ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΩ ΣΤΟ INTERNET ΑΠΟ UBUNTU 9.10?

ansmc | Παρ, 01/15/2010 - 18:00 | 1' | 15

Γεια σας,

ειμαι καινουριος χρηστης των ubuntu 9.10 και εχω ενα προβλημα.Εχω εγκαταστησει στον υπολογιστη μου το προαναφερθεν λογισμικο(ubuntu 9.10) και θελω να συνδεθω στο internet ασυρματα μεσω ενως wirless adaptor μαρκας TP-LINK.Εχω το cd εγκαταστασης του ασυρματου ανταπτορα αλλα αυτο το cd δεν περιεχει drivers για ubuntu.Μηπως πρεπει να κατεβασω καποιο προγραμμα για να μου αναγνωριζει τον ανταπτορα?Σας παρακαλω βοηθηστε με.

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: 4 (ψήφοι: 1)

Σχόλια

Το βαζεις στη πριζα, συνδεεις & το αναλογο καλωδιο του τηλεφωνου, το ανοιγεις, ανοιγεις & τον υπολογιστη σου, επιλεγεις το δικτυο σου, απο το εικονιδιο της συνδεσης στη μπαρα, στη περιπτωση που δε το βρει αυτοματα (σπανιο)

Π.Σ.Π.Α

 

 

Το προβλημα μου ειναι οτι οταν συνδεω τον ανταπτορα στον υπολογιστη δεν μου τον αναγνωριζει καν.Μηπως ξερεισ τι πρεπει να κανω για να μου τον αναγνωριζει:

μπορείς να βρείς τι τσιπ έχει η συσκευή? (broadcom, intel, atheros ....)

 

====

the hamster's is out there

http://alfistigr.blogspot.com/

Συγνωμη φιλε αλλα επειδη δεν ειμαι και πολυ καλος με τουσ υπολογιστες οταν λες να βρω τη τσιπ εχει η συσκευη ενοεις να βρω τι τσιπ εχει ο ανταπτορας η τι τσιπ εχει ο υπολογιστης ?

Ποιον ανταπτορα συνδεεις??? δε σε καταλαβαινς.

Το ΤP Link ειναι ρουτερ. εχω 3 τετοια διαφορετικα μοντελα, που τρεχει Linux. Απο εκει & περα η συνδεση ενος ρουτερ μ' ενα υπολογιστη γινεται συνδεοντας ενα καλωδιο Ethernet απο το ρουτερ στο πισι. Αν εχεις ενεργοποιημενο & το αυρματο στου ρουτερ εχεις & ασυρματο δικτυο αυτοματως. Δε χρειαζεται ΚΑΜΙΑ αλλη συνδεση περα του καλωδιου ethernet με τον υπολογιστη.

Αν ειναι κλειστο το ασυρματο απο το ρουτερ, απλα συνδεσετο με το καλωδιο που ειπαμε πιο πανω, ανοιξε τον browser, πληκτρολογησε: 192.168.1.1 & θα σου ζητησει κωδικο για να μπεις στο ρουτερ σου. Αμ δε τ' εχεις αλλαξει ειναι: admin & τα δυο.
Πας στο Quik setup, προχωρας με next, βλεπεις αν ειναι ενργοποιημενο τ' ασυρματο, προχωρας τα next, κανεις restar τον ρουτερ στο τελος & ξανανοιγεις τον browser σου.

Απο εκει & περα οτι ρυθμισεις θελεις τις κανεις απο το εικονιδιο της συνδεσης στη μπαρα στην επιφανεια εργασιας σου.

Aν δε δολευει μαλλον θα εχει προβλημα το ρουτερ.

Eκτος αν εννοεις το μικρο το στικακι, οποτε μαλλον δε θα το εχεις συνδεσει με τη γραμμη σου

Π.Σ.Π.Α

 

 

Επειδη το εψαξα λιγο το θεmα με το τσιπ,αν ενοουσες το τσιπ του ανταπτορα πρεπει να εχω ενα που λεγεται atheros

Αδερφε δεν ξερω αν βγαζει και router η ΤP-LINK, εγω παντωσ εχω ενα ασυρματο ανταπτορα μαρκας TP-LINK δεν εχω router.

Μην περιμενεις να σου πεταξει μηνυμα εγκαταστασης οπως στα windows....λογικα το εχει δει το στικακι σου.βαλε τον κερσορα σου στο εικονιδιο του του δυκτιου και κλικαρε εκει.

τι σου δειχνει?

 

I'm never gonna work another day in my life
The gods told me to relax

Δεν μοθ διχνει πουθενα το εικονιο του ανταπτορα.Ανοιξα ο Υπολογιστης μου και δεν το διχνει,πηγα στις συνδεσεις δικτιου και δεν μου διχνει τιποτα

μην περιμενεις να δεις εικονιδιο του ανταπτορα σου....βαλε τον και ανοιξε το pc.μετα παρε τον κερσορα σου και ανεβασε τον στην πανω μπαρα.υπαρχει ενα εικονιδιο με κατι οτιζοντιες μπαρες.εκει αν κλικαρεις τι σου δειχνει?

 

I'm never gonna work another day in my life
The gods told me to relax

Παιδια απο οτι βλεπω ειναι γενικο το προβλημα με το συγκεκριμενο stick,εψαξα λιγο και ειδα οτι δεν εχει κατεφαρει καποιος να κανει το stick αυτο να δουλεψει σε linux,επισης ειδα οτι η ετερια tp-link δεν εχει βγαλει drivers για linux για το συγκεκριμενο μοντελο.Εδω σας δεινω ενα link απο ατομα ποθ μιλανε και εχουνε το ιδο ακριβωσ προβλημα με εμενα http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=39&t=3054

κλικαρε πανω του,κανε δεξι κλικ...αποκλειεται να μου σου δειχνει τιποτα(κλικαρε στο link παρακατω- η εικονα που υπαρχει,η αναλογη πρεπει να δεις και εσυ)!δυστηχως πρεπει να φυγω...παλεψε το λιγο

,αν κανεις αυτο που νομιζω θα παθεις πλακα με το ποσο ευκολα συνδεεσαι...

 

http://projects.gnome.org/NetworkManager/

 

 

I'm never gonna work another day in my life
The gods told me to relax

Φιλε μου δυστυχως την ειδα την εικονα μου λεσ και δεν μου την δειχνει πουθενα,ισως τελικα να φταιει το stick μου.Ευχαριστω παντως για τον χρονο σου.

Ευχαριστω ολους οσους απαντησα στον προβλημα μου και προσπαθησαν να με βοηθησουνε,τελικα το προβλημα μου το ελυσα με εναν επιπονο τροπο,αγορασα αλλο wirless stick μαρκας SWEEX και δουλευει μια χαρα.