BackUp συστήματος και ρυθμίσεων σε UBUNTU 8.10(όχι backup αρχείων)

wasilios | Δευ, 11/17/2008 - 10:00 | 2' | 5

Εδώ και καιρό ασχολούμαι με το να φέρω στα μέτρα και στις ανάγκες μου το σύστημά μου, ξέρετε... drivers, γραματοσειρές, προγράμματα που με ενδιαφέρουν, θέματα εμφάνισης, updates και γενικά μια σειρά από τέτειες ρυθμίσεις, που πιστέψτε με ξόδεψα αρκετό χρόνο μέχρι να τα κάνω όλα αυτά.

Σκεφτόμουν.....

Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να σώνει ή να παίρνει backup όλες αυτές τις ρυθμίσεις ή το όλο σύστημα (προσοχή: όχι τα αρχεία διότι αυτά τα παίρνω σχεδόν κάθε εβδομάδα backup) έτσι ώστε σε καμμιά "πατατιά" να μπορώ να επαναφέρω αυτές τις ρυθμίσεις και να μην ξοδέψω άλλες 800 ώρες να ξαναστήσω το σύστημα;
Κάπου έχω ακούσει για δυνατότητα δημιουργίας νέας διανομής από την υπάρχουσα στο pc μου (με όλες τις ρυθμίσεις και τα προγράμματα) σε dvd κτλ. και χρήσης αυτής σαν μια εντελώς ανεξάρτητης διανομής (ενδιαφέρουσα δυνατότητα θα έλεγα!!!)

Ευχαριστώ

Φόρουμ
Tags
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Eγώ για τις ρυθμίσεις κάνω κάτι πιο απλό. Κάνω όλες τις ρυθμίσεις locally και κρατάω τις μεν εφαρμογές με το aptoncd τις δε ρυθμίσεις γραφικού, γραμματοσειρές κτλ παίρνοντας backup τα hidden files του gnome.
To apto on cd βέβαια κρατάει το τι πακέτα έχεις εγκατεστημένα στον υπολογιστή σου χωρίς όμως να κρατάει τις ρυθμίσεις. Όμως αυτές είναι όλες στα hidden files του home, αφού είναι οι ρυθμίσεις του δικού σου χρήστη, και είναι τα πάντα από το τι γράμματα θα έχει ο browser μέχρι τι γράμματα θα παίρνει μέσα το office, τι αρχεία κατέβαζες στο torrent κτλ. Όλα είναι μέσα εκεί. Και το κυριότερο είναι πάντα οι τελευταίες που έκανες πριν το backup ώστε να είσαι πάντα ενημερωμένος.

gnu_labis αν κατάλαβα καλά αυτό που συστήνεις εδώ, είναι για να πάρεις backup στο filesystem.. δεν ξέρω αν παίρνει backup και το home που έχει μέσα τις ρυθμίσεις του χρήστη..

Όχι ακριβώς marlene, προσπάθησα να ρίξω λίγο φώς στο παρακάτω:

wasilios]Κάπου έχω ακούσει για δυνατότητα δημιουργίας νέας διανομής από την υπάρχουσα στο pc μου (με όλες τις ρυθμίσεις και τα προγράμματα) σε dvd κτλ. και χρήσης αυτής σαν μια εντελώς ανεξάρτητης διανομής (ενδιαφέρουσα δυνατότητα θα έλεγα!!!)

Ευχαριστώ

Α οκ τότε.. Πάντως από όσο έχω υπόψιν μου η δημιουργία νέας διανομής custom πάλι δεν κρατάει τις προσωπικές ρυθμίσεις του κάθε χρήστη, δηλαδή bookmarks και τέτοια πράγματα. :)

Μάλλον έχεις δίκιο. Όμως η δικιά μου εμπειρία λέει ότι αρκετά βήματα στην παραμετροποίηση του μηχανήματος γίνονται σε επίπεδο συστήματος κ όχι χρήστη (σα root κοινώς) κ έτσι δεν αποθηκεύονται στο $HOME. Παραδείγματα είναι ένας πειραγμένος πυρήνας, πιθανόν με patches, η σειρά εκκίνησης του συστήματος, ο grub, ο gdm/kdm/xdm/slim (διαλιέχτε..), τα Χ windows, τα samba shares, κ άλλα πολλά.

Οπότε μια (μάλλον) πλήρης λύση είναι καταρχήν να κάνεις backup το σύστημα (πχ με τη λύση που συζητούσαμε), κ στη συνέχεια να κάνεις backup κ το home σου για τις ρυθμίσεις προγραμμάτων του χρήστη σου.