Google chrome for linux (beta)

mitsaras77 | Τρί, 12/08/2009 - 23:59 | 2' | 4

Βγήκε η beta έκδοση του Google Chrome για Linux και Mac. Αργησε σχεδόν ένα χρόνο σε σχέση με την έκδοση για win αλλά τελικά τα καταφέρανε!!Σε σχέση με τις dev εκδοσεις που χρησιμοποιούσα, η εκτύπωση δεν παρουσιάζει προβλήματα, και υπάρχει υποστήριξη για extensions. Ὸλα τα plugins που είχατε στον firefox θα αναγνωριστούν αυτόματα από τον chrome. Το αν θα δουλέψουν, είναι άλλο θέμα. Το plugin του mplayer για τον firefox δουλεύει αλλά με προβληματάκια. Ελπίζω να βελτιωθεί η κατάσταση. To flashplugin δουλεύει απροβλημάτιστα(τουλάχιστον σε μένα).Ενα σημαντικό extension(τουλάχιστον για μένα) που δεν δούλευε καλά πριν είναι το lastpass, τώρα δουλεύει αρκετά καλά. Γενικά, το βρίσκω ελαφρύτερο από τον firefox και ίσως ελάχιστα πιο γρήγορο, αλλά λόγω της νεότητας υπάρχουν προβλήματα με κάποιες ιστοσελίδες(π.χ yahoo mail). Οποιος θέλει ας το δοκιμάσει.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Όσοι είχαν εγκαταστήσει το Chrome από το development channel, με απλό apt-get update && apt-get upgrade παίρνουν την beta.

Τσεκάρετε και τα extensions - έχουν αρχίσει να γίνονται πολλά και ενδιαφέροντα...

Το είχα εγκαταστήσει για τον firefox μέσω του synaptic (σε debian) και το είδε μόνο του το chrome. Δεν έκανα κάτι παραπάνω.

το βρηκα....κανουμε copy-paste το αρχειο libflashplayer.so ---εντοπιζεται με την εντολη locate libflashplayer.so----στον φακελλο plugins της τοποθεσιας /usr/lib/chromium-browser η δημιουργουμε νεο φακελλο plugins στην τοποθεσια /opt/google/chrome και αντιγραφουμε εκει το ιδιο αρχειο αναλογα αν εχουμε chromium web browser η google chrome....τα εχω και τα δυο....το πρωτο εγκατεστημενο μεσω ubuntutweak το δευτερο χειροκινητα σημερα