Σχολίνουξ 2009.1 Beta 2

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Τρί, 12/08/2009 - 11:32 | 2' | 23

Ενα μήνα μετά την beta-1 έφτασε η ώρα να τεστάρουμε την beta 2 του Σχολίνουξ 2009.1!

Όπως είχαμε πει και στο προηγούμενο post, το Sxolinux 2009.1 θα βασίζεται στο Ubuntu Karmic Koala, και προσφέρει;

- Νεότερες εκδόσεις των εκπαιδευτικών εφαρμογών και του Ωρολόγιου Προγράμματος του Nikolaosx1

- Όλες τις αναβαθμίσεις ασφαλείας του Ubuntu

- Nέο και ενιαίο γραφικό artwork

- Νέες εφαρμογές: Gobby για συνεργατική επεξεργασία κειμένων και Cheese για webcamera.

- Ενα νέο ολοκληρωμένο σκριπτάκι για πανεύκολη εγκατάσταση των πρόσθετων εφαρμογών-εργαλείων.

- Ταχύτερη απόκριση (αυτό θυμηθείτε το...)

 

Γνωστά Bugs  (Ti δεν λειτουργεί):

- Λείπουν ακόμα τα πακέτα μαθηματικών του Δημοτικού :(

 

Πως το κατεβάζετε:

http://www.sxolinux.gr

 

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Κατεβαίνει πολύ αργά σε μένα, μέσω wget η ταχύτητα έπαιζε στα 8-13 Κbps, τώρα το κατεβάζω μέσω filezilla και ανέβηκε λίγο στα 25 Kbps (μπορεί να είναι και τυχαίο βέβαια μιας και δε μου φαίνεται πολύ λογική αυτή η διαφορά). Οι υπόλοιποι σε τέτοιες ταχύτητες παίζετε?

************************

www.postokano.gr

Παιδιά, υπομονή με 200 άτομα να κατεβάζουν ταυτόχρονα είναι λογικό... τι να κάνουμε, η διαδικασία της beta θα είναι πάντα λίγο βάσανο μια και δεν υπάρχουν πόροι για κάτι παραπάνω. Όταν με το καλό βγάλουμε την τελική 2009.1, θα μπορέσουμε να το βάλουμε στο server του Ε.Μ.Π. και αλλού για να κατεβαίνει πιο γρήγορα.

Καλησπέρα! Εγώ το έχω κατεβάσει, τι σημαίνει όμως να τσεκάρω την εγκυρότητα του iso; Πως γίνεται; Το link  δεν οδηγεί κάπου.

Δεν το έγραψα σωστά παραπάνω - εννοούσα ότι αν θέλετε να ελέγξετε ότι το ISO είναι ΟΚ, πρέπει να κατεβάσετε και το αρχείο MD5, από εδώ:

http://hellaspigsboards.org/sxolinux/sxolinux-2009.1-beta-2.iso.md5

Μετά έχοντας και το .iso και το .md5 στον ίδιο κατάλογο δίνετε την εντολή:

md5sum -c sxolinux-2009.1-beta-2.iso.md5

Το πρόγραμμα md5sum θα αντιπαραβάλλει τον κωδικό στο αρχείο .md5 με τον κωδικό του .iso και αν είναι ίδιοι τότε το αρχείο .iso είναι σωστά κατεβασμένο, οπότε το πρόγραμμα θα σου πει "Εντάξει". Αν όχι, φτου κι από την αρχή...

Αν βοηθάει, το έβαλα και στο http://simos.info/pub/sxolinux-2009.1-beta-2.iso

$ md5sum sxolinux-2009.1-beta-2.iso
ac5e530686ad6d8c1af6cbd5ca7c3acd  sxolinux-2009.1-beta-2.iso
$ _

Μπορείτε να δοκιμάσετε με download manager, όπως το JDownloader, όπου ξεκινά πολλές παράλληλες λήψεις ταυτόχρονα.

κατεβηκε σωστα,γραφτηκε σε dvd σωστα και εγκατασταθηκε σε desktop χωρις κανενα προβλημα σε ext4....ο grub ειδε κανονικα-και μπουταρουν-και τα 4 υπολοιπα λειτουργικα συστηματα που ειχα εγκατεστημενα....το apt-get dist-upgade δουλεψε αψογα.....

Ωραια, το κατεβαζω και εγω......

 

Edit:

Και οπως λεμε στο χωριο μου, το ενα χερι νιβει το αλλο,

εαν θελεται υπαρχει η δυνατοτητα να ανεβει το .iso στο http://www.greeklug.gr/main/

Φυσικα μπορει να γινει και torrent. Επικοινωνηστε [email protected] να συνεννοηθειτε εαν θελετε!

Από προβλήματα πως πάμε;
Εχετε παρατηρήσει πράγματα που θέλουν φτιάξιμο;
Είμαστε στην beta-2, νομίζω ότι έχουμε λίγο χρόνο για να διορθώσουμε/φτιάξουμε μερικά πράγματα ακόμα.

Στην ενδειξη γλωσσας στην μπαρα δεν υπαρχει ΕΛΛ....χρειαζεται να προστεθει απο τις προτιμησεις πληκτρολογιου.........Οταν παμε να εγκαταστησουμε το προγραμμα geogebra απο τα εργαλεια, στην πορεια της εγκαταστασης δεν γινεται να εγκατασταθει το προγραμμα στον φακελλο /opt/geogebra γιατι δεν εχουμε δικαιωμα εγγραφης..αναγκαστικα δημιουργουμε φακελλο στον home και εγκαθιστουμε εκει το προγραμμα οποτε μας βγαζει μυνημα οτι κατι εγινε λαθος...παρολα αυτα το προγραμμα δουλευει.......αλλως εκτελουμε sudo usr/share/sxolinux-tools/sxolinux-tools-installer.sh για κανονικη εγκατασταση.....και στις δυο περιπτωσεις δεν εμφανιζεται εικονιδιο εναρξης της εφαρμογης στην επιφανεια εργασιας οποτε πρεπει να ανοιξουμε το προγραμμα μπαινοντας στο φακελλο του και εκτελουμε το αρχειο geogebra

Καλησπέρα! Το iso ήταν οκ, το dvd γραφτηκε καλά, έφτιαξα και ένα usb εκίνησης και μπούταρε κανονικά στο νετμπουκ μου. Δεν έχω πρόβλημα με τα ελληνικά, το ΕΛΛ εμφανίζεται και γράφω κανονικά.

Όσο αφορα το geogebra, στην εγκατάσταση συνέβησαν όπως τα λέει ο vriareos. Επιπλέον δεν συνδέει κατευθείαν τα σωσμένα αρχεία του προγράμματος και τα ανοίγει με το πρόγραμμα αποσυμπίεσης. Λύνεται το πρόβλημα όμως αν ορίσουμε το geogebra για το άνοιγμα από τις 'ιδιότητες'. Επίσης έβαλα τον εκινητή του geogebra στο μενού χωρίς πρόβλημα.

Να θυμίσω και την περίπτωση του tuxmath. Αν δεν υπάρχει κάποιος αντίθετος λόγος, νομίζω ότι αξίζει να μπει.

Σαν συστημα η διανομη δεν φαινεται να εχει προβλημα....εγκατεστησα περιπου 2 Gb προγραμματα απο τα αποθετηρια και ολα εγκατασταθηκαν μια χαρα...που σημαινει οτι η δομη του συστηματος αρχειων ,οι βιβλιοθηκες,τα αρχεια ρυθμισεων κ.λ.π. κ.λ.π.ειναι στη θεση τους οπως πρεπει να ειναι...

xt79]

Όσο αφορα το geogebra, στην εγκατάσταση συνέβησαν όπως τα λέει ο vriareos. Επιπλέον δεν συνδέει κατευθείαν τα σωσμένα αρχεία του προγράμματος και τα ανοίγει με το πρόγραμμα αποσυμπίεσης. Λύνεται το πρόβλημα όμως αν ορίσουμε το geogebra για το άνοιγμα από τις 'ιδιότητες'. Επίσης έβαλα τον εκινητή του geogebra στο μενού χωρίς πρόβλημα.

Να θυμίσω και την περίπτωση του tuxmath. Αν δεν υπάρχει κάποιος αντίθετος λόγος, νομίζω ότι αξίζει να μπει.

Για το Geogebra δεν μπορώ να κάνω κάτι άμεσα - το πρόβλημα δεν είναι στο σκριπτάκι μας αλλά στον installer του Geogebra ο οποίος έχει εξορισμού φάκελο το /opt. Το ίδιο ισχύει και για τα αρχεία του προγράμματος, ο εγκαταστάτης θα έπρεπε να τα ρυθμίζει και όχι η διανομή. Τέσπα, θα το κοιτάξω μήπως γίνεται να πάρω τα εγκατεστημένα αρχεία και να τα βάλω κάπου από την αρχή...

Για το Tuxmath, έχεις δίκιο, θα το βάλουμε στην επόμενη.

Μια χαρά πάει , εν πρόσεξα κάτι άξιο αναφοράς που να χρειάζεται διόρθωση .... Θα προσπαθήσω να το δω καλύτερα πάντως μήπως μου ξεφεύγει κάτι ...

YS:Ευχαριστούμε πολύ simosx για την βοήθεια με το κατέβασμα ...

www.monomaxos.gr

Έκανα κανονική εγκατάσταση σε ένα στικάκι, μπόρεσα κανονικά να του προσθέσω διάφορα έξτρα (π.χ. compiz, cairo-dock) και να κάνω και κάποιες αναβαθμίσεις. Το νετμπουκ μου το είδε κανονικά, όπως και το λάπτοπ του σχολείου. Έκανα κανονικά και τις προβολές μου με τον προτζέκτορα του σχολείου 2-3 φορές. Στη συνέχεια δεν μπορούσε να στείλει σήμα στον προτζέκτορα. Ενδέχεται όμως να είναι και πρόβλημα του προτζέκτορα ή του λάπτοπ. Στο νέτμπουκ τσέκαρα και εξακολουθεί να το βλέπει κανονικά πάντως. Σε γενικές γραμμές δεν φαίνεται να έχει προβλήματα. Ανυπόμονω να δω την επόμενη έκδοση!

Ξέχασα να πω ότι για το Nympty Physics βρήκα και άλλες "πίστες" εδώ:

http://numptyphysics.garage.maemo.org/levels/

ΟΚ, απ' ότι βλέπω δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με την εγκατάσταση κλπ...

Για τις έξτρα πίστες του numpty, θα δω να γίνεται να τις βάλουμε σε αυτήν την έκδοση.

Λοιπόν, αν δεν υπάρχει κάποια άλλη προσθήκη, λέω να τελειώσουμε με την 2009.1 αυτό το σαββατοκύριακο. Κοντεύει να μπει το 2010... :)

Η 2009.1 θα βγει σε 2 εκδοχές. Μία κανονική και μία junior για παιδιά Δημοτικού... :)

Αν κριθει σκοπιμο βαλε και το xfce4-mixer για ευκολη ρυθμιση της καρτας ηχου