MONOMAXOS ver. 4.0 FINAL

emcpn | Τρί, 11/03/2009 - 20:37 | 4' | 216

 

Η επίσημη παρουσίαση της έκδοσης 4.0 του ΜΟΝΟΜΑΧΟΥ είναι γεγονός...

Από 1-11-2009 που επανήλθε σε λειτουργία και το ανανεωμένο site του ΜΟΝΟΜΑΧΟΥ είναι διαθέσιμα για κατέβασμα τα δύο ISO του Monomaxos ver. 4.0 με Ελληνικά default language και με Αγγλικά ως default αντίστοιχα. Ως γνωστό ( για αυτούς που δοκίμασαν και την beta 4) για πρώτη φορά που το DVD βασίζεται στο Ubuntu Jaunty κάτι που σημαίνει πως δίνεται πλέον η δυνατότητα αξιοποίησης του συστήματος αρχείων ΕΧΤ4 με ότι αυτό συνεπάγεται στη αύξηση επιδόσεων του συστήματος.στο οποίο έχουν προστεθεί και οι πιο πρόσφατες ενημερώσεις  της Canonical (ενημερώσεις ασφαλείας/πυρήνας 2.6.28-16). Περιβάλλον εργασίας παραμένει το Gnome (έκδοση 2.26.1). Υπάρχει πλέον η δυνατότητα εγκατάστασης σε Ext4 σύστημα αρχείων. Αρκετές αλλαγές έχουν γίνει πλέον στην εμφάνιση , χωρίς όμως να αλλάξει σημαντικά από την μέχρι τώρα πεπατημένη των εκδόσεων του ΜΟΝΟΜΑΧΟΥ. Έχει επιτευχθεί σημαντική μείωση στις απαιτήσεις σε μνήμη (RAM) από ότι στην προηγούμενη έκδοση 3, αρκετές βελτιώσεις στην υποστήριξη συσκευών με extra firmware, υπάρχει πλέον χωρίς πρόβλημα η δυνατότητα δημιουργίας πολλαπλών λογαριασμών χρηστών/ ορισμό κωδικών της επιλογής σας σε οποιαδήποτε είδος εγκατάστασης επιλέξετε να κάνετε (κανονική εγκατάσταση/USB installation/WUBI). Πολύ εύκολη είναι πλέον τώρα η εγκατάσταση restricted οδηγών για τις κάρτες γραφικών με την προσθήκη του Envyng. Πολύ εύκολη πλέον (για τους αρχάριους αυτό) η εκτέλεση αρχείων/executables και scripts σε γραφικό περιβάλλον με την χρήση της εφαρμογής App Runner που αποτελεί προσφορά στο project από τον hacktolive δημιουργό του SuperOS τo repository του οποίου έχει προστεθεί επίσημα στις πηγές λογισμικού του ΜΟΝΟΜΑΧΟΥ. Προσθήκη του luckybackup του Λ. Αυγερίου που κάνει την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και συγχρονισμού δεδομένων παιχνιδάκι !!! Έγινε αναβάθμιση των προγραμμάτων που χρησιμοποιούνται στις νεώτερες εκδόσεις τους (VLC 1.0 / Opera 10.00 / Skype 3/Google earth 5/ Firefox 3.5 κτλ).

Ένα μεγάλω ευχαριστώ εκ μέρους της ομάδας σε όσους κατέβασαν την beta4 έκδοση (πάνω από 1000 downloads) και σε όσους βοήθησαν με τις παρατηρήσεις τους για δυσλειτουργίες (ευτυχώς πολύ λίγες) και τις προτάσεις τους για βελτίωση. 

Για όλα τα νέα χαρακτηριστικά και για τις τοποθεσίες μεταφόρτωσης www.monomaxos.gr

και  http://monomaxos.host56.com/ σε περίπτωση που έχουμε πάλι πρόβλημα

με την ιστοσελίδα λόγω αυξημένης επισκεψιμότητας...

 

Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά το Ε.Μ.Π. για το Free Hosting 

των ISO's της έκδοσης  4.0 του ΜΟΝΟΜΑΧΟΥ

 

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Πρωτη μουρη σημερα στο Distrowatch distrowatch.com/  ΜΠΡΑΒΟ...Παντα τετοιες πρωτειες......Υ.Γ. αλλη μια καταδικασμενη σε αποτυχια προσπαθεια ειχε γραψει καποιος 'γκουρου' σε καποιο forum καποτε..

Περιττό να πω ότι η ιστοσελίδα έπεσε το πρωι για κάποιες ώρες λόγω κίνησης... και ότι φυσικά είναι μάλλον θέμα

ημερών να πέσει πάλι λόγω bandwidth (παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του mike που έριξε όλα σχεδόν τα links σε άλλο server)

υσ: Ακόμα έχω την απορία για το πως ενημερώνεται για τις νέες κυκλοφορίες του Μονομάχου το Distrowatch ... Παρακολουθούν τα τυπάκια την εξέλιξη των διανομών που έχουν στις λίστες τους ??? ( Τις ανακοινώσεις στα Ελληνικά ??? ) Αν γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω ...

www.monomaxos.gr

Μόλις παρατήρησα ότι τα λινκ για την πλήρη λίστα με τα εγκατεστημένα προγράμματα και των δύο εκδόσεων (βασική και office edition) στο τέλος του κειμένου που βρίσκεται στην αρχική σελίδα δεν έχουν προστεθεί (υπάρχει η λέξη Link και στις 2 περιπτώσεις αλλά δεν υπάρχει το λινκ). Λεπτομέρεια αλλά μιας και το είδα είπα να το αναφέρω.

************************

www.postokano.gr

emcpn]

υσ: Ακόμα έχω την απορία για το πως ενημερώνεται για τις νέες κυκλοφορίες του Μονομάχου το Distrowatch ... Παρακολουθούν τα τυπάκια την εξέλιξη των διανομών που έχουν στις λίστες τους ??? ( Τις ανακοινώσεις στα Ελληνικά ??? ) Αν γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω ...

www.monomaxos.gr

Υποπτεύομαι, χωρίς να ξέρω, ότι παρακολουθούν τις ανακοινώσεις κι ας είναι στα ελληνικά (άρα κάποιος ελληνας είναι από πίσω ή κάποιος ξένος που ξέρει ελληνικά). Αν παρατηρήσετε για download link έχουν δώσει το λινκ του εναλλακτικού σέρβερ (http://monomaxos.host56.com/download.htm) άρα το πήραν πρέφα σε κάποια φάση. Βέβαια τώρα που το σκέφτομαι πού ακριβώς και σε ποια γλώσσα είχε ανακοινωθεί η ύπαρξη του εναλλακτικού σέρβερ? Αν υπήρχε κάπου και στα αγγλικά τότε μπορεί όντως να παρακολουθούν όλες τις σελίδες των διανομών. Τι λες emcpn?

************************

www.postokano.gr

Ναι έχεις δίκιο σε αυτό. Από την άλλη έχουν σίγουρα κατεβάσει και έχουν δει το Ελληνικό ISO αφού αν προσέξεις εδώ http://distrowatch.com/?newsid=05748 ακόμα και το screenshot που έχουν βάλλει προέρχεται από αυτό !!! ( είμαι σίγουρος πως παντού έχουμε βάλει screenshot από την Eng εκδοχή desktop) Ακόμη και γω εδώ στο φόρουμ από την Αγγλική έκδοση έχω βάλλει εικόνες !!!

ΥΣ. Στο κατέβασμα με torrent της Αγγλικής έκδοσης γίνεται κυριολεκτικά μάχη πάντως αυτή τη στιγμή ... (τουλάχιστον 50 άτομα κατεβάζουν)

www.monomaxos.gr

Καλησπέρα και από μένα.

Έβαλα στον ΙΒΜ Χ31 που έχω τον Μονομάχο σαν dual-boot με τα Windows. 

Εντυπώσεις: Τρομερά. Τα ΧΡ μπροστά του δείχνουν...  αρχαία. 

 

Έχω μόνο δύο προβληματάκια, ένα μικρό και ένα σπουδαίο.

-  Τα κάτω εικονίδια εμφανίζουν μεταξύ τους κάποιες λευκές γραμμές η οποίες καθώς περνάει ο δείκτης του ποντικιού από επάνω τους μακραίνουν ακολουθώντας το εικονίδιο. (προσπάθησα να ανεβάσω μια φωτό του "φαινομένου" αλλά δεν ξέρω πως).

-  Πηγαίνοντας στο "MONOMAXOS 4.O" -> "Τοποθεσίες" -> "Δίκτυο" βλέπω το Linksys NAS200 που έχω σαν file server. Όταν στην συνέχεια κάνω είσοδο σε αυτό, ενώ από τα Windows αφενός βλέπω όλους τους φακέλους (private και share), αφετέρου μπορώ και γράφω-σβύνω σε αυτούς αφού έχω κάνει login στα Windows με user και pass όμοιο με του NAS200. Όταν όμως μπαίνω από τον Monomaxos, βλέπω μόνο τον φάκκελο share και δεν μπορώ να γράψω σε αυτόν, άρα με βλέπει σαν απλό χρήστη (guest), παρότι κάνω login με τα ίδια user και pass.

 

Μπορεί να γίνει κάτι, ειδικά με το δεύτερο πρόβλημα;  

 

vmanolis]

-  Πηγαίνοντας στο "MONOMAXOS 4.O" -> "Τοποθεσίες" -> "Δίκτυο" βλέπω το Linksys NAS200 που έχω σαν file server. Όταν στην συνέχεια κάνω είσοδο σε αυτό, ενώ από τα Windows αφενός βλέπω όλους τους φακέλους (private και share), αφετέρου μπορώ και γράφω-σβύνω σε αυτούς αφού έχω κάνει login στα Windows με user και pass όμοιο με του NAS200. Όταν όμως μπαίνω από τον Monomaxos, βλέπω μόνο τον φάκκελο share και δεν μπορώ να γράψω σε αυτόν, άρα με βλέπει σαν απλό χρήστη (guest), παρότι κάνω login με τα ίδια user και pass.

 

Μπορεί να γίνει κάτι, ειδικά με το δεύτερο πρόβλημα;  

 

Για ποιά user & pass μιλάς των windows , του Monomaxos ή των κοινόχρηστων αρχείων ???? Μπερδεύτηκα !!!!

         www.monomaxos.gr

Ναι.  Έχω φτιάξει τον ίδιο χρήστη στο NAS200 με αυτόν που χρησιμοποιώ στα Windows, οπότε μέσα από τα Windows βλέπω όλους τους φακέλους (κοινόχρηστους και προσωπικούς) και έχω δικαιώματα διαχείρησής τους (πλήρη δικαιώματα).

Οποιοσδήποτε άλλος μέσω του τοπικού μου δικτύου βλέπει μόνο τα κοινόχρηστα αρχεία και προφανώς με δικαιώματα μόνο read.

Δυστηχώς αυτό δεν βλέπω να συμβαίνει στο Monomaxos παρόλο που μπαίνω με ίδιο πάλι χρήστη+κωδικό.

Έτσι με "αναγνωρίζει" σαν κοινό χρήστη των Windows και δεν μπορώ ούτε να δω τους προσωπικούς μου φακέλους (αν και μπήκα σαν ίδιος χρήστης) ούτε να προσθέσω κάτι.

Πρέπει να ρυθμίσω κάτι;

Για δοκίμασε μέσω

Τοποθεσίες-> Σύνδεση στον εξυπηρετητή 

και στο παραθυράκι που θα σου πεταχτεί βάλε σαν επιλογές

1)Κοινοχρηστο windows

2)Εξηπηρετητης: το όνομα του nas στο δίκτυο

3)Φακελος: το όναμα του φακέλου (μπορεί και να μην χρειάζεται)

4) Το όνομα χρήστη

Και πάτα σύνδεση, δώσε κωδικό και το σωστό workgoup και πιστεύω ότι θα πετύχει...

Επιλπέον, στον ΙΒΜ Χ31 φορητό μου, κρατώντας το μεσαίο από τα πλήκτρα και χρησιμοποιώντας το track-point κυλάς πάνω-κάτω την σελίδα του internet ή σε ένα έγγραφο, αντικαθιστώντας τον τροχό ενός ποντικιού.

Μήπως κάποιος με ίδιο φορητό έχει βρει με ποιο τρόπο μπορεί αυτή η λειτουργία να ισχύσει και στο Monomaxos (κοινώς Ubuntu) ;

Πηγαίνοντας για "Σύνδεση στον εξυπηρετητή", στο μενού "Τύπος υπηρεσίας" υπάρχουν διαθέσιμες οι επιλογές :

SSH,

FTP με είσοδο,

Δημόσιο FTP,

Διαμοιραζόμενος πόρος Windows,

WebDAV (HTTP),

Ασφαλές WebDAV (HTTPS),

Προσαρμοσμένη τοποθεσία.

 

Επιπλέον, επιλέγοντας "Διαμοιραζόμενος πόρος Windows" δεν υπάρχει να δηλωθεί κάπου το password. 

Δοκίμασα μέσα από "FTP με είσοδο", μου ζήτησε στην συνέχεια κωδικό εισόδου, όντως είδα όλους τους φακέλους μέσα από τον FTP server που τρέχω στο NAS200 (σίγουρα όχι ο ενδεδειγμένος τρόπος για απλή χρήση αρχείων) αλλά όπου ήταν Ελληνικά έβγαζε μαύρους ρόμβους με ερωτηματικό. Αυτό πως εξαλείφεται;

Έριξα μια ματιά στο πως συμπεριφέρεται σε δίκτυο των windows και δεν είχε πρόβλημα να δει τους υπόλοιπους υπολογιστές που έχω πάνω στο switch του router που έχω στο σπίτι ... Όλα αυτά βέβαια αφού παίρνει φυσικά αυτόματα IP κτλ (συνδέεται κατα το boot μάλιστα , το πρόσεξα). Αυτό τώρα που δεν βλέπει το NAS (ή μάλλον το βλέπει αλλά δεν συνδέεται .... ??? ) Μήπως πρέπει να φτιάξεις διαφορετικό χρήστη στο NAS ??? (δεν ξέρω και πως δουλεύει , μήπως κάνει κάποιου είδους filtering για fake MAV address ή τίποτα παρόμοιο ...) Σε αυτό θα πρέπει να μας διαφωτίσει κάποιος πιό ειδικός σε δίκτυα ...

www.monomaxos.gr

  Κάποτε φώναζα κι εγώ για μια ελληνική διανομή και με είπαν ...σωβινιστή

Τώρα που έχουμε μια επιτυχημένη και αναγνωρισμένη διανομη σαν το monomaxos αρκετοί κάνουν την ...πάπια...

 

  ΜΠΡΑΒΟ φίλε empcn............

  Δεν μπορείς να φανταστείς πόση χαρά πήρα όταν μπαίνοντας στο distrowatch για την καθημερινή ενημέρωση ,

  είδα πρώτο πλάνο την αναφορά στον Μονομάχο...

Οοοοοπα ... Το NAS και γενικότερα με τον όρο NAS περιγράφουμε τους file servers οι οποίοι "δεν βρίσκονται" στο τοπικό μας δίκτυο !!!! Δηλαδή έχω ένα τέτοιο μηχάνημα στη δουλειά όπου και έχω πρόσβαση internet και το αφήνω ανοικτό 24/7 (ακόμα και αν δεν έχω σύνδεση ιντερνετ με static IP) και από τον υπολογιστή του σπιτιού μου συνδέομαι (με χρήση της σύνδεσης internet του σπιτιού -- χωρίς κατ ανάγκη να απαιτείται και εδώ να έχω static IP---)  ... Καλά δεν τα λέω μέχρι τώρα ??? Για να επιτευχθεί αυτό και να εντοπίζει ο υπολογιστής του σπιτιού το NAS στο γραφείο απαιτείται αν δεν κάνω λάθος να είναι εγκατεστημένο στο PC Μας το software της εταιρίας για το μηχάνημα , προκειμένου να το εντοπίζει αυτόματα όσες φορές και αν αυτό έχει αλλάξει IP διεύθυνση για οποιοδήποτε λόγο ....  Μάλιστα ακόμα και αν ο υπολογιστής έχει την ιδια MAC Address (αλλά άλλο λειτουργικό από live CD ίσως και με δυνατότητες για spoofing κτλ ) και γνωρίζεις και τον σωστό κωδικό πρόσβασης η εταιρία που πουλάει το μηχάνημα με κάποιο τρόπο διασταυρώνει την αίτηση σύνδεσης που κάνεις προς το μηχάνημα και ανάλογα σου επιτρέπει την πρόσβαση ή όχι ....  Κάπως έτσι παίζει αυτή η ιστορία ... Το NAS όσες φορές και να αλλάξει η ip του μόλις πάρει καινούργια την στέλνει σε έναν server της εταιρίας με τον οποίο επικοινωνείς και εσύ (χωρίς να έχεις ιδέα φυσικά) κάθε φορά που επιθυμείς πρόσβαση στο συγκεκριμένο NAS ... Είναι κομματάκι περίπλοκο είναι η αλήθεια αλλά αν η περίπτωση στη οποία αναφέρεσαι ταιριάζει με τα παραπάνω που περιγράφω σου χρειάζεται κάτι από software (αν υπάρχει βέβαια για Linux) το οποίο περιέχεται στο CD στο κουτί της συσκευασίας του NAS...

Kάποιος που να ξέρει πως μπορούμε να δουλεψουμε ένα τέτοιο μηχανάκι σε Linux ??? (ή με περισσότερη εμπειρία στο άθλημα ??? )

Απ ότι βλέπω εδώ τελικά είναι απλό file server το οποίο έχει και δυνατότητα να δουλέψει όπως περιγράφω παραπάνω (αφού εισπράξει και η εταιρία κάποια συνδρομή για την παροχή της ενδιάμεσης δρομολόγησης σε περιπτώσεις σαν και αυτή που περιγράφω πιο πάνω)

Aνακάλυψα ψάχνοντας οτι γενικά έχει μια δυσκολία να συνδεθεί με Ubuntu από τη θέση windows network ή μέσω του nautilus, μάλλον μόνο μέσω http: / ftp: μπορείς να έχεις πρόσβαση εφόσον γνωρίζεις φυσικά την ip που έχει πάρει από το DHCP. Ρίξε μια ματιά εδώ να καταλάβεις τι παίζει ....

www.monomaxos.gr

Στο NAS200 απλά ορίζεις φακέλους και χρήστες.

Έτσι ο χρήστης manolis έχει παντού δικαιώματα read-write, ενώ οι υπόλοιποι οι οποίοι αναγνωρίζονται σαν guest έχουν μόνο δικαιώματα read στον ανάλογο φάκελο.

Το θέμα είναι ότι μέσα από τα Windows πηγαίνω "Θέσεις δικτύου" και βλέπω τους φακέλους με πλήρη δικαιώματα, ενώ οι υπόλοιποι μόνο read στον κοινόχρηστο φάκελο.

Τέλος, να αναφέρω ότι παίζω πάντα με στατικές διευθύνσεις στο τοπικό μου δίκτυο.

Aνακάλυψα ψάχνοντας οτι γενικά έχει μια δυσκολία να συνδεθεί με Ubuntu 
από τη θέση windows network ή μέσω του nautilus

Νομίζω βρήκα άκρη ... Να πως διορθώνεται το πρόβλημα σου φίλε μου link.

Το πρόβλημα στο NAS που έχεις οφείλεται στο γεγονός ότι όταν προσπαθείς να δεις τα αρχεία μέσω Nautilus αυτός για κάποιο λόγο σε θεωρεί guest user ότι κωδικό ή και πρόσβαση να έχεις στο NAS.

www.monomaxos.gr

Είδα στα release notes ότι περιλαμβάνετα το OpenOffice 3.1,αλλά εάν δεν κάνω λάθος,όταν έτρεξα το live dvd είδα την  3.0.1 (?)...

MB:Asus P5L-MX / HD1:320 GB-->WinXP SP2 / HD2:250 GB-->Linux Mint 6 CPU:3.00 GHz / RAM:2,0 GB / VGA:Asus NVidia GeForce 8500 GT

Λοιπόν, να πω και εγώ ένα προβληματάκι, που όμως είναι πολύ σπαστικό (και νομίζω το έχω ξαναγράψει κάπου). Μάλλον το λάθος δεν βρίσκεται ειδικά στον "Μονομάχο", απλά το κουβαλάει. Τι συμβαίνει: Βλέποντας fullscreen βίντεο απο youtube ή πχ τον Mplayer με 3D εφέ ενεργοποιημένα (+κύβος), όταν πάω το ποντίκι κάτω, το cairo-dock προσπαθεί να εμφανιστεί. Λόγω ΑΤΙ κάρτας με fglrx η μετάβαση απο ενα fullscreen βίντεο στην επιφάνεια εργασίας παίρνει κάποια δευτερόλεπτα, οπότε όλο αυτό το χρονικό διάστημα βλέπω ένα κενό desktop, αφού το βίντεο σταματάει, ενώ και το υπόλοιπο desktop δεν εμφανίζεται. Στις ρυθμίσεις του cairo-dock δεν βρήκα κάτι σχετικό (πχ να απενεργοποιείται όταν τρέχει κάποιο fullscreen πρόγραμμα). Έχουμε καμία ιδέα?

sdim]

Είδα στα release notes ότι περιλαμβάνετα το OpenOffice 3.1,αλλά εάν δεν κάνω λάθος,όταν έτρεξα το live dvd είδα την  3.0.1 (?)...

Έχεις δίκιο αλλά το κείμενο στο Distrowatch δεν το  έχω γράψει εγώ , κάνουμε κουβέντα πιο πάνω αν πρόσεξες γιαυτό το ζήτημα ...  εδώ

Teddy] Λόγω ΑΤΙ κάρτας με fglrx η μετάβαση απο ενα fullscreen βίντεο στην επιφάνεια εργασίας παίρνει κάποια δευτερόλεπτα, οπότε όλο αυτό το χρονικό διάστημα βλέπω ένα κενό desktop, αφού το βίντεο σταματάει, ενώ και το υπόλοιπο desktop δεν εμφανίζεται. Στις ρυθμίσεις του cairo-dock δεν βρήκα κάτι σχετικό (πχ να απενεργοποιείται όταν τρέχει κάποιο fullscreen πρόγραμμα). Έχουμε καμία ιδέα?

Είναι καθαρά θέμα του fglrx από ότι έχω καταλάβει, γιατί δεν συμβαίνει σε κάρτες που δουλέυουν το compiz out of the box . Στο Cairo υπάρχει ρύθμιση για κάτι τέτοιο η οποία είναι και ενεργοποιημένη (κάπου στο system θα το βρεις , αν θες θα το κοιτάξω λεπτομερώς να σου πω ακριβώς) ...

www.monomaxos.gr

emcpn]

Aνακάλυψα ψάχνοντας οτι γενικά έχει μια δυσκολία να συνδεθεί με Ubuntu 
από τη θέση windows network ή μέσω του nautilus

Νομίζω βρήκα άκρη ... Να πως διορθώνεται το πρόβλημα σου φίλε μου link.

Το πρόβλημα στο NAS που έχεις οφείλεται στο γεγονός ότι όταν προσπαθείς να δεις τα αρχεία μέσω Nautilus αυτός για κάποιο λόγο σε θεωρεί guest user ότι κωδικό ή και πρόσβαση να έχεις στο NAS.

www.monomaxos.gr

Λοιπόν, ακολουθώντας το πιο πάνω link, μέσα από κονσόλα με sudo gedit /etc/nsswitch.conf, στην ανάλογη γραμμή αντί για

hosts: files dns mdns

έχει

hosts: files mdns4_minimal [NOTFOUND=return] dns mdns4.

 

Αυτό μήπως δείχνει κάτι;

Πάντως αν και ακολούθησα ότι αναφέρθηκε εκεί, δεν δούλεψε. 

Δεν ξέρω .. Άλλωστε και αυτός λέει πως δεν θα βρεις οπωσδήποτε αυτό (hosts: files dns mdns)  Εσύ πρόσθεσε στο τέλος το wins και κάνε αυτά που λέει να μαθουμε και μεις τι παίζει τελικά  ...

www.monomaxos.gr

vmanolis]

Πάντως αν και ακολούθησα ότι αναφέρθηκε εκεί, δεν δούλεψε. 

 

Το είχα αναφέρει ήδη.  

paidia kalimera sygnomi giata greekencglish einai i televtaia fora pou grafo etsi paidi exo megalo problima me monomaxo pano sto dell mini to pliktrologio den doulevei kanonika den douleveoun ola ta pliktra kai den mporo na energopoiso ta wiralees plesea ti prepei na kano

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!

Εκπληκτική προσπάθεια! Μπράβο!

Εγκατέστησα το λειτουργικό σε ένα HP PAVILLION DV3500 και προτίθεμαι να το κρατήσω.

Όμως, μία ... ένσταση : γιατί MONOMAXOS; Ούτε ελληνικό χαρακτηριστικό είναι (ρωμαϊκό είναι) αλλά και επιπλέον προφέρεται ΜΟΝΟΜΑΞΟΣ από έναν μή Έλληνα.

Και μία ερώτηση ως αρχάριος : Γιατί δεν έχω ήχο από τα ηχεία ενώ έχω μέσω της εξόδου των ακουστικών;

 

Keep up the good work

Konstantinos

 

 

Ερώτηση: Σε φορητό υπολογιστή φίλου μου που το πέρασα, σε κάθε προσπάθεια ενημέρωσης αναβαθμίσεων (Update) ή εγκατάστασης εφαρμογών (Synaptics Package Manager), βγάζει μήνυμα:

Ε: Αδύνατο το κλείδωμα /var/cache/apt/archives/lock - open (11 Resource temporarily unavailable)

E: Αδυναμία κλειδώματος του καταλόγου λήψης αρχείων

Προφανώς δεν προχωράει η όλη διαδικασία.

Τι φταίει;  

vmanolis]

Ερώτηση: Σε φορητό υπολογιστή φίλου μου που το πέρασα, σε κάθε προσπάθεια ενημέρωσης αναβαθμίσεων (Update) ή εγκατάστασης εφαρμογών (Synaptics Package Manager), βγάζει μήνυμα:

Ε: Αδύνατο το κλείδωμα /var/cache/apt/archives/lock - open (11 Resource temporarily unavailable)

E: Αδυναμία κλειδώματος του καταλόγου λήψης αρχείων

Προφανώς δεν προχωράει η όλη διαδικασία.

Τι φταίει;  

Λογικά τρέχει παράλληλα κι άλλο instance του synaptic ή apt-get ή dpkg σε κονσόλα. Με προβληματίζει βέβαια το κάθε φορά που λες...Όπως και να 'χει σιγουρέψου πρώτα ότι τρέχει μόνο ένα synaptic ή οτιδήποτε έχει σχέση με εγκατάσταση πακέτων.

************************

www.postokano.gr

Από την στιγμή που εκκινεί, ακόμα και η πρώτη κίνηση που έκανα να είναι το άνοιγμα του Synaptics package manager, πάλι το ίδιο βγάζει.

Πως μπορώ να δω μήπως κάτι απλά δεν εκκίνησε σωστά;

Καλησπερα..Προσφατα εγκατεστησα τον "Μονομαχο 4 " και ειμαι πολυ ικανοποιημενος... Συγχαρητηρια για την προσπαθεια.!!  Το εχω εγκαταστησει " dual boot ", με τα  windows xp..  Αντιμετωπιζω ομως το εξης προβλημα. Απο την αρχη της εγκαταστασης δεν ειχα ηχο στα ηχεια..στη συνεχεια κανοντας καποιες ρυθμισεις, ο ηχος αποκατασταθηκε για λιγο, μετα απο λιγο ομως παλι χαθηκε, μη μπορωντας να τον επαναφερω.. Απο τις απαντησεις που διαβασα που εχουν δοθει στο forum σχετικα με αυτο το προβλημα, δεν καταλαβα ολα τα βηματα, λογω του οτι ειμαι αρχαριος! Μπορειτε παρακαλω να μου δωσετε τη λυση με απλουστερο τροπο, ετσι ωστε να επιλησω το προβλημα ?

Ευχαριστω.!

Φίλε EMCPN εγκατέστησα σε δυο μηχανήματα τον MONOMAXOS beta και το πρόβλημα με το log-in του Skype ξεπεράστηκε στο ένα μηχάνημα με απεγκατάσταση του πακέτου skype-mid και εγκατάσταση του παkέτου skype.

Στο δεύτερο μηχάνημα παρότι άφησα το πακέτο skype mid μετά από ένα update λύθηκe και εκεί το πρόβλημα του log-in.Όμως ενώ μου βλέπει την κάμερα που έχω -μια logitech- στο test video του skype δεν έχω εικόνα.

Καμμιά ιδέα;

Υ.Γ Η έκδοση Skype είναι η 1.03.0.0.93

nnik]

Φίλε EMCPN εγκατέστησα σε δυο μηχανήματα τον MONOMAXOS beta και το πρόβλημα με το log-in του Skype ξεπεράστηκε στο ένα μηχάνημα με απεγκατάσταση του πακέτου skype-mid και εγκατάσταση του παkέτου skype.

Στο δεύτερο μηχάνημα παρότι άφησα το πακέτο skype mid μετά από ένα update λύθηκe και εκεί το πρόβλημα του log-in.Όμως ενώ μου βλέπει την κάμερα που έχω -μια logitech- στο test video του skype δεν έχω εικόνα.

Καμμιά ιδέα;

Υ.Γ Η έκδοση Skype είναι η 1.03.0.0.93

 

Eισαι καμποσο πισω στην εκδοση. Βαλε καλυτερα τη νεοτερη & την 64μπιτη & προφανως θα στην αναγνωρισει & το skype αυτοματα.

Π.Σ.Π.Α

 

 

loxagos]

Καλησπερα..Προσφατα εγκατεστησα τον "Μονομαχο 4 " και ειμαι πολυ ικανοποιημενος... Συγχαρητηρια για την προσπαθεια.!!  Το εχω εγκαταστησει " dual boot ", με τα  windows xp..  Αντιμετωπιζω ομως το εξης προβλημα. Απο την αρχη της εγκαταστασης δεν ειχα ηχο στα ηχεια..στη συνεχεια κανοντας καποιες ρυθμισεις, ο ηχος αποκατασταθηκε για λιγο, μετα απο λιγο ομως παλι χαθηκε, μη μπορωντας να τον επαναφερω.. Απο τις απαντησεις που διαβασα που εχουν δοθει στο forum σχετικα με αυτο το προβλημα, δεν καταλαβα ολα τα βηματα, λογω του οτι ειμαι αρχαριος! Μπορειτε παρακαλω να μου δωσετε τη λυση με απλουστερο τροπο, ετσι ωστε να επιλησω το προβλημα ?

Ευχαριστω.!

Δεξι κλικ στη μπαρα εκει που ειναι το εικονιδιο του ηχου> Ανοιγμα Ελεγκτη Ηχου

& κοιτα να ειναι ανεβασμενο το Master (κεντρικο) & το Front.

Π.Σ.Π.Α

 

 

constantinos]

nnik]

Φίλε EMCPN εγκατέστησα σε δυο μηχανήματα τον MONOMAXOS beta και το πρόβλημα με το log-in του Skype ξεπεράστηκε στο ένα μηχάνημα με απεγκατάσταση του πακέτου skype-mid και εγκατάσταση του παkέτου skype.

Στο δεύτερο μηχάνημα παρότι άφησα το πακέτο skype mid μετά από ένα update λύθηκe και εκεί το πρόβλημα του log-in.Όμως ενώ μου βλέπει την κάμερα που έχω -μια logitech- στο test video του skype δεν έχω εικόνα.

Καμμιά ιδέα;

Υ.Γ Η έκδοση Skype είναι η 1.03.0.0.93

 

Eισαι καμποσο πισω στην εκδοση. Βαλε καλυτερα τη νεοτερη & την 64μπιτη & προφανως θα στην αναγνωρισει & το skype αυτοματα.

Π.Σ.Π.Α

 

 

1.Το link που μου έδωσες αφορά το 8.10.Είναι συμβατό με το 9.04 του Μονομάχου 4;

2.Να απεγκαταστήσω το παλιό μέσω Synaptic πρώτα;

 

προσπαθωντας αρκετη ωρα τελικα και χωρις να ξερω πως ηχος αποκατασταθηκε μερικως.... δεν εχω ηχο στο internet [youtube],Γνωριζει καποιος κατι γι'αυτο???

nnik]

1.Το link που μου έδωσες αφορά το 8.10.Είναι συμβατό με το 9.04 του Μονομάχου 4;

2.Να απεγκαταστήσω το παλιό μέσω Synaptic πρώτα;

 

1. Καμια σημασια, βαλτο κανονικα. Αυτο εχω απο το Καλοκαιρι που πρωτοβγηκε η beta.

2. Ακριβως. (ολικη απεγκατατσαη επελεξε, καλυτερα)

Π.Σ.Π.Α

 

 

loxagos]

προσπαθωντας αρκετη ωρα τελικα και χωρις να ξερω πως ηχος αποκατασταθηκε μερικως.... δεν εχω ηχο στο internet [youtube],Γνωριζει καποιος κατι γι'αυτο???

Για καντο μια επανεκινηση, επειδη καμια φορα δε τα πιανει με τη μια....

Π.Σ.Π.Α

 

 

Πώς εξαφάνισα την taskbar.

Επειδή ήθελα καλά και σώνει τον Ελληνικό FF, ακούστε τί έκανα:

Πρώτα-πρώτα, κατέβασα για να εγκαταστήσω τα Ελληνικά απο ' δώ :

ftp://ftp.mozilla.org/pub/firefox/releases/3.5/linux-i686/xpi/el.xpi

Επειδή όμως μου έβγαλε μήνυμα οτι είναι ασύμβατα με τον Shiretoko, εγκατάστησα το Nightly Tester Tools addon και

απενεργοποίησα το checking που γίνεται για συμβατότητες.Αγνόησα την προειδοποίηση για πιθανή δυσλειτουργία, και προχώρησα.

Όλα ωραία και καλά.

Είχα Ελληνικό FF, καινούριο !! (τον 3.5.4)

Καί στην επόμενη επανεκκίνηση, taskbar δεν φορτώθηκε.

Υπάρχει λύση γι' αυτό ;; (Εκτός απο το να αναιρέσω τις αλλαγές)

Για ποιό taskbar μιλάς ??? Δεν έχω καταλάβει ...  Εξήγησε το λίγο καλύτερα να βοηθήσω περισσότερο ...

www.monomaxos.gr

Μόνο ένα εχει, στο πάνω μέρος της οθόνης.

Που περιέχει το start button, τις επιλογές γλώσσας, κλπ.

ploiarxos]

Μόνο ένα εχει, στο πάνω μέρος της οθόνης.

Που περιέχει το start button, τις επιλογές γλώσσας, κλπ.

Αααα ΟΚ. Απλά δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει η εξαφάνιση του με την εγκατάσταση του Ελληνικού Firefox 3.5.4 ????

www.monomaxos.gr

Oύτε εγώ καταλαβαίνω.

Πάντως έγινε με την επανεκκίνηση, μετά απο την εγκατάσταση του FF.

Πώς την επαναφέρω ;;;

Με δεξί κλικ στο πάνω μέρος της οθόνης προσθέτεις μια νέα μπάρα ...

www.monomaxos.gr

katarxas sugnomh gia ta greeklish eimai apo format kai den exo balei akoma ta ellinika :) , sto 8ema mas tora.. pos 8a sas fenotan an mporouse na ginei to monomaxos 4 netbook remix? ti enoo, poio polu exo mazi mou to netbook (sti douleia sto taxidi alla kai sto spiti) para to megalo m laptop, opote 8elo ena filiko logismiko kai grigoro (logo tou oti ta netbook einai periorismenon ikanotiton) loipon an mporei kapoios na me boi8isei perimeno to mail m einai [email protected]

 

 

ty

Πάτα Ctrl-F2 και γράψε στο πλαίσιο Gnome-panel Και πατάς enter ...

Αν δεν πιάσει αυτό γράψε στο τερματικό

sudo apt-get update  και πατάς enter
sudo apt-get install --reinstall gnome-panel  και πατάς enter

www.monomaxos.gr

Yoshiro]

katarxas sugnomh gia ta greeklish eimai apo format kai den exo balei akoma ta ellinika :) , sto 8ema mas tora.. pos 8a sas fenotan an mporouse na ginei to monomaxos 4 netbook remix? ti enoo, poio polu exo mazi mou to netbook (sti douleia sto taxidi alla kai sto spiti) para to megalo m laptop, opote 8elo ena filiko logismiko kai grigoro (logo tou oti ta netbook einai periorismenon ikanotiton) loipon an mporei kapoios na me boi8isei perimeno to mail m einai [email protected]

Θα υπάρξει έκδοση για υπολογιστές περιορισμένων δυνατοτήτων (σύντομα κιόλας) αλλά όχι στο στυλ που είναι τα γνωστά netbook remixes που έχεις υπόψη σου ...

www.monomaxos.gr

Ωραία, το taskbar επανήλθε (ουφ, ευτυχώς).

Μου έβγαλε μήνυμα σφάλματος οτι

Ο πίνακας εφαρμογών αντιμετώπισε ένα πρόβλημα κατά τη φόρτωση του "OAFIID:GNOME_FastUserSwitchApplet".

Τί να του απαντήσω ;;

Να γίνει ή να μήν γίνει διαγραφή ;;