Πως να χρησιμοποιήσετε το forum

Constantinos | Κυρ, 01/13/2008 - 23:22 | 4' | 10

Μιας και υπάρχουν απορίες ακόμη για την λειτουργία του φόρουμ, ας κάνουμε μια συγκέντρωση :p

Οπότε ας ξεκινήσουμε:

1. Πως ανεβάζω εικόνες στο φόρουμ:

Πηγαίνουμε με τον browser μας σε κάποιο imagehosting,μερικά από αυτά είναι τα:

http://imageshack.us/ http://photobucket.com/ ( αν θέλετε κάνετε λογαριασμό)

Για παράδειγμα στο 1ο site επιλέγουμε την/τις εικόνα/ες που θέλουμε να βάλουμε στο φόρουμ και πατάμε αποθήκευση. Θα μας βγάλει μερικά λινκ,όπου από αυτά επιλέγουμε το 2ο (Μικρογραφία για Ιστοσελίδα) και απλά το κάνουμε paste στο φόρουμ :)

2. Πως μετατρέπω τα greeklish σε ελληνικά:

Eίναι αλήθεια ότι ένα κείμενο γραμμένο με greeklish,κουράζει και πολλές φορές κάποιος που μπορεί να έχει να μας δώσει απάντηση,νη μη μπει στον κόπο να το διαβάσει καν!

Μια πρώτη λύση είναι η εξής,αν δεν έχουμε τα ελληνικά στο σύστημα μας ή έχουμε ένα πρόβλημα με την εναλλαγή της γλώσσας,καλό θα είναι να δούμε το θέμα Πως γράφω Ελληνικά στο Linux;.

Αν δεν είναι αυτός ο λόγος καλός είναι να τα αποφύγουμε (αν μπορούμε βέβαια) ή να χρησιμοποιήσουμε ένα απλό προγραμματάκι που είναι το All Greek to me!

3. Αναζήτηση ενός θέματος ή παρόμοιο πρόβλημα:

Καλό θα είναι πριν ανοίξουμε ένα νέο θέμα να κάνουμε μια Αναζήτηση στο φόρουμ :) για τυχών παρόμοια προβλήματα.Πολλές φορές θέματα έχουν απαντηθεί,οπότε η λύση σε μερικές περιπτώσεις είναι έτοιμη και την βρίσκουμε ποιο γρήγορα απ' ότι περιμέναμε.

4. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΑΖΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ!

Τέλος να θυμίσω ότι δεν υπάρχουν "χαζές" ερωτήσεις. Το μόνο σίγουρο είναι αυτό που εσείς θεωρείτε χαζό (ντρέπεστε να ρωτήσετε),ακριβώς το ΙΔΙΟ σκέφτονται και άλλοι πολλοί !!!

Αν δεν ρωτήσεις άλλωστε,πως θα τα μάθεις ;;; Και φυσικά μην ξεχνάτε ότι η βοήθεια σας είναι πολύτιμη :) !!!

5. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ/ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Οι σημαντικοτερες, ερωτήσεις και προβλήματα είναι όπως έχετε δει καρφιτσωμένες στην κορυφή κάθε forum. Αν λοιπόν έχετε κάτι να ρωτήσετε, μπορείτε να το κάνετε εκεί στα ήδη υπάρχουν θέματα, αν δεν σας καλύπτουν οι υπάρχουσες απαντήσεις, φυσικά.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

 Επειδή βλέπω γίνονται προσπάθειες για να γίνεται ποιο εύκολη η αναζήτηση(καλό θα είναι να βοηθήσουμε όλοι σε αυτό)
ενός  θέματος έχω δύο προτάσεις να κάνω.Προτείνω να δημιουργηθούν tags τα οποία ο κάθε χρήστης θα γράφει αυτά που θεωρεί πως είναι κατάλληλα με το θέμα του κάτω από κάθε ποστ(κατά την εγγραφή
του ποστ εννοώ).Ακόμη καλό θα είναι στους τίτλους να
μπαίνει και δίπλα  από τον τίτλο και την κάθε διανομή που έχει ο καθένας  μας.Με τον τρόπο αυτόν κατά την αναζήτηση θα εμφανίζεται το ζητούμενο θέμα που επέλεξε ο κάθε χρήστης και δίπλα  θα φαίνεται σε ποια διανομή αφορά  το συγκεκριμένο που ήθελε να αναζητήσει.

Θάνο, και τα δύο που προτείνεις γίνονται ήδη, implicitly. Απλά πρέπει ο χρήστης που κάνει post να βάλει σωστό τίτλο και να θέσει σωστά το πρόβλημα στο post του. Τότε διευκολύνεται η αναζήτηση. Αν δεν βάλει σωστό τίτλο ή δεν εξηγήσει στο post του τι ακριβώς ζητάει και τι ακριβώς διανομή έχει δεν πρόκειται ποτέ να λυθεί το ζήτημα. Το πρόβλημα εδώ είναι άλλο: ότι οι περισσότεροι δεν κάνουν "αναζήτηση" πριν κάνουν post. Απλά ανοίγουν νέο thread και λένε "θέλω να ρωτήσω αυτό" χωρίς άλλες εξηγήσεις...

  Παιδιά ας διορθώσει κάποιος το λινκ που είναι για τα tips & tutorials επειδή αυτά τα δύο subforum έγιναν ξεχωριστά το λινκ πάει απλά στην αρχική του φόρουμ.

Γεια σας και απο εμένα . Ελπίζω να μου φανεί χρήσιμο αυτος ο διαδυκτιακός χωρος (αστειο είναι)

Έκανα ένα update αυτόν τον οδηγό και συγκέντρωσα μερικά πραγματάκια για το φόρουμ.Βέβαια είναι και άλλα,που δεν θυμάμαι,παρακαλώ για οποιαδήποτε προσθήκη ας κάνει ένα σχόλιο για να προσθεθεί :) :)

Επίσης το έκανα "sticky" για να μην χαθεί και θα είναι στα πρώτα θέματα αυτού του υποφόρουμ.

--------------------
happy_linux_downloads

Γεια χαρά σε όλους! Είπα και εγώ να κάνω την αλλαγή στη ζωή μου και να εγκαταστησω στο PC τα Ubuntu μαζί με τα windows και τα έκανα σαλάτα με τους σκληρούς μου και τα partition. Ποιος καλός άνθρωπος θα ακούσει την ιστορία μου για να βοηθήσει ;

Καλώς ήρθες στο forum.Κάνε μια αναζήτηση στο forum και αν δεν τα καταφέρεις άνοιξε ένα νέο θέμα και περιέγραψε το πρόβλημα. Τι σαλάτα εκανες, χωριάτικη τυροσαλάτα ή κανα λαχανο-καρότο  smiley

Δες εδώ έναν οδηγό που έγραψε ο Harris http://www.linuxinsider.gr/forum/9121/odigos-egkatastasis-toy-ubuntu-1404-lts