Ρύθμιση archlinux με gnome

apkoutsou | Παρ, 01/02/2009 - 12:35 | 3' | 3

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Εύχομαι για το νέο έτος αγάπη, επαγγελματική και προσωπική προκοπή, και υγεία για να ..τρέχουμε!!! Και φυσικά πολύ πολύ linux!!!

Επιτέλους βρήκα λίγο χρόνο ελέυθερο μέσα στις γιορτές για μπορέσω να εγκαταστήσω την ArchLinux! Τι λίγο χρόνιο βέβαια που με την 1024 adsl που έχω χρειάστηκα συνολικά ~8 ώρες για εγκαταστήσω τα απαραίτητα προγράμματα...!!!

Οι πρώτες εμπειρίες είναι ομολογουμένος πολύ θέτικες... Και μόνο που βλέπω τις τελευταίες εκδόσεις όλων των εφαρμογών είναι σημαντικότατο... Συνάντησα βέβαια στην πορεία αρκετά μικροπροβληματάκια, τα οποία με την λίγη εμπειρία που είχα τα κατάφερα και τα έφερα σε πέρας όλα... Όμως τι γίνεται με τα μεγάλα προβλήματα???

Εδώ είναι που θέλω την πολύτιμη βοήθειά σας:

1. Στο ubuntu που είχα πριν, χρησιμοποιούσα ένα εικονοδίο στην πάνω μπάρα του gnome με το οποίο τόσο αποσυνδεόμουν όσο και τερμάτιζα τον υπολογιστή! Τώρα οι δύο αυτες λειτουργίες είναι χωρισμένες σε δύο διαφορετικά εικονίδια... Μπορούν με κάποιο τρόπο να ένωθούν και εδώ?

2. Έχω σοβαρό πρόβλημα με το compiz-fusion! Κατ' αρχάς όταν το ενεργοποιώ με compiz --replace ή από το Compiz Fusion Icon φορτώνουν όλα τα εφε, εκτός από τα σχετικά με τα παράθυρα, αφού εξαφανίζεται το πλαίσιο σαν να μην υπάρχει διαχειριστής παραθύρων (έχω δοκιμάσει κάποιους συνδυασμούς χωρίς επιτυχία) Κατά δεύτερον (κα ιαφού λυθεί το παραπάνω) πώς θα ρυθμιστεί έτσι ώστε να εκκινά η συνεδρία με το compiz-fusion ενεργοποοιημένο (χωρίς δηλαδή να απαιτείται να το ενεργοποιώ εγώ)??

3. Θέλω να προσθέσω στο gnome-control-center περισσότερες επιλογές, ώστε να τις αφαιρέσω από το κεντρικό μενού (κυρίως από το μενού Εργαλεία Συστήματος)...

Αυτά προς το παρόν, αν και νομίζω ότι σε λίγο καιρό θα προκύψουν και άλλα...

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Ευτυχισμένο το καινουργιο έτος και για εσένα!
Για το πρόβλημα Νο 2 δες αυτο: http://wiki.archlinux.org/index.php/Compiz_Fusion
Γενικά το wiki του archlinux περιέχει σχεδόν τα πάντα.
Αν βιάζεσαι, προσπάθησε να τρέξεις emerald με ALT+F2 αφού τρέξεις το compiz. Εναλλακτικά (εμένα δεν δούλευε στην αρχή) τρέξε ccsm (CompizConfig Settings Manager), πήγαινε στην καρτέλα Window Decoration και στο command γράψε emerald --replace.
Για gnome δεν ξέρω, χρησιμοποιώ kdemod. Αν ενδιαφέρεσαι δες εδώ: http://kdemod.ath.cx/

Έβαλα κι εγώ gnome, οπότε:
Για το 1: βρήκα αυτό αλλά μάλλον θέλει τρέξιμο μιας και δεν έχει λυθεί ακόμα...
http://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?pid=482846
Για το 2: για compiz εγκατέστησα το gconf-editor (# pacman -S gconf-editor), το έτρεξα και άλλαξα τη ρύθμιση
/desktop/gnome/session/required_components/windowmanager σε compiz .
Για το 3: εγκατέστησα το alacarte (# pacman -S alacarte) και το έτρεξα με (τί άλλο;) alacarte. Δεν κάνει ακριβώς αυτό που ζητάς αλλά βάζει μια κάποια τάξη.
Για περισσότερα δείτε εδώ:
http://wiki.archlinux.org/index.php/Gnome_Tips#Configuration_Tips
Γενικά απ'ότι φαίνεται, ένα
# pacman -Sy gnome-system-tools gnome-extra
δεν είναι άσχημη ιδέα μέτα από την εγκατάσταση του gnome.