Gstreamer-Alsa-Volume Control problem

johngouf | Τρί, 09/08/2009 - 02:44 | 2' | 6

Παιδιά όποιος ξέρει τι πρέπει να κάνω γιά να λύσω το πρόβλημα ας με βοηθήσει πλζ.

Αρχικά με το που εγκατέστησα το ubuntu 9 στο toshiba tecra a10 δεν δουλευε ο ηχος.Με λίγο googling βρήκα ότι επρεπε να προσθεσω 2 γραμμες που δεν θυμαμαι τι ελεγαν σε ενα αρχειο alsa-base.conf. Εκανα το restart μου και ολα καλα.

Μετα απο διαφορες δοκιμες μου με καποια προγραμματα ηχου ξαφνικα σταματησε να δουλευει το volume applet του gnome και οταν παταω δεξι κλικ στις επιλογες μου βγαζει No volume control GStreamer plugins and/or devices found. Μετα απο 4353654456456 workaround στο internet και κανοντας ΟΛΑ τα updates το μονο που καταφερα ειναι να μπορω να παιζω ενα αρχειο απο το command line με mpg123. Εννοειται οτι μου βγαζουν errors rhythmbox,vlc,totem κτλ κτλ και οτι δεν δουλευει το volume wheel του laptop.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

alsamixer  εδωσες σε τερματικο? ειναι όλα τα χεριστηρια σηκωμένα ?

 

Ευχαριστω για την προθεση αλλα οδηγηθηκα σε format. Ουτως η αλλως δεν τα ειχα πολυ καιρο, τωρα με karmic ολα καλα!

(Μην το ματιασω!)

ναι αυτο ειναι πολυ ευκολη λύση αμα δε θελουμε να το κοιτάξουμε σε βάθος το πρόβλημα. αλλα καλό ειναι να  λύνουμε και κανένα πρόβλημα

για να μαθαινουμε τα ενδότερα ττης διανομής μας - linux 

Χμ...νομιζω οτι ανεφερα οτι δοκιμασα ολα τα workarounds που βρηκα στο ιντερνετ!Το παλευα 4 μερες αυτο το πραγμα.Δηλαδη απο τη στιγμη που δεν δουλεψε καποιο απο αυτα τι επρεπε να κανω?Να μεινω χωρις ηχο η να γραψω τους δικους μου drivers?

Με συγχωρεις φιλε μου, το  ημουν αφηρημενος οταν το εγραψα.  εκανα πατατα είχα αφιαρεθει..

Κανενα προβλημα!Απλα παραξενευτηκα γιατι ξενυχτησα 4 μερες μονο και μονο για να μην κανω format!

Ευχαριστω και παλι παντως για την προθεση σου να βοηθησεις!