sidux αιθηρ

vriareos | Τρί, 06/30/2009 - 20:46 | 1' | 7

Κυκλοφορησε το sidux αιθηρ (testing),lite edidion.το κατεβαζω ,το τρεχω σε live κ τα ξαναλεμε.Φαινεται οτι  μετα την σχετικη σταθεροποιηση των αποθετηριων debian/squeeze/sid το νερο αρχισε να μπαινει στο αυλακι.Υποψιν οτι το squeeze τρεχει σε kde4 κ το sid σε πυρηνα 2.6.30

Φόρουμ
Tags
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Ο Αιθήρ σύμφωνα με την αρχαία ελληνική γραμματεία είναι και το Πυρ που δίνει ζωή, είναι ο σπινθήρας της ζωής για κάθε πλάσμα.

Ο Όμηρος δεν θεωρούσε τον Αιθέρα ως κάποια θεότητα ούτε και ως κάποια περιοχή, αλλά ως μία ιδιαίτερη κατάσταση του Ουρανού , ο οποίος βρίσκεται κάτω από τον Ουρανό (Ιλιάς . Ξ. 288, Θ. 556, Β 412, Ο 192, Π 300, T 351).

Ο Αριστοφάνης τον αποκαλεί ζωοδότη των πάντων «Αιθέρα σεμνότατον, βιοθρέμμονα πάντων» (Νεφ. 570) .

Στον «Ύμνο προς Πρωτόγονον» βλέπουμε την πίστη των Ορφικών ότι ο Αιθήρ προϋπήρχε πριν από οποιαδήποτε γέννηση – εμφάνιση, αφού ο Πρωτόγονος, ή Έρως, ή Φάνης πλανιόταν μέσα στον Αιθέρα όταν γεννήθηκε από το αυγό, «Πρωτόγονον καλέω διφή, μέγαν, αιθερόπλαγκτον, ωογγενή» - (Ορφ. Ύμνος 6 προς Πρωτόγονον.

Ο Δαμάσκιος (Περί Αρχών), μας λέει πως κατά τους Ορφικούς και σύμφωνα με την εκδοχή του Ιερώνυμου και του Ελλάνικου, ο Χρόνος και η Ανάγκη (Αδράστεια) γέννησαν τον Αιθέρα, το Χάος και το Έρεβος. Οι Ορφικοί λοιπόν πιστεύουν στην κοσμογονική τους θεωρία ότι ο Αιθήρ είναι ένα πρωταρχικό, βασικό δομικό στοιχείο της Δημιουργίας, ότι είναι η ψυχή του κόσμου, το Θείον Πύρ, ο σπινθήρας που δίνει ζωή σε όλα τα δημιουργήματα.

 

Συνέχεια ...

 

 

 

====

the hamster's is out there

http://alfistigr.blogspot.com/

 

Μόνο εγώ αισθάνομαι ότι το project έχει ξεμείνει από γραφίστα; :P

Πάνε οι εποχές του Νυξ..

 

 

--ΔΚ

αααχχχ!  θυμάσαι?  γαία, νυξ ... καί μετά το χάος    :)

καί εντάξει. γραφίστα δεν έχουν. λίγη αισθητική όμως?

αναρωτιέμαι: οί devs του, σε αυτό το desktop δουλεύουν?

 

====

the hamster's is out there

http://alfistigr.blogspot.com/