Απεγκατάσταση pulse και λοιπά προβλήματα ήχου

Vasilis_F | Παρ, 10/24/2008 - 18:37 | 2' | 7

Γεια σε όλους. Έχοντας προβλήματα με τον ήχο (δεν είχα καθόλου για την ακρίβεια), αναγκάστηκα να αλλάξω κάποιες παραμέτρους στα αρχεία daemon.conf και default.pa του pulse. Το πρόβλημα λύθηκε σε ένα βαθμό (απέκτησα ήχο), αλλά επανεμφανιζόταν, με αποτέλεσμα να χρειάζεται restart. Συνεχίζοντας τα πειράματα με τα συγκεκριμένα αρχεία για να λύσω το πρόβλημα οριστικά...τα έκανα σ@#$ά. Για να ξεκινήσω τη διαδικασία από την αρχή (και να έχω τις αρχικές ρυθμίσεις στα εν λόγω αρχεία) έχω τις εξής ερωτήσεις: Πως μπορώ να απεγκαταστήσω πλήρως το pulse ; από το synaptic διαλέγοντας το pulse και πατώντας mark for complete removal,μου λέει ότι πρέπει να απεγκατασταθούν και τα pulseaudio.dgb και ubuntu.desktop. Να το προχωρήσω ή θα έχω πρόβλημα; Επίσης στα open volume control-->change device και στο preferences έχω τις εξής επιλογές : VIA 8237 (Alsa Mixer), Audigy 4 [SB0610] (Alsa Mixer) και SigmaTel STAC9750,51 (OSS Mixer). Ποιο από τα παραπάνω πρέπει να χρησιμοποιήσω ; Χρησιμοποιώ Ubuntu UE 1.8, Audigy 4 κάρτα ήχου και 2,1 ηχεία. Ευχαριστώ.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Αντί να μπεις στην διαδικασία να απεγκαταστήσεις το pulse απλά άλλαξε μηχανή ήχου και γύρισε στο alsa.
Καλού κακού επανεγκατέστησε το, ( για την περίπτωση που μπορεί έτσι όπως τα ανακάτωσες εκεί να λείπει κάτι από εκεί) και μετά δώσε σε μία κονσόλα alsamixer και πήγαινε και άνοιξε όλα τα κανάλια ήχου από τα faders για να δεις τι δουλεύει και που. ( ενίοτε μετά όσα δεν σου χρειάζονται κλείστα).

Τώρα πιστεύω ότι το pulse μπορείς να το απεγκαταστήσεις κανονικά. Το ubuntu.desktop σίγουρα δεν θα σε επηρεάσει είχα και εγώ πιο παλιά μία σχετική απορία με το θέμα το έβγαλα και δεν άλλαξε κάτι. Για το άλλο πακέτο το pulseaudio.dgb δεν ξέρω. Δεν έχω ασχοληθεί με το pulse γιατί δεν καταδέχτηκα να μπω στην διαδικασία να περάσω από το gutsy στο hardy. ( μην ακούσω σχόλιο... ! :D )

Έκανα απεγκατάσταση, εγκατάσταση pulse και αλλαγή στις ρυθμίσεις και επανήλθε ο ήχος (τα δύο αρχεία που ανέφερα δεν δημιουργούν πρόβλημα). Τώρα αν επανεμφανιστεί το πρόβλημα...θα δούμε. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί κάνοντας δεξί κλικ στο μεγάφωνο πάνω δεξιά στο desktop, στα volume control και preferences έχω μόνο ήχο όταν έχω επιλεγμένο το VIA 8237 (Alsa Mixer). Δεν θα έπρεπε να έχω και κάποια επιλογή pulse ;

Cerca, trova

Στην ουσία τότε έχεις ήχο από το alsa. Οπότε μάλλον δεν είχε σχέση η απεγκατάσταση και ξανα ματά εγκατάσταση του pulse. Λογικά θα έπρεπε να έχεις και επιλογή pulse αλλά δεν γνωρίζω γιατί δεν έχεις.
Μήπως τελικά το απεγκατέστησες εντελώς το pulse και δεν το κατάλαβες; :D (ρωτάω μην βαρέσεις έτσι;; :D)

Έκανα απεγκατάσταση-εγκατάσταση ξανά. Τώρα έχω την επιλογή pulse και μέχρι τώρα, μετά από μερικά restart έχω κανονικά ήχο. Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε μετά από την πρώτη απεγκατάσταση του pulse είναι ότι δεν έχω ήχο στα aMSN και Skype. Μου φαίνεται πως θα πρέπει να τα σετάρω από την αρχή τα συγκεκριμένα προγράμματα. Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Cerca, trova

To skype είναι το πιο σπασ@κό πρόγραμμα για να το σετάρεις. Θα πρέπει να ανοίξεις με δεξί κλικ το volume control ( ξέρεις το ηχειάκι στην μπάρα σου ) να πας και να ενεργοποιήσεις όλα τα faders ώστε να είναι ορατά, και τα capture 1 και 2 και μετά να καθίσεις να παιδευτείς να βρεις σε ποια ρύθμιση έχεις ήχο στο skype. Το καλό βέβαια είναι ότι άμα το βρεις μία φορά δεν θα χρειαστεί να το ξανά κάνεις.

Ενίοτε , μην ξεχάσεις να ανοίξεις το μικρόφωνο σου, και μην ξεχνάς να το κλείνεις κάθε φορά που βγαίνεις από το skype ή το amsn γιατί διαφορετικά θα δημιουργεί θόρυβο και θα ψάχνεις μετά να βρεις γιατί ο υπολογιστής σου κάνει σαν να περνάει το τρένο!! ( την έχω πατήσει και ξέρω).

:)

Δεν καταλαβαίνω προς τι οι τόσες επιλογές. Μπαίνω στο volume control-->change device και έχει capture: Monitor Source of RTP Multicast Sink (PulseAudio Mixer) (το οποίο έχω τώρα), Capture: Monitor Source of ALSA PCM on surround41:0 (ADC Caprure/Standard PCM Playback) via DMA(PulseAudio Mixer), Playback: RTP Multicast Sink (PulseAudio Mixer), Playback: ALSA PCM on surround41:0 (ADC Capture/Standard PCM Playback) via DMA (PulseAudio Mixer). Δε μπορούσε να έχει δύο επιλογές Alsa και Pulse ; Μου φαίνεται θα πρέπει να βρω καμειά έκδοση baby-linux για πνευματικά καθυστεριμένους γιατί μου φαίνεται λίγο πολύπλοκο το κομμάτι του ήχου.Και έχω και από την άλλη το Skype, να του δίνω pulse στα options και αυτό τιιιιιιποτα. Το χαβά του. Μούγκα στη στρούγκα που λέμε ;

Cerca, trova

Γιατί μπερδεύεσαι βρε παιδάκι μου.
Δεξί κλικ στο ηχειάκι στην μπάρα, open volume control/file/change device ( βάλε alsa να τελειώνεις) και μετά κάτσε και ρύθμισε τo skype. Ότι και να έχει από τα υπόλοιπα απλά μην το χρησιμοποιήσεις.

Απλά σιγουρέψου ότι έχεις ανοιχτά όλα τα κανάλια στο alsa πριν δοκιμάσεις κάτι γιατί αν έχεις κάποιο κλειστό θα ψάχνεσαι πάλι να δεις τι φταίει και δεν δουλεύει π.χ το μικρόφωνο και δεν θα φταίει κάτι συγκεκριμένο.. !