Καλή αρχή!

rpil | Δευ, 10/26/2009 - 15:18 | 1' | 8

Καθότι "πνευματικός πατέρας" της ενότητας για το Gentoo/Sabayon, ας κάνω την αρχή!

Το πρώτο post θα είναι η ευχή "Καλορίζικο", αφού το Gentoo είναι το πιο ...κακορίζικο λειτουργικό!

Φόρουμ
Tags
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Καλορίζικο με πολλούς fans ευχομαι. Άντε και ένα..  How to Gentoo - portage - emerge για να πάρουμε και καμιά ιδέα.. :)

=========================================================

Για την ιστορία Gentoo είναι ο Αυτοκρατορικός πιγκουίνος, ένα πολύ σπάνιο είδος πιγκουίνου που δυστυχώς απειλείται με εξαφάνιση!

Gentoo Penguin <- http://tr.im/freegame ->

καλή αρχή λοιπόν καί ... καλές δουλειές :)

====

the hamster's is out there

http://alfistigr.blogspot.com/

Kαλο αυτο το subforum, καθ' οτι με τη κινηση που εχει το παρον φορουμ,  θα βοηθησει πολυ κοσμο να μαθει αυτη τη στoιβαρη διανομη.

Oποια/ος εχει διαθεση, αφορμης δοθεισης, ν' αναστηθει & το Ελληνικο Gentoo Linux Newsletter ας... δωσει ενα χερακι. Πληροφοριες υπαρχουν εκει.

Ακομα επειδη ειδα & τ'ονομα του Αγγελου Ορφανακου, να πω, οτι πανω στο Gentoo, βασιζεται & το iloog, μια ειστημονικη & φοιτητικη διανομη.

& ελπιζω να ξερετε για την επετειακη εκδοση του Gentoo, η οποια κυκλοφορησε για τα 10 χρονια του.

Mπορειτε να το κατεβασετε απο εδω.

Η διανομη κυριολεκτικα παει σφαιρα & οσοι δεν εχετε ασχοληθει αξιζει να τη δειτε & να... ζοριστειτε μαζι της. Στο τελος θα σας ανταμειψει.....

 

 

Π.Σ.Π.Α

 mi

 

@luckyb: Κάτι ξέρεις κι εσύ...

@ harris: Σκέφτομαι να ετοιμάσω μία περίληψη του Gentoo handbook ώστε να απολοποιήσω κάπως την εγκατάσταση (να κόψω δηλαδή το πολύ μπλα-μπλα, όχι τίποτα το ιδιαίτερο). Πάντως, θεωρώ παράλειψη των developers να μην περιλαμβάνουν installer στην επετειακή έκδοση!  Δεν χρειάζεται να παιδεύεται κανείς με ένα σωρό ρυθμίσεις.  Το δύσκολο είναι να ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ το σύστημα και όχι να το εγκαταστήσεις (καλά, τρόπος του λέγειν!).  Όταν βγαίνουν τα blocked packages με τις αλληλοεξαρτήσεις στις βιβλιοθήκες, εκεί είναι το ζόρι!

Και το σπαστικό είναι ότι με το LiveCD βλέπεις ένα πανέμορφο Desktop με ένα σωρό καλούδια (όσοι έχετε τρέξει το DVD του 10.0, καταλαβαίνετε τι εννοώ!) και δεν μπορείς να το περάσεις με τη μία στον σκληρό σου!  Πρέπει να υποστείς το βάσανο του chroot, του lynx, του compile του Kernel, και ένα σωρό ρυθμίσεις για να βγεις σε ...κονσόλα!  (Yupiii!!!!!!!!!!!)

@rizitis: Είναι πανέμορφος ο άτιμος! Και ο γρηγορότερος πινγκουΐνος που υπάρχει.

@ alfisti, thanos, dimitris: Thanks!  Άλφι, εδώ θέλω έντονη δική σου συμμετοχή ως Sabayon user!  Το Sabayon βοηθάει πολύ να μάθουμε την φιλοσοφία του Gentoo.

@constantinos: Συμμετέχεις στην Ελληνική κοινότητα Gentoo;  Εγώ είχα δραστηριοποιηθεί πέρυσι στην μεταφραστική ομάδα του handbook.  Μ' ενδιαφέρει το project.  Αλλά απ' ό,τι βλέπω, έχει σταματήσει το 2007 (όταν βγήκε και το πολύ πετυχημένο κατά την άποψή μου, 2007.0 με Installer, που, αν ήσουν τυχερός, δούλευε!).

Τέλος, για το Iloog, ψιλοσταμάτησε κι αυτό.  Η φοιτητική περίοδος δεν κρατάει για πάντα!  Ίσως θα μπορούσαν, αν ήθελαν, να το εξελίξουν σε μια πολύ καλή Fluxbox Gentoo-based ελληνική διανομή.  Αλλά είναι δικό τους θέμα, φαντάζομαι...

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!