Puppel 4.2

alfisti | Πέμ, 04/23/2009 - 21:06 | 5' | 58

Έτσι πού τάκανα (μαντάρα) κάποιες φορές είμαι σε δύσκολη θέση.

Να ποστάρω στο ... αρμόδιο blog ή στο πρώτο μου σπίτι?Συγχωρέστε με, θα συνεχίσω το δίπορτο.

To Puppy 4.2 είναι η αρχή αλλαγών στην ράτσα μας.

Τα κουτάβια σταμάτησαν πλέον να γεννιούνται στο σπίτι τού Barry Kauler καί -θεωρητικά- είναι πλέον υπό την προστασία της κοινότητας. Ο Barry καταπιάστηκε με το δύσκολο εγχείρημα να φέρει στον κόσμο μία νέα ράτσα κουταβιών.

Το "θεωρητικά" κρίνεται εδώ απαραίτητο, διότι, προς το παρόν τουλάχιστον, το νέο κουτάβι είναι στην ουσία, δημιουργία τού Sigmund Berglund. Ο οποίος είχε βάλει το χεράκι του καί στο 4.11. Τα προγράμματα με το χαρακτηριστικό "P" (pfinder, pburn κλπ) είναι δημιουργήματά του.
Δικής του έμπνευσης καί εκτέλεσης είναι καί το Pwidgets, πού είναι υπεύθυνο γιά να ομορφήνει το desktop σας.
Οί αλλαγές στην εμφάνιση (θα γίνουν άμεσα αισθητές καί από τα widgets) είναι ορατές από την στιγμή πού θα ξεκινήσετε το livecd μέχρι τον τερματισμό του.
Μετακινήστε τον κέρσορα στο πάνω μέρος της οθόνης γιά να εμφανιστεί ένα tray εφαρμογών, αριστερά γιά να προσθέσετε εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας καί δεξιά γιά να προσθαφαιρέσετε widgets.
Υπάρχουν βέβαια καί άλλες μη ορατές αλλαγές σε αρκετά scripts καί στον ίδιο τον xorg.
Αυτά βέβαια έχουν καί κόστος.
Με δεδομένη την "επιθυμία" των δημιουργών, η διανομή να μην ξεπερνάει τα 100 mb. (Στην περίπτωση τού Puppel φτάνουμε στα 120 λόγω της προσθήκης τού firefox. Επιλογή πού θα δικαιολογήσουμε αργότερα).
Έτσι λοιπόν θα μας λείψουν κάποια προγράμματα όπως γιά παράδειγμα το fotoxx (το οποίο βέβαια υπάρχει σαν επιλογή στα αποθετήρια).
Στο δεξί κλικ τού ποντικιού μας, έχουν προστεθεί πολλές επιλογές, αντίστοιχες με τον τύπο τού αρχείου πού επιλέγουμε.
Αυτές, μαζί με τις αλλαγές στα σκριπτάκια κάναν δύσκολη την hamsterοζωή μας το τελευταίο διάστημα.
Αυτήν την φορά, δεν προστέθηκε τίποτα, δεν πειράξαμε το θέμα, ή τις γραμματοσειρές.
Η μόνη προσθήκη είναι ο firefox. Πρώτον διότι ο seamonkey στο Puppy δεν τα πάει πολύ καλά με το Ελληνικό πληκτρολόγιο καί δεύτερον διότι φτάνουμε τα 120 mb, δηλαδή είμαστε πάλι κάτω από το ... ψυχολογικό όριο των ξεχασμένων σε κάποιο συρτάρι στικακιών των 128 mb!!
Η Ελληνική γλώσσα δεν θέλει καί κάποια widgets (ή μήπως το ανάποδο?!). Έτσι θα δείτε ότι δεν λειτουργεί ας πούμε το ημερολόγιο (σαν widget).
Mε κάτι τέτοιες λεπτομέρειες να ψάχνουν την λύση τους, το Puppel 4.20 θα είναι μαζί μας την Παρασκευή.
Ξαναλέμε ό,τι καί τις προηγούμενες φορές: Δέστε το, καί ελάτε να το κάνουμε καλύτερο.

 

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Ένας Βοηθός σύνδεσης στο διαδίκτυο -έτσι γιά αρχή-, σε μορφή pdf είναι έτοιμος.

Διαθέσιμος γιά κατέβασμα εδώ ή εδώ.    :)

====

the hamster's is out there

Βλέπω, χωράει ακόμα σε 128άρι φλασάκι (ναι, το κρατάω ακόμα. Έχει συναισθηματική αξία

...για να δούμε

και πάλι ένα μεγάλο μπράβο στα hamsterάκια:

ΜΠΡΑΒΟ

:-)

καί όχι μόνο!

αλλοιώς ψαρώνεις τον άλλον, τρέχοντας ένα λειτουργικό από 128 mb  :)

 

====

the hamster's is out there

Το κατέβασα, το έκαψα, και γράφω από αυτό, από το σπίτι. Ρυθμίστηκαν όλα εύκολα. Μπράβο για την δουλειά και χαρά στο κουράγιο σας. Θα το δοκιμάσω αύριο Παρασκευή στο γραφείο σε pc που "την έχει μικρή" την ram. Οσο για το release party, ας το βασανίσουμε λίγο καιρό και πάμε να το "βρέξουμε" μετά με νέες ιδέες. Μπράβο και πάλι!

πολύ καλά wallpapers γιά το κουταβάκι

http://mystuff4u.freehostia.com/pupwall.htm

http://www.gposil.netne.net/wallpaper.htm

http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=36334&start=180

====

the hamster's is out there

Λοιπόν αναστήσαμε τον Λάζαρο καθυστερημένα : laptop αρχαίο, acer telemate 202tev, μοντέλο του 1999, 10 ιντσών, με pentium III celeron στα 0,640, ram 64 Mb και σκληρό 4,6 G (όσο τα στικάκια του alfi...) και το puppel (με full εγκατάσταση) παει με χίλια και τα έχει όλα (και άψογα μεταφρασμένα). Ο μόνος που ζορίζεται λίγο είναι ο firefox αλλά αυτό του έλειπε! Αν βρούμε και ένα συμβατό usb wireless τύφλα νάχουν τα netbook. Μου έλειψε όμως το fotoxx και το κατέβασα. Πρέπει να στήσουμε κι έναν διαγωνισμό "ποιός την έχει μικρότερη" (την ram) και το τρέχει... 

Παιδιά sorry, αλλά δεν θα πάρω μέρος στον διαγωνισμό, γιατί εγώ "την έχω μεγάλη".   Την ram.

 

~~~~~~~~~~~~~


Κάντε κλικ στην υπογραφή και βοηθείστε κι εσείς.

Έλα αηδίες, κοτζάμ μαντράχαλοι. Θα'πρεπε να ντρέπεστε! ;)

Πάντως φίλε stampantazopoulos, θα έπρεπε να ξέρεις ότι η επιστήμη έχει λύση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις με το μεγέθος (της μνήμης φυσικά :P). Μπορείς απλά να βρεις κάποιο μαγαζί που πουλάει παλιές μνήμες κ να πάρεις καμιά για το λαπτοπάκι σου. Σε αντίστοιχο μηχανάκι που είχα, αλλά με 256 μνήμη, ο firefox πήγαινε μούρλια.

Οπότε, μη στεναχωριέσαι κ μην απελπίζεσαι. O κομπιουτεράς της γειτονιάς σου μπορεί να σε βοηθήσει (εχέμυθα πάντα).

edit: πλάκα-πλάκα, αν δε φοβάσαι να το ανοίξεις (μη κ σπάσει η εγγύηση :P), το να του αλλάξεις δίσκο δεν πρέπει να είναι φοβερή δουλειά. Δες απλά τι δίσκο έχει κ πάρε έναν ίδιων μηχανικών διαστάσεων κ interface, αλλά μεγαλύτερης χωρητικότητας. Γιατί να μην έχεις ένα σύγχρονο κ γρήγορο δίσκο 60-80-120GB δηλαδή; Εκεί να δεις το Λάζαρο (αν τον προλάβεις)!

-- gnu_labis

Το Linux ΔΕΝ είναι Windows!!!

1. το fotoxx μού λείπει καί μένα τόσο πού δύσκολα με έπεισα να μην το βάλω στο puppel. θα δούμε. τώρα κάποιοι με ψήνουν γιά puppel με open office, gimp κλπ.

τριήμερο έρχεται, θα δούμε.

 

2. δεν τα παρατάμε φίλε stamκλπ !!!!!! καί φταίς καί συ λίγο. εκαί με τα τσίπουρα θυμάσαι ε? βγήκε αυτό λίγο γρήγορα γιά να μην έιμαστε κι άλλο στην αναμονή καί τώρα μεταφράζονται κι άλλα πραγματάκια καί σε κάποια φάση πούθα αξίζει τον κόπο θα υπάρξει άλλο iso.

μεταφράζεται καί το upup γιά να είναι έτοιμο όταν με το καλό ...

 

3. μπά! τα στικάκια τα 4άρια ξεπουλιώνται ήδη. αλλάχτηκαν με 8ρη το οποίο έχει χωρέσει live sidux, pclos, puppel 412 με oo, xfce κλπ, καί puppel 42 καί έχει καί 3 gb ελεύθερα.

(καί επειδή το καλό πρέπει να λέγεται είναι φοβερό στικάκι. από elektroworld, verbatim usb2, 18 ευρώ καί ταχύτατο -δεν πέφτει κάτω από 20 mb/sec εγγραφή. το corsair voyager δεν είναι τόσο γρήγορο).

 

====

the hamster's is out there

gnu_labis]Πάντως φίλε stampantazopoulos, θα έπρεπε να ξέρεις ότι η επιστήμη έχει λύση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις με το μεγέθος (της μνήμης φυσικά :P). ......... O κομπιουτεράς της γειτονιάς σου μπορεί να σε βοηθήσει (εχέμυθα πάντα). 

Με τέτοιες διανομές σαν το puppel όντως αξίζει τον κόπο να απευθυνθώ στην επιστήμη για λίγη βοήθεια. Ο Λάζαρος είναι στο ντουλάπι του γραφείου και σκονίζεται από τότε που βγήκαν τα XP. Και τώρα ξαφνικά τρέχει.

alfisti]

.............. 2. δεν τα παρατάμε φίλε stamκλπ !!!!!! καί φταίς καί συ λίγο. εκαί με τα τσίπουρα θυμάσαι ε? .................

μεταφράζεται καί το upup γιά να είναι έτοιμο όταν με το καλό ...

Αμα φταίνε τα τσίπουρα για τα καλά και γρήγορα αποτελέσματα να οργανώσουμε επανάληψη! !

Ποιός είναι ο πιθανός χρόνος για την φοβερή ιδέα "upup" ;

εμ! εσύ δεν είπες "μην τα παρατήσετε"? (καί το προσπαθώ σε χάλια ανάλυση 1024χ768 γιατί η νέα intel ακόμη δεν από το puppy -καί όχι μόνο).

 

δεν ξέρω. όλα τα νέα είναι εδώ.

 

====

the hamster's is out there

alfisti γειά σου και μπράβο για την προσπάθεια ,εγώ είμαι πάλι που χρησιμοποιώ το puppel μέσω virtualbox και μπορώ να πώ ότι είναι και για αυτήν την χρήση ιδανικό,όταν όμως ανοίγω τον firefox h kai τον seamonkey με την πρώτη σελίδα που φορτώνω κλείνει μόνος του η μνήμη που έχω ρυθμίσει για την virtualmachine είναι 124 mb αλλά παρατηρώ ότι καί με ανοικτό τον firefox δεν την καταλαμβάνει έχεις κάποια ιδέα τι μπορεί να φταίει?

Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις από τα πρόσθετα το flash καί να εγκαταστήσεις αυτό της adobe (αν θυμάμαι καλά, υπάρχει στον διαχειρηστή πακέτων, αν όχι βρες .pet πακέτο ή με περιμένεις μέχρι το απόγευμα -τώρα είμαι αλλού- να σού δώσω link γιά το .pet)

 

====

the hamster's is out there

http://rapidshare.com/files/154941195/adobe_flash_player-10.0.12.36.pet

καί 10.0.15 επίσημο (ψάξε γιά flash)

http://ftp.nluug.nl/os/Linux/distr/puppylinux/pet_packages-4/

 

 

====

the hamster's is out there

Μπα το έκανα δεν φταίει αυτό (την 9.0.0124 δίνει ) πάντως σε ευχαριστώ.

ανέβηκε καί το ολόγιομο (!) Puppel.

καί μάλλον το περιμένατε πολλοί.

πριν δύο ώρες ανέβηκε το iso καί έχει ήδη 65 downloads.

προσθέστε καί τα 10 σημερινά από το rapid καί ... έμεινα άφωνος. (έλεγα ότι ένα τέτοιο live δεν θα έχει ανταπόκριση - γιά να δούμε).

====

the hamster's is out there

βρε μάστορα!! με αφήσατε άφωνο αλήθεια καί με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά (τόσο πού δεν πίστευα το adrive -ανέβασα ένα αρχείο, το έκανα δημόσιο γιά να δώ μην με κοροιδεύει - εκεινο είναι κολλημένο στο μηδέν καί το puppel συνεχίζει ακάθεκτο: 85!).

 

thaaaaaanks!!    :)

 

====

the hamster's is out there

καί σπάσαν τα κοντέρ τελικά!

(αναρωτιόμουνα αν έχει λόγο ύπαρξης. ή φταίει απλά η περιέργειά σας?)

====

the hamster's is out there

alfisti]

....(αναρωτιόμουνα αν έχει λόγο ύπαρξης. ή φταίει απλά η περιέργειά σας?)

alfi... είναι από τις πιο "εύχρηστες" και φιλικές διανομές. Το δε "ολόγιομο" όπως το βάφτισες, είναι πια μεγάλος πειρασμός να το βάλεις στο παλιό pc (στον "παππού" ή στον "Λάζαρο") και να έχεις ένα πλήρες σύστημα που πάει σφαίρα. Εντύπωση θα έπρεπε να σου κάνει αν δεν προκαλούσε το ενδιαφέρον. Και δεν βάζει το μυαλό σου σε πόσα παλιά pc έτρεχε ή τρέχει. Ευχαριστούμε και νάσαι καλά να το σκαλίζεις όποτε χρειάζεται.

Πρέπει λοιπόν να το παρουσιάσω !

Ο Λάζαρος, το puppel και το μπαλκόνι μου (το καλοκαιρινό) πριν απευθυνθώ στην επιστήμη για το “μέγεθος”.

 

http://www.flickr.com/photos/stampantazopoulos/

 

 

Αγαπητοί μου λινουξάδες καλησπέρα σας!

 

Αποφάσισα να σας γράψω, γιατί -αν και δεν μου αρέσει να χάνω- ομολογώ πως δεν μπορώ να λύσω το πρόβλημά μόνος μου!

 

Έχω πάθει πλάκα με το puppel!

Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω με την άποψη σχετικά με το μικρό μέγεθος που θα πρέπει να διατηρήσει το κουτάβι!

Έχω δοκιμάσει άπειρα distros για να ζωντανέψω το παλιό μου pc (Pentium III 450Mhz 350 RAM)! ΣΑΝ ΤΟ ΚΟΥΤΑΒΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟ!

Αλλά -και σας το λέω εκ πείρας- τα παλιά pc εκτός το ότι είναι παλιά, συνήθως δεν έχουν internet άρα η εγκατάσταση έξτρα πακέτων είναι από πολύ δύσκολη έως και αδύνατη!

Άρα λοιπόν δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να βγει και μία εκδοχή του κουταβιού με full OO (με όλα τα έξτρα) καθώς και κάποια άλλα πακέτα ως πλήρες εναλλακτικό λειτουργικό για παλιά PC!

Κάτι τέτοιο, λοιπόν πήγα να κάνω μόνος μου, με την ταπεινή μου πείρα οδηγό (μετράω λίγους μήνες στον υπέροχο κόσμο του Linux αλλά μπορώ να σας πω ότι τους έχω ζήσει με μεγάλη πώρωση...όσο για τα windows...εχουν φύγει απ το παράθυρο όλες οι εκδοχές τους!

Αποφάσισα λοιπόν να βγάλω από το παλιό πισί που έχω στο σπίτι το Linux mint που κατάφερα να εγκαταστήσω γιατί μου αργούσε αρκετά θα έλεγα!

Δοκιμάζοντας το puppel από usb με boot από live cd γιατί δεν έχουμε άλλη δυνατότητα (άκου να δεις τι κάνει κανείς άμα κολλήσει!) παρατήρησα ότι ακόμα και με αυτόν τον τρόπο το μηχάνημα δούλευε πολύ πιο γρήγορα από το linux mint!

Έτσι λοιπόν θέλω να το εγκαταστήσω μόνιμα με τα βασικά προγράμματα που χρειάζομαι για να δουλέψω!

Το άλλο πρόβλημα είναι ότι δεν έχει internet αυτός ο υπολογιστής, άρα θα πρέπει να κάνω ένα live cd με ότι χρειάζομαι και να το βάλω να παίξει.

Τα πακέτα που χρειάζομαι έξτρα είναι: Open Office (με ελληνικό, αγγλικό και γερμανικό ορθογράφο), gimp, hp print drivers.

Προσπάθησα να δημιουργήσω ένα άλλο live cd σε άλλο pc που έχει internet κατεβάζοντας τα αντίστοιχα πακέτα, βάζοντας το open office.sfs όπως προβλέπεται και έφτιαξα με διάφορους τρόπους διάφορες version live cd. Όλα όμως τα cd κατά το φόρτωμα μου βγάζουν συνεχώς αυτή την ένδειξη ότι και καλά δεν έκλεισε καλά η τελευταία συνεδρία και άμα θέλω να κάνω ignore (πράγμα που κάνω ευχαρίστως) αλλά μετά μου κολλάει συνεχώς το pc!

Δεν καταλαβαίνω γιατί όλες οι εκδοχές του live cd που φτιάχνω μου βγάζουν αυτό το bug!

 

Επίσεις δεν καταλαβαίνω γιατί άμα το παίξω το puppy από usb με boot από cd, μου παίζει χωρίς πρόβλημα και άμα κάνω αυτό το live cd είναι αδύνατο να ξεκινήσει ή κολλάει! Έχω φάει τα σωθικά μου! Άμα κανένας χριστιανός μπορεί να μου δώσει καμία συμβουλή!

 

Υ.Γ. Το puppel 4.20 έχει bug στη διαχείριση των εκτυπωτών, ενώ τους εγκαθιστά, βάζει κάποια φραγή στις εντολές εκτύπωσης και δεν εκτυπώνει! Το δοκίμασα με δύο διαφορετικούς εκτυπωτές και με δύο διαφορετικά pc δεν κατάφερα τίποτα και γύρισα πάλι στο puppel 4.11.

 

...αυτά

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

 

 

...κι εκεί που κάθομαι και γράφω τον καϊμό μου!

να σου το ολόγιομο!

Έχω μείνει άφωνος!

Θαύμα, θαύμα!

ευχαριστώ τον φίλο που είχε αυτήν την ιδέα!

Με έσωσε!

Και μαζί έσωσε και μια ..pc!:-)

(ελπίζω να εμπεριέχει και drivers για HP)

...το κατεβάζω τώρα και τρέχω να το δικιμάσω!

Xαίρομαι να βλέπω χαρούμενους ανθρώπους  :)

Καταρχάς η ιδέα τού μεγάλου puppel δεν είναι καινούρια. είχε γίνει προσπάθεια καί γιά το 412, αλλά είχε αποτύχει γιατί ενώ δούλευε άψογα -καί είχε καί xfce- δυστυχώς λόγω κάποιου bug τού original puppy, δεν ανέβαινε. ότι καί να έκανα, σταμάταγε το upload ΠΑΝΤΑ στην μέση.

Το bug πού αναφέρεις ότι έχεις στο remaster, να το δούμε μαζί αν θες. (από αύριο γιατί σε λιγουλάκι ... νανάκια!!).

Όσο γιά τούς drivers, όχι δεν εμπεριέχονται (αν καί είναι πολύ εύκολο να τούς βρείς), αλλά ... ποτέ δεν είναι αργά.

εγώ πάντως είχα προσπαθήσει :

http://www.linuxinsider.gr/forum/custom-puppel

:)

 

 

====

the hamster's is out there

το δοκίμασα το ολογιομο puppel!

Δεν περιέχει τους έξτρα drivers για HP Printers (κάτι που στατιστικά οι περισσότεροι έχουμε σπίτι μας)

Δεν έχει επίσης ορθογραφικό έλεγχο, Thesaurus κλπ τουλάχιστον για τις βασικές ευρωπαϊκές γλώσσες

Δεν θέλω να κουράσω την παρέα αλλά η σκέψη μου είναι να "παραφορτωθεί" λίγο το βασικό iso αλλά να είναι κάτι ανάλογο σαν το Ubuntu Intrepid ibex dvd που έχει μέσα ότι χρειάζεται ο άνθρωπος σε ένα κάρο γλώσσες.

...Να ξεκαθαρίσω ότι αυτά τα σχόλια μου δεν είναι κριτική για τους αγαπητούς μας φίλους που δημιουργούν συνεχώς υπέροχα πράγματα και μας τα προσφέρουν απλόχερα!

Απλά καταθέτω κι εγώ (ως σχετικά νεός χρήστης) τους προβληματισμούς μου σε σχέση με τις δικές μου ανάγκες, γνωρίζοντας πάντα ότι άμα το παλίο pc  είχε δίκτυο τα πράγματα θα ήταν λίγο διαφορετικά.

Αλλά για ποιόν λόγο να έχει ένα παλιό pc δίκτυο άραγε;

Έτσι κι αλλιώς δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα.

Παρ' όλα αυτά το παλιό pc μπορεί  να ανταπεξέλθει άψογα στις ανάγκες ενός home office!

Μπορεί επίσεις να σου αντιγράψει ένα cd... ένα dvd βρε αδερφέ και σου παρέχει επίσεις ότι ότι και να γίνει, τα αρχεία σου είναι ασφαλή από λοιμόξεις, επιθέσεις, διαδικτυακούς καταποντισμούς κλπ.

...όλα αυτά λίγα είναι;

 

Υ.Γ.

alfisti σ 'ευχαριστώ για την πρόθεσή σου, και συγχαριτήρια για το ολόγιομο! Εμένα μου αρέσει πολύ!

 

 

  Μια απορία προς τον alfisti: Γιατί το 4.2 δεν μου αναγνωρίζει την wireless card ακόμη κι όταν χειροκίνητα από τον οδηγό σύνδεσης την φορτώνω;

Η κάρτα είναι Intel Pro Wireless 3945 ABG...

  Με το 4.11 δεν έχω πρόβλημα και την αναγνωρίζει αμέσως...

Kατ' αρχάς μία διευκρίνηση. Αυτό πού θελήσαμε να κάνουμε, είναι μία μετάφραση τού puppy καί τίποτα παραπάνω.

Aν εξαιρέσουμε την προσθήκη τού firefox δεν πειράζουμε τίποτα άλλο.

Ένα ένα λοιπόν:

Αν μεγαλώσει πολύ το puppel, θα υπάρχει πρόβλημα ακόμη καί να εκκινήσει. Σκέψου ότι στο pc της δουλειάς, 3ετίας αλλά με 384 μνήμη, το full δεν ξεκινάει, γιατί δεν μπορεί βέβαια να φορτωθεί στην ram.

To oo όπως είδες, είναι πειραγμένο γιά το puppy καί ως εκτούτου δεν υπάρχουν ορθογράφοι.

(δεν μιλάμε γιά ubuntu καί gnome εφαρμογές πού έχουν κάτσει εκατοντάδες άνθρωποι να τις μεταφράσουνε. εδώ μιλάμε γιά μία διανομή πού είναι αγγλική κι αν εξαιρέσεις πολύ λίγα προγράμματα, τα υπόλοιπα είναι όλα καί μόνο αγγλικά. μην ξεχνάς πως μέσα σε λίγο διάστημα καί σε ελεύθερο χρόνο έχει μεταφραστεί το fotoxx, pmusic, pburn, remaster, στην ουσία όλος ο rox, από 2-3 άτομα.)

Γιά τούς drivers της hp ... σού είπα. ποτέ δεν είναι αργά!

γιά το remaster ... στο τέλος.

ixirogian αυτό γιά την intel δεν το ήξερα καί δεν το έχω ξαναπετύχει.

γιά δες εδώ

http://www.murga-linux.com/puppy/index.php?f=10

(αν έχεις save φάκελο από 411 καί κάνεις αναβάθμιση σε 420, δεν θα σού δουλέψει, άραγε?

αν μεταφέρεις το /etc/modules από το 411 στο 420?)

(Παρατήρηση πού την έχω ξαναγράψει: Το puppy πέρασε στην κοινότητα καί δεν είναι πλέον δουλειά τού Barry. Προσωπικά -αν εξαιρέσουμε τα εφεδάκια- την βρήκα πιό πρόχειρη από προηγούμενες βερσιόν.

Εγώ περνάω τις ώρες μου σε woof. Πολύ καλύτερο κι ας είναι Ακάτι.)

Πάντως θα ψάξω καί εγώ αυτό γιά την intel καί θα ληφθούν υπόψην όλα τα σχόλια τού jianni.

Λοιπόν, δες ένα "κολπάκι" γιά το remaster.

Έχεις φορτώσει το puppel, έχεις προσθέσει, έχεις αλλάξει κλπ κλπ.

Ξεκινάς το remaster καί σού ζητάει το cd.

ΔΕΝ βάζεις το cd τού puppel (ή οποιοδήποτε άλλο pup... - όχι γιά άλλον λόγο, αλλά διότι θα αντιγραφούν καί κάποια πολύ χρήσιμα αρχεία, τα οποία, τα έχω πειράξει μία φορά εγώ , δύο κάποιος άλλος, τρείς εσύ κλπ). Βάζεις το original puppy.

Καί το κολπάκι: Όταν σού λέει ότι μπορείς να τροποποιήσεις τον φάκελο /tmp/root γιά να προστεθεί στο νέο livecd, τον ανοίγεις, εμφανίζεις τα κρυφά αρχεία καί τα διαγράφεις ΟΛΑ. Στην συνέχεια βάζεις στον /tmp/root ΟΛΑ -καί τα κρυφά- αρχεία τού φακέλου /root.

Το ίδιο κάνεις δύο παράθυρα μετά γιά το /tmp/etc.

Έτσι έχεις τα αρχεία καί τις αλλαγές πού έχουν γίνει στο σύατημα, αλλά απείραχτα τα initrd, vmlinuz κλπ.

Άντε λοιπόν, καί με ένα καλό pupplet  :)

====

the hamster's is out there

Συγχαρητήρια για το νέο puppel. Παιδιά επειδή ζητάτε παρατηρήσεις και προτάσεις για το puppel ώστε να γίνει καλύτερο αυτό που πιστεύω ότι λείπει είναι το πρόβλημα με τα ελληνικά όταν κάνει mount φακέλους από το τοπικό δίκτυο που έχουν ελληνικά ονόματα. Δεν αναγνωρίζονται σωστά και δεν μπορείς να έχεις πρόσβαση σε αυτούς. Επίσης το OpenOffice.org αν μπορεί να γίνει ελληνικό θα ήταν ότι καλύτερο. Επίσης να προσθέσω ότι και εγώ θα ήθελα να δω ένα ελληνικό puppel στο οποίο να μπορώ να βάζω όποιο πρόγραμμα θέλω π.χ. από τα αποθετήρια του Ubuntu. Αλήθεια εκείνο το puppel με xfce ήταν πιό γρήγορο από αυτό που είδαμε μέχρι τώρα;

διαφορετικό ναί, πιό γρήγορο όχι.

γιατί δεν δοκιμάζεις? είναι πανεύκολο

http://www.linuxinsider.gr/forum/xfce-442-%CE%AE-443-%CF%83%CF%84%CE%BF-puppel

 

====

the hamster's is out there

Αγαπητέ μου alfisti κατ' αρχήν θέλω να σου πω πως δεν έχω λόγια να σε ευχαριστήσω για την προθυμία σου και μόνο!

κατά δεύτερον έχω μερικές ερωτήσεις σχετικά με το remaster και σεχτικα με την διαδικασία που μου έγραψες.

 

Λοιπόν, δες ένα "κολπάκι" γιά το remaster.

Έχεις φορτώσει το puppel, έχεις προσθέσει, έχεις αλλάξει κλπ κλπ.

- Εδω πέρα υποθέτω ότι εννοείς ότι πχ έχω κάνει μία εγκατάσταση σε usb και φορτώνω ότι θέλω εκεί μέσα έτσι;

-Αν ναι τότε για να κάνω εγκατάσταση σε usb, μου ζητάει πάλι το live cd, σε αυτήν τη φάση βάζω το puppel ή το original puppy;

-Γιατί έγώ βάζω το puppel, δημιουργώ pupsave κτλ και στη επανεκκίνηση μου βγάζει αυτήν την ένδειξη ότι το τελευταίο session δεν έκλεισε σωστα (κι εκεί κάνω εγώ συνήθως ignore)

Ξεκινάς το remaster καί σού ζητάει το cd.

ΔΕΝ βάζεις το cd τού puppel (ή οποιοδήποτε άλλο pup... - όχι γιά άλλον λόγο, αλλά διότι θα αντιγραφούν καί κάποια πολύ χρήσιμα αρχεία, τα οποία, τα έχω πειράξει μία φορά εγώ , δύο κάποιος άλλος, τρείς εσύ κλπ). Βάζεις το original puppy.

Καί το κολπάκι: Όταν σού λέει ότι μπορείς να τροποποιήσεις τον φάκελο /tmp/root γιά να προστεθεί στο νέο livecd, τον ανοίγεις, εμφανίζεις τα κρυφά αρχεία καί τα διαγράφεις ΟΛΑ. Στην συνέχεια βάζεις στον /tmp/root ΟΛΑ -καί τα κρυφά- αρχεία τού φακέλου /root.

Το ίδιο κάνεις δύο παράθυρα μετά γιά το /tmp/etc.

-όταν λες το ίδιο ενοοείς σβήνω όλα -και τα κρυφά αρχεία από το /tmp/etc και αντιγράφω τα αρχεία -και τα κρυφά- από το /root στο /tmp/etc;

ή εννοείς ότι μόνω σβήνω ότι έχει το /tmp/etc;

(συγνώμη άμα κάνω χαζές ερωτήσεις αλλά, τι να κάνω, είμαι πρωτάρης!)

Έτσι έχεις τα αρχεία καί τις αλλαγές πού έχουν γίνει στο σύατημα, αλλά απείραχτα τα initrd, vmlinuz κλπ.

Άντε λοιπόν, καί με ένα καλό pupplet

 

-Και κάτι τελευταίο!

Βρήκα ένα site με pet packages που έχει και το package  για εκτυπωτές HP Drivers

αλλά και ένα κάρο άλλα.

Αυτό που σκέφτηκα είναι το εξής το οποιό μπορεί να είναι και λίγο αλμπάνικο.

Άμα κατεβάσω τα packages και τα κάνω install έτσι windows τύπου διπλό κλίκ πάνω στο πακέτο, θα γίνει δουλειά άραγε:

γιατί άμα γίνεται αυτό τότε λύνεται άμεσα και το πρόβλημά μου. απλά τα εγκαθιστώ ξεχωριστά (βέβαια και να γίνεται αυτό, δεν θα μου φύγει η φιλοδοξία να καταφέρω ένα remaster με δικούς μου όρους:-))

ελπίζω να μην προσπεράσω τίποτα.

1. όχι δεν είναι υποχρεωτικό να έχεις usb ή οτιδήποτε άλλο. καί με το live cd να τρέχει μπορείς να κάνεις οποιαδήποτε αλλαγή καί απευθείας remaster.

2. γιά να φτιάξεις liveusb θα τρέξεις το cd πού θες (puppy ή puppel). αλλά ... καί πάλι αυτό δεν είναι υποχρεωτικό! -βλέπεις το puppy έχει μία "ιδιομορφία". όλα τα αρχεία του, βρίσκονται στο αρχείο .sfs. αν λοιπόν αλλάξεις αυτό, αλλάζεις τα πάντα. (πχ.: έχεις live usb με puppy καί θες να φτιάξεις ένα puppel. δεν κάνεις τίποτα άλλο από το να αλλάξεις το sfs puppy με το sfs puppel -αυτά θα ταβρείς βέβαια αποσυμπιέζοντας τα iso. με τον ίδιο τρόπο πχ μπορείς να αλλάξεις από puppel σε χοντροpuppel!)

3. αυτό με το ignore είναι συνηθισμένο στα remaster, δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά εμφανίζεται μόνο σε livecd, όχι σε Liveusb.

4. ΟΧΙ βέβαια. δεν το έγραψα σωστά ίσως. αλλάζεις ΟΛΑ τα αρχεία τού /tmp/root με αυτά τού φακέλου /root. Καί ΟΛΑ τα αρχεία τού /tmp/etc με αυτά τού /etc.

5. καί βέβαια.  οποιδήποτε .pet πακέτο μπαίνει με απλό κλικ (όπως τα deb, rpm ή ... exe). δεν χρειάζεσαι δηλαδή σύνδεση (παρά μόνο γιά να το κατεβάσεις).

Δεν ξέχασα κάτι?    :)

 

 

 

====

the hamster's is out there

Α ναί! επειδή δεν ξέρω τι βρήκες:

http://puppylover.netsons.org/dokupuppy/DokuPuppy%20Index?idx=programs

http://murga-linux.com/puppy/index.php?f=11&sid=4b9426255467f1ef85c9aedb645a44d7

http://www.puppylinux.ca/

====

the hamster's is out there

Νομίζω ότι κατέβασα το "Ολόγιομο" την ίδια κιόλας μέρα που έγινε διαθέσιμο :-)  :-)  και ακόμα τρίβω τα χέρια μου :D

Χίλια ευχαριστώ και πάλι στα παιδιά για το χρόνο που διαθέτουν για να γίνει η ζωή μας πιο χαρούμενη ;-)

Λοιπόν, έχουμε μία case study:

έπεσε στα χέρια μου ένας πολύ-πολύ παλιός φορητός ο οποίος θέλει να "φορέσει" Puppel 4.2.

Αυτή τη στιγμή έχει μια έκδοση του Debian (νομίζω) αλλά δεν υπάρχουν οι κωδικοί για login

Το πρόβλημα είναι ότι το cd του είναι χαλασμένο. Εχει εξωτερικό cd (usb) αλλά δεν μπουτάρει από usb συσκευή, είτε είναι cd είτε flash.

Κάρτα δικτύου έχει.

Υπάρχει τρόπος να φτιάξω δισκέτες για την εκκίνηση και να εγκαταστήσω Puppel???

 

 Οοοόπα!!! Νομίζω ότι η λύση βρισκόταν ακριβώς μπροστά στα μάτια μου : http://puppylover.netsons.org/dokupuppy/bootfloppy

Ο Alfisti με πρόλαβε πριν κανω την ερώτηση 

Θα το δοκιμάσω και επανέρχομαι με εντυπώσεις.

τα μέχρι τώρα επίσημα Patches & Updates σε ένα pet πακέτο.

'οποιος θέλει κάνει εγκατάσταση με απλό κλικ. χρειάζεται επανεκκίνηση καί προυπόθεση -βέβαια- να έχει δημιουργηθεί save φάκελος.

εδώ καί εδώ.

 

====

the hamster's is out there

καί επειδή κάποιο παληκάρι μού "παραπονέθηκε" επειδή παραπάνω στα links γιά τα wallpapers λείπει η δική του σελίδα -πού μάλλον είναι καί η καλύτερη-, επανορθώνω:

 

http://puppy-look.tk/

 

====

the hamster's is out there

Γεια χαρά σε όλους!

Μου κρασάρει συνέχεια ο firefox (όχι ότι δεν το 'κανε με την 4.11) αλλά νομίζω όχι τόσο συχνά.

Αν υπάρχει καμιά ιδέα ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ!

άνοιξε τα πρόσθετα, απενεργοποίησε τον flash καί κάνε την προσευχή σου.

 

====

the hamster's is out there

http://alfistigr.blogspot.com/

χμμμ

το κατέβασα με επιφύλαξη και το έκαψα σε ενα cd. Ολα ΟΚ τρέχει μια χαρά. Είμαι ενθουσιασμένος από το πόσο μικρό είναι και τι μπορεί να κάνει σε σχέση με άλλα live cd. Θέλω να δοκιμάσω αν αναγνωρίζει usb bluetooth sticks (αν και πιστεύω οτι δεν θα υπάρξει πρόβλημα ήδη αναγνώρισε το ασύρματο usb mouse) για να εφαρμόσω το wiimote.

Παιδία, συγνώμη για την ηλίθια ερώτηση, αλλά Ελλήνικο/Αγγλικό το πληκρολόγιο πως αλλάζει; Μήμπως υπάρχει και κανένα εικονίδιο σαν του gnome στην μπάρα Gre/USA?

Φαγώθηκα να γράψω κάτι στά Ελληνικά αλλά μάταια. Τα ίδια είχα τραβήξει στην αρχή και με το Ubuntu μέχρι να βρω και να κάνω Add τον επιλογέα γλώσσας στην μπάρα.

Αλλά εδώ μιλάμε για πειραγμένη έκδοση Ελληνικού κουταβιού και η επιλογή πληκτρολογίου έπρεπε να είναι πρώτη μούρη να το βρήσκει και ο πιο άσχετος.

Please help.

 

Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση. Απ' ότι κατάλαβα εικονίδιο layout δεν υπάρχει! Κάτι ακόμα που μου έκανε κακή εντύπωση είναι ότι δεν παίζει τους υπότιτλους ούτε καν με κινέζικα, ούτε στο puppel ούτε στο fat-puppel που παραδοσιακά με τον VLC έπρεπε να παίζει. Προσπάθησα να ρυθμίσω τον VLC όπως στο ubuntu αλλα δυστηχώς δεν έχει τις ίδιες ρυθμήσεις (μάλλον είναι puppel cut edition). Αν με κάποιον τρόπο γίνεται, είναι κατά τη γνώμη μου παράληψη που δεν είναι ήδη ρυθμησμένα, αφού η έκδοση του puppel απευθήνεται αποκλειστικά σε Έλληνες χρήστες. Επείσης στο Puppel ο firefox crashάρει στα facebook flash games, ενώ στο fat-puppel (όπως και στο αγγλικό puppy 4.2) παίζουν όλα (σχεδόν) Ο.Κ. Άρα στο Puppel light κάτι είναι στραβό (μάλλον ή έκδοση του adobe flash player).

Με όλες αυτές τις παρατηρήσεις δεν έχω σκοπό να μειώσω την προσπάθεια κανενός και μάλιστα σας είμαι ευγνώμων για την απίθανη δουλειά και τον κόπο σας. Θέλω μόνο να σας βοηθήσω να φτιάξετε το καλλίτερο light λειτουργικό για Έλληνες και μάλιστα plug 'n' play. Δεν μπορώ να συνεισφέρω στην κατασκευή, αλλά σαν tester είμαι μανούλα! Και πάλι ευχαριστώ και ελπίζω να μην παρεξηγήσετε τις καλοπροαίρετες παρατηρήσεις μου. Συνεχίστε την καλή δουλειά.

 

Στο fat-puppel άνοιξε το vlc. Πήγαινε στα preferences και επέλεξε το Advanced Options κάτω δεξιά.
Μετά επέλεξε Video->Subtitles/OSD->Text Renderer και στο πεδίο font επέλεξε το /usr/share/fonts/default/TTF/DejaVuSans.ttf.
Στη συνέχεια επέλεξε Input/Codecs->Other codecs->Subtitles, στο πεδίο Subtitles text encoding επέλεξε ISO-8859-7. Κάνε save, κλείσε το vlc και δοκίμασε να δεις αν παίζουν οι υπότιτλοι.
Αν δε παίζουν κοίτα να δεις αν στο Input/Codecs->Other codecs->Subtitles είναι επιλεγμένο το Formatted Subtitles, αν ναι δοκίμασε το και χωρίς να είναι επιλεγμένο.
Σε μένα με αυτές τις ρυθμίσεις παίζουν κανονικά οι υπότιτλοι srt.

Στο puppel επειδή έχει το gxine δοκίμασε τις οδηγίες στο http://www.linuxinsider.gr/category/tags/xine. Επειδή δεν υπάρχουν οι φάκελοι /xine/libxine1/fonts/ στο /usr/share πρέπει να τους δημιουργήσεις.

Σε ευχαριστώ για τις οδηγίες, θα τις δοκιμάσω σύντομα. Δεν είχα καμία αμφιβολία ότι γίνεται, απλά αναρωτιέμαι γιατί δεν είναι ρυθμισμένο ως default, αφού απευθήνεται αποκλειστικά από Έλληνες προς Έλληνες. Τεράστιος κόπος έχει γίνει για να στηθεί ή Εξελληνισμένη διανομή,λίγες ρυθμήσεις ακόμα και θα ήταν το τέλειο εργαλείο για προχωρημένους και αρχάριους. Παρακολουθώ πάνω από χρόνο το site χωρίς να συμετέχω αφού ένιωθα καλυμένος από τα υπάρχοντα σχόλια. Έγραφή έκανα (πριν 2 μέρες) μόνο και μόνο για να καταθέσω την αποψή μου για αυτό το διαμάντι που ονομάζεται puppel. Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις. Και προς τους δημιουργούς, ας σκεφτούν τις προτάσεις που κατά τη γνώμη μου θα απογειώσουν τη διανομή.

Δε δούλεψε ούτε το alt+shift που δοκίμασα. Αυτή τη φορά, η δοκιμή έγινε μέσω ubuntu sun-virtualbox επειδή έχω πολλά ανοιχτα torrents και δε θέλω να τα διακόψω.