sidux και kde 4.2 σύντομα κοντά σας

luckyb | Τρί, 03/31/2009 - 18:01 | 1' | 26

Από στιγμή σε στιγμή περιμένουμε με αγωνία το νέο kde να κάνει θριαμβευτική  είσοδο στο sid

Ελπίζω να μην πρόκειται για πρόωρο πρωταπριλιάτικο χιούμορ

Για περισσότερες πληροφορίες:

http://sidux.gr/forum/security-and-upgrade-warnings/kde-4-2-aooc-oc-aai…

http://www.sidux.com/PNphpBB2-viewtopic-t-15446.html

Φόρουμ
Tags
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Σε πρόλαβα σε πρόλαβα ;)

dimitris]

BTW, στην παραπάνω σελίδα κάποιος αναφέρει την 30η Μαρτίου ως την μέρα που το KDE4.2 θα ανεβεί επιτέλους στο Sid...

Και η επιβεβαίωση από την ίδια την Ana ότι το KDE4 έρχεται:

http://lists.debian.org/debian-kde/2009/03/msg00157.html

 

--

"the car's on fire and there's no driver at the wheel.
and the sewers are all muddied with a thousand lonely suicides.
and a dark wind blows."  GYBE

(κοίτα ρε γκαντεμιά!! να συμβαίνουν όλα τα καλά, -kde4 στο sidux, το καλύτερο puppy ever- καί εγώ να είμαι χωρίς μηχάνημα. ελπίζω να προλάβω το ubuntu  )

 

====

the hamster's is out there

Άστα αυτά, αφού έχεις κάνει «κατάληψη» στο PC του μικρού ;)

--

"the car's on fire and there's no driver at the wheel.
and the sewers are all muddied with a thousand lonely suicides.
and a dark wind blows."  GYBE

το οποίο έχει μόνο sidux, αποφεύγω τις αναβαθμίσεις γιά τυχόν απρόοπτα, καί τόχω καμιά ωρίτσα -πάλι καλά!

====

the hamster's is out there

Και καλά κάνεις. Βασικά εγώ θα αποφύγω για μερικές μέρες τα upgrade στις διανομές που τρέχουν Sid γιατί τις επόμενες ημέρες θα γίνει της κακομοίρας λόγω του KDE42...

--

"the car's on fire and there's no driver at the wheel.
and the sewers are all muddied with a thousand lonely suicides.
and a dark wind blows."  GYBE

τέρμα τα αστεία λοιπόν. τα μάτια σας ανοιχτά στα du.

http://sidux.com/Article495.html

(As KDE4 is to be expected in sid in less than 48 hours, please keep watching the news.
You can do dist-upgrades now, but if you see kde4 packags in there, please hold back and give us a chance to evaluate what we are getting there.
We know most of you are eager to do the uprade but as it cannot be expected to run smoothly we ask for a few days of patience once its in the repo.
We will keep you closely updated here)

====

the hamster's is out there

Απλά, δεν κάνουμε update για μερικές μέρες και είμαστε ΟΚ, δηλαδή...

--ΔΚ

Ω, ναι, είναι γεγονός. Το KDE4 ανεβαίνει στο Sid, μην κάνετε αναβάθμιση:

 http://sidux.com/Article497.html

 

--ΔΚ

Αναμένουμε από στιγμή σε στιγμή (ελπίζω όχι μέχρι το πρωί) την έλευση του kde 4 στα siduxάκια μας άντε ορέ και κάθε χρόνο τέτοια μέρα θα έχουμε γενέθλια.

Κλέω από χαρά σνιφ  

==========

www.sidux.gr

==========

τα πακέτα (αν δείτε το hermes) άρχισαν καί έρχονται (ενημέρωση από το sidux στο pc τού γιού !).

αποφύγεται τούς πειρασμούς γιά λίγες μέρες. θα βγεί "ανακοίνωση" γιά το ok.

παρεπιμπτόντως, την άποψή σας παρακαλώ: μιά καί έμεινα "βίαια" χωρίς sidux, να κάνω λέτε εγκατάσταση καί d-u, ή να περιμένω το iso για καθαρή εγκατάσταση?

(ξέρω τι λέει η λογική, αλλά δεν επικρατεί πάντα αυτή  :) )

====

the hamster's is out there

Κάνε du μερικές μέρες μετά την Παρασκευή π.χ και αφού θα ακούσεις το Kaboom (χεχεχε) έχε και το το καθαρό ISO εύκαιρο.  ;)

--ΔΚ

με έμπλεξες!! 

αφού δεν έχω sidux (αυτό στο pc δεν με ενδιαφερει -2 φορες τον μηνα το ανοιγω).

άρα: περιμένω καί κάνω kde4 εγκατάσταση ή δεν αντέχω να περιμένω να φτιάξουν iso καί προχωρώ σε εγκατάσταση Ουρανού καί du?

 

====

the hamster's is out there

Βρε αν δεν   άντεχες θα το χες βάλει... άντε είσαι εγκρατής σίγουρο... δεν το περίμενα...

@alfisti: εγκατάσταση και d-u και ο θεός βοηθός :D

βασικά κάνε την εγκατάσταση και περίμενε 1-2 μέρες για να ποστάρουν οδηγίες οι sidux devs για upgrade σε kde4

πιο iso να περιμένεις;

Ελληνικό sidux forum

Συγνώμη που θα το γράψω, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως ακριβώς την έχετε δει. 

Δηλαδη, τι;  postάρετε απλώς links σε άλλα forums χωρίς να λέτε τι είναι αυτό; Hijacking λέγεται, αλλά καλά αυτό, πες δεν τρέχει τίποτε.

Αλλά να παραπέμπετε από αυτό εδώ το thread (όπου γράφουμε σοβαρά και υπεύθυνα,  "ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ DU") σε άλλο thread άλλου φόρουμ που λέει "κάντε du και προσευχηθείτε"  είναι απλώς αχαρακτήριστο. Και ενώ εξακολουθεί να υπάρχει warning στο site της ίδιας της διανομής, την οποία υποτίθεται υπηρετείτε.

Τι να πω; Εχετε ξεφύγει.

--ΔΚ

Και άλλη μια φορά για όσους μπαίνουν τώρα στο Sidux και ψάχνονται τί γίνεται:

Το Debian Sid, η «μητρική» διανομή του Sidux, βρίσκεται σε διαδικασία εισαγωγής μερικών δεκάδων νέων πακέτων του KDE4. Αυτή η εισαγωγή γίνεται για πρώτη φορά στο Debian, αρα και στο Sidux. Οπότε, με την είσοδο του KDE4 στο Sidux, το οποίο μέχρι τώρα βασιζόταν μόνο στο KDE3, είναι πολύ πιθανό να σπάσει κάτι. Αυτό σημαίνει ότι αν αναβαθμίσετε με την εντολή apt-get dist-upgrade, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να καταλήξετε χωρίς καθόλου γραφικό περιβάλλον.

Γι' αυτό λοιπόν, αντί να ακολουθείτε διάφορες οδηγίες από εδώ κι από κεί, είναι καλύτερο να περιμένετε να ακούσετε τη γνώμη των ίδιων των Sidux developers.

Προς το παρόν, το ίδιο το Sidux έχει βγάλει «απαγορευτικό» ζητώντας από τους χρήστες να μην κάνουν αναβάθμιση, μέχρι νεοτέρας.

Επομένως, μην κάνετε αναβάθμιση ακόμα στο Sidux σας.

 

--ΔΚ

@dimitris: αν θες κάνεις d-u και ακολουθείς συμβουλές που βρίσκεις σε άλλα site (οι συμβουλές αυτές υπάρχουν και στο sidux.com) αν δεν θες μην το κάνεις. Αυτά που γράφει στο sidux,gr ξέρεις από που τα βρήκαμε ή μάλλον από που τα βρήκα; όχι δεν ξέρεις! Οπως και να έχει όμως τουλάχιστον εγώ δεν είπα σε κανέναν να κάνει d-u χωρίς να τον προειδοποιήσω ότι οι sidux devs δεν συστήνουν ακόμη το d-u τώρα αν ο οποιοσδήποτε θέλει να κάνει d-u ενώ ξέρει ότι μπορεί να σπάσει το σύστημα του ας το κάνει. Ναι ο χαρακτηρισμός "κάντε du και προσευχηθείτε" είναι λανθασμένος αλλά δείχνει ότι αυτός που το έγραψε και που έγραψε και τις οδηγίες δεν είναι 100% ότι αυτό που γράφει θα πετύχει. Αν εσύ θες να ακολουθήσεις το παράδειγμα του κάντο αλλά αν δεν θες μπορείς απλά να γράψεις ένα ποστ που να λέει ότι το επίσημο sidux δεν συστήνει το d-u χωρίς να κάνεις επίθεση στο άτομο που απλά ήθελε με τον τρόπο του να βοηθήση.

Ας μην ξεχνάμε ότι αρκετοί χρήστες του sid/sidux ζούν για τέτοιες στιγμές και ψάχνουν τα "σπασίματα" για να μάθουν κάτι περισσότερο και θέλουν να κάνουν d-u ασχέτως αν σπάσουν κάτι. Αν εσύ δεν είσαι ένας από αυτούς αυτό είναι δικό σου δικαίωμα δεν χρειάζεται όμως να μας την λες εμάς που είμαστε λίγο πιο ριψοκίνδυνοι και θέλουμε να βοηθήσουμε δίνοντας οδηγίες σε αυτούς που είναι μεν ριψοκίνδυνοι αλλά δεν έχουν τις γνώσεις να φτιάξουν το σύστημα σε περίπτωση που κάτι σπάσει.

(Ναι έχεις δίκαιο το ποστ με το λινκ θα έπρεπε να είχε και μια περιγραφή)

"...της ίδιας της διανομής, την οποία υποτίθεται υπηρετείτε." καλά εδώ γίνονται πόστ από μέλη του team του sidux στο site του sidux (ενώ υπάρχει το warning) και κανείς δεν λέει τίποτα και σε πείραξε εσένα που πήραμε οδηγίες από το irc και το sidux.com (από άτομα της επίσημης ομάδας του sidux) και τα ποστάραμε στο sidux.gr;;

Γράφονταί πολλές ανακρίβειες για πολλά πράγματα οι οποίες είναι καλό να διορθώνονται αλλά αν διαφωνείς με κάτι μπορείς να το πείς χωρίς να επιτεθείς στον άλλο! dimitris αν διαφωνείς (που είναι ξεκάθαρο ότι διαφωνείς) με τα πόστ μας τότε στείλε ένα πμ ή ένα email ή απλά κάνε ένα ποστ πες ότι το επίσημο sidux (που ενημερωτικά γράφεται με μικρό s και αυτό είναι απόφαση των sidux devs) δεν υποστηρίζει αυτά που λέμε και τέλος δεν υπάρχει λόγος για χαρακτηρισμούς όπως "Τι να πω; Εχετε ξεφύγει." κυρίως όταν δεν ξέρεις ούτε ποιοι είμαστε, τι κάνουμε και πόσο ασχολούμαστε με το sidux!

dimitris: ένα τελευταίο: δεν διαφωνώ με την συμβουλή σου αλλά με τον τρόπο που εκφράστηκες στο ποστ.

 

Ενημερωτικά οι συμβουλές το sidux.com για το d-u

http://sidux.com/Article501.html

ΥΓ: μυθιστόρημα έγραψα πάλι :p

Ελληνικό sidux forum

edhunter, δεν θα ανοίξω ανούσια συζήτηση, γιατί τότε θα έχει ολοκληρωθεί το hijacking αυτού του thread. Ότι είχα να γράψω το έγραψα παραπάνω, στα δύο τελευταία μου σχόλια. Από κει και πέρα, ο καθένας ας κρίνει - και για τον «τρόπο» του καθενός μας και για όλα.

--ΔΚ

Συγνωμη αλλα το hijacking που αναφέρετε αφορα μόνο το ελληνικο sidux forum ?

Καθώς βλέπω ότι αναφορές στο επίσημο γινονται χωρίς να γίνεται hijacking,επισης το "προσευχηθειτε" θα μπορούσε να είναι μια νότα χιούμορ,εξαρτάται ο καθένας τι αποψη και οπτική έχει.

Λυπάμαι που το πρώτο  ποστ μου εδώ έχει αυτη την μορφή αλλά δεν καταλαβαινω το γιατί γράφονται όλα τα προηγούμενα και χωρις να θέλω να θίξω κανεναν

Y.γ πιστεύω το η σύγκριση "εδω είναι σοβαρό φορουμ" κ.τ.λ.π. υποβιβαζει το αλλο φόρουμ και τα μέλη του ,(edhunter-grigris e.t.c)τα οποια είναι και υπεύθυνα για όσους το αγνοουν για την μετάφραση του sidux manual στα Ελληνικα , και άλλες εργασίες που θα ανακοινωθουν εν καιρό.

 

Φιλικά

Κώστας Λ.

 

Δεν θέλω να πάρω θέση για το θέμα παραπάνω και οι γράφοντες καταλαβαίνουν πολύ καλά τον λόγο.     Απλά θέλω να πω, πως προχθές  έκανα την προσευχή μου και χωρίς καμία προφύλαξη έκανα d-u και διαλύθηκε το σύμπαν

Είς γνωση μου πάντα έτσι?  Γνώριζα εκ των προτέρων τι θα συμβεί γιατί ήταν η πρώτη μέρα που βγήκε και η ανακοίνωση το έλεγε ρητά. Αλλά ήθελα να δω τι θα γίνει ρε παιδί μου. Είναι αυτό που είπε ο ed, γούσταρα και ρίσκαρα.  Τώρα που ικανοποιήθηκε η περιέργειά μου , θα κάτσω στ'  αυγά μου  μέχρι επίσημης άρσης του απαγορευτικού. έμαθα και κάτι πάντως, άν σου λένε μη, την επόμενη φορά μην το κάνεις.  

Αφήστε τώρα τις διαφωνίες και πάρτε τα πληκτρολόγια και τα ποντίκια στα χέρια και διαλύστε το σύμπαν .   lol

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~


 

 

Κάντε κλικ στην υπογραφή και βοηθείστε κι εσείς.

Δεν κρατήθηκα, το'κανα κι εγώ !!

Μου πήρε μια μέρα να συνηθίσω το νέο KDE ...κι ακόμα το ψάχνω 

Τελικά είναι μπροστά :-)

Καλό ειναι να ανάβουν και λιγο τα αιματα :)

Το kde 4 μπαινει ανετα πλεον ακομα και με το smxi αρκει να ακολουθείς τις οδηγιες σωστά ;)

ΠΡΟΣΟΧΗ στον νέο xorg 1.6