Βιβλιοθήκη Foss.

alfisti | Κυρ, 11/08/2009 - 22:08 | 3' | 6

Έμαθα γιά αυτήν την "βιβλιοθήκη" πριν λίγες μέρες. Καί χάθηκα στα ράφια της.

Μία προσπάθεια τού δημιουργού της -τού tsakf (Κώστας Τσακάλογλου)- να συγκεντρώσει ότι χρήσιμο "κυκλοφορεί" στο διαδίκτυο γιά το linux.

Οδηγοί, προγράμματα, πολύτιμη βοήθεια γιά τον καθένα μας.

(αναρωτιόμουνα πού να ποστάρω. Νομίζω δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από το tutorials).

Βιβλιοθήκη Foss είναι μια προσπάθεια για να διατηρηθεί η προσβασιμότητα σε καταχωρήσεις blog, σχετικά με το ελεύθερο και ανοικτό λογισμικό, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Τις πρώτες ημέρες του Web το σημαντικότερο πράγμα, ήταν, η πρόσβαση στην πληροφορία. Σήμερα όλοι προσπαθούν να εντυπωσιάσουν, έτσι υπάρχουν πάρα πολλά εργαλεία που βοηθούν στην διάδοση της γνώσης όπως aggregator, ροές rss, twitter και διάφορα παρόμοια εργαλεία. Αυτά έχουν το μειονέκτημα, ότι μετά από λίγο χρονικό διάστημα, η πληροφορία χάνεται. Πολλοί θα αντιτείνουν ότι η πληροφορία γίνεται παρωχημένη πολύ γρήγορα, σήμερα, αλλά υπάρχουν πολλά προγράμματα και βοηθητικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται σήμερα, παρ' όλο που έχουν κατασκευαστεί χρόνια πριν. Αυτό ακριβώς προσπαθεί να πετύχει αυτό το έργο. Εύκολη πρόσβαση στην πληροφορία με ετικέτες.

Οι μηχανές αναζήτησης είναι όπως τα σύγχρονα ραδιόφωνα, χωρίς το περιστροφικό κουμπί επιλογής. Πάρα πολύ καλές για να βρούμε τον επιλεγμένο σταθμό, αλλά όχι κάτι καινούργιο. Τα παλαιότερα ραδιόφωνα με το κουμπί, έδιναν την ευκαιρία αναζήτησης για νέους σταθμούς. Ακριβώς με αυτό τον τρόπο, έχει σχεδιαστεί αυτό το έργο. "Συντονιστείτε" σε οποιαδήποτε ετικέτα, ή αφήστε το σύστημα να διαλέξει αυτόματα καταχωρήσεις, περιηγηθείτε σε αυτές, και δείτε τι είναι διαθέσιμο. Κάντε μια "βόλτα" στα ηλεκτρονικά ράφια να δείτε, εάν κάτι σας ενδιαφέρει. Εάν βιάζεσθε, οι μηχανές αναζήτησης, σας ταιριάζουν καλύτερα."

http://fosslib.tsakf.net/home/

http://tsakf.wordpress.com/

 

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Ωραιο φαινεται!!!

Αλλα δεν ειδα επιλογη ουτε για αναζητηση(περα απο τα tags), ουτε για να βαζουμε και εμεις καποια καταχωρηση!!!

 

//Ασχετο αλλα τωρα ειδα οτι μπορουμε να μεγαλομικρενουμε τις εικονες.........χα χα χα.......εχει πολυ πλακα

Open your source. Open your mind!!!

Wannabe!!!

Έχει κάνει καλή δουλειά ο Κώστας.

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

 Σίγουρα η δυνατότητα αναζήτησης μπορεί να βολεύει κάποιους καλύτερα, όμως τότε η βιβλιοθήκη, θα προσπαθούσε να υποκαταστήσει το google, και αυτό δεν είναι ο στόχος της προσπάθειάς μου, το google μια χαρά δουλεύει. Όσο το να προτείνονται θέματα από άλλους, σίγουρα θα βοηθούσε να εμπλουτιστεί η ύλη αλλά έχει ένα τεράστιο κίνδυνο: να αυξηθεί τόσο πολύ ο όγκος της πληροφορίας που δεν θα μπορώ μετά να χειριστώ. Το έχω δει πολλές φορές να συμβαίνει αυτό, στο παρελθόν. Τα έργα να αναπτύσσονται ταχύτατα μετά να χρειάζεσαι ένα τρελλό bandwith, και μετά αρχίζεις να χρειάζεσαι λεφτά, για να το συντηρήσεις, δεν τα βρίσκεις, και απλά εξαφανίζεται, ή το παραξηλώνεις στην διαφήμιση, οπότε πάλι χαλάει και εξαφανίζεται. Οπότε συγχωρήστε με που το κρατάω, έτσι χαμηλό και προσωπικό, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να διατηρηθεί έτσι όπως αρχικά σχεδιάστηκε. Εάν θέλετε να προτείνετε κάποιο blog για να βάλω στην λίστα παρακολούθησης, το e-mail είναι γνωστό, tsakf.at.yahoo.dot.com

εγώ μιά καί σε βρήκα :)  έχω να πω μόνο "μπράβο"  -καί είναι αληθινό !

====

the hamster's is out there

http://alfistigr.blogspot.com/

alfisti]

εγώ μιά καί σε βρήκα :)  έχω να πω μόνο "μπράβο"  -καί είναι αληθινό !

====

the hamster's is out there

http://alfistigr.blogspot.com/

 

Sorry, που χάθηκα λίγο από τα Hamsterάκια, αλλά κάτι αλλαγές στην δουλειά, με αποδιοργάνωσαν τελείως. Μου αρέσει πολύ αυτό που κάνετε, και μόλις ξεμπλέξω λίγο, και βάλω τα πράγματα σε μία τάξη, θα ξαναπεράσω μια βόλτα από εκεί. Πολύ ωραία δουλειά, μπράβο και από εμένα σε όλους σας.