chrome. web browser από την google.

alfisti | Τετ, 09/03/2008 - 22:41 | 1' | 33

Kυκλοφόρησε προχτές ο νέος web browser από την google.

Πληροφορίες τον θέλουν απίστευτα γρήγορο στην εκτέλεση javascript.

http://www.digitalnews.gr/modules/mynews/item.php?itemid=1002

Προς το παρόν, υπάρχει μόνο γιά win, αλλά οί linuxάδες έπιασαν ήδη δουλειά.

http://www.google.com/chrome/intl/en/linux.html

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Για win άκουσα καλά,λόγια δεν τον δοκίμασα,περιμένω την linux έκδοση.Πιστεύω να έχει καλή υποστήριξη σε flash....

--------------------
happy_linux_downloads

το καλό είναι ότι έδωσε αφορμή γιά να αρχίσει ο ανταγωνισμός.
ήδη ο firefox ετοιμάζει γιά την 3.1, javascript γρηγορότερο από τού chrome.

http://www.digitalnews.gr/modules/mynews/item.php?itemid=1003

====

the hamster's is out there

http://hamster.tuxhost.gr/

Με την φήμη που έχουν οι googl άδες για το πως διαχειρίζονται τα προσωπικά στοιχεία θα το σκεφτώ αν θα το χρησιμοποιήσω.. Δεν κάνω κανένα άλλο comment φυσικά για την λειτουργία του, γιατί για την ώρα πρόκειται για ένα πατζουράδικο πράγμα ... (τσ τσ τσ...καλά δεν ντρέπονται;; πρώτα για λίνουξ θα έπρεπε να το έχουν βγάλει και όχι για windows.. Υποτίθεται ότι υποστηρίζουν τον ανοιχτό κώδικα και το ελεύθερο λογισμικό .. τι είναι αυτά τα πράγματα;; Αίσχος! )..

LOL

===================

http://sidux-gr.blogspot.com/

http://sidux-gr.forumc.biz/portal.htm

===================

Αν κρίνω από την περίπτωσή μου, καλά έκαναν και ξεκίνησαν με τους παραθυράδες. Αυτοί έχουν περισσότερο ανάγκη να έρθουν σε επαφή με το ΕΛΛΑΚ για να τολμήσουν να βγουν από το καβούκι τους. Κατά τα άλλα καλό να υπάρχει ποικιλία και βλέπουμε. Προς το παρόν δεν καίγομαι πολύ να αντικαταστήσω τον Firefox

-------

alea jacta est!

Κομματι χλωμο το βλεπω να συλλεγει προσωπικα δεδομενα για την Google ο Chrome. Κατι τετοιο θα ηταν πανευκολο να διαπιστωθει σε ενα προγραμμα ανοιχτου λογισμικου και επιπλεον δεν θα ρισκαραν την επενδυση που εκαναν να πατωσει λογω αναξιοπιστιας.

Η google εχει αλλους τροπους να συγκεντρωνει τα προσωπικα μας δεδομενα (με τη συναίνεσή μας παντα) που ενας αθεμιτος τους ειναι περιττος. Μαλλον ψαχνουν εναν τροπο να διασφαλισουν οτι η μηχανη αναζήτησής τους και οι αλλες προσοδοφορες γι`αυτους υπηρεσιες, θα ειναι παντα σε πρωτο πλανο.

Τα οικονομικα μεγεθη της Google ειναι τετοια που το κοστος κατασκευης ενος browser απο το μηδεν ειναι μαλλον σοφη επενδυση (και μια επιπλεον επιδειξη καινοτομιας με χρηση ανοιχτου λογισμικου)

---

always look on the Tux side of life

Τέλος πάντων.. δεν έχει σημασία. Ας το βγάλουν για λίνουξ να τους δώσουμε και το review .. Γιατί αν περιμένουν ότι θα εγκαταστήσουμε windows για τα μάτια τους.. ας καθίσουν να περιμένουν. Για την ώρα το θέμα δεν μας αφορά και προσωπικά δεν θα ασχοληθώ άλλο. ( και γενικότερα ξεκολλήστε με κάθε καινούργιο που βγαίνει. Έλεος δηλαδή. Έχουμε καταντήσει να δοκιμάζουμε τα πάντα .. ας δοκιμάσουν και τίποτα μόνοι τους να μας το δώσουν και λίγο έτοιμο... νισάφι πια! )

πάντως αξίζει τον κόπο να διαβάσει κανείς τους όρους χρήσης...

marlene]( και γενικότερα ξεκολλήστε με κάθε καινούργιο που βγαίνει. Έλεος δηλαδή. Έχουμε καταντήσει να δοκιμάζουμε τα πάντα .. ας δοκιμάσουν και τίποτα μόνοι τους να μας το δώσουν και λίγο έτοιμο... νισάφι πια! )

Μα δεν δοκιμάζουμε εμείς τίποτα,το έδωσαν στους γουιντοζάδες :P 8)

--------------------
happy_linux_downloads

Πάντως είναι γελοίο ενα OpenSource project να μην κυκλοφορεί εξ αρχής και για το linux.Αλλα θα μου πεις η μα#@$κια και το marketing είναι ανίκητα. }:)

A program without a loop,is not worth writing

Με το που διάβασα τον τίτλο δεν συνέχισα..
δεν γίνεται αυτό αφού ο browser είναι ανοικτού κώδικα να πείς ότι ήταν κλειστού να πώ ναι..
τέσπα δέν είναι ακόμα ώριμος σαν browser έχει πολύ καιρό ακόμη.
εγώ πάντως τον ff μου δεν τον αλλάζω. Και αν τον αλλάξω θα πάω σε konqueror

Υπάρχει κάποια πληροφόρηση για το πότε θα κυκλοφορήσει σε Linux;

Η κυκλοφορία Linux έκδοσης επίκειται. Μέχρι τότε οι χρήστες του Ubuntu (και του Debian testing) μπορούν να προσθέσουν το παρακάτω PPA αποθετήριο στο αρχείο /etc/apt/sources.list για να δοκιμάσουν την έκδοση ανάπτυξης του Google Chrome:

deb http://ppa.launchpad.net/chromium-daily/ppa/ubuntu intrepid main
deb-src http://ppa.launchpad.net/chromium-daily/ppa/ubuntu intrepid main

Μετά εγκαθιστούμε το πακέτο chromium-browser

Η έκδοση δεν είναι 100% ίδια με την έκδοση των Windows, αλλά υποστηρίζει τα βασικά. Σημείωση για devs: o chromium βασίζεται σε GTK.

 

"the car's on fire and there's no driver at the wheel.
and the sewers are all muddied with a thousand lonely suicides.
and a dark wind blows."  GYBE

 

Μια απορια. Εκεινο το "παραξενο" πραματσουλι που καθοταν στον υπολογιστη σου, οταν τον εκανες εγκατασταση σε win, θα καθεται & στου Linux την εκδοση υποθετω, ε??? (ανωνυμια, ειπατε???  )

& το ατιμο το marketing, ε? Σε χρονο dt απο beta σε stable? Γιατι??  Πολλοι οι stable αντιπαλοι, ετσι?

Πολλες οι εταιρειες πουθ βγαζουν πια τα μηχανηματα τους με εναλλατικους browsers & toolbars.

Aκομα τι θα κανει η Google με τον Firefox? Το2011 αν δε κανω λαθος, ληγει & το συμβολαιο που εχουν (Η Google δινει το 90% της αναπτυξης του & τα καλυτερα απολτελεσματα στη μηχανη ανζητησης της)

Μπααα, λεω να μη ξαναπαρω προιοντα της Google .

κανα καλο οδηγο για τον Opera, ελεγα ν' ανεβασουμε

 

constantinos]

Μια απορια. Εκεινο το "παραξενο" πραματσουλι που καθοταν στον υπολογιστη σου, οταν τον εκανες εγκατασταση σε win, θα καθεται & στου Linux την εκδοση υποθετω, ε??? (ανωνυμια, ειπατε???  )

Τι εννοείς;

 

constantinos]

Μπααα, λεω να μη ξαναπαρω προιοντα της Google ...

 

Γιατί βρε; Οι τύποι έχουν βγάλει ένα σκασμόλεφτά από τις διαφημίσεις αλλά τουλάχιστον δίνουν πίσω και κάτι εκατομμύρια στο ελεύθερο λογισμικό (summer of code) ενώ τα περισσότερα πράγματά που αναπτύσουν βγαίνουν τελικά και για Linux. Ας μην ξεγελιόμαστε. Το Linux εμπορικά, για τον καταναλωτικό/οικιακό τομέα που αφορά την Google, είναι ένα 2%. Παρόλα αυτά, ασχολούνται και μπράβο τους. Δεν κάνω το δικήγόρο του διαβόλου, αλλά στο τέλος θα φτάσουμε να συγκρίνουμε τη google με τίποτα MS και θα πετάξω το laptop από το παράθυρο, δεν θα τη γλυτώσει.;)

 

--

"the car's on fire and there's no driver at the wheel.
and the sewers are all muddied with a thousand lonely suicides.
and a dark wind blows."  GYBE

Toν Chrome τον βαλανε καποιοι/ες στη δουλεια, οποτε ειχα την ευκαιρια να τον δω. Η μεγαλη εκπληξη ηρθε οταν καποια συναδελφος παραποπονεθηκε για εκτενη χρηση πορων του υπολογιστη της,οσο τον ειχε ανοιχτο & χωρις να τον πειραζει η να κανει κατι αλλο.
Λοιπον ο Chrome ηταν τελικα παραπανω απο 270+ ΜΒ σε μεγεθος (στο apdata)
Aσε δε που κατα την απεγκατασταση "ξεχασε" να βγαλει ενα σωρο πραγματα (addons, κλπ), ετσι ΑΚΡΙΒΩΣ οπως εκανε & κανει & καοποιος αλλος γνωστος browser της γνωστης εταιρειας ;)
Bασικα cashing κανει & φορτωνει -ομολογουμενως- τοσο γρηγορα τις σελιδες.
Αυτο το: Inastaller update που εβαλε ΜΑΖΙ με τον chrome (& ΔΕ βγαζει στην απεγκατασταση του), δε σε προβληματισε?

Image Hosted by ImageShack.us

Εχει ανεβει νομιζω εδω & καμποσο καιρο πανω απο 4% το ποσοστο για Linux εχω την αισθηση. Ετσι ειχε παρει το ματι μου, τουλαχιστον.
Δε διαφωνω για τη συνεισφορα της Google, στο ΕΛΛΑΚ & στο Linux, ομως με αυτα κανει τη δουλεια της & αυτη, ετσι?
Μα & η Google δεν ηταν η εταιρεια, που εφαρμοζοντας ΜS τακτικες συνεβαλε τα μεγιστα να χαθει το Intenet, εν μια νυχτι στη Κινα?
Δεν αντιλεγω για την οποια μεγαλη συνεισφορα, ξαναλεω, μα εχει εδω & καιρο τακτικες μονοπωλιακες & απολυτες, τις οποιες τελυταια τις ζουμε σε ολα τα προιοντα της.

Kωνσταντίνε κέντησες.. Εγώ να το είχα γράψει αυτό το ποστ, έτσι ωραία δεν θα το έγραφα.. ( και είναι και στο στυλ μου! )

Εγκρίνω και επαυξάνω. Η Google παρα-γιγαντώθηκε και είναι καιρός να αρχίσει να μαζεύεται λιγάκι. Δυστυχώς μόλις πιάσουν χρήμα στα χέρια τους έχουν όλοι ακριβώς την ίδια συμπεριφορά..

Παίδες, είτε το θέλετε είτε όχι, χωρίς κάποιες εταιρίες (οί οποίες καί σαφώς κονομάνε), πού γιά κάποιον λόγο, ασχολούνται καί με ανοικτό λογισμικό, το linux θα ήταν ακόμα σε εποχή fedora core 2  (η πρώτη μου διανομή είναι καί γιά αυτό αναφέρεται).

εξάλλου, τι θέλουμε? κάποιες άλλες εταιρίες (nvidia, ati πχ) να υποστηρίξουν λίγο καί εμάς. καί βλέπουμε με μισό μάτι όσες ήδη το κάνουν?

τα διάφορα προσωπικά απόρητα είναι μία άλλη μεγάλη κουβέντα. άμα θέλετε προσωπικό απόρητο, κλείστε τώρα την σύνδεση. από την στιγμή πού συνδεθήκατε στον πάροχό σας.... καληνύχτα.

====

the hamster's is out there

Μα δεν ειναι το θεμα το κερδος. & καλα κανει & υπαρχει & μακαρι να υπαρξουν ΠΟΛΛΕΣ εταιρειες που θα προωθουν το Linux & το FOSS & να κερδιζουν απο αυτο.

Αλλωστε καποια γραφικα περιβαλλοντα & εφαρμογες θα ηταν σε προιστορικα επιπεδα, αν δεν υπηρχαν οι devs  εμπορικων διανομων.

Ουτε ειναι παραλλογισμος με το θεμα της ανωνυμιας. Απλα θεωρω ειναι δικαιωμα του καθενος μας, να εγκαθιστα οτι θελει αυτος/η στο pc του/της.

Η στο φιναλε ας το λενε απο πριν:

"Βαζοντας το προιον μας, τα δεδομενα σας θα αποστελονται σε ολες τις Αμερικανικες-Ευρωπαικες υπηρεσιες ασφαλειας. σε ολες τις μεγαλες Αμερικανικες/Ευρωπαικες διαφημιστικες, θα αποθηκευονται στους σερβερ μας, κλπ...κλπ...."

 

Πριν πολύ καιρό, είχα διαβάσει κάπου στο ιντερνετ ένα "προφητικό" αρθρο που έλεγε "Καποια μέρα τη google θα τη μισησετε".

Οι πληροφορίες που έχει στα χέρια της - αν συνδυαστούν όλες οι υπηρεσίες που παρέχει, google.com, gmail, youtube, chrome, blogger, picasa, google latitude ( http://www.google.com/mobile/default/latitude.html ) κλπ - είναι ασύλληπτες.

GoogleBank υπάρχει; :P

 

 Αυτή είναι η μοίρα κάθε εταιρίας που ξεφεύγει από το γκαράζ του πατρικού και γίνεται συνώνυμη

με μία πλευρά της τεχνολογία των υπολογιστών. Πάντως εμένα δεν με πειράζει η σκοτεινή πλευρά τουGoogle.

Εξιλεώνετε στα μάτια μου με το Summer Of Code http://code.google.com/soc/

----------------------------------------------------------

Use the Debian OS, Luke Skywalker

Φανταστείτε λέει να γιγαντώσει στο διπλάσιο απ' όσο είναι τώρα και να φτιάξει δικό της λειτουργικό (Linux) για σκεφτείτε που θα πάει η MS ;

==========

www.sidux.gr

==========

Εχει ξανασηκωθει πριν 2 χρονια σχεδον (ωρε, ποτε περασαν? ) σε αυτο το φορουμ, ενα αντιστοιχο θεμα, που τοτε ειχαμε διαφωνησει με τον Δημητρη.

Καποτε λοιπον, στις λιστες της Hellug ειχε δημοσιευτει η παρακατω, παραφρασμενη, υποθετικη (?) μελλοντικη ιστορια:

Γη. Ετος 2019. Ενα υπερ απλο, ασφαλεστατο Λειτουργικο Συστημα εχει εξαπλωθει στο 99.9% του πληθυσμου.

Ολα πια εχουν γινει ευκολα απλα, προσιτα & ασφαλη για τον καθενα.

Μα το κυριωτερο: Ειναι ΔΩΡΕΑΝ!!
& ο καιρος περναει & δισεκατομυρια χρηστες απολαμβανουν τις ευκολιες αυτες....

Ωσπου μια μερα......

Κατι δε παει καλα με τη προσβαση στα email, καποια αλλα προβληματα στο Λειτουργικο. Αυτο συμβαινει παντου. 
Σε ολους τους χρηστες σε ολο το κοσμο.

Μα η Εταιρεια, που παρειχε αυτο το OS & τις ευκολιες τους ειδοποιησε ολους, πως δεν υπαρχει κανενα προβλημα. 
Με ενα μικρο αντιτιμο, θα μπορουν να εχουν στο εξης πληρη υποστηριξη & δε θα ξανασυμβουν αυτα......

Καί πας να ξαναανοίξεις μεγάλη κουβέντα καί διαφωνίες 

Καί θα φτάσουμε να λέμε αν είμαστε καλύτερα λίγοι καί καλοί, παρά πολλοί καί ?.

Είναι αναπόφευκτο, αν κάτι γιγαντωθεί -ότι καί αν είναι αυτό- να βρεθούν οί 5 - 10 πού θα το εκμεταλευτούν από τούς 1000 πού θα ξεπουληθούν.

Ξέρεις τι θυμήθηκα? Κάπιος είχε πεί γιά κάτι άλλο -δεν το αναφέρω γιά να μην ... ξεφύγουμε προς τα εκεί - ότι "είναι το καλύτερο σύστημα, αλλά έχει ένα μειονέκτημα καί γιά αυτό δεν θα επικρατήσει: απαιτεί καλύτερους ανθρώπους".

====

the hamster's is out there

Να προσθέσω κι εγώ τα extensions που βρίσκω χρήσιμα;

Awesome Screenshot: Capture & Annotate 

Chrome SEO 

Eye Dropper 

goo.gl URL Shortener

Google Mail Checker

MeasureIt!

Turn Off the Lights 

Ultimate Chrome Flag

Web Developer

 

Και να μην ξεχάσω ότι το store του ChromeOS ειναι ήδη ανοικτό και μπορούμε να εγκαταστήσουμε "εφαρμογές" μέσα στον Chrome.

https://chrome.google.com/webstore/

Χμμμ, αυτό το Embedly ειναι καλό για όσους είναι αρκετή ώρα στο Twitter, ε;

Χμμμ, κάπως έτσι το υπέθεσα καί το έβαλα εδώ (αφού εγώ ... καμία σχέση με Twitter  Embarassed)

 

(καλά! αυτός ο διακόπτης γιά τα φώτα, όλα τα λεφτά!!)

Εγώ παιδιά, είμαι απογοητευμένος από τον Chrome. Το Flash επιβαρύνει εξαιρετικά το σύστημα. Μαρτύριο σκέτο. Αναγκάζομαι να έχω ανοικτό τον task manager και να τον σκοτώνω κάθε τρεις και λίγο! :P

Μια εναλλακτική λύση για τους φίλους του Chrome είναι ο SRWare Iron.

Ουσιαστικά πρόκειται για τον Chrome browser χωρίς όμως κάποια πρόσθετα της Google (πχ google updater).

Οι διαφορές τους είναι καθαρά σε ζητήματα privacy και μπορούμε να τα δούμε αναλυτικά εδώ:

http://www.srware.net/en/software_srware_iron_chrome_vs_iron.php

Το πρόβλημα είναι οτι προς το παρόν δεν υπάρχουν έτοιμα .deb και .rpm πακέτα οπότε αναγκαστικά θα αρκεστούμε σε tar.gz και χειροκίνητη εγκατάταση.
Περισσότερα στοιχεία για τον Iron μπορούμε να βρούμε εδώ:

http://www.srware.net/en/index.php