MONOMAXOS Office edition -Προτάσεις για βελτίωση-Προσθήκη software

emcpn | Σάβ, 09/05/2009 - 21:07 | 1' | 4

Σε αυτό το thread θα ήθελα τις προτάσεις σας για το τι πρέπει να περιλαμβάνει (ή τι θα θέλατε εσείς να δείτε σε επόμενη έκδοση) η OFFICE έκδοση του ΜΟΝΟΜΑΧΟΥ.Όσοι δεν την έχετε δει ακόμα ή θέλετε να πάρετε μια ιδέα περί τίνος πρόκειται μπορείτε να δείτε πληροφορίες ΕΔΩ καθώς επίσης να κατεβάσετε το ISO (1,5 GB περίπου) από ΕΔΩ (direct download / Ελληνική έκδοση) ή αν προτιμάτε με χρήση torrent ΕΔΩ . Για όσους έχουν premium στο Rapidshare.com και σας βολεύει καλύτερα τα links βρίσκονται ΕΔΩ.

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Αφορμή για την δημιουργία του συγκεκριμένου thread είναι ένα πολύ ωραίο mail που έλαβα πρόσφατα από κάποιον φίλο που δοκίμασε διεξοδικά την Office έκδοση και εντόπισε πολλά πράγματα που πρέπει να διορθωθούν και έκανε επίσης και τις προτάσεις του όσον αφορά το software που θα ήθελε να περιληφθεί. Παραθέτω ολόκληρο το μήνυμα για να πάρετε και εσείς μια ιδέα.

---------------------------------------

  Δοκίμασα τον Μονομάχο από LiveCD και μου άφησε ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις. Προς το παρόν δεν έχω χώρο στο δίσκο και δεν έκανα εγκατάσταση. Μερικά σημεία που εντόπισα με μια πρόχειρη ματιά, είναι τα εξής:

1. Η boot screen πολύ καλή, απλά το Monomaxos logo ίσως έπρεπε να είναι σε διαφορετικό χρώμα για να κάνει κοντράστ στο πορτοκαλί του χάρτη. Επίσης μου φάνηκε ότι πάνω στη FYROM έγραφε ΜΑ (=Μακεδονία) ο χάρτης.

2. Θα πρότεινα το OpenOffice να έχει δικό του μενού και να συμπεριλάβει και το OpenOffice Draw, ώστε να ανασάνει και λίγο το μενού "Γραφείο".

3. Το Γραφείο/Evolution Mail and Calendar δεν έχει μεταφραστεί. Επίσης το Evolution εμφανίζεται και στο μενού του Διαδικτύου.

4. Θα πρότεινα και την προσθήκη του Mozilla Thunderbird που το ξέρει και ο κόσμος.

5. Το Picasa δεν είναι και τόσο Office εφαρμογή. Επίσης μερικά ελληνικά γράμματα δεν φαίνονται στην αρχική οθόνη. Δεν φαίνεται το κείμενο των κουμπιών στο Picasa/Tools/Options. Ύστερα, είναι και το πρόβλημα της άδειας χρήσης, δεν ξέρω αν προβλέπει το να έρχεται προεγκατεστημένο.

6. Δεν κατάλαβα γιατί να υπάρχουν Qtparted και Gparted μαζί.

7. Με το Skype, πάλι είναι το ζήτημα της άδειας χρήσης. Ίσως ένα installer στην επιφάνεια εργασίας να έλυνε το πρόβλημα.

8. Το "Αποστολέας Μηνυμάτων Διαδικτύου Pidgin" νομίζω ότι είναι εντελώς ασαφές για κάποιον που δεν ξέρει το πρόγραμμα, και περιττό για κάποιον που το ξέρει.

9. Το μενού Διαδίκτυο/Σύνδεση Απομακρυσμένης Επιφάνειας Εργασίας φαίνεται 2 φορές.

10. 3 FTP clients θα έλεγα ότι είναι υπερβολή. Το Filezilla νομίζω ότι αρκεί.

11. Το Transmission καλύτερα να αναφέρεται ως BitTorrent ή Torrent, το Client έτσι αμετάφραστο θα μπορούσε να παραλειφθεί.

12. Θα πρότεινα αντί του Rhythmbox, να μπει το Audacious, που θυμίζει και Winamp.

13. Γιατί να υπάρχει ο Foxit PDF Reader; Νομίζω ότι αρκεί το Evince (υπάρχει πάντα και ο Adobe Acrobat Reader, μονόδρομος για μια ποιοτική εκτύπωση). Το Evince τώρα, καλύτερα να αναφέρεται ως PDF Reader αντί για το εντελώς ασαφές "Εφαρμογή Προβολής Εγγράφων". Επίσης, στην κεντρική οθόνη του Evince θα ήταν καλό να προστεθούν περισσότερα εικονίδεια από την εργαλειοθήκη.

14. Ο Realplayer νομίζω δεν χρειάζεται, ο χρήστης καλύπτεται από το VLC. Επιπλέον, οι περισσότεροι χρήστες μισούνε τον Realplayer ενώ όσοι δεν το ξέρουν, δεν τους νοιάζει...

15. Λείπει το πακέτο openoffice.org-gtk για να φίνονται καλύτερα τα μενού. Επίσης το openoffice.org-evolution θα ήταν καλό. Επιπρόσθετα για το OpenOffice, θα πρότεινα να αλλάξει το κενό από 2 σε 2.5 cm, να φύγουν τα text boundaries και να μπουν μερικά μενού που είναι ακλικάριστα. Επίσης, κάτι που το ζητάνε πολλοί χρήστες, να προστεθεί ένα μενού με το κουμπί Instert Formula πάνω στην εργαλειοθήκη. Όποιος έχει γράψει μαθηματικά, καταλαβαίνει πόσο σημαντικό είναι.

16. Μερικά πακετάκια ακόμα χρήσιμα: xsane-doc, pidgin-plugin-pack, nautilus-gksu, nautilus-open-terminal. Επίσης, με το nautilus-actions θα μπορούσε να προστεθεί στο context menu το "enqueue to vlc/Audacious" κ.λπ. που οι χρήστες δεν είναι σε θέση να βρούνε πώς γίνεται.

17. Το gedit καλύτερα να αναφέρεται ως σημειωματάριο και όχι "Επεξεργαστής Κειμένου" το οποίο παραπέμπει σε Office. (Δεν πρόσεξα αν το πακέτο gedit-plugins έχει προστεθεί).

18. Στον Firefox θα πρότεινα Adblock Plus. Επίσης Flashgot -που είναι και Open Source- αντί για Download Helper.

19. H Αριθμομηχανή να ξεκινάει σε Προβολή/Επιστημονική θα ήταν πιο ψαρωτικό.

20. Απαραίτητη προσθήκη θεωρώ το PDF Split and Merge. Πρόσφατα βγήκε και το 2.0 - εξαιρετικά χρήσιμο.

21. Το μενού Γραφείο/Address Book υπάρχει 2 φορές.

22. Προτείνω ένα ξεχωριστό μενού να μαζέψει όλα τα σκόρπια μενού από εκτυπωτές, φαξ, scanner κ.λπ.

23. Μία Monomaxos splash screen στο OpenOffice - πολύ εύκολα αλλάζει.

24. Το Shutter είναι πολύ πιο πλήρες από το gnome screenshot tool. Επειδή όμως είναι λίγο μπερδεμένο, ίσως πρέπει να υπάρχουν και τα 2.

25. Μια συντόμευση στο panel για Tomboy και Tracker θα ήταν καλό πιστεύω.

26. Το μενού Προτιμήσεις/Network Configuration είναι αμετάφραστο.

27. Η Courier New σαν Γραμματοσειρά Τίτλου Παραθύρου θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα ατυχής επιλογή.

28. Στο Σύστημα/Ρυθμίσεις Qt 4/Fonts αντί για Sans Serif,Normal,9 καλύτερα Sans,Normal,10 για λόγους ομοιομορφίας με το όλο Desktop.

29. Δεν υπάρχει "Επικοινωνία" στο σάιτ, ή απλά δεν την είδα;

30. To Varicad Viewer θα πρότεινα να αναφέρεται ως Autocad Viewer (τραβηγμένο) ή ως DRW Viewer, αφού αυτόν το σκοπό εξυπηρετεί, να ανοίγει αρχεία του Autocad.

31. To Geogebra θα ήταν καλή προσθήκη, εξαιρετικό για μαθηματικές απεικονίσεις.

32. Ένας installer για πλήρη πλατφόρμα LaTeX με υποστήριξη ελληνικών ίσως θα βοηθούσε.

33. Τέλος, δεν μου εμφανίστηκε ρολόι στο panel!

Αυτά... Εύχομαι κάθε επιτυχία, και σε ό,τι χρειαστείτε, εδώ είμαστε!

Best, Αλέξης

---------------------------------------

Θα ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τον φίλο Αλέξη και περιμένω και τις δικές σας παρατηρήσεις/προτάσεις ...

Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις του Αλέξη.

Θα μπορούσες να βάλεις ένα No Linear Video Editor;

Όλοι μας, λίγο πολύ ασχολούμαστε με την επεξεργασία Video.

 

Παραθέτω μια διεύθυνση με τα 5 καλύτερα προγράμματα επεξεργασίας Video.

http://www.cyberciti.biz/faq/top5-linux-video-editing-system-software/

Προσωπικά θα προτιμούσα το Cinelerra (πολύ επαγγελματικό) και  το Kdenlive.

 

 

Εκτός κι αν έχεις σκεφτεί να δημιουργήσεις μια ειδική έκδοση του Μονομάχου  "Monomaxos Multimedia"  ή "Monomaxos Art" ή "Monomaxos Studio"    (για Video -  Ήxo - Graphics)

όπως οι επόμενες διανομές

 

 OpenArtist  

http://dl.getdropbox.com/u/331020/Mindmap/index.html

 

 64Studio     

http://www.64studio.com/

 

 ArtistX           

http://www.artistx.org/site2/

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφού ταλαιπώρησα τις κοπέλες στο γραφείο μια βδομάδα, να δώσω και εγώ μερικές βασικές παρατηρήσεις για την Office Edition.

Γενικά έκατσε εύκολα, είναι φιλική και κάνει την δουλειά που λέει. Την εγκατέστησα και σε Pentium IV με 512 ram και τα κατάφερε. Υπάρχουν δυο - τρεις "διπλοεγγραφές" όπως λέει και ο Αλέξης πιο πάνω. Και έχει δίκιο και για τον RealPlayer ο οποίος μάλλον είναι πια άχρηστος. Ακόμα όσο κι αν φαίνεται παράξενο αναζητήθηκε το aMSN. Μας έλειψε στ' αλήθεια το luckybackup επειδή ήδη το χρησιμοποιούμε και το έχουμε "συνηθίσει". Τέλος επειδή τώρα τελευταία, μας γίνονται σιγά-σιγά απαραίτητες, υπηρεσίες όπως το dropbox, το αναφέρω μήπως κάτσει καμιά ιδέα γι' αυτό.

Δεν θα ήθελα πάντως στην έκδοση για γραφεία να μπλέξουν τα πολυμέσα. Oπότε αν υπάρχει τέτοια σκέψη καλύτερα να γίνει αυτό που λέει ο greekboy περί Multimedia Edition.

Καλή συνέχεια στην προσπάθεια και κουράγιο !!!