογο (πχ: Visual Efects)

 

Tοσο απλα...

 

-Για το mail τωρα δε θυμαμαι ακριβως, δεν ειμαι στο laptop μου, οπου εχω & τον Μονομαχο, να δω τι ακριβως. Κανε κλικ πανω του, δε μπορει καπου θα εχει Επιλογες, Ιδιοτητες, κατι τετοιο τεσπα. & στο Μενου θα υπαρχει μαλλον (στο Internet προφανως).

Π.Σ.Π.Α

 

 

Κυριοι γεια σας,

εδω και τρεις μηνες προσπαθω να γινω χρηστης linux, ξεκινησα με το SXOLINUX που βρηκα σε torrent, χωρις να εχω ιδιαιτερο λογο...αλλα προβλημα με το dvd write  δεν εγραφε σωστα τη διανομη  ... 10 μερες πεδεμα..κατι με ειχε γοητευσει στο linux και επεμενα...μετα ububtu 9.04, και μετα με το 9.10   προβλημα με τη μνημη του λαπτοπ,ισως γιαυτο να εβγαζε μπλε οθονες στα win διαρκως....αλλαζω μνημη και ολα καλα...αλλα ως νεος στο linux.  χαθηκα στο.XAOS  πως βαζεις νεες εφαρμογες? πως ρυθμιζεις το τορρεντ?...πως βλεπεις ταινιες?.... χαος.....καλη η κοινοτητα και η βοηθεια...αλλα ποσα μπορεις να ρωτΑς  οταν αγνοεις τα βασικα .... Εκει συναντησα το ΜΟΝΟΜΑΧΟS 4.0   ΑΡΙΣΤΗ επιλογη για αρχαριο....ευκολη εγκατασταση αλλα το συμαντικοτερο  ΠΛΗΡΗ πακετο   Τωρα ολοι στο σπιτι   εχουν linux   (kai to laptop της συζυγου και της κορης μου) και ειμασε ευχαριστημενοι,  (φυσικα δεν ειμαστε power user, (internet, torennt , ταινιες , msn , facebook..)

Πραμγατικα εκπληκτικη η δουλεια που εχεται κανει, διαυκολυνει τον αρχαριο να ξεκινησει και να λειτουργει χωρις να συμβιβαζεται.

Σας ευχαριστoυμε  και περιμενουμε νεοτερα.

 

 

 

 

... να ειστε παντα καλα ...

 

 

 

 

 

Γεια σας.

Ακομη εχω προβλημα με τις ρυθμισεις του εμαιλ δεν μπορω να το ρυθμισω με τιποτα.

ΣΗημερα εβαλα καποια ηχειακια που εχω και παρατηρισα οτι δεν μου βγαζει ηχω οταν ειμαι στο ιντερνετ. (Υoutube)

ενω τα αρχεια απο το σκληρο δισκο μου παραγει τον ηχω. Τι μπορει να φταει ?

Το εχετε ξανασυναντησει αυτο?

Γεια σας παιδιά και από μένα...το πρόβλημα που έχω με τον μονομάχο είναι ό,τι τώρα που άλλαξα πληκτρολόγιο και έβαλα το cordless desctop wave της logitech όταν κάνω boot τον υπολογιστή στην οθόνη έναρξης δεν μπορώ να επιλέξω με ποιό από τα 2 os να bootάρω...με το παλιό ενσύρματο που είχα μια χαρά τα πάω

εχετε καμμιά λύση?

καλησπέρα ...

 

μετά από

 

sudo apt-get update παίρνω στο τέλος αυτό:

 

W: GPG error: http://hacktolive.org jaunty Release: The following signatures were invalid: KEYEXPIRED 1265785910 KEYEXPIRED 1265785910 KEYEXPIRED 1265785910
W: You may want to run apt-get update to correct these problems

το έχει συναντήσει κανείς ?

γνωρίζουμε τι είναι?

 

ευχαριστώ πολύ.

Παιδιά του ΜΟΝΟΜΑΧΟΥ για σας.
Θα ήθελα την βοήθεια σας!

Έχω κάνει εγκατάσταση το ΜΟΝΟΜΑΧΟΣ 4 και μετά από κάποια ενημέρωση που έκανα μου δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα και δεν φορτώνει όταν κάνω εκκίνηση.

Αυτό που θέλω είναι το πως να τραβήξω τα αρχεία με το live cd;

Καλησπερα ,ειμαι καινουργιος στο linux, προσπαθω εδω και μερικα χρονια περιστασιακα να τρεξω linux αλλα συνηθως απο τα προβληματα που σηναντουσα με το ασυρματο δυκτιο τα παραταγα,πριν απο λιγο καιρο ομως επεσα μπροστα στον μονομαχο η ιδεα οτι εχω ubuntu στα ελληνικα και με τοσα χρησιμα προγραματα με γοητευσε. Ετσι λοιπον εγραψα ενα memory stick μεσα απο windows 7 και το ετρεξα σαν live dvd, προς μεγαλη μου εκπληξη ολα δουλευαν μια χαρα αναγνωριστικαν ολες πιστευω οι συσκευες και ειδικοτερα το usbmodem της cosmote και συνδεθηκα στο internet. Ηταν τοσο μεγαλη η χαρα μου που εσβησα τα windows 7 και εγκαταστησα τον monomaxo και τοτε αρχισε ο γολγοθας για εναν αποιρο χρηστη στο linux. Εφαγα ωρες και ωρες στο internetcafe διαβαζοντας forum και λυσεις  σχετικα με το πως θα κανω να δουλεψει το usbmodem της cosmote. Βρηκα πολες λυσεις αλλα με τη σχετικα μικρη γνωση δεν μπορεσα να τις εφαρμοσω σωστα, σκεφτηκα λοιπον,οτι οταν δουλεψε σωστα ο monomaxos ειχα εγαταστημενα τα windows 7 και ετσι ξανα εκανα εγκατασταση των windows, σκεφτηκα ισως ο monomaxos χρησιμοποιουσε με καποιο τροπο τους drivers η κατι που δεν γνωριζω ακομα κατι απο τα windows .Αλλα και παλι δεν δουλεψε παρο ολο που προσπαθω να ξανα φερω τα windows στην κατασταση που ηταν δηλαδη με τους drivers και ενημερωσεις πριν τα διαγραψω. Σας παρακαλω αν καποιος θελει να με βοηθησει να βρω την ηρεμια και τον υπνο μου ας που απαντηση. Μου αρεσει η φιλοσοφια το ανοιχτου λογισμικου και θελω και εγω να κανω κατι στη διαδωση του αν μπορω.Ευχαριστω προκαταβολικα και τα συγχαρητιρια μου στον στους δημιοργους ,συντελεστες του μονομαχου.[Γνώσεις ⇛ Linux:Χαμηλό  ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά:Μέτρια
 monomaxos ver.4.0 32bit σε HP 2133
 Via C7 M processor 1.6Ghz│ Μνήμη :1GB │ Κάρτα Γραφικών : VIA Chrome9 HC IGP Family WDDM  
 |Broadcom 802.11g Network Adapter│HP Integrated Bluetooth module │SoundMAX Integrated Digital HD Audio │ 8.9’’ WSVGA (1024x768) LED]

linuxovios]

Γεια σας παιδιά και από μένα...το πρόβλημα που έχω με τον μονομάχο είναι ό,τι τώρα που άλλαξα πληκτρολόγιο και έβαλα το cordless desctop wave της logitech όταν κάνω boot τον υπολογιστή στην οθόνη έναρξης δεν μπορώ να επιλέξω με ποιό από τα 2 os να bootάρω...με το παλιό ενσύρματο που είχα μια χαρά τα πάω

εχετε καμμιά λύση?

 

Μπες με το ενσύρματο στα Windows και πέρνα τους drivers από το CD του ασύρματου πληκτρολογίου. Έτσι θα έχεις πληκτρολόγιο στα παντζούρια.

Ερώτημα: Το wireless είναι με bluetooth ή με USB receiver?

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

gate_7]

Παιδιά του ΜΟΝΟΜΑΧΟΥ για σας.
Θα ήθελα την βοήθεια σας!

Έχω κάνει εγκατάσταση το ΜΟΝΟΜΑΧΟΣ 4 και μετά από κάποια ενημέρωση που έκανα μου δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα και δεν φορτώνει όταν κάνω εκκίνηση.

Αυτό που θέλω είναι το πως να τραβήξω τα αρχεία με το live cd;

 

Αν θες απλά να τραβήξεις τα αρχεία, μπαίνεις μ' ένα live CD, πηγαίνεις στο /home, έχεις συνδεδεμένο ένα USB stick και αντιγράφεις εκεί τα αρχεία σου. Ή αν έχεις συνδεδεμένο εξωτερικό σκληρό, τα περνάς όλα εκεί.  Γνώμη μου πάντως είναι να ψάξεις να βρεις τι δημιούργησε το πρόβλημα κι όχι να καταφεύγεις στην εύκολη λύση του ...format! Το Linux δεν είναι Windows. :)

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

Καλησπέρα!!!

Εχω γραψει απο τα iso τα Live dvd του 4.0 και του lite και οταν παω να κανω boot με βγαζει σε μια μαυρη οθονη και λεει

Grub και ενας κερσορας αναβοσβηνει......

Εχω κανει κατι ΛΑΘΟΣ?????

ippokratis]

linuxovios]

Γεια σας παιδιά και από μένα...το πρόβλημα που έχω με τον μονομάχο είναι ό,τι τώρα που άλλαξα πληκτρολόγιο και έβαλα το cordless desctop wave της logitech όταν κάνω boot τον υπολογιστή στην οθόνη έναρξης δεν μπορώ να επιλέξω με ποιό από τα 2 os να bootάρω...με το παλιό ενσύρματο που είχα μια χαρά τα πάω

εχετε καμμιά λύση?

 

Μπες με το ενσύρματο στα Windows και πέρνα τους drivers από το CD του ασύρματου πληκτρολογίου. Έτσι θα έχεις πληκτρολόγιο στα παντζούρια.

Ερώτημα: Το wireless είναι με bluetooth ή με USB receiver?

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

 

Με το ασύρματο δουλεύω τόσο καιρό στα windows,έχω περάσει τους drivers σ'αυτά και μια χαρά δουλεύει αλλά το πρόβλημα έρχεται όταν bootάρει το pc και δεν μπορώ να επιλέξω το λειτουργικό... Το ασύρματο είναι με usb receiver

Thanks anyway :)

To "βλέπει" το PC σου; Για δώσε μας ένα

lsusb

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

δοκιμασε να μπεις  στο bios  και να βάλεις   to keyboard support απο το  OS σε bios. μπορει να πετυχει,
δες και το usb keyboard support   να ειναι ενεργό