Python Qt πως δουλεύει;

Angelbreath | Παρ, 04/24/2009 - 09:57 | 1' | 3

 Παιδευω την python εδω και καιρο , αλλα εξαλολουθω να ειμαι πολυ noob. Παλαιοτερα ειχα μια επαφη με basic αλλα η λογικη του αντικειμενοστραφη προγραμματισμου μου ειναι ακομη αγνωστη..

 Προσπαθω (θελω να προσπαθησω) να κανω ενα προγραμματακι με gui. Αυτο που με προβληματιζει ειναι το εξης. Eπειδη βλεπω οτι η χρηση της Qt ειναι πιο ευκολη, και το αποτελεσμα που παραγει ειναι πιο ομορφο , θελω να την χρησιμοποιησω στο προγραμμα μου.

 Το προβλημα μου ειναι το εξης. Απο που ειναι ευκολοτερο να ξεκινησω; Να σχεδιασω πρωτα το gui, και μετα να γραψω τον κωδικα, η το αντιστροφο;

Ευχαριστω.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Angelbreath]Το προβλημα μου ειναι το εξης. Απο που ειναι ευκολοτερο να ξεκινησω; Να σχεδιασω πρωτα το gui, και μετα να γραψω τον κωδικα, η το αντιστροφο;

Πολύ καλή ερώτηση! Εξαρτάται από το τι πρόγραμμα ετοιμάζεις. Αν το GUI είναι "διακοσμητικό" (πχ για να διαβάζεις κάποιες τιμές από το χρήστη με πιο φιλικό τρόπο), τότε φτιάξε πρώτα τον κώδικα σωστό κ δοκίμασε τον, κ μετά προσθέτεις το GUI.

Αν πάλι μιλάμε για καθαρά GUI εφαρμογή (το πρώτο που μου έρχεται σαν παράδειγμα είναι ένα πρόγραμμα ζωγραφικής), τότε πρώτα θα έφτιαχνα το GUI κ μετά θα "γέμιζα" τις συναρτήσεις που αντιδρούν σε κουμπιά, μενού, εντολές, κλπ.

Πες μερικά πράγματα λοιπόν για το πρόγραμμα που σκέφτεσαι. Μπορεί να υπάρχει κ πιο ταιριαστή λύση από python-qt.

-- gnu_labis

Το Linux ΔΕΝ είναι Windows!!!

Μπορείς βέβαια, εφόσον είναι η πρώτη σου επαφή με το θέμα να ξεκινήσεις με ένα απλό tutorial.

Υπάρχουν μερικά που φτιάχνουν μια απλή εφαρμογή  με gui, βήμα βήμα (δυστυχώς για python δεν γνωρίζω να σε κατευθύνω).

Έτσι θα μπεις περισσότερο στη φιλοσοφία και θα ξεκινήσεις και τη δική σου εφαρμογή με παρόμοιο τρόπο