ΜΕΤΑ ΑΠΟ FORMAT ΣΕ UBUNTU ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΑ PARTS ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ?

ansmc | Σάβ, 01/16/2010 - 11:08 | 1' | 5

Εχω την εξης απορια-προβλημα.Μεχρι προτεινως ειχα στον υπολογιστη μου windows xp και αποφασισα να κανω format και να βαλω τα ubuntu(η εκδοση που εβαλα ειναι η 9.10).Τωρα που εχω ολοκληρωσει το format και δουελευω κανονικα τον υπολογιστη μου,ο υπολογιστης θα αναγνωριζει την καρτα γραφικων,την καρτα ηχου και την μητρικη η θα πρεπει να κατεβασω καποια drivers για linux για να τα αναγνωρισει?

Ευχαριστω εκ των προτερων

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Όταν λες δουλεύεις κανονικά εννοείς μέσω του ubuntu; Αν ναι έχεις κάποιο πρόβλημα με κάποια συσκευή;

Για τη κάρτα γραφικών μπορείς να χρησιμοποιήσεις το restricted drivers για να έχεις 3D.

Ναι μεσω ubuntu ενοω,αυτο το προγραμμα που αναφερεις πρεπει να το κατεβασω σαν μορφη download .exe η πρεπει να το γραψω στο terminal?Εαν πρεπει να το γραψω στο terminal μπορεισ να μου πεισ τι ακριβως πρεπει να γραψω γιατι ειμαι πολυ ασχετοσ με τα ubuntu(χτεσ τα εβαλα για πρωτη φορα).

Καλως ηρθες στην παρεα,

drivers δεν χρειαζεσαι,υπαρχουν ολοι μεσα στον πυρηνα της διανομη σου.αυτο που θα χρειαστεις ειναι καποιοι codecs για να παιξεις video,mp3 κλτ.

γινεται ομως πανευκολα,με το που θα πας να παιξεις καποιο αρχειο οπου δεν εχεις το codec θα σου πεταξει μηνυμα να το κατεβασει και να το εγκαταστηση μονο του. η ποιο απλα

πηγαινε στο software center και γραψε την λεξη codec.θα σου εμφανισει οτι χρειαζεσαι.κλικαρεις-κατεβαζει-βαζει....

http://ubuntu-tweak.com/ πηγαινε εκει και κατεβασε αυτο το πργραμματακι.οταν κατεβει κλικαρε το να εγκατασταθει.θα σε βοηθησει....

 

καποια στιγμη δοκιμασε και linux mint,βασιζεται στο ubuntu και για πολλους θεωρηται ακομα ποιο ευκολο,οπως και τον μονομαχο!

 

 

 

I'm never gonna work another day in my life
The gods told me to relax

Και...βασικά, ξέχνα τα αρχεία .exe!  Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα σε Linux! :)

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

Καλως ηρθες ansmc,

Στο Ubuntu δουλεύουν με "αποθετήρια". Αυτά δεν είναι τίποτε άλλο από δικτυακές αποθήκες γεμάτες με προγράμματα και drivers. Οπότε, όταν ψάχνεις κάποιο πρόγραμμα πας στο Εφαρμογές --> Κέντρο Λογισμικού Ubuntu και αναζητάς το πρόγραμμα που θες.

Αν δεν είναι εκεί, τότε μπορείς να το ψάξεις στο Google. Το σύνηθες είναι όταν βρεις αυτό που ψάχνεις στο internet θα έρχεται παρέα με οδηγίες για το πως πρέπει να βάλεις στη λίστα με τις αποθήκες που έχεις ώστε να έχεις πρόσβαση σε αυτό μέσο το Κέντρο Λογισμικού Ubuntu. Με αυτό τον τρόπο πάντα τα προγράμματα, οι drivers και όλα γενικά το σύστημα σου θα αναβαθμίζεται ανά τακτά διαστήματα χωρίς να χρειάζεται από σένα να ψάχνεις κάθε φορά την νεα έκδοση του αγαπημένου σου προγράμματος.

~~~~~~~~~~~~~~~

Αρχάριοι του forum ενωθείτε... βροντοφωνάξτε :

Συγνώμη...επειδή είμαι αρχάριος...πείτε πως θα το κάνω μεσα απο το γραφικό περιβάλλον ?