Προβολή Ελεύθερου λογισμικού - Linux

minios67 | Δευ, 08/31/2009 - 12:32 | 3' | 23



Αγαπητοί φίλοι.

Θέλω να συζητήσω δύο τρόπους (από τους πολλούς που ενδεχομένως θα σκεφτούν άλλοι) με τους οποίους θα μπορούσε να προωθηθεί και να προβληθεί το Ελεύθερο Λογισμικό και ειδικότερα το Linux. Οι σκέψεις μου είναι απλές και δεν νομίζω ότι χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυΐα για να σκεφτεί κανείς τρόπους σαν αυτούς που θα εκθέσω.

Ένα από τα πράγματα που χρειάζεται για να γνωρίσει ο κόσμος ένα “προϊόν” είναι να έχει έρθει σε επαφή με το-τα λογότυπο-πά του και να μπορεί να τα αναγνωρίσει. Το ότι το Ελεύθερο Λογισμικό και το Linux αποτελούν προϊόντα εθελοντισμού δεν μας απαγορεύει να σκεφτούμε εμπορικά.

Είναι ανάγκη τα περιοδικά, οι ειδικές εκδόσεις κ.λ.π. που ασχολούνται με το Linux ή και γενικότερα με τους υπολογιστές και την τεχνολογία να συμπεριλάβουν αυτοκόλλητα και μπλουζάκια με Λογότυπα και έξυπνες ατάκες. Ας τους το ζητήσουμε μαζικά.

Οι εταιρίες που παράγουν τσάντες και λοιπό σχολικό-γραφικό υλικό θα ήθελαν ευχαρίστως τζάμπα λογότυπα, ας τους το προτείνουμε.

Στον κόσμο γίνονται διάφορα φεστιβάλ με αερόστατα και διαγωνισμοί με ιστιοφόρα, οι περισσότεροι έχουν χορηγούς, υπάρχουν και αυτοί που απλός κάνουν το κέφι τους, αν μπορούσαμε να τους πείσουμε για την ηθική και την χρησιμότητα του Ελεύθερου Λογισμικού και του Linux πιθανών να βλέπαμε στον ουρανό ή σε κάποιο πανί κάποιον Tux, άλλωστε η Goodyear χρωστάει πολλά για την αναγνωρισιμότητά της στο αερόστατο. Φιλότιμοι υπάρχουν λίγοι, αλλά υπάρχουν. Ας δοκιμάσουμε τη δύναμη της πειθούς μας και το πόσο καταφερτζήδες μπορούμε να γίνουμε.


Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Ομορφες σκεψεις & με αγαπη, μα φευ, φιλε μου...

Για να γινει κατι τετοιο θα πρεπει διπλα-παραδιπλα-πανω-κατω απο τον Tux να υπαρχει χορηγος!!

Εκτος αν βρεθει π.χ τροπος να χορηγηθουν χρηματα η τ'  αναγκαια απο κρατη που εχουν υιοθετησει το ΕΛΛΑΚ/Linux & ισως συμβαλλουν & καποιο οργανισμοι.

Μα προφανως ειναι κατι στα ορια του ανεφικτου.

Οσο για τα περιοδικα καλη η ιδεα, ισως πριν 7-8 χρονια.

Αν δεις τους τιτλους ολο & μειωνονται &  μιλαμε για μια πολυ ισχνη εποχη στο χωρο. Ειρωνικο τα μεσα που μαθαν & βοηθησαν τοσο κοσμο στο web & τα pc, να κατρεουν απο αυτο το ιδιο!!

 

Δημοσιοτητα ναι. Μα σωστη δημοσιοτητα.

Θα επαναλαβω για πολλοστη φορα τη προταση του Δημητρη Καλαμαρα, για μια στρατια Linux laptops, παραταγμενα στη Στουρναρη. Μ' ενα ταμπελακι απο πανω: "Πριν παρεις καποιο προεγκατεστημενο λειτουργικο δες & αυτο"

Καπως ετσι....

Μεσα Οκτωβριου, βγαινουν τα windows7 & .... πανηγυρακια οι γνωστες δεσμιες της MS & MS Hellas, φιρμες θα κανουν στα μαγαζια τους.

Καλη ευκαιρια...

 

Υ.Γ: Ισως & να κανω λαθος & οσα ομορφα & εξυπνα προτεινεις να μπορουν & να πραγματοποιηθουν, δε ξερω...... Απλα προτιμω κατι πιο ουσιωδες, απο κατι... "μεγαλειωδες"!!

 

Π.Σ.Π.Α

 

 

Αυτό είναι πεσιμισμός φίλε μου, υπάρχουν οι σύλλογοι των φίλων και των οπαδών του ελεύθερου λογισμικού στην Ελλάδα και ανά τον κόσμο. Υπάρχουμε εμείς οι υπόλοιποι, ας κάνουμε κάτι.

Ποιο ακριβως ειναι πεσιμισμος???

Αν βρεθει στην Ελλαδα εκδοτικος (περιοδικος) τυπος, που εχει την ανεση να μοιρασει μπλουζακια η τοσες εταιρειες που να μπορουν να χορηγησουν (χορηγοι??) ενα... αεροστατο με τον Tux η & τοσοι απλοι ανθρωποι που θα διεθεταν χρηματα για κατι τετοιο, τοτε ειναι πεσιμιστικα ολα τ' αλλα!! (& φυσικα τον οργανωτη του ολου εγχειρηματος που  μαλιστα θα του διαθεσω & ιστοσελιδα δωρεαν  γι' αυτο.....)

Γιατι καλο ειναι να λεμε & να γραφουμε κατι, μα πρεπει αυτο να μπορουμε να το υποστηριζουμε, ωστε να μη φαινεται απλα κατι... ονειροπολο (ας πουμε) & φανερα ουτοπιστικο!

Εντωμεταξυ....

Παμε σε πρωτη φαση Στουρναρη, που ειναι πιο κοντα......

Ας φτιαξουμε απο 100 εξυπνα στικ & αυτοκολλητα ολοι & ας τα μοιρασουμε. Ας δωσουμε το παληο μας Linux pc, καπου που να πιασει τοπο (αυτο που κανει χρονια η Hellug & αλλοι αντιστοιχοι συλλογοι, π.χ)

 

Π.Σ.Π.Α

 

 

βρε παιδιά, θα επιτρέψετε εμένα τού πάντα αιρετικού :) μιά ερώτηση:

γιά ποιόν ακριβώς λόγο όλα αυτά? (είτε δηλ. στην Στουρνάρη, είτε σε αερόστατο?)

---------------

η πρώτη σκέψη, ήταν να σταματήσω εδώ καί να περιμέεεεενω  :)

συνεχίζω όμως χωρίς δεύτερη σκέψη !!!!!!!!!!!!!!!!   :)

γιά ποιόν λόγο λοιπόν? μην εθελοτυφλούμε. γιά χίλιους τόσους λόγους, λίγοι ήμασταν καί λίγοι θα μείνουμε. καί δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό ή κακό, ξέρω όμως πως δεν θα αλλάξει.

κοιτάξτε στο περιβάλλον σας. το αερόστατο λείπει από φίλους καί γνωστούς?

δεν θα αλλάξουν οί εταιρίες, οί μεταπράτες, οί πωλητές, οί καταναλωτές. τουλαχιστον γιά τα επόμενα τόσα χρόνια.

θυμηθείτε τι λέγαμε καί τι περιμέναμε με την έλευση των netbooks και δεστε τι έγινε τελικά.

μία από τα ίδια.

τελευταία ελπίδα, είναι η google. (εννοώ πως βγάζει ένα EΜΠΟΡΙΚΟ λειτουργικό. γιά μένα θα γνωρίσει μία παταγώδη αποτυχία καί μάλλον αλλού αποσκοπεί η google. όμως καί επειδή την google την ξέρουν όλοι, απλά ίσως τούς κάνει να αναρωτηθούν γιά αυτό το "άλλο". καί αν αρχίσουν να αναρωτιούνται, αυτό μόνο καλό θα είναι γιά ... το ubuntu!!!!!!!!!!)

 

====

the hamster's is out there

http://alfistigr.blogspot.com/

Aυτο ακριβως λεω, Δημητρη. 

Πως αν ειναι να κανεις κατι, καντο πρωτα απο τη διπλανη σου πορτα.

Τ' αλλα ομορφα μεν, υπερβολικα & ισως κοματακι μισαλοδοξα, δε....

Το συγκεκριμενο παραδειγμα το ανεφερα, επειδη ειναι κατι υπαρκτο & σα κοινοτητα εδω μας εχει απασχολησει πολλακις & θα μας ξαναπασχολησει, ειναι

τα pc με ΜΗ προεγκατεστημενο λειτουργικο.

Ετσι λοιπον, ΑΝ χρειαζοταν να γινει καποια οργανωμενη κινηση, αυτο ειναι πιο εφικτο, πιο πρακτικο & πιο ωφελιμο......

 

Συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ στα περιτης Google & φυσικα γι' αυτο & μονο θα ειναι παραπανω απο καλο το Ubuntu Linux....

Π.Σ.Π.Α

 

 

κάτι μού έλεγε πως θα συμφωνούσαμε  :)

(καί βέβαια, γιά να μην με βαρέσουν κάποιοι πού περιμένουν στην γωνία μόλις ακούν ubuntu -πλάκα κάνω- ανέφερα το ubuntu καί όχι το linux διότι ΚΑΛΩΣ η ΚΑΚΩΣ, αυτό είναι η ναυαρχίδα αυτήν την στιγμή καί αυτό ξέρουν οί περισσότεροι.)

====

the hamster's is out there

http://alfistigr.blogspot.com/

προσωπικά δεν διαφωνώ καθόλου καλό είναι να κάνουμε και κάτι άλλο να προσφέρουμε πχ. δωρεάν διαφήμιση στις ιστοσελίδες μας από μαγαζιά

που βοηθάνε το Λίνουξ , έχω δει τα τελευταία 6 χρόνια 2 μαγαζιά που κλείσανε εξ' αιτίας τις μη αναγνώρισης του λινουξ στην

Ελλάδα , πέρναν όλοι τα ακατονόμαστα , θέλω να πω ότι ιδέες υπάρχουν όπως επί σεις συμφωνώ και με όλες τις παραπάνω ιδέες , πιστεύω όμως ότι

εμείς δεν κουνιόμαστε από την καρέκλα για να κάνουμε κάτι , πχ. έγραψα ένα ποστ εδώ και ζείτησα να κάνουμε κάτι όλοι μαζί αλλά τίποτα όπως και εδώ που

πρότεινα να πούμε ένα απλό για σου Τόλη και δεν ανταποκρίθηκε κανένας , εύχομαι να είναι συμπτώσεις και τίποτα παραπάνω όπως και από την άλλη δεν έχω απέτιση

να κάνετε ότι λέω προς θεού δημοκρατική κοινότητα είμαστε και ο καθένας κάνει αυτό που νομίζει καλύτερο , εν ολίγη θέλω να πω να μην μείνουμε στα λόγια για άλλη μία φορά.
 

==========

www.sidux.gr

==========

Πώς Να Γίνεις Hacker

Aς την εχουν στημενη Δημητρη, οπως & να εχει το γεγονος αυτο ειναι. Το Ubuntu ειναι η ναυαρχιδα του Linux.

Απλα ας το γραφουμε σωστα: Ubuntu Linux & ας λενε οτι θελουν... & γω ελεγα διαφορα καποτε, θυμασαι??

 

Grigri, το ειχα δει αυτο που λες, απλα σκεψου λιγο.... Αυτες ειναι κινησεις που δε λενε τιποτα.

Το να παρουμε π.χ 269(π.χ)  φορες στο 134 & να τους ρωταμε για εντολες κελυφους & αυτο προφανως καποιο συγκεκριμενο χρονικο διαστημα, ΔΕΝ ειναι διαμαρτυρια η οτι αλλο.

Αντε να μιλαγαμε με 27 διαφορετικους υπαλληλους, που το πιο πιθανο ειναι να σου λεγανε "δε ξερω, δε γνωριζω" & ακομα πιο βεβαια, ΚΑΝΕΙΣ απο αυτους να μην ανεφερε τιποτα πουθενα!!!

Ασε που στο φιναλε ακομα & να γινοταν αυτο, θα περιοριζονταν σ' εντολες του στυλ: ipconfig-ping & αντε μια-δυο ακομα.

Αλλο π.χ ενα κειμενο με μερικες χιλιαδες υπογραφες απο κατω, που να σταλει & κοινοποιηθει εκει που πρεπει & να προβληθει οπως πρεπει.

Εναλλακτικα, μπορεις εσυ, εγω, καποιοι μας να στειλουμε στο παροχο μας, τοσο με mail, οσο με fax τις αναγκαιες εντολες, να τους επεξηγησουμε τα γιατι, κλπ...

Αν & προσωπικα το συγκεκριμενο δε το θεωρω ιδιατερας βαρυτητας......

Π.Σ.Π.Α

 

 

Τα pc που εχουν προεγκατεστημενο linux ποιος αποφασιζει τι διανομη θα βαλει?

Ρωταω γιατι μου εκανε εντυπωση οταν πριν κανα 2μηνο πηγα σε αλυσιδα ηλεκτρικων και ειδα netbook με linuχ

Στην αρχη δεν καταλαβα τι λογισμικο ηταν. Μου φανηκε πολυ περιεργο.ουτε ubuntu ουτε mandriva ουτε τιποτα. καμια σχεση με το linux οπως το εμαθα

(γνωριστηκαμε πριν 5 μηνες) 

απο διαφορα live cd

πολυ φοβαμαι οτι κατι τετοιο θα γινει και τωρα στα γυμνασια ευχομαι οι καθηγητες να δουλευουν και τα 2 λογισμικα

γιά το πρώτο δεν είμαι ο κατάλληλος να απαντήσω. δεν ξέρω.

γιά το δεύτερο... είσαι σίγουρος πως οί καθηγητές ξέρουν γιά το linux?

αυτοί πού θα τούς εκπαιδεύσουν, ξέρουν?

καί άντε ότι ξέρουν.

οί μαθητές, πού θα μάθουν σού λέω εγώ linux, όταν πάνε σπίτι τους, πας στοίχημα πως η πρώτη τους αντίδραση θα είναι "φτού δεν παίζει εδώ το παιχνίδι".

 

ρε παιδιά, μην το ψάχνετε. είναι ίδιο με αυτό πού συζητάμε κάπου αλλού γιά καμμένα δάση κλπ.

αν θέλαμε, θα είχαμε άλλους κυβερνήτες, θα είχαμε δάση, θα είχαμε linux. αλλά δεν θέλουμε καί δεν μας ενδιαφέρει.

(α! μην ξεχάσω: όσο υπάρχει η πειρατία στο λογισμικό, τα επί πληρωμή προγράμματα θα είναι στην κορυφή. αυτό λέω χρόνια τώρα: εχθρός τού linux είναι μόνο η νοοτροπία καί η πειρατεία.)

 

====

the hamster's is out there

http://alfistigr.blogspot.com/

Neos, αυτο που ειδες θα ηταν πιθανοτατα καποιες απο τις Linux version για laptop. Πιο πιθανο θεωρω να ειδες τη xadros.

Ειναι πιο απλουστευμενες, απο τη μια επειδη ειναι για notebooks, απο την αλλη για να ειναι τοσο κατανοητες & ευχρηστες ακομα & σε πενταχρονα!

Ασχετα τα υπερ η τα κατα της διανομης, μπορεις να την αλλαξεις σ' ενα κλασσικο Linux desktop, η να βαλεις τη διανομη/ες, που προτιμας....

 

Το αλλο το ειπε ο Alfi & αρεσει δεν αρεσει αυτη ειναι η αληθεια....

Π.Σ.Π.Α

 

 

ωραία! άρα, αν δεν το καταλάβατε, το θέμα είναι ποιός από τούς δυό μας θα προλάβει να ποστάρει. όποιος προλάβει λοιπόν καί θα συμφωνήσει ο άλλος

:)  :)  :)

 

====

the hamster's is out there

http://alfistigr.blogspot.com/

δηλαδή να κατάλαβα καλ.α θα πρέπει να περιμένουμε τις εταιρείες να πατάξουν την πειρατεία για δούμε στο ΕΛΛΑΚ ασπρη μέρα ?

αυτό μου θυμίζει το ελληνικό κράτος.. ολο την φοροδιαφυγή θα πατάξει..  Και κάθε μερα μεγαλώνει το έλλειμμα..

Ν σας πώ την αληθεια, μετά την φημολογία περί τνω τιμών των win7  περι 200 - 400 ευρώ, τσαντίσιτκα.. δηλαδή θελω να πω,

γιαιτ να πληρωσω τόσα χρήματα απο την στιγμη που έχω κατι λειοτυργικό κια μπορω να φερω πολυ εύκολα στα μέτρα μου?? γραμμένα τα εχω τα win

Βρε παιδιά κάτι απλό, ας ζητήσουμε από το Linux Format αυτοκόλλητα και μπλουζάκια και το κόστος να μπει στην τιμή περιοδικού.

Δεν είμαστε δλδ διατεθειμένοι να πληρώσουμε κάτι παραπάνω γι αυτό;

Εγώ είμαι, θέλω ένα μπλουζάκι XXL που να γράφει “Ubuntu Linux ανοίγει τα καλλίτερα παράθυρα”, και καμιά πενηνταριά αυτοκόλλητα με τον Tux κλπ για να γεμίσω τον κόσμο. Αυτοκόλλητα για τις σχολικές τσάντες οέο. Μπορεί να γίνει και της μόδας, ποτέ δεν ξέρεις.

Διαπιστώνω άλλωστε ότι το Linux δεν είναι στην αφάνεια, πάρα πολλοί κάτι έχουν ακούσει και απλά δεν το έχουν δει.

Στη δουλειά (Δημόσιο Νοσοκομείο) μου έχω εγκαταστήσει αρκετά Linuxάκια.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν κατανοούν όλοι το διαφορετικό ηθικό υπόβαθρο (κι αν το κατανοούν δεν τους ενδιαφέρει), οι περισσότεροι το βλέπουν σαν άλλα Windows. Τους αρέσουν τα εφέ του Compiz και τους ενδιαφέρει η ασφάλεια απέναντι στους ιούς, και να κάνουν τη δουλειά τους.

Λίγοι θα γίνουν στο τέλος πραγματικοί Linuxάδες γιατί τα Windows στην Ελλάδα (κι αλλού) είναι “τζάμπα”, άντε πέντε ευρώ στο μαγαζάκι της γειτονιάς.

Μη με παρεξηγείτε, αιθεροβάμονας.

 

Tώρα θυμήθυκα ενα φίλο όταν του είπα ότι το Linux είναι δωρεάν μου απάντησε ότι και τα win τζάμπα ειναι (σπασμενα)

 

Εδώ επαρχεία, εδώ επαρχεία. Είναι στα φόρτε τους τα πανηγύρια και τα παζάρια. Γιατί ο τύπος (ενίοτε γύφτος) που πουλά τα (παράνομα) puma και adidas και nike disney κλπ μπλουζάκια μαἵμού δεν μπορεί να πουλά και Ubuntu Fendora Mandriva Mint κουλουπου, του κάνει διαφορά; Από που τα φέρνει, αν του πούμε πούλα κι αυτό είσαι πιο νόμιμος;

 

hellaspc1]

δηλαδή να κατάλαβα καλ.α θα πρέπει να περιμένουμε τις εταιρείες να πατάξουν την πειρατεία για δούμε στο ΕΛΛΑΚ ασπρη μέρα ?

αυτό μου θυμίζει το ελληνικό κράτος.. ολο την φοροδιαφυγή θα πατάξει..  Και κάθε μερα μεγαλώνει το έλλειμμα..

Ν σας πώ την αληθεια, μετά την φημολογία περί τνω τιμών των win7  περι 200 - 400 ευρώ, τσαντίσιτκα.. δηλαδή θελω να πω,

γιαιτ να πληρωσω τόσα χρήματα απο την στιγμη που έχω κατι λειοτυργικό κια μπορω να φερω πολυ εύκολα στα μέτρα μου?? γραμμένα τα εχω τα win

 

1. όχι βέβαια. ο καθένας μας θα κάνει ότι μπορεί γιά το αγαπημένο μας λειτουργικό καί την προώθησή του. εγώ απλά εννοώ ότι έχουμε κόντρα την νοοτροπία, την πειρατία.

 

2. καί εγώ γραμμένα τα έχω, άσχετα από το πόσο κοστίζουν. καί τσάμπα νάταν, πάλι ούτε μία γωνίτσα τού pc δεν θα χαράμιζα. Όμως .... κανείς δεν τα πληρώνει -ή βέβαια έτσι νομίζει-. ή πειρατικά θα πάρει ή προεγκατεστημένα. άρα ?

====

the hamster's is out there

http://alfistigr.blogspot.com/

ναι, έχετε δίκιο. ότων επιχειρηματολογούμε περί λίνουξ, και μας λένε οτι και τα win ειναι τσάμπα.. -ως σπασμένα..

σε κόβει.. γιαιτί  σου λέει βάζω win  βρρίσκω  και προγράμματα και αυτά σπασμενα - όλα δηλαδή τα προγραμμάτων ενός υπολογιστή. 

και λειτουργουν όλες οι συσκευές.. σε επίπεδο υλικού.

αντε να τους αλλαξεις νοοτροπία. γιαιτι? γιαιτί απο μικρα παιδια, win  δούλευαν.. αρα στα παιδια μας και στα μικρα παιδια,  δείχνουμε το linux.

αλλά το καλύτερο είναι να μπεί στα σχολεία. τώρα ποιος  δάσκαλος  είναι γνώστης λινουξ έστω και επιφανειακά??  εκει είναι το ζόρι 

 

καί μην ξεχνάμε αυτό το οποίο φωνάζει χρόνια κάποιος εδώ μέσα (λέγε με dimitris):

 

καί τσάμπα να είναι οποιοδήποτε πρόγραμμα, ΔΕΝ σημαίνει ότι είναι ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ.

Oύτε πως τα του αν. κώδικα είναι όλα τσάμπα.

Γιατί μπλέξαμε λοιπόν άλλη μία φορά με τις τιμές?

====

the hamster's is out there

http://alfistigr.blogspot.com/

Να γιατι οι πολλοι παντα θα βαζουν windows.....και να γιατι δεν θελουν linux

Ο τρόπος που ο Καποδίστριας εισήγαγε την καλλιέργεια της πατάτας παραμένει περίφημο ανέκδοτο σήμερα: Παραγγέλνοντας ένα φορτίο πατάτες, πρώτα διέταξε ότι πρέπει να προσφερθούν σε όποιον θα ενδιαφερόταν. Όμως οι πατάτες αντιμετωπίστηκαν με αδιαφορία από τον πληθυσμό και ολόκληρο το σχέδιο φάνηκε να αποτυχαίνει. Όμως ο Καποδίστριας, έχοντας γνώση για τις σύγχρονές του ελληνικές συνήθειες, διέταξε ολόκληρη η αποστολή των πατατών να ξεφορτώνεται σε δημόσια επίδειξη στις αποβάθρες του Ναυπλίου, αλλά να φυλάσσονται από φαινομενικά αυστηρές φρουρές. Σύντομα, κυκλοφόρησαν φήμες για τις πατάτες, ότι αφού τόσο καλά φρουρούνταν, έπρεπε να είναι μεγάλης σπουδαιότητας. Και αφού ήταν έτσι, κάποιοι δοκίμαζαν να τις κλέψουν. Οι φρουρές είχαν διαταχθεί εκ των προτέρων να κάνουν με τρόπο τα στραβά μάτια και να επιτρέπουν ουσιαστικά την κλοπή. Έτσι, σύντομα όλες οι πατάτες του φορτίου είχαν κλαπεί και το σχέδιο του Καποδίστρια να τις εισαγάγει στην Ελλάδα είχε πετύχει.........  ΠΗΓΗ-Βικιπαιδεια....

Ομοιως στην καθαρευουσα

    Ότε απεκαταστάθη η τάξις, και ο επαναστάτης Έλλην, αποκαμών των πολέμων, των στερήσεων και κακουχιών επεδόθη εις την εργασίαν του, το έργον της ελευθερίας περαιώσας, ο μέγας του πατήρ και Κυβερνήτης, θέλων να βελτιώση την γεωργίαν, απεφάσισεν, ότε ακόμη είχεν εν Αιγίνη την πρωτεύουσαν, να διδάξη προς τον γεωργικόν κόσμον την καλλιέργειαν γεωμήλων. Έδωκεν όθεν εντολήν όπως αποστείλωσιν αυτώ εξ Ιταλίας αρκετάς χιλιάδας οκάδας γεωμήλων άτινα ειρήσθω, ήσαν τότε πάντη άγνωστα ημίν, και το τίμημα κατέβαλεν εκ του ιδιαιτέρου του ταμείου.

    Οι εναντία φρονούντες κατά του Καποδίστρια, ήρξαντο διαδίδοντες ότι ο Καποδίστριας είναι ου μόνον Λουθηρανιστής (ή κοινώς ελέγετο Αλούτερος), αλλά και διά της αντιθρησκευτικής και ασεβούς πράξεώς του, τού να διδάξη την καλλιέργειαν της πατάτας, θα κάμη όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς «Αλούτερους».

    Οι πατάτες κατά τους εχθρούς του Καποδίστρια, ήσαν απηγορευμένος καρπός, ού και μόνον απλή γεύσις ήθελεν οδηγήσει το χριστεπώνυμον πλήρωμα εις τα απύθμενα σκότη της κολάσεως, ένθα ο κλαυθμός και ο βρυγμός των οδόντων.

    Οι αρτιγέννητοι Έλληνες, πληροφορηθέντες τα γεγονότα και ιδία οι Αιγινήται, οίτιντες είδον τους σάκκους των γωμήλων χύδην ν’ αποταμιεύωνται προχείρως εις την προκυμαίαν της Αιγίνης, χάρις εις τα ραδιουργίας των εχθρών και το αμόρφωτον αυτών(**), εν συλλαλητηρίω επιβλητικώ εζήτουν την αποπομπήν του εξ Αιγίνης, ως προδότου των πατροπαραδότων της θρησκείας, βροτοφωνούντες: «Κάτω ο προδότης! Κάτω ο Αλούτερος, ο οποίος με τις πατάτες του θα μας καταστρέψη το θρήσκευμα! Κάτω ο άθεος!»

    Ο Καποδίστριας ακούσας των φωνών του κορυβαντιώντος πλήθους, έσπευσε προς τον εξώστην, ενώ το πλήθος, μαινόμενον ως αι προ της καταιγίδος ασυνήθεις βρονταί, εφώναζε «Κάτω ο Αλούτερος με τις πατάτες του!»

    Ο Κυβερνήτης απαθής θεατής των γενομένων, εδήλωσε προς το πλήθος, ότι οι πατάτες είναι δια λογαριασμόν του και ουχί δι αυτούς και ας μη ματαιοπονούν. Ταυτοχρόνως δε, κατά το φαινόμενον μόνον έδωκεν εντόνους και αυστηράς διαταγάς εις τους διορισθέντας φύλακας των γεωμήλων όπως συλλάβωσι και οδηγήσωσιν εις τας φυλακάς οιονδήποτε όστις ήθελε φωραθή κλέπτης των γεωμήλων του Κυβερνήτου. Ιδιαιτέρως όμως είπεν εις αυτούς να κάμουν πως δεν βλέπουν τους περιέργους παρατηρητάς των γεωμήλων και να αφήσουν αυτούς να κλέπτουν.

    Μετ’ ολίγας ημέρας η προκυμαία εκενώθη! Τα γεώμηλα τα έφαγαν όλα οι Αιγηνίται, και συν τη εστιάσει εκείνων επείσθησαν ότι δεν έγιναν Αλούτεροι!

    Ο ίδιος κόσμος, όστις ήτο και κατά την κατά του Κυβερνήτου στάσιν, ο ίδιος εκείνος ήρχισε να κρούη τους κώδωνας των Εκκλησιών και εκάλει τους λοιπούς εις γενικήν συνάθροισιν, να διαδηλώσουν την ευγνωμοσύνη των προς τον Κυβερνήτην. Η κοσμοπλήμμυρα εκκινεί υπό τας ζητωκραυγάς και τα θούρια και ούτω έξωθι του ανακτόρου του Κυβερνήτου φθάνει: «Θέλουμε, πατέρα μας, πατάτες! Σώσε μας, πατέρα, και ας όψονται όσοι μας έβαλαν στα λόγια!»

    Προ τοιούτων παρακλήσεων δι ουρανομήκων κραυγών, ο Κυβερνήτης, εξελθών ένδακρυς, υπεσχέθη εις το πλήθος νέαν προμήθειαν γεωμήλων δια του ιδιαιτέρου του ταμείου! Συνεχώρησε τους πταίσαντας, διέλαμψεν η αλήθεια, και η καλλιέργεια των γεωμήλων ήρχισεν έκτοτε εν Ελλάδι........ ΠΗΓΗ-Κ.Δ.Τριανταφυλλοπουλος-Αθηνα 1912-Περιοδικο-Θεος και Θεμις

Ελλας το μεγαλειο σου βασιλεμμα δεν εχει

Ολα καλα & συμφωνουμε, ομως οταν μιλαμε για πειρατεια,εννουμε προφανως τα παντα. & μη ξεχναμε οτι στα παντα συγκαταλλεγονται μουσικες, ταινιες, βιβλια,κλπ...

Απο την αλλη καποιος μπορει να πει πως αυτο με τη μουσικη ταινιες κλπ, δεν ειναι τιποτα παραπανω απ' οτι γινοταν με τα συνοικιακα δισκοπωλεια πριν καποια χρονια.

Το θεμα δικαιου & αδικου ειναι φαυλος κυκλος.

Η ουσια ειναι πως το βλεπουν αυτοι. Οι καθε αυτοι, που αποφασιζουν για μας, χωρις εμας!

Θα ξερετε ηδη για τον περιφημο νομο των 3 χτυπηματων στη Γαλλια & οτι αυτος εξαπλωνεται & σε αλλες Ευρωπαικες χωρες, με πρωτη (φυσικα) τη Βρεττανια.

Αντισυγματικο κλπ, θα πουμε. & ειναι. & φασιστικο & ακραιο. Ομως το θεμα ειναι πως ζουμε σ' εποχες που ο φασισμος επικρατει μεσα στα Κοινοβουλια, με διαφορετικη βεβαια μορφη.

Μη ξεχνατε, πως απο την εποχη του Μακρυγιαννη & επειτα καμια Ελληνικη κυβερνηση δεν ενδιαφερθηκε για τιποτα ουσιαστικο, περα απο φορολογια & απαγορευσεις.

Μη ξεχνατε πως τις τελευταιες δεκαετιες κυβερνουν αυτη τη χωρα, αναξιοπιστοι & σκοτεινοι & ως επι το πλειστον ευποροι ανεργοι...

Αρα?? θεμα χρονου ειναι δουμε καποια στιγμη τη συνδεση μας να μην υπαρχει επειδη κατεβασαμε ενα τραγουδακι η επειδη παρακαμψαμε ενα video του youtube, που δεν ειχε "δικαιωματα" (!!!) για τη χωρα μας.

& μετα τρεχα βγαλε ακρη!!

Λοιπον?? δεν ειναι καπου δικοπο μαχαιρι???

Δε ξερω, συμφωνω το ΕΛΛΑΚ ειναι αναχωμα στη πειρατεια λογισμικου, μα στο φιναλε αν ο αλλος θελει σπασμενα win & προγραμματα επιλογη του ειναι.

Το θεμα ειναι να μη περασει αυτος ο φασισμος στη ΜΟΝΑΔΙΚΗ λευεθερη πληροφορηση, που ακουει στ' ονομα web..... > 

 

Π.Σ.Π.Α

 

 

γεια και από εμένα...διαβάζω τα όσα γράφετε και θα ήθέλα να πω και εγώ την άποψή μου για το θέμα windows-linux μιας και το καινούργιο περιοδικό έχει ένα αφιέρωμα σε αυτό το ζήτημα...μετά από ενάμιση χρόνο λίνουξ...και σχεδόν καθόλου windows

(μετά από μια αγορά λαπτοπ με vista premium και η τραυματική εμπειρία με ένα μηχάνημα ποιυ αγκομαχούσε παρά τα 2 gb ram και τον intel core duo του )

μπορώ να πω το εξής:

όπου βρεθώ και όπου σταθώ προσπαθώ να πείσω τους γύρω μου για τα καλά του λίνουξ

τελευταίο κατόρθωμά μου η εγκατάσταση ενός xubuntu 9.04 στο pc  του πατέρα μου , ο οποίος παρεπιπτώντος δεν γνωρίζει  που λέει ο λόγος την διαφορά ανάμεσα στο microsft office και το microsoft windows πήγε στο <<μάστορα>> και ζήτησε να του απεγκαταστήσει τα vista και να του ξαναβάλει τα xp γιατί τον βόλευαν καλύτερα....

αυτό είναι όλο φιλαρακια...

όταν έχεις να παλέψεις με στερότυπα <<αιώνων>>

 

pc=windows=internet=windows=nero=windows=.... βάλτε ότι άλλο θέλετε.....

 

δεν γίνεται τίποτα...

 

θα μπορούσαμε να γράψουμε σεντόνια ολόκληρα , αλλά νομίζω ότι συνεννούμαστε...

δεν φοβάται ο άλλος να βάλει λίνουξ , απλά δεν αντέχει να μην έχει windows ,

σου λέει θα γινει κάτι και δεν θα το ξέρω...

δεν μπορεί να εκφραστεί με λόγια , αλλά όλοι μας το νιώθουμε..

πάρτε τα καινούργια windows 7...

αν πούμε όλοι την αλήθεια θα φανεί ότι σχεδόν   ο καθένας από εμας κατέβασε και εγκατέστησε τις rc εκδόσεις 7100,7201, κλπ

τώρα αν θέλετε να πούμε και για την RTM έκδοση γίνεται ήδη σφαγή στα διάφορα sites για εξοικονόμηση ενός κλειδιού ενεργοποίησης

πάρα πολλά downloads και μέσω των πανεπιστημίων και τει (ποιοι είναι αυτόι που τα παίρνουν τζάμπα ρε παιδιά..?)

τα διάφορα τόρρεντ - sites που φιλοξενούν αυτά τα windows σημειώνουν κατεβάσματα στο φουλ

μπείτε για πλάκα σε ένα που λέγαμε σε ένα άλλό ποστ (το γαμάτο) και δείτε τι γίνεται..

τι θέλω να πω...

εντάξει καλό το λίνουξ , αλλά τa windows είναι windows...

ο μέσος χρήστης δεν μπορεί να δει τα καλά του λίνουξ έναντι των windows....

 

σόρρυ για το μέγεθος του ποστ...

αυτά.