connex, στου κουφου την πορτα... ( παρ' την πόρτα και φύγε..!)

brave | Δευ, 08/04/2008 - 08:48 | 2' | 32

Ισως ειμαι απο τους λιγους που προτιμουν να πληρωνουν ενα σκασμο ευρω προτιμοντας τον ΟΤΕ, ομως οσο κι αν δοκιμασα τους "εναλλακτικους" δεν καταφεραν να με πεισουν με αποθεωση τη forthnet που με αφησε 1 μηνα χωρις dsl και εφταιγε -ως συνηθως - ο ΟΤΕ.... (δε ρωτησα αν εφταιγε και για τις κακιστες υπηρεσιες τους και για την ανυπαρκτη εξυπηρετιση πελατων)

Τεσπα, με τον ΟΤΕ και το connex του ηρεμισα απο διαφορα ευτραπελα, και εχω και αριστη ταχυτητα (Περιοχη Πειραια στην Πειραικη).

Πριν 3-4 μερες εκανα αναβαθμιση απο 8 Mb/s στα 24 (και καλα) μεσα απο το site τους.

Μου στειλαν ενα mail που λεγαν πως θελουν και τηλεφωνικη επιβεβαιωση για λογους ασφαλειας, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑ!

Με πηραν σπιτι τηλεφωνο, και ετυχε να ειμαι αδειουχος, οποτε με βρηκαν. τεσπα...

ο τυπος με ρωτησε 24? και απαντησα ΝΑΙ

Στην ταχυτητα εξυπηρετισης αποδειχτηκαν αψογοι, μια και μου ειπε εντος 5 ημερων, και μετα απο μια μερα η αναβαθμιση εγινε,

Εγινε, αλλα ....στα 12!!!!!! (24 ζητησα οχι 12, αλλα φαινεται επεσα στον κουφο)

Τεσπα... πα να δω τι γινεται (αν δηλαδη βγαλω ακρη, αλλιως θα κανω -αυτο που θελουν μαλον- ξανα αναβαθμιση....)

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Κουράγιο.. σκέψου ότι στην αμέσως επόμενη χώρα στην λίστα με τις χώρες που έχουν πρόβλημα στις τηλεπικοινωνίες τους
( δηλαδή στην Ζιμπάμπουε) δεν έχουν ούτε τηλέφωνο... :)

Kαλημέρα!

ΑΚΡΙΒΩΣ οπως τα λες εγιναν με εμενα.Αλλα δεν φταιει ο ΟΤΕ.
Επρεπε απο πριν να κοιταξεις το Line Attenuation και τον θορυβο της γραμμης σου (SN Margin) για να δεις αν η γραμμη σου (και ο χαλκος σου) "αντεχει" τα 24 Mbps.
Δες στις ιδιοτητες του ρουτερ σου τα παραπανω μεγεθη και ποσταρε τα να δουμε τι θα κανεις.
Αν εχεις usb modem δε μπορεις να τα δεις.

Δυστυχώς το συμπέρασμα που έχω βγάλει σχετικά με την ευρυζωνικότητα κλπ είναι πως είναι καθαρά θέμα τύχης από ποιον φορέα τελικά θα εξυπηρετηθείς και με ποια ταχύτητα. Δυστυχώς, και εδώ ισχύει ο χρυσός κανόνας του απλού χρήστη: "Αν δουλεύει σωστά μην το πειράζεις!"

-------

alea jacta est!

φιλε μου ολοι και ο ΟΤΕ μαζι λενε ΕΩΣ 24 αν τα ποιασεις καλως αλλιως οσο φτασεις...

[oprime@dexter]$uname -r|awk '{print $1}'

linuxas]ΑΚΡΙΒΩΣ οπως τα λες εγιναν με εμενα.Αλλα δεν φταιει ο ΟΤΕ.
Επρεπε απο πριν να κοιταξεις το Line Attenuation και τον θορυβο της γραμμης σου (SN Margin) για να δεις αν η γραμμη σου (και ο χαλκος σου) "αντεχει" τα 24 Mbps.
Δες στις ιδιοτητες του ρουτερ σου τα παραπανω μεγεθη και ποσταρε τα να δουμε τι θα κανεις.
Αν εχεις usb modem δε μπορεις να τα δεις.

Πειραική, αρα ο χαλκος μου αντεχει μια χαρουλα, και φυσικα ruter και βλεπω μια χαρα οτι ειναι 12, και μου το επιβεβαιωσαν, αλλα με το θρασσος που ψιλοπεριμενα, δηλαδη απλα μου λενε πως 12 ζητησα χαχαχαχαχαχα

να δουμε αν αυριο μεθαυριο θα λυθει, και βασικοτατο, αν θα λυθει ανεξοδα η αν θα πληρωσω 2 αναβαθμισεις

Δεν ειπα να δεις στα ποσα κλειδωνει το ρουτερ,αλλα ποιες ειναι οι τιμες σου σε Line Attenuation και SN Margin.
Αυτα τα μεγεθη σου δινουν τις απαραιτητες πληροφοριες.Το πρωτο σου λεει ποσο μακρια εισαι απο το DSLAM και το δευτερο ποσο σημα χανεται.

Καλε αυτο σου λεω, πως τα χω καρατσεκαρει αυτα κι ειναι αρκετα καλη η γραμμη (14 κομα κατι απωλεια και καπου στο 12-13 το s/n αν θυμαμαι καλα) και στην τελικη, επανορθωσαν οπως δειχνει, γιατι μου ειπαν οτι σημερα η αυριο θα το γυρισουν σε 24.
τεσπα, αν δε χρεωσουν αλλη μια αναβαθμιση μπορω να πω τελικα πως φερθηκαν επαγγελματικοτατα (τουλαχιστο αυτο δειχνει προς το παρον)

ποιες ειναι οι τιμες σου σε Line Attenuation και SN Margin

πως τα βλέπουμε αυτά παιδιά?

brave]Καλε αυτο σου λεω, πως τα χω καρατσεκαρει αυτα κι ειναι αρκετα καλη η γραμμη (14 κομα κατι απωλεια και καπου στο 12-13 το s/n αν θυμαμαι καλα) και στην τελικη, επανορθωσαν οπως δειχνει, γιατι μου ειπαν οτι σημερα η αυριο θα το γυρισουν σε 24.

Δεν ειναι και πολυ καλα τα νουμερα σου στο θορυβο.Παραθετω απο εδω.

*Line attenuation: δείχνει πόσο σήμα χάνεται πάνω στη γραμμή
από αυτό που στέλνεται προς κάποια κατεύθυνση. Πρέπει να είναι χαμηλό
νούμερο και όχι μεγαλύτερο από 60-65 dB.
20dB και κάτω:ΤOP
20dB-30dB εξαιρετικό
30dB-40dB πολύ καλό
40dB-50dB καλό
50dB-60dB φτωχό με πιθανά προβλήματα σύνδεσης
60dB και πάνω = σίγουρα προβλήματα σύνδεσης
*SNR: Signal to Noise Ratio, αφορά την ισχύ του σήματος. Η σχέση που έχει το ωφέλιμο σήμα της
γραμμής (signal - αυτό που μεταφέρει τα data μας) προς τοΝ θόρυβο της
(noise). Πρέπει να είναι υψηλό θετικό νούμερο και σε κάθε περίπτωση όχι
μικρότερο από 6 dB θεωρητικά αλλά στην πράξη κάτω από 10-12 dB έχουμε
σοβαρά προβλήματα.
6dB και κάτω είναι πολύ κακό και είναι πολύ πιθανό να έχεις προβλήματα συγχρονισμού
7dB-10dB μέτριο
11dB-20dB καλό χωρίς προβλήματα συγχρονισμού
20dB-28dB εξαιρετικό
29dB και πάνω:TOP

Αυτα τα βλεπεις απο τις ιδιοτητες της συνδεσης σου μεσα απο το μενου του router. Ειναι σε διαφορετικο σημειο σε καθε συσκευη.

rizitis: Στην ιστοσελιδα που ρυθμιζεις το ρουτερακι σου καπου εχει και μερικες παραμετρους για σερβις η κατι τετοιο.
Εκει θα βρεις διαφορα πραγματακια

btw απο κει που τους εβριζα μαλλον το αντιστρεφω, γιατι το λαθος τους διορθωθηκε ΑΜΕΣΑ.
Η ταχυτητα που ποιανω αυτη τη στιγμη ειναι 17 περιπου (για τα ρημαδια της Ελλαδας καλα δειχνει)
Αληθεια αν ηταν καποιος απο εναλλακτικους ποσους μηνες θα μου λεγαν πως δε μπορουν να κανουν τιποτα και πως φταιει ο ΟΤΕ ?

Τα νουμερα οντως δεν ειναι τελεια αλλα δεν ειναι και χαλια ...τεσπα, σε 3 επανασυνδεσεις ειχα 16 και κατι ψιλα εως 17 και κατι ψιλα οποτε το θεωρω οκ

Εεεε λογικά σε καμιά βδομάδα θα στρώσει,πάντως μπορείς και παραπάνω με 14 att το 20σαρι το έχεις χαλαρά....Λίγο ο θόρυβος να καλυτερεύσει και θα είσαι οκ,αν μπορείς πίεσε τους και για παραπάνω :D .

Πάντως για εξυπηρέτηση που λένε για τον ΟΤΕ,δεν ξέρω μια χαρά μου φαίνεται.Είχα παρόμοιο πρόβλημα με την ταχύτητα (από 2mbits έπεσε στο 1mbit) τους πήρα τηλέφωνο και μέσα σε 3-4 μέρες ξαναέγινε.Μέχρι και τηλέφωνο με πήραν για να με ενημερώσουν }:) :jawdrop: .

--------------------
happy_linux_downloads

οχι οντως περιμενα για τα χειροτερα αλλα τελικα εδειξαν αψογο επαγγελματισμο.

Θανο> δε με πολυαπασχολει γιατι ετσι κι αλλιως σε καμια δεκαρια μερες μετακομιζω καμια πεντακοσαρια μετρα πιο περα οποτε αν εχω τα ιδια θα τους ψιλοπιεσω (εννωειται πως η συνδεση για τετοιες αποστασεις απ οτι μου παν κι ολας γινεται ακομη και αυθημερων)

Σχετικά με την connex στον Πειραιά έχει δείξει πολύ καλό εαυτό. Εκεί όπου και ο ΟΤΕ αλλά και οι εναλλακτικοί κάνουν πάρτι σουρεαλιστικών απαντήσεων και καταστάσεων είναι στην Λάρισα. Από ότι έχω καταλάβει η εξυπηρέτηση της κάθε εταιρίας εξαρτάται κι από την ομάδα που απαρτήζει την περιοχή. Δηλαδή μπορεί η ίδια εταιρία στην Α πόλη (για να μην πω και δήμο) να είναι τέλεια και στην άλλη απλά απαράδεκτη.

http://www.imageshack.gr/view.php?file=gzgfndep9yd76ioytvij.png

μπορει καποιοσ να αναλύσει τα δικά μου?

1024 connex

Απο S/N εισαι μια χαρα, αλλα απο εξασθενηση ειναι αρκετη.
Απο τη μερια σου μπορεις να δοκιμασεις με τα φιλτρα μηπως και πεσει λιγο, καθως και τα καλωδια σου να ειναι οσο καλυτερης ποιοτητας γινεται, καθως και οι ενωσεις να ειναι με επιχρυσα κοννεκτορακια.
Προσωπικα χρησιμοποιω 2 φιλτρα σε σειρα, ενα ακριβως στην πριζα του τηλεφωνου, κι ενα στην τηλεφωνικη συσκευη (η διαφορα με το επιπλεον φιλτρο ηταν περιπου 3 db συμπιεση θορυβου στο τηλεφωνο, και μηδενικη η σχεδον μηδενικη επιπτωση στη dsl) επισεις αν εχεις μακρυ καλωδιο συνδεσης καλυτερο ειναι το ftp (το θωρακισμενο)

Μιας και ο λόγος περί αναβάθμισης ταχύτητας, θέλω να ρωτήσω κάτι. Όταν κάνεις πρώτη φορά σύνδεση, στο λογαριασμό σου έρχεται να πληρώσεις και το πάγιο του επόμενου μήνα. Εντάξει μέχρι εδώ (και καλά με την προοπτική όταν διακόψεις τη σύνδεση, να μην πληρώσεις τον τελευταίο μήνα).
Όταν όμως κάνεις αναθάθμιση ταχύτητας, πάλι προπληρώνεις; Γιατί εγώ έκανα από 2 στα 4 mbit και μου ήρθε σχεδόν 100 ευρώ. Βέβαια, επειδή τους έχω πει το dsl να τον στέλνουν με το λογαριασμό τηλεφώνου, υπάρχουν δύο πάγια, αφού ο λογαριασμός εκδίδεται ανά δύο μήνες. Πήρα και τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση πελατών, αλλά πήγε και εδώ στο τοπικό υποκατάστημα να τους ρωτήσω αν και σε αναβάθμιση προπληρώνεται το πάγιο και του επόμενου μήνα και μου το επιβεβαίωσαν. Αλλά, αυτό εμένα μου φαίνεται πολύ παράλογο. Δηλαδή εγώ αν κάνω 5 φορές αλλαγή ταχύτητας, θα προπληρώσω 5 φορές τον επόμενο μήνα, για να μπορώ τον τελευταίο μήνα που θα διακόψω τη σύνδεση, να μην πληρώσω; Καθαρή απάτη μου φαίνεται αυτό (αν τελικά ισχύει).
Θα παρακαλούσα οποιοδήποτε μέλος είναι σίγουρο για το τι ισχύει να μου απαντήσει, για να ξέρω τι πραγματικά γίνεται. Βέβαια, στο τοπικό υποκατάστημα μου είπαν να περιμένω και τον επόμενο λογαριασμό, μήπως και έχω κάποια μείωση, λόγω του ότι μπορεί να χρέωσαν και κάτι επιπλέον.
Είχε κανείς σας ανάλογη εμπειρία;
Ευχαριστώ πολύ

χμμμ εχω κανει μεχρι τωρα αρκετες αναβαθμησεις, και δεν εχω δει κατι τετοιο... οτι κατι πληρωνεις το θυμαμαι, ομως οχι κατοσταρες.

Αργησα? δεν αργησαν καθοοοολου ε?
απο προχθες εχω παλι τηλεφωνο και internet (τέλειο?)
σε επομενο μυνημα θα περιγραψω αναλυτικα την περιπετεια...
κανα δυο τετραγωνα μετακομιση και 1 μηνα + Χωρις γραμμη...

Πλακα, κανεις τωρα, ε??? 1 μηνα & κατι? Μα εσυ εισαι προνομιουχος!!! Μια χαρα, σου πηγε.
Να δεις που περιμενα 2μισυ μηνες (τη τελευταια φορα. Εχω περιμενει & ως 6 μηνες!!), να ερθει η συνδεση & μιλαμε για ΑΚΡΙΒΩΣ ενα τετραγωνο διαφορα. Βεβαια υπαρχουν ενα σωρο πραγματα, οπως βρογχος-κουτι-κεντρο, κλπ... Φυσικα, αυτο σε καμια περιπτωση δεν ειναι δικαιολογια για καθυστερηση πανω απο μερικες μερες... Δυστυχως αν δε το καταλαβατε, το τηλεφωνο, που χρονια πολλα εχουμε δεδομενο, το καταντησαν ειδος πολυτελειας. Απλα οι εταιρειες προσπαθουν ποιος θα ειναι λιγοτερο χαλια απο τους αλλους.
& ασε που υπαρχουν εταιρειες (Τellas), που ΜΟΝΙΜΑ, τουλαχιστον μια φορα το μηνα, ΟΛΗ η εταιρεια, απο τηλεφωνικα κεντα, dsl, κλπ ειναι of. Οταν λεμε of, εννουμε of, τερμα-ταυλα. Μας τελειωσε!! & φυσικα ΔΕΝ εχω συγχρονως & τηλεφωνο & dsl!! Αν κτυπησει το τηλεφωνο η αν παρω, κοβεται το dsl, για οσο διαρκει η κληση. Το εχουν προωθησει καμια 10αρια μερες τωρα!! Ειλικρινα, η κατασταση ειναι μαυρο χαλι. Λαμογια που μιλανε για ιδιοκτητα δικτυα, τα οποια σε γενικες γραμμες ειναι @@ριες & οι επινοικιασεις....

"ΔΕΝ εχω συγχρονως & τηλεφωνο & dsl!! Αν κτυπησει το τηλεφωνο η αν παρω, κοβεται το dsl, για οσο διαρκει η κληση."
Σε αυτη την περιπτωση φταιει ο splitter και οχι ο provider, αν αλλαξεις splitter πρακτικα θα διορθοθει.

[oprime@dexter]$uname -r|awk '{print $1}'

thanos τι λες??? αν εχεισ πολλες τηλεφωνικες πριζες βαζεισ φιλτερ... ακομη να τα μαθετε??

Παντος για το προβλημα του costaninos αν αλλαξει και βαλει σωστο splitter δεν θα εχει προβλημα. προσφατα εφταξα ιδια βλαβη και ηταν αιτια αυτο.

[oprime@dexter]$uname -r|awk '{print $1}'

Μάλλον δεν το έγραψα καλά...σε όποια μπρίζα έχει τηλέφωνο να βάλει φιλτερ,το ίδιο πράγμα λέμε απλώς δεν καταλαβαινόμαστε :p

--------------------
happy_linux_downloads

splitter εγγραψες filter εννουσες... :) καλα παμε και να σκεφτει οτι εγω κοιμαμαι λιγες ωρες...

[oprime@dexter]$uname -r|awk '{print $1}'

το φιλτρο ΠΡΕΠΕΙ να μπαινει κοντα (αμεσα) στον κομβο κι οχι στο τηλεφωνο (τουλαχιστο για καλυτερα αποτελεσματα).
ιδανικο ειναι το διπλο φιλτρο και ακομη καλυτερα αν καποιος κατεχει και ξερει να φτιαξει διπλα π και περιοριστες θορυβου να γινει μια μιξη προς το τηλεφωνο (φιλτρα και εξασθενητες) και προς το ρουτερ (περιοριστης θορυβου)
Με μια τετοια κατασκευη η "24αρα" μου (παναθεμα τους ) εχει ποιασει μεχρι και 18 απο 16 που ηταν με απλο φιλτρακι...
(αν και σαν να μου φαινονται λιγο εκτος θεματος αυτα....)
Κωστα, αν ειναι δυνατον, τυχη ειναι για κανα-δυο τετραγωνα (0 περιπου μετρα για την ακριβεια) να μεινω χωρις συνδεση πανω απο ενα μηνα? προσωπικα περιμενα καπου 4-5 μερες....

Να πω και γω τον πόνο μου? Εχω connx εδώ και χρόνια(πριν οτενετ, αλλά όλα ΟΤΕ δεν είναι?), και έχω μεγάλο πρόβλημα με το SN margin(8db το πρωί και 4-5db απόγευμα-βράδυ!!!!) και φυσικά προβλήματα συγχρονισμού του router. Το attenuation είναι γύρω στο 23db. Το θέμα είναι ότι τις ίδιες τιμές παίρνω αν βάλω το ρούτερ κατευθείαν και στο κουτί του ΟΤΕ. Το πρόβλημα έχει γίνει πιο έντονο τώρα που έχω 8MPs. Πληρώνω για 8MPs και έχω από 3 μέχρι 6(στη καλύτερη περίπτωση...). Εχω κάνει δύο φορές αίτηση για βλάβη και τους έχω εξηγήσει και το πρόβλημα, αλλά τίποτα. Τι άλλο μπορώ να κάνω?

Λιγότερο από 6dB μεταφράζεται σε λιγότερο από 2x (το αληθινό σήμα είναι λιγότερο από διπλάσιο από το θόρυβο), που είναι πάρα πολύ χαμηλό SNR (αν κ να πω την μαύρη μου αλήθεια δεν ξέρω τι θεωρείται αποδεκτό για ADSL. Ενστικτωδώς θα έλεγα κάτι σε 20dB?).

Με τέτοιο SNR, πιθανότατα τα καλώδια της γραμμής σου είναι πολύ φθαρμένα ή/και χρειάζονται συντήρηση. Άντε όμως να βγάλεις άκρη με τον ΟΤΕ σε τέτοια πράγματα. Στο παρελθόν είχα κάτι τέτοια αστεία μαζί τους (επί εποχής PSTN modem είχα σύνδεση 56.6Κbps, αλλά η ποιότητα της γραμμής μου επέτρεπε μέχρι 14.4Kbps...), κ 2 χρόνια τραβιόμουνα στον ΟΤΕ κ τσακωνόμουν, κ άκρη δεν βγήκε, μέχρι που μετακόμισα κ έληξε το ζήτημα.

-- gnu_labis

Το Linux ΔΕΝ είναι Windows!!!

gnu_labis]..... Άντε όμως να βγάλεις άκρη με τον ΟΤΕ σε τέτοια πράγματα. Στο παρελθόν είχα κάτι τέτοια αστεία μαζί τους (επί εποχής PSTN modem είχα σύνδεση 56.6Κbps, αλλά η ποιότητα της γραμμής μου επέτρεπε μέχρι 14.4Kbps...), κ 2 χρόνια τραβιόμουνα στον ΟΤΕ κ τσακωνόμουν, κ άκρη δεν βγήκε, μέχρι που μετακόμισα κ έληξε το ζήτημα.

-- gnu_labis

Το Linux ΔΕΝ είναι Windows!!!

Φαντάζομαι εννοείς την Ολλανδία !!!  εκεί που λες για μετακόμιση !!! Γιατί μόνο κάπως έτσι θα μπορούσε να λυθεί ....

 

www.monomaxos.gr

@emcpn: όχι δα, για να λέμε για 56.6kbps είναι λίγο πιο παλιά. Όχι, φοιτητής στα Χανιά ήμουν τότε, κ έληξε με την αποφοίτηση μου κ επιστροφή στην Αθήνα (κ μετάβαση στο πρώτο μου DSL, 256kbps).

-- gnu_labis

Το Linux ΔΕΝ είναι Windows!!!

Η ταχυτητα της συνδεσης δεν εξαρταται μονο απο τους παροχους αλλα και απο την ποιοτητα των καλωδιων αλλα και την αποσταση απο το κομβο του πΟΤΕ.

Η αποσταση απο τον κομβο, λεει ο πΟΤΕ οτι δεν πρεπει να ξεπερναει τα 3,5χλμ για να παιζει τουλαχιστον η adsl.

Αμα καποιος ειναι κοντα στα 3,5χλμ να μην περιμενει και μεγαλες ταχυτητες γιατι απλα ειναι ονειρο απατιλλο.

Επισης οταν τα καλωδια ειναι βουτηγμενα μεσα στο νερο και με την υγρασια να εχει μαυρισει το χαλκο παλι εχουμε προβλημα.(το εχω δει και αυτο)

Γενικα με την υπαρχουσα κατασταση οι ταχυτητες θα ειναι απλα ονομαστικες.Οταν περασουν οπτικες τοτε τα πραγματα πιστευω να διορθωθουν αλλα μεχρι τοτε ΥΠΟΜΟΝΗ.

Οσο και να φωναζουμε δεν προκειται να αλλαξει κατι αν στο δικτυο του πΟΤΕ δεν περαστουν οπτικες ινες σε ολες της περιοχες.