Ati drivers update

tek640 | Σάβ, 01/31/2009 - 11:47 | 1' | 5

Πως θα κανω update τους drivers?
Πρεπει να ακολουθησω την διαδικασια που περιγραφεται εδω: http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu_Intrepid_Installation_Guide ή υπαρχει και αλλος τροπος πιο αυτοματος?

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Δες εδω εχει τους τελευταιους driver της ΑΤΙ
http://ati.amd.com/support/driver.html
Επιλεγεις τη θελεις .
Αν και καλο θα ηταν να γραψεις περισοτερες λεπτομερειες. Οπως π.χ. αν εχεις ειδη driver η αν τους πρωτοβαζεις κ.τ.λ.

Linux for ever!!!

Εχω ηδη εγκατεστημενους τους 8,9,δηλ.τους προηγουμενους και εχω ηδη κατεβασει τους καινουριους απο εκει που γραφεις.Τους 8,9 τους εγκατεστησα απο το μενου restricted drivers του ubuntu 8.10.

Πως θα περασω τους καινουριους,με την διαδικασια που λεει στο λινκ στο 1ο ποστ μου ή υπαρχει καποιος αλλος τροπος απλουστερος?

Οι προηγούμενοι ήταν οι 8.12. (Και αποκλείεται να έχεις τους 8.9). Το όλο θεμα με το update εξαρτάται απο το πως τους πέρασες. Αν τους πέρασες χειροκίνητα τότε συνεχίζεις έτσι (είδα πως τους πέρασες, γενικά μιλάω). Αν τους πέρασες απο τα ubuntu τότε περιμένεις πότε θα βγάλουν το πακέτο επίσημα, συνήθως έχει μια χρονική διαφορά. Επίσης το envy συνήθως μειώνει αυτή τη χρονική απόσταση (απο οτι έχω καταλάβει).
Αν αλλάξεις τρόπο εγκατάστασης σε χειροκίνητη τότε είναι πολύ απλό.. Πρώτον εγκαθιστάς όλες τις εξαρτήσεις (βλέπε λινκ). Μετά απεγκαθιστάς τον παλιό driver, ρίχνεις μια ματιά να υπάρχει σοβαρός driver (radeonhd, radeon) περασμένος. Restart να ξαναφτιαχτεί το xorg.conf. Εγκατάσταση του νέου driver (βλ. λινκ). Restart και αυτό ήταν. Γενικά δεν θέλει πείραγμα το xorg.conf και δεν προτείνεται πλεον.
Αν κολλάει (μαύρες οθόνες, crash του X κτλ) boot σε failsafe για να κάνεις την δουλειά σου και πόσταρε εδώ να δούμε τι φταίει.

8.12 ειναι οι drivers,εχεις δικιο.
Λεω να περιμενω να βγει η αναβαθμιση και να γινει αυτοματα καλυτερα.Νομιζω οτι στην 1η εγκατασταση που εκανα ειχα δοκιμασει και το envy και δεν ανοιγε το catalyst.

Εγώ πάντως τους εγκατέστησα μέσω envy...

κάτι άλλο... μπορώ να αλλάξω γλώσσα εγκατάστασης;(δεν εννοώ πληκτρολόγιο)... ubuntu 8.10 εγκατεστημένο μέσω wubi...