Προγραμματα Win σε Linux (με VMware)

brave | Κυρ, 01/13/2008 - 23:22 | 5' | 25

Ενα απο τα προβληματα που αντιμετωπιζει ο χρηστης στη μεταβαση του σε linux ειναι καποια προγραμματα που δεν μπορει να αποχωριστει.
Ενα σχεδιο που δουλευω εδω και λιγο καιρο, τελικα αποδειχτηκε οχι μονο κορυφαιο απο αποψη αποδοσης και ταχυτητας, αλλα ειδα πως ενας χρηστης windows ο οποιος οχι μονο δε χανει τα γνωστα του προγραμματα αλλα βρισκεται μπροστα στο εκπληκτικο desktop ενος ubuntu+beryl δε θελει ουτε να ξαναακουσει για παραθυρα.
Ο τροπος ισως φανει καπως ανορθοδοξος και ισως εκνευρισει καποιους, αλλα επειδη οπως τονιζω ξανα και ξανα αυτο που πρεπει να μας ενδιαφερει πανω απ ολα ειναι ο νεος χρηστης, θεωρω τον τροπο πολυ ανωτερο των γνωστων emulators και των προβληματων τους.

Αυτη τη στιγμη γραφω απο ενα laptop ενος φιλου (sony VAIO VGN-AR31S ...μια χαρα συμβατο) στο οποιο εχω περασει ubuntu + καμποσες εφαρμογες, με την εκινηση φυσικα ξεκιναει σε beryl και με μερικα ομορφα widgets να ανοιγουν. (κι ενα αναλογικο ρολοι για σπασιμο στους Σvist-oπληκτους) + photoshop cs2! (με τον τροπο που θα περιγραψω αν ηθελε θα του εγκαθιστουσα και το cs3 αλλα απλως δεν το ηθελε γιατι δεν τον ενδιαφερουν τα animations)

Κατ αρχας κατεβασα το vmware player.
Εφτιαξα μια εικονικη μηχανη στην οποια εδωσα 700 Mb ram (γιατι οχι?)
Φορτωσα στη μηχανη τα xp, και τα πετσοκοψα εντελως. Εκλεισα εντελως ΟΛΕΣ τις υπηρεσιες που τρεχουν, και αφερεσα οτιδηποτε μπορει να αφερεθει.
Μετα κλωνοποιησα τη μηχανη μηπως και τη χρειαστει για αλλο software, και σε αυτη εγκατεστησα το photoshop και μονο.
Αφου το εβαλα να bootαρει στην εκκινηση και αφου ονομασα την εικονικη μηχανη photosop cs2 και αλλαξα και το εικονιδιο, με το που ανοιγει o vmware player σε λιγοτερο απο μισο λεπτο βρισκομαστε στο περιναλλον του photoshop .
Οι εικονες αποθηκευονται κανονικα στον εξωτερικο σκληρο ο οποιος ειναι NTFS, και το ubuntu γραφει κανονικοτατα πανω του, και ετσι ο φιλος μου ειναι απολυτα ικανοποιημενος. Ειπε μαλιστα πως πρωτη φορα του ανοιγουν τοσο γρηγορα τα winholes (αν και τρεχουν σε εικονικη μηχανη) και πως πρωτη φορα το photoshop φορτωνει ετσι γρηγορα.
φτιαχνοντας διαφορετικες μηχανες προσαρμοσμενες για την εκαστοτε χρηση και το προγραμμα που θα φιλοξενησουν, μπορει ο χρηστης να εχει τα προγραμματα που δεν θελει να αποχωριστει, και ετσι η μεταβαση του στο linux ειναι πολυ ομαλοτερη.
Ενας καλος τοπος για να φτιαχνει καποιος εικονικες μηχανες ειναι http://www.easyvmx.com/
Αν υποστηριζονταν και drivers για καρτα γραφικων, ειμαι πεποισμενος πως με αυτο τον τροπο θα μπορουσα να εγκαταστησω και παιχνιδια, τα οποια θα μπορουσαν να τρεξουν αρκετα καλα, και ισως το ιδιο οπως τρεχουν στα βαρυφορτωμενα και με απιστευτα διογκωμενη registry των υπολογιστων που συνηθως υπαρχουν στα περισσοτερα σπιτια.

Ο περαπανω τροπος θεωρω πως ειναι εξαιρετικος για οποιους θελουν να βοηθησουν νεους χρηστες να μεταβουν στο αγαπημενο μας λειτουργικο, και νομιζω θα αξιζε μια αναφορα του και στο περιοδικο
Θεωρω μαλιστα πως αν καποιος μπορεσει να τελειοποιησει αυτο τον τροπο, δηλαδη να ανοιγει ο player και το προγραμμα με διπλο κλικ πανω στο εικονιδιο της vm τοτε ο χρηστης θα νοιωσει κατι παραπανω απο οικεια.




ΖΗΤΩ ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΛΠΑ

brave2007-7-10 16:19:47

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Λοιπόν, αυτό είναι ένα θαυμάσιο κόλπο. Αλλά γιατί δεν χρησιμοποίησες το VirtualBox; Εχει την ίδια ταχύτητα, κατά τη γνώμη μου και είναι ανοικτού κώδικα.

Για τον ιδιο λογο που δε χρησιμοποιησα το vmware server... θελω να βρεθει ενας τροπος με μια σειρα εντολων να τα ανοιγει ολα μαζι (δηλ. να κανεις κλικ στο εικονιδιο του photoshop και να φορτωνει τον player, τα winholes και μετα το photoshop) και αν και δεν εχω ασχοληθει ακομα, νομιζω πως με τον vmware player εχει περισσοτερες ελπιδες κατι τετοιο...
Παντως σε γενικες γραμμες το ιδιο ειναι, και δεν εχεις αδικο (τον quemu θα τον απερριπτα λογο ταχυτητας, αλλα το virtual box δεν υστερει)

A, βρε brave, φωτιες μας αναψες!!
-Λοιπον εστησα κατι αντιστοιχο, στο laptop της φιλης μου, με το Photoshop,  επισης. Το εκανα με PCLOS (φυσικα), "εφτιξα" τα windows της με το n-lite -μεχρι το system32, μπηκα & αφαιρεσα-.
Δημιουργησα ενα iso της νεας version των windows, που εφτιαξα.
Oλη την υπολοιπη δουλεια την εκανα με τον Virtual Machine Manager, οπου με μερικες συντομευσεις (δε το εχω τελειωσει εντελως, ακομα) των δυο/τριων κλικ, εχεις το ζητουμενο...

H "Nεα version" ποσα Mb ειναι?
(αν πετυχες ρε θηριο κατω απο 100-150  θελω κι εγω)
απο χρονομετρησεις κανεις πανω η κατω απο 35-40 δευτερολεπτα? (απο εναρξη μεχρι να μπεις σε photoshop εννοω)

Eκει γυρω στα 20/22 δευτερα.Στα 30 εχει ηδη ανοιξει & τους φακελους της στο Photoshop!
Αφου να φανταστεις, εντυπωσιαστηκε τοσο πολυ, που εχει πανω απο μια ωρα να γκρινιαξει!!(ειχε αρχισει το δευτερο 15θημερο του Μαιου του 2003!!)
Ειναι 156 ΜΒ.
Κατεβασε το n-lite ,εχει manual. Πειραματισου λιγο, μεχρι να δεις τι θα αφαιρεσεις, ιδιαιτερα, εκει στο 32 (ταλαιπωρηθηκα, λιγο σε αυτο).
Ολα αυτα, βεβαια απο το αυθεντικο cd των windows, που εχει.(ξηλωσε αλυπητα παντως. Ευκολα θα καταλαβεις ποια ειναι τα εντελως απαραιτητα) Eδω, μιλαμε για xp, ετσι? Οχι για vista.
Απο το system32 αφησε ΜΟΝΟ αρχιτεκτονικη (32b η 64b) .μη πειραξεις πολλα σε registry για αρχη.
Κοιτα, της αφησα ΜΟΝΟ το photoshop. OΛΑ τα αλλα, τα κανει απο το linux. Ετσι δεν υπαρχει & λογος "δικτυωσης"
Δοκιμασε το...

-Λοιπον κατεβασα & τον kernel με το xen & το kernel, με το kvm.
θα δοκιμασω & ετσι την ολη εγκατασταση, αν & πιστευω οτι μαλλον ασκοπο θα ειναι, γιατι πιο γρηγορες-υποθετω- οτι πρεπει να ειναι οι παραπανω περιπτωσεις.
Ιδωμεν.
constantinos2007-7-14 17:42:26

εχεις βαλει τα vmware tools? αν ναι, μππορεις και μεταφερεις απο και προς το guest os  φακελους ή χρησιμοποιεις flkashάκι για buffer?
εχεις πληρη οθονη?
Προς το παρον, με τα vmtools εχω πετυχει απλα να μη χρειαζεται ctrl+alt αλλα το ποντικι μου να ειναι ταυτοχρονα και στα δυο λειτουργικα,  αλλα το drug&drop  δεν το χω πετυχει ακομη...
scripts για τα κλικ που ειπα, μου λειπει ενα ακομη κλικ, και οσο για τα win τα εχω σε 147 Mb αλλα εχω ακουσε και για 60

brave]εχεις βαλει τα vmware tools? αν ναι, μππορεις και μεταφερεις απο και προς το guest os  φακελους ή χρησιμοποιεις flkashάκι για buffer?
εχεις πληρη οθονη?

Oχι, δε μου(της) χρειαζονται.
Οχι "βλεπει" τον δισκο(βαλε καμια απο τις εφαρμογες που "βλεπουν" το Linux (π.χ: Linux reader)
Τα κανω απο τον VMM

brave]Προς το παρον, με τα vmtools εχω πετυχει απλα να μη χρειαζεται ctrl+alt αλλα το ποντικι μου να ειναι ταυτοχρονα και στα δυο λειτουργικα,  αλλα το drug&drop  δεν το χω πετυχει ακομη...
scripts για τα κλικ που ειπα, μου λειπει ενα ακομη κλικ, και οσο για τα win τα εχω σε 147 Mb αλλα εχω ακουσε και για 60

 To κατεβασα στα 106ΜΒ!
Αυτο για  τα 60ΜΒ, μου το ειπανε & εμενα χθες.
Το παλευω ακομα.(& στα 80, ικανοποιημενος θα ειμαι)
 Εκανες τιποτα εσυ?? Το δοκιμασες??

Για να δουμε και το vmm...
(εχω ακομη χωρο στο σκληρο που τον εχω γεμισει εικονικες μηχανες)
εγω στην καλυτερη το χω στα 147 Mb, αλλα ακομη δεν εδω βρει τροπο (αν και παλια το ειχα βρει) να βγαλω και το splash screen της εκκινησης...
Παντως σε καλο δρομο ειμαστε... σε λιγο καιρο απλα θα πατας το εικονιδιο του photoshop και θα τρεχει σαν εφαρμογη.. ουτε καν θα φαινεται πως ξεκιναει ολοκληρο λειτουργικο απο κατω

Xμμμ φωτιες μου αναψες με το περιφημο linux reader... ουτε δουλευει ουτε τιποτα... και απο την αλλη...καλα κανει.. πως ειναι δυνατον να προσαρτιζεται ενας δισκος σε 2 λειτουργικα ταυτοχρονα
Μαλλον δηλαδη απ οτι καταλαβα αυτο που κανεις ειναι να  προσαρτιζεις καποιο partition και το χρησιμοποιείς σα buffer (το ίδιο δεν ειναι και με το flashάκι?)
Εκεινο το περιβοητο drug&drop απο το ενα συστημα στο αλλο ακομη δεν το πετυχα παντως, αν και σε γενικες γραμμες εφ οσον εχω πληρη οθονη σε κανονικη αναλυση και με κανονικους drivers ειμαστε σε πολυ καλο δρομο...

(καλα και οι δυο πυρινες τελευταια ειναι στο 100% τουλαχιστο αν την καψω τη cpu θα το χω κανει για καλο σκοπο κι οχι για να εχω ενα αναλογικο ρολοι πανω δεξια )

brave2007-7-16 4:26:39

Λοιπον εχεις ενα defoault OS & (Linux) & ενα virtual. Στο virual, αν του βαλεις μια εφαρμογη, να βλεπει το linux (αρχεια) ΓΙΝΕΤΑΙ!!
(θα σου γραψω, μια καλυτερη μετα).ΔΕΝ γινεται,οπως το λες, mount, τεσπα ο δισκος στα win.
Nαι χρησιμοποιει & flash, μα για προσωπικους λογους (να τα μεταφερει & σε αλλα pc & να τα εχει μαζεμενα)
Αν, "επιασες" πληρη οθονη σε καλο δρομο εισαι! (υποθετω οτι & εσυ δε την ειχες απο την αρχη)
 Το boot screen των windows,το οριζεις στο 0 (μηδεν), απο το 2 που ειναι. (sorry, τα εχω ξεχασει. καπως ετσι παντως. Στη πλακα κερδιζεις 3/4 δευτερολεπτα. Μπορεις βεβαια να το διαγραψεις & με το n-lite!
Για χειρισου τα αρχεια με file m,manager. Δε μπορεις να κανεις αντιγραφες/μεταφορες???

Γειά σας, δεν έχω δοκιμάσει τίποτα για την ώρα, γιατί δεν έχω χρόνο αυτές τις μέρες, αλλά σκοπεύω να το δοκιμάσω μέσα στην επόμενη βδομάδα. Μια απορία μου είναι η εξής: Όταν λέτε ότι τα ΧΡ πιάνουν 100-150ΜΒ μιλάτε για

"το χώρο του image που δημιουργεί το n-lite" ή

"μιλάτε για το χώρο που πιάνουν τα ΧΡ μετά την εγκατάσταση και κάποιο επιπλέον πετσόκομμα";

Πάντως μπράβο... άντε να γραφτεί ένα καλό tutorial και να μπεί και στο περιοδικό σιγά - σιγά!

Αν δουλεψεις με το n-lite μπορεις να τα πετσοκοψεις οσο θες & να τα εγκαταστησεις ετσι (αφου, λεμε ωε το system32 "χωνεσαι"
-Εδω μιλαμε για το ιδιο, με τη διαφορα, οτι προκειται για εικονικη εγκατασταση.Δοκιμασε το & πες μας τη γνημη σου.

-Brave, το βρηκα!!
-Κατεβασε το ExtIFS, "xωστο" στα windows & προχωρα. Με το vmm, νομιζω οτι παει καλυτερα,ε???
Δες & ε δ ω . Προεκυψε κατι, σχεδον, αντιστοιχο & λεω & πως το κανει (οχι οτι δε ξερεις, βεβαια)

constantinos2007-7-17 14:18:16

Brave, εγω σταματησα να ασχολουμαι με το θεμα (& γενικοτερα & ειδικοτερα), το εφτασα σε ενα σημειο(με βιηθεια προγραμματιστη) των 92ΜΒ. Χρονο ακριβως δε κρατησα, μα καπου στα 10 (το πολυ).

Αυτο που ηθελα να κανω, ηταν το scriptακι, που εχει γραψει ε δ ω , ο φιλαρακος.

Με καποιες- μικρες- ισως τροποποιησεις.

-Αφου εγω, δε...προκειται, αν εχεις ορεξη για δοκιμασε το.

Διαισθανομαι οτι θα δουλεψει!!

Ρε παιδια ας πει καποιος τι ειναι απαραιτητα (τι θεωρει ο ιδιος τουλαχιστον) για να εχει λειτουργικα xp. Δηλαδη ρε συ κωνσταντινε τι αφησες και τα εκανες 92 MB;

Επισης ας μου εξηγησει καποιος ρε παιδια πως δουλευει το nat στο vmware. Η συσκευη /dev/vmnet8 ειναι ο virtual router για το δικτυο; Την κανονικη καρτα δικτυου την εχω συδεσει με τον dsl router ο ποιος εχει ip 192.168.1.1, η καρτα εχει 192.168.1.2. Τωρα στον DHCP server του vitual δικτυου εβαλα δινει 192.168.2.64 και πανω και ο router na exei 192.168.2.1. Το virtual μηχανημα με τα xp δειχνει να εχει συνδεση με ip 192.168.2.64, μια χαρα. Οταν ομως απο το κανονικο μου pc ψαχνω την 192.168.2.64 ψαχνει στο κανονικο δικτυο και φυσικα δε βρισκει κατι. Τωρα το εχω bridged με ip 192.168.1.21 και δουλευει αλλα θα ηθελα να το κανω με nat.

(βασικα φορουμοτσαταρισμα και οχι κανονικο μυνημα...)

εεε...σημερα επεστρεψα Ελλαδα, αλλα επειδη ειδα στα mails μου αποριες και απο αλλος χρηστες windows που θελουν να περασουν στη φωτεινη πλευρα αλλα εχουν εφαρμογες που τις θελουν θα το δουλεψω αυτες τις μερες..
οντως δεν ειχα στην αρχη πληρη οθονη, αλλα τελικα ευκολο ειναι με το vmware server

Χαίρομαι ιδιαιτέρως που υπάρχει η λύση για το Photoshop μέσω VMware. Με πιο τρόπο δημιουργεται στο linux shortcut που να τρέχει κατευθείαν το λειτουργικό;

Εγώ διαθέτω Vmware Workstation ελπίζω να το κάνει!!!

Έχει ανεβάσει κανείς σε rapidshare κάποια vmware consola των Xp στις χωρητικότητες που έχετε αναφέρει (δηλ 160 ΜΒ και κάτω)

 

Συρτο απο το μενου  οπου θελεις, στην Επιφανεια η σε καποια μπαρα.

Μια χαρα ειναι & το VMW που εχεις.

Να ξερεις παντως οτι το Phtoshop, μια χαρα τρεχει & απο το wine, χωρις να χρειαζεσαι vm.

Ειναι σα να τρχεις μια οποιαδηποτε Linux εφαρμογη, να στο πω απλα...

Π.Σ.Π.Α

 

 

Θέλω να εγκαταστήσω το Photoshop to cs4 το οποίο δεν τρέχει μέσω wine.

Οταν εννοείς σύρτο από τον μενού  τι εννοείς.  Από ποιο μενού ;;; και από ποιο σημείο του μενού!!

Μήπως έχεις κρατήσει το αρχείο σεταρίσματος του n-lite ώστε να μας βοηθήσεις να χτίσουμε και τα δικά μας windows.

Παιδιά, γίνεται να κάνετε ενα tutorial πάνω στο θέμα να καταλάβουμε  και εμείς οι άσχετοι.

Εχω χρησιμοποιήσει μονο λίγο virtualbox και αυτό πολύ λίγο. Αλλά δεν καταλαβαίνω για παράδειγμα πως πετσοκόβω τα win; Βασικά με ενδιαφέρει πολύ το θέμα γιατί είμαι απο αυτούς που χρησιμοποιούν win μονο και μόνο για μερικά προγράμματα(την CS3 της Adobe και για Lineage 2). Παρεπιπτόντως αυτό θα έχει την ίδια εφαρμογή και σε παιχνίδια, σωστά;

Παιδιά εγώ έστεισα το VirtualBox στο OpenSuse 11.2 και δεν δουλεύει έχει πρόβλημα με το kernel αναγκάστηκα να στήσω το VMWare αλλά δεν μου εμφανίζει στις εφαρμογές  

το executable τι πρέπει να κάνω?????????

Με φιλικούς Χαιρετισμούς ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΑΝΟΣ

Tι πρόβλημα είχε το VBοx με τον kernel; Υπάρχουν κάποια πολύ στάνταρ βηματάκια που πρέπει να κάνεις, αλλιώς δεν δουλεύει. Tουλαχιστο αυτό θυμάμαι απο την έκδοση που κατεβάζεις απο το www.virtualbox.org Ποιά έκδοση πήγες να βάλεις;

Το Vmware δεν το έχω δουλέψει ποτέ, δεν ξέρω να σου πω.

κατέβασα την έκδοση 3.1.6. από site που αναφέρεις, στην εγκατάσταση όλα πήγαν καλά όταν όμως πήγα να τον ανοίξω μου έβγαλε kernel crash στο site του Vbox

εντόπισα τα παρακάτω

Linux family Generally, all 2.4 and 2.6 kernels work; however, we recommend 2.6.13 or above for better performance. Kernels 2.6.18 to 2.6.18.2 contain a race condition that can cause boot crashes in virtual machines.

μπορώ να κάνω κάτι άλλο??????

Με φιλικούς Χαιρετισμούς ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΑΝΟΣ

Αν σου είπε οτι δεν μπορεί να τρέξει το kernel module και σου λέει να τρέξεις την εντολή (δεν το έχω μπροστά μου, στο λέω στο περίπου) /etc/init.d/vbox.. setup τότε μπορείς να κάνεις πράγματα. Το SuSE 11.2 δεν έχει τους "προβληματικούς" kernel που αναφέρεις. Επίσης, πρέπει να προσθέσεις τον χρήστη σου στην ομάδα vboxusers (και αυτό μπορεί να μην το θυμάμαι ακριβώς).

Αν δεν τα κάνεις αυτά δεν πρόκειται να σου τρέξει. Πες ακριβώς το λάθος που σου βγάζει για να δούμε τι πρέπει να κάνουμε. Ελπίζω, αν τα λέω λάθος, να βρείς τα αντίστοιχα σωστά.

Ρίξε μια ματιά σ' αυτήν τη συζήτηση καθώς και σ' αυτήν την παρατήρηση. Υπάρχουν οδηγίες (στο δεύτερο λινκ) για την εγκατάσταση του virtualbox σε opensuse και λύσεις για ένα κοινό πρόβλημα (στο πρώτο λινκ). Αν θες διευκρινίσεις εδώ είμαστε.

************************

www.postokano.gr