ΟpenOffice: Προβληματα-Αποριες

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Κυρ, 01/13/2008 - 23:05 | 2' | 59

EΡΩΤΗΣΗ:

Έχω εγκαταστήσει το Mandriva 2007 (Powepack). Η έκδοση του OpenOffice που είχε το Mandriva 2007 ήταν η 2.03. Προσπάθησα να εγκαταστήσω την έκδοση 2.04. Ακολούθησα τις οδηγίες που παρατίθενται στην ιστοσελίδα του OpenOffice. Συγκεκριμένα: αποσυμπίεσα το αρχείο που κατέβασα σε φάκελο στο home directory, έσβησα τα rpm αρχεία που δεν αφορούν τη διανομή Madriva και έδωσα:rpm -Uvih *rpm Ο διαχειριστής πακέτων της Madriva μου δείχνει ότι τα αρχεία εγκαταστάθηκαν αλλά δεν μπορώ να βρω κανένα εικονίδιο για να ξεκινήσω το OpenOffice.



ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το OO.org πρέπει να έχει εγκατασταθεί στο:/opt/openofficeΓια να το τρέξεις, δώσε στην κονσόλα:/opt/openoffice/program/sofficeΓια να έχεις εικονίδιο, κάνε και ένα λινκ στο desktop:ln -s /opt/openoffice/program/soffice ~/Desktop

constantinos2007-7-6 16:0:53

Tags
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Καλσπέρα

Υπάρχει κάποιο ελληνικό λεξικό(spellcheck) για το openoffice 2.0?

Χρησιμοποιώ SuSE 10.2

Υπάρχει και μπορείς να το εγκαταστήσεις μέσα από το OO.org, πηγαίνοντας στο μενού File > Wizards > Install new dictionaries, όπως δείχνει η εικόνα. Θα εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο, κάνε κλικ στο english και μετά στο Start DictOO και ακολούθησε τις οδηγίες: Πάτα Next, κάνε κάθε φορά κλικ στο Retrieve List, επέλεγε τα Ελληνικά και συνέχεια.

Δεν έχω τέτοια επιλογή! Έχω τη 2.0.4 έκδοση και δυστυχώς από τους wizards λείπει μόνο αυτό.

ΟΚ. Για να ξεμπλέξεις γρήγορα, εγκατέστησε την 2.1 (DVD τεύχους 14)

  Νέος χρήστης linux. Εγκατέστησα MADRIVA 2007 (Το κατέβασα από internet). Πρόβλημα:
1) Όλα στα Ελληνικά το openoffice είναι στα Αγγλικά. Πως το αλλάζω;
2)Δεν βλέπει modem (εσωτερικό soft v92 data fax modem).Προσπάθησα στο internet να βρω κάτι δεν τα κατάφερα.
ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΧΙ ΑΛΛΑ WINDOWS

drmakis2,  ποια έκδοση του OO.org έχεις;
Πήγαινε στο μενού Tools > Options και στο νέο διάλογο επέλεξε από αριστερά Language Options > Languages. Εκεί επέλεξε Ελληνικά για το User Interface.

Αν δε γίνει τίποτε, τότε πρέπει να πας στο Mandrake Control Center και στην Εγκατάσταση Λογισμικού (Install/Remove software ή κάτι τέτοιο) για να  εγκαταστήσεις το πακέτο openoffice.org-l10n-el (στο Mandriva μπορεί να έχει διαφορετικό όνομα).

για το modem σου. Από το DVD του περιοδικού, αντέγραψε στην επιφάνεια εργασίας το αρχείο scanmodem που θα βρεις στο φάκελο /Magazine/Answers και μετά άνοιξε μια κονσόλα/τερματικό (τη γραμμή εντολών τέλοσπάντων) και δώσε:

cd ~/Desktop
./scanmodem

Θα τρέξει το σκριπτάκι, που κάνει ένα έλεγχο στο PC σου για να βρει τι  modem έχεις και στο τέλος θα σου πει το "ρεζουμέ", ήτοι αν υπάρχουν drivers για το modem σου και που θα τους βρεις. Σημείωσε ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ΔΕΝ υπάρχουν drivers γιατί τα εσωτερικά modems είναι winmodems και το όνομά τους τα λέει όλα.

Υπάρχει και πακέτο με λεξικό, συλλαβισμό και θυσαυρό, στο ellak.gr για offline εγκατάσταση μέσα από τον παραπάνω wizard του OpenOffice.org (απλά επιλέγεις Off-line Ιnstallation από την πρώτη οθόνη του):

http://www.ellak.gr/pub/oo_extras/el_GR-pack.zip

linuxformat2007-4-23 11:59:53

Στο Impress του OpenOffice με Gnome δε μου βγάζει κουμπιά για να μετακινηθώ στην επόμενη ή την προηγούμενη διαφάνεια, ενώ στο KDE υπάρχουν.
Συμβαίνει σε όλους;
Υπάρχει λύση;

Για ποια διανομή μιλάς, ποια έκδοση του OOrg;
Τρέχεις το ίδιο OOorg και στο Gnome και στο KDE; Χλωμό...

παιδιά είμαι σε debian testing και ενώ έχω περάσει το ελληνικό λεξικό δεν μπορώ να βρώ πως να περάσω τον ελληνικό συλλαβισμό.
ξέρει κανείς τπτ?

ευχαριστώ πολύ ρε.
έκανα εγκατάσταση το κέρατο αυτό και δεν είχα πρόβλημα.
τώρα αυτό που θέλω να κάνω είναι να κάνει συλλαβισμό την ώρα που γράφω και όχι μόνο όταν του λέω.
το έψαξα αλλά δεν μπορώ να το κάνω.

Άνοιξε ένα νέο αρχείο και γράψε δύο τρεις λέξεις μέσα ( ότι να' ναι) Πήγαινε στο Tools/Spellcheck πάτησε το θα σου ανοίξει ένα παράθυρο. Ρύθμισε από εκεί σε ποια γλώσσα θα σου κάνει τον ορθογραφικό έλεγχο και μετά κοίτα κάτω αριστερά εκεί που λέει options. Πάτησε το θα σου ανοίξει ένα παράθυρο, στο κάτω κουτάκι πρώτη πρώτη που έχει μία επιλογή που λέει check spelling as you write. Μάρκαρε από αυτό το κουτάκι τι άλλο θες να σου τσεκάρει ορθογραφικά (πχ λέξεις με κεφαλαία, λέξεις με αριθμούς κτλ. - έχει διάφορες επιλογές εκεί. ) Σώσε το αρχείο και μετά .. πέτα το.. !

Tην ρύθμιση αυτή μπορείς φυσικά να την κάνεις και από τις global ρυθμίσεις στο Tools/Options/ Languages/Writing aids.

ναι ρε αλλά αυτό το έχω ήδη κάνει και μου διορθώνει όταν γράφω.
απλά δεν κάνει και συλλαβισμό δλδ να σπάει τις λέξεις όταν αυτές δεν χωράνε στην σειρά

εγω θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καπου εργαλειο που να μπορουμε να επιλεξουμε encoding(cp1253,utf-8 πχ) ωστε ειτε να ανοιξουμε ειτε να σωσουμε καποιο κειμενο.Τωρα χρησιμοποιω το kwrite for kde 4 για αυτη τη δουλεια.

τώρα έχω δυο καινούρια προβλήματα..
πρώτα δεν δουλευει πάλι ο συλλαβισμός.
και δεύτερον όταν είμαι σε footer και έχω βάλει να μου δείχνει τον αριθμό της σελίδας
μου λέει page number αλλά όταν το κάνω export σε pdf μου το βγάζει ως αριθμό.
αυτό που θέλω εγώ είναι να μου δείχνει και τον αριθμό και μέσα στο openoffice.

edit: το δεύτερο πρόβλημα έχει λυθεί..

τώρα περιμένω να λύσω το πρώτο

Γειας σας παιδιά. Είμαι νέος στο Linux και χρησιμοποιώ εδώ και 1,5 μήνα την Ubuntu Ultimate Edition 1,8 με προεγκατεστημένο το OpenOffice 2,4.Προσπαθώ μέσα από το File-->Wizards-->Install new dictionaries να εγκαταστήσω Ελληνικό λεξικό αλλά όταν πατάω start DictOO, το καινούριο παράθυρο που ανοίγει είναι πολύ μικρό και δεν φαίνονται οι επιλογές. Επίσης, δε μπορώ να του κάνω maximize ή να του αλλάξω το μέγεθος με κανένα τρόπο!!! Έχω κατεβάσει τα Ελληνικά αρχεία hyph.txt, spell.txt και thes.txt. Υπάρχει κάποιος τρόπος να τα εγκαταστήσω manually ή γενικά κάποια άλλη λύση για το πρόβλημα μου ;

Δεν γνωρίζω από ultimate αλλά υποθέττω ότι δεν υπήρχε επιλογή για εγκατάσταση στα ελληνικά. Σύμφωνα πάντως με το ubuntu-gr (http://www.mail-archive.com/[email protected]/msg03370.html) το ΟΟο δεν συνεργάζεται καλά στην εμφάνιση παραθύρων με το compiz επομένως πρέπει να το απενεργοποιήσεις και μετά να τρέξεις το DicOOo.

-------

alea jacta est!

Αυτό το script που σου τρέχει όταν ανοίγεις από τον wizars για να κατεβάσεις τα λεξικά είναι στην ουσία ένα αρχείο odt δηλαδή ένα κλασικό αρχείο κειμένου με κάποιο macro που τρέχει μέσα. Δεν έχω καταλάβει όπως λες εδώ γιατί σου το ανοίγει τόσο μικρό. Εν πάσει περιπτώση μπορείς να τα εγκαταστήσεις και με το χέρι.

Δες εδώ που παρόλο που το κείμενο είναι ελαφρώς παλιό σου εξηγεί που είναι τι και πως γίνεται η εγκατάσταση με το χέρι.

http://homepage.ntlworld.com/garryknight/linux/oodict.html

και δες και εδώ όπου είναι η σελίδα που έχει διάφορους installers για αυτόματη εγκατάσταση ( και αυτή είναι καινούργια και ισχύει).

http://lingucomponent.openoffice.org/download_dictionary.html

Τελικά, ήταν πολύ απλά τα πράγματα. Ο michael_k είχε δίκιο.Υπάρχει πρόβλημα μεταξύ ΟΟο και του compiz. Το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν δεξί κλικ στο Desktop-->Change Desktop Background-->Visual Effects-->None. Μετά ενεργοποίησα απ'την αρχή τον wizard του ΟΟ, και όλα OK. Michael_k και Marlene, ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.

παιδιά έχω μιά απλή ερώτηση πλην όμως σημαντική, είμαι έτοιμος να ανεβάσω κάπου ένα βιβλίο που έκανα σε open office calc αλλά έχω ένα πρόβλημα,όταν βάζω σε ένα κελλί σημειωμα (note) και μετά βάζω έναν αριθμό στην επόμενη κίνηση που διαγράφω τον αριθμό μου διαγράφει και το σημείωμα (κάτι που δεν γίνεται σε excel που δοκίμασα)πως γίνεται να γράφω στο κελλί και να σβήνω και το σημείωμα να παραμένει?(φυσικά δεν θέλω προστασία στο κελλί) ευχαριστώ.

Yparxei symbatotita M$-access me base apo OpenOffice?
Stin douleia oloi douleueoun M$ dystyxws.......

Η ΑΕΚ ειναι κυρίως ιδέα και οι ιδέες δεν αποθνήσκουν

panos46]

παιδιά έχω μιά απλή ερώτηση πλην όμως σημαντική, είμαι έτοιμος να ανεβάσω κάπου ένα βιβλίο που έκανα σε open office calc αλλά έχω ένα πρόβλημα,όταν βάζω σε ένα κελλί σημειωμα (note) και μετά βάζω έναν αριθμό στην επόμενη κίνηση που διαγράφω τον αριθμό μου διαγράφει και το σημείωμα (κάτι που δεν γίνεται σε excel που δοκίμασα)πως γίνεται να γράφω στο κελλί και να σβήνω και το σημείωμα να παραμένει?(φυσικά δεν θέλω προστασία στο κελλί) ευχαριστώ.

Σε ooo3 όταν πατάς delete σου εμφανίζει ένα παράθυρο με το τι θέλεις να διαγράψεις. Ξετσεκάρεις το "notes" και είσαι ok

Δυστυχώς δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για το ooo2 :-(

harris79]Yparxei symbatotita M$-access me base apo OpenOffice?
Stin douleia oloi douleueoun M$ dystyxws.......

Η ΑΕΚ ειναι κυρίως ιδέα και οι ιδέες δεν αποθνήσκουν

Πονεμένη ιστορία. Απ' όσο γνωρίζω από τη δική μου εμπειρία χρήσης η access ουδεμία σχέση έχει με το base
bummer
:-(

Αν πάλι κάποιος άλλος έχει διαφορετική άποψη...

χρειάζομαι βοήθεια
ειμαι νεος χρηστης
έχω εγκαταστήσει το puppel 4.1 σε ένα παλιό compag armada m700 (cpu 700, ram 128mb)
προσπαθω να εγκαταστήσω το open office με τον δευτερο τροπο δηλ.

"O δεύτερος (προτείνεται καί γιά εγκατεστημένα συστήματα): κάνουμε αντιγραφή το .sfs στον φάκελο /mnt/home.

Από το μενού, πηγαίνουμε

Σύστημα > Προσαρμογή εκκίνησης.

Καί επιλέγουμε το openoffice.sfs να φορτώνεται κατά την εκκίνηση."

στη φάση Από το μενού, πηγαίνουμε Σύστημα > Προσαρμογή εκκίνησης

μου βγαζει "ERROR. Must shutdown and create a personal save file first."
ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΠΑΡΟΤΙ ΕΚΑΝΑ SAVE FILE ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΤΙΠΟΤΑ
ευχαριστω

Φιλε ισως θα ήταν καλύτερα να googlαρεις μήπως και βρείς σε πακέτο .pet το ΟΟ3. Και γω έχω βάλει το 4.10 σε έναν ίδιο υπολογιστή και δεν κατάφερα να εγκαταστήσω το 2.3 ΟΟ. Έχεις πρόβλημα με την κάρτα δικτύου? (ξέρω άσχετο αλλά σε ρωτάω για δική μου χρήση)

Παιδιά έχω το εξής πρόβλημα:

Έβαλα το openoffice 3.0 το ελληνικό... αλλά με διπλό κλικ τα αρχεία του openoffice δεν ανοίγουν.

Πρέπει να ανοίξω το openoffice -> να πάω άνοιγμα -> και να ανοίξω έτσι τα αρχεία που πρέπει να δουλέψω.

Υπάρχει λύση για να τρέχουν με διπλό κλικ, και όχι κάνοντας τη διαδικασία αυτή;

Δεξί κλικ στο αρχείο->ιδιότητες-> άνοιγμα με-> και εδώ διαλέγεις με ποιο θες να ανοίγει ο συγκεκριμένος τύπος αρχείου

~~~~~~~~~~~~~~~

Αρχάριοι του forum ενωθείτε... βροντοφωνάξτε :

Συγνώμη...επειδή είμαι αρχάριος...πείτε πως θα το κάνω μεσα απο το γραφικό περιβάλλον ?

και βέβαια :)

κάπου πρέπει να χάλασαν τα associations και ψάχνει το παλιό ooo

Αν έχεις kde θα σου πω τι να κάνεις
αν όχι
...θα πάρει τη σκυτάλη κάποιος άλλος

***edit***
με πρόλαβες cortex
:)

Φίλε luckyb σε gnome είμαι.

Όσο για τις ιδιότητες όλα καλά... Αλλά δεν εμφανίζεται το openoffice ως πρόγραμμα επιλογής.

Για να το τρέχω το openoffice πήγα και το έβαλα χειροκίνητα απ'το edit menus, μήπως φταίει αυτό;

Xρησιμοποιω την εκδοση 3.0.Το προβλημα που εχω ειναι οτι παροτι εχω εγκαταστησει ελληνικο λεξικο και κανω λαθος εσκεμμενα δεν μου εμφανιζει καμια λεξη για να διορθωσει το λαθος.Αν παω γραμματικη ορθογραφια παλι δεν μου εμφανιζει καμια προταση για αλλαγη.Μοιαζει να ειναι κενο το λεξικο.

δοκίμασε tools -> options -> Language settings -> writing aids -> available language modules -> edit

(μια που είσαι εδώ)

Θα εμφανιστεί το παράθυρο "edit modules"
Στο "language" (drop-down menu) κοίτα αν όντως έχει και Ελληνικά.
Αν έχει επέλεξε τα και από κάτω δες αν είναι τσεκαρισμένα όλα τα διαθέσιμα κουτάκια. Πάτα close.

Πριν πατήσεις ok τσέκαρε και στα options να είναι μαρκαρισμένο το "Check in all languages"

luckyb]δοκίμασε tools -> options -> Language settings -> writing aids -> available language modules -> edit

(μια που είσαι εδώ)

Θα εμφανιστεί το παράθυρο "edit modules"
Στο "language" (drop-down menu) κοίτα αν όντως έχει και Ελληνικά.
Αν έχει επέλεξε τα και από κάτω δες αν είναι τσεκαρισμένα όλα τα διαθέσιμα κουτάκια. Πάτα close.

Πριν πατήσεις ok τσέκαρε και στα options να είναι μαρκαρισμένο το "Check in all languages"

Δυστυχως τιποτα.Ολα ειναι οπως τα γραφεις αλλα τιποτα.

Ναι δεν δουλεύει γιατί πιο πριν πρέπει να έχεις ρυθμίσει τα εξής:
Πας στο tools -> options -> Language settings ->Languages και στα δεξιά ρυθμίζεις το locale setting να είναι στο Greek.
To userinterface το διαλέγεις ανάλογα αν θέλεις αγγλικό ή ελληνικό.
Default language του βάζεις Greek ( αν δεν τα έχεις κάνει ήδη όλα αυτά.)

Στο writing aids πρέπει επίσης να μαρκάρεις το check spelling as you type.

Παιδία συγνώμη αν πρίζω... αλλά το δικό μου θέμα πως το λύνουμε;

Δεν πρίζεις. Δεν στο εμφανίζει γιατί μάλλον έχεις βάλει το Oo3 χεράτα και δεν το βλέπει μέσα στα προγράμματα που έχει μέσα σαν default ο υπολογιστής. Για να ανοίξεις λοιπόν τον κάθε τύπο αρχείου θα πρέπει να το συνδέσεις με την κατάλληλη εντολή.

Θα κάνεις ότι σου είπε πιο πάνω ο cortex αλλά αντί να βάλεις κάποιο πρόγραμμα από αυτά που (δεν) σου δείχνει, θα πας στο κάτω μέρος εκεί που λέει αdd και εκεί, στο κάτω μέρος, θα σου δείξει μία επιλογή που λέει add custom command.
Λοιπόν. Θα σου γράψω τώρα εδώ τις εντολές για κάθε τύπο αρχείου σε αντιστοιχία με την εντολή.

Αν λείπει κάποια θα τις βρεις με man ooffice. Eδώ πρόσεξε γιατί παίζει το open office το τρία να θέλει κάποια άλλη εντολή για να στο ανοίξει. Δηλαδή να είναι ooffice-3 ή κάτι τέτοιο.. Δεν είμαι σίγουρη γιατί δεν το έχω εγκατεστημένο στον υπολογιστή μου.
Για να σιγουρευτείς πως το ξεκινάει, στην περίπτωση που το Οο3 έχει κάποια διαφορετική εντολή από τις προηγούμενες εκδόσεις, πήγαινε στο μενού, κάνε δεξί κλικ πάνω σε μία από τις καταχωρήσεις του μενού για το office και βάλε ένα launcher στην μπάρα. ( μπορείς να το σβήσεις μετά). Αν πατήσεις εκεί edit θα σου δείξει ποια εντολή χρησιμοποιεί ΑΚΡΙΒΏΣ για την κάθε εφαρμογή. Όποια εντολή και να χρησιμοποιήσεις από αυτές θα πρέπει να τις αντιστοιχίσεις με το σωστό τύπο αρχείου και να τις βάλεις χωρίς το %U που έχουν οι launchers της μπάρας.
Βέβαια αν δεις με ποια εντολή ξεκινάει το Oo3 γενικότερα, τότε μπορείς να πας και στο man ooffice ( ή όπως ονομάζει το open office 3) για να δεις τι γίνεται.
Σε γενικές γραμμές ισχύουν τα εξής:

Αρχεία Εντολές
odt,doc,rtf κτλ ooffice -writer
xls κτλ ooffice -calc
παρουσιάσεις κάθε είδους ooffice -impress
βάσεις δεδομένων οοffice -base

Τα υπόλοιπα θα τα δεις στην πορεία, ( γιατί μην νομίζεις και εγώ δεν έχω ανοίξει κάθε τύπου αρχείο που έχει αυτό το κέρατο). Αν κωλώσεις πουθενά είπαμε: man ooffice: θα σου βγάλει τις εντολές που υπάρχουν ώστε να τις αντιστοιχήσεις στο κάθε αρχείο μόνος σου.
Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλος τρόπος οπότε συγγνώμη αν σε βάζω να κάνεις τα βαρετά τώρα.. :)

marlene]Ναι δεν δουλεύει γιατί πιο πριν πρέπει να έχεις ρυθμίσει τα εξής:
Πας στο tools -> options -> Language settings ->Languages και στα δεξιά ρυθμίζεις το locale setting να είναι στο Greek.
To userinterface το διαλέγεις ανάλογα αν θέλεις αγγλικό ή ελληνικό.
Default language του βάζεις Greek ( αν δεν τα έχεις κάνει ήδη όλα αυτά.)

Στο writing aids πρέπει επίσης να μαρκάρεις το check spelling as you type.

Ολα αυτα τα εχω κανει.Για καποιο λογο δεν θελει να λειτουργησει.Ευχαριστω παντως για το ενδιαφερον.

stratus]

marlene]Ναι δεν δουλεύει γιατί πιο πριν πρέπει να έχεις ρυθμίσει τα εξής:
Πας στο tools -> options -> Language settings ->Languages και στα δεξιά ρυθμίζεις το locale setting να είναι στο Greek.
To userinterface το διαλέγεις ανάλογα αν θέλεις αγγλικό ή ελληνικό.
Default language του βάζεις Greek ( αν δεν τα έχεις κάνει ήδη όλα αυτά.)

Στο writing aids πρέπει επίσης να μαρκάρεις το check spelling as you type.

Ολα αυτα τα εχω κανει.Για καποιο λογο δεν θελει να λειτουργησει.Ευχαριστω παντως για το ενδιαφερον.

Πήγαινε στο home σου στα hidden files με κλειστό το πρόγραμμα ( ctr+h) και σβήσε τον φάκελο .office και δώσε τις ρυθμίσεις από την αρχή. ( τον φάκελο θα στον ξανα δημιουργήσει αν δεν έχεις κάνει την εγκατάσταση locally φυσικά).
Κάνε μία επανεγκατάσταση και στα λεξικά καλού κακού, αν όλο το σύστημα το έχεις κάνει πάνω από προηγούμενη εγκατάσταση τότε παίρνει τις ρυθμίσεις από την προηγούμενη εγκατάσταση. ( εικασίες κάνω αλλά έχουν παίξει και αυτά. )
Αν δεν βάλει μυαλό και σε αυτή την περίπτωση στείλε όλο το office και κάνε νέα εγκατάσταση από την αρχή ( η τελευταία λύση πριν γυρίσεις στο 2.4, εκτός και αν δεν σε ενδιαφέρει πλέον ο ορθογραφικός έλεγχος).

Να πω και κάτι άλλο γιατί υπάρχει μια γενικότερη σύγχυση.

Όταν κάνεις δεξί κλικ σε μια λέξη που θέλει διόρθωση κάτω κάτω στο μενού έχει 2 επιλογές:
- Set language for selection
- Set language for paragraph

Συνήθως το ooo δουλεύει με μια γλώσσα τη φορά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, ενώ σου κοκκινίζει τις λάθος λέξεις σε όλες τις γλώσσες, με spellcheck να μη σου εμφανίζει καμία πρόταση όταν η λέξη δεν είναι στη γλώσσα που δουλεύει το ooo.
Έτσι επιλέξεις ένα από τα 2 παραπάνω, διαλέγεις "Greek" και μετά σου δίνει επιλογές για αντικατάσταση κανονικά

Καλημερα σε ολους ειμαι καινουργιος στον χωρο των linux και θα ηθελα την βοηθεια σας......εχω τα ubuntu και εχω το open office writer και οταν το ανοιγω μπαινει σε πληρη οθονη αλλα δεν ειναι επιλεγμενη η πληρης οθονη εχω πατησει και ctrl+Shift+j αλλα τιποτα παλη τα ιδια εχω βγαλει και τα εφε οπως μου ειπε καποιος αλλα τιποτα παλι το ιδιο....μηπως ειναι καποια επιλογη απο την καρτα γραφικων η απο το open office-->εργαλεια-->επιλογες?Σας ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια σας...πιστευω να καταλαβατε το προβλημα..

Τελικα το βρηκα το προβλημα πηγα στον αρχικο καταλογο και πατησα ctrl+h μου εμφανισε ολα τα αρχεια και πατησα διαγραφη του φακελου .openoffice.org και ειναι ενταξει τωρα....συγνωμη που ανοιξα θεμα αλλα το βρηκα..

Καλησπέρα.
Τον φάκελο .openoffice.org δεν είναι καλό να τον σβήνεις γιατί έτσι χάνεις όλες τις επιλογές που έχεις κάνει εσύ μέσα στο πρόγραμμα. Γενικότερα ΜΗΝ ΣΒΗΝΕΙΣ τους φακέλους που βρίσκονται στα hidden files. Είναι τα configuration του χρήστη σου και παίζει να μην λειτουργεί κάποιο πρόγραμμα αν χάσει αυτόν τον φάκελο.
( ειδικά αν του έχεις κάνει εγκατάσταση locally). Γενικά ότι προτιμήσεις έχεις κάνει στο εκάστοτε πρόγραμμα, είναι αποθηκευμένες εκεί, στο home σου, και απευθύνονται αποκλειστικά σε σένα.
Το office writer ανοίγει πάντοτε σε full screen. Επίσης δεν είναι εγκατεστημένο τοπικά οπότε για αυτό και δεν έχει και τόσο σημασία αν θα του σβήσεις τον συγκεκριμένο φάκελο γιατί πάει και στον ξαναδημιουργεί.

Αν δεν θες τόσο μεγάλο το παράθυρο απλά του πατάς το μεσαίο από τα κουμπάκια που είναι στο πλαίσιο του παραθύρου το πιάνεις από την κάτω δεξιά γωνία και το μαζεύεις.
Η κάρτα σου πάντως δεν έχει πρόβλημα.

Τιποτα μια απο τα ιδια οτι και να κανω.Δεν πειραζει θα ζησω και χωρις ορθογραφικο ελεγχο.Ευχαριστω παντως για το ενδιαφερον.

Mμμ κάνε κάτι ακόμα αν δεν βαριέσαι.
Πήγαινε στα hidden files, και στον φάκελο .openoffice/user/wordbook και πες μου σε παρακαλώ.. Έχει τίποτα εκεί μέσα αυτός ο φάκελος;

marlene]Mμμ κάνε κάτι ακόμα αν δεν βαριέσαι.
Πήγαινε στα hidden files, και στον φάκελο .openoffice/user/wordbook και πες μου σε παρακαλώ.. Έχει τίποτα εκεί μέσα αυτός ο φάκελος;

To standard.dic

marlene]Δεν πρίζεις. Δεν στο εμφανίζει γιατί μάλλον έχεις βάλει το Oo3 χεράτα και δεν το βλέπει μέσα στα προγράμματα που έχει μέσα σαν default ο υπολογιστής. Για να ανοίξεις λοιπόν τον κάθε τύπο αρχείου θα πρέπει να το συνδέσεις με την κατάλληλη εντολή.

Θα κάνεις ότι σου είπε πιο πάνω ο cortex αλλά αντί να βάλεις κάποιο πρόγραμμα από αυτά που (δεν) σου δείχνει, θα πας στο κάτω μέρος εκεί που λέει αdd και εκεί, στο κάτω μέρος, θα σου δείξει μία επιλογή που λέει add custom command.
Λοιπόν. Θα σου γράψω τώρα εδώ τις εντολές για κάθε τύπο αρχείου σε αντιστοιχία με την εντολή.

Αν λείπει κάποια θα τις βρεις με man ooffice. Eδώ πρόσεξε γιατί παίζει το open office το τρία να θέλει κάποια άλλη εντολή για να στο ανοίξει. Δηλαδή να είναι ooffice-3 ή κάτι τέτοιο.. Δεν είμαι σίγουρη γιατί δεν το έχω εγκατεστημένο στον υπολογιστή μου.
Για να σιγουρευτείς πως το ξεκινάει, στην περίπτωση που το Οο3 έχει κάποια διαφορετική εντολή από τις προηγούμενες εκδόσεις, πήγαινε στο μενού, κάνε δεξί κλικ πάνω σε μία από τις καταχωρήσεις του μενού για το office και βάλε ένα launcher στην μπάρα. ( μπορείς να το σβήσεις μετά). Αν πατήσεις εκεί edit θα σου δείξει ποια εντολή χρησιμοποιεί ΑΚΡΙΒΏΣ για την κάθε εφαρμογή. Όποια εντολή και να χρησιμοποιήσεις από αυτές θα πρέπει να τις αντιστοιχίσεις με το σωστό τύπο αρχείου και να τις βάλεις χωρίς το %U που έχουν οι launchers της μπάρας.
Βέβαια αν δεις με ποια εντολή ξεκινάει το Oo3 γενικότερα, τότε μπορείς να πας και στο man ooffice ( ή όπως ονομάζει το open office 3) για να δεις τι γίνεται.
Σε γενικές γραμμές ισχύουν τα εξής:

Αρχεία Εντολές
odt,doc,rtf κτλ ooffice -writer
xls κτλ ooffice -calc
παρουσιάσεις κάθε είδους ooffice -impress
βάσεις δεδομένων οοffice -base

Τα υπόλοιπα θα τα δεις στην πορεία, ( γιατί μην νομίζεις και εγώ δεν έχω ανοίξει κάθε τύπου αρχείο που έχει αυτό το κέρατο). Αν κωλώσεις πουθενά είπαμε: man ooffice: θα σου βγάλει τις εντολές που υπάρχουν ώστε να τις αντιστοιχήσεις στο κάθε αρχείο μόνος σου.
Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλος τρόπος οπότε συγγνώμη αν σε βάζω να κάνεις τα βαρετά τώρα.. :)

Σε ευχαριστώ για την βοήθεια Marlene μου...

Αν και αυτά που μου είπες δεν έκαναν τίποτα. ;) Οπότε ας γράψω πως το έκανα να υπάρχει αν έχει και κάποιος άλλος το ίδιο πρόβλημα...

Πάμε στο αρχείο που θέλουμε, πατάμε δεξί κλικ και πάμε ιδιότητες. Μετά πάμε στην καρτέλα "άνοιγμα με" και πατάμε add.
Στη συνέχεια πάμε στο "use a custom command" και κάνουμε browse στο φάκελο file system/opt/openoffice.org3/program.

Εκεί μας εμφανίζετε η λίστα εντολών. Μας ενδιαφέρουν οι εντολές που αρχίζουν με το γράμμα "s" .

Σε γενικές γραμμές ισχύουν τα εξής, όπως λέει και η Marlene:

Αρχεία Εντολές
odt,doc,rtf κτλ "swriter"
ods,xls κτλ "scalc"
παρουσιάσεις κάθε είδους "simpress"
βάσεις δεδομένων "sbase"

Επιλέγουμε το κατάλληλο για το αρχείο μας και πατάμε open. Αυτό ήταν! Τώρα κάθε αρχείο ίδιου τύπου θα ανοίγει πλέον με διπλό κλικ. :)

Έχω άλλο ένα θέμα:

Επειδή έβαλα το openoffice 3 χειροκίνητα, ήθελα να ρωτήσω αν γίνετε να αλλάξω το εικονίδιο απ´το κουμπί εκκίνησης του openoffice. Όσο να πεις το ελατήριο δεν είναι και τόσο όμορφο...

Εννοείς αυτό που είναι πάνω στην μπάρα; Δεξί κλικ πάνω στο ελατήριο, πας στα properties και πατάς πάνω στην εικόνα που θα σου βγάλει πάνω αριστερά ( το ελατήριο στην προκειμένη περίπτωση). Μετά θα σου ανοίξει ένα directory που έχει διάφορα εικονίδια να διαλέξεις κάτι διαφορετικό.