Προβλημα!!!Τι φταιει???? ( κόλλημα στην οθόνη-καμμένη μνήμη;;)

AERAKIS | Τετ, 10/01/2008 - 22:31 | 1' | 23

Εχθες εκει που εβλεπα ταινια στο pc και ολα καλα ξαφνικα κολαει παγωνει το pc οτι και αν εκανα εμεινε κοκαλο, αναγκαστηκα και εκανα reset , τωρα εκει που σερφαριζα στο διαδυκτιο ξαφνικα παλι εμεινε κοκαλο δεν εκανε τιποτα παλι reset και ολα καλα μετα. Τι μπορει να φταιει σας λεει κατι αυτο???Σας θυμηζει τιποτα????Αν ειχα τη φολα που ειχα χρονια(window..) θα εβαζα αντιβιοτικα να σκαναρουν(χαχαχαχα). Εδω ομως τετοια αστεια πραγματα δεν εχουμε. Παρακαλω βοηθηστε. Ευχαριστω.

επεξεργαστη ΙΝΤΕL Quad core 6600, RAM 4G, KARTA GRAF..ATI SAHIRE HD 3650 512 DDR3 YZI, ΜΗΤΡΙΚΗ ASUS P5K.

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: 3.2 (ψήφοι: 8)

Σχόλια

παιζει να ειναι η μνημη...παρομοια προβληματα ειχα και εγω στο λαπτοπ και τελικα ηταν καμενη η ραμ μου.
δοκιμασε να βγαλεις μια ή δυο καρτες ραμ και να το αφησεις με 1gb ή και λιγοτερο ωστε να δεις αν τελικα ειναι προβλημα μνημης και ποια καρτουλα ραμ το προκαλει...
λεω τωρα εγω χωρις να ειμαι και ειδικος..απλα καταθετω προσωπικη εμπειρια

αν κατι φταιει στη RAM δεν μπορεις να το ελεγξεις με ενα εργαλειο που κανει check memory?

Ευχαριστω πολυ,αλλα μη μου λες τετοια γιατι -- GEIL 4Χ1G 5-5-5-15 800MHZ DDR2 Eιναι με ψηκτρες -- ειναι καινουριες ,2 μηνων.
Αν φτεει η ram πως θα το καταλαβουμε???
ubuntu for ever

apmount σευχαριστω μπορεις να γινεις ποιο συγκεκριμενος?

ubuntu for ever

εγω παντως ειχα τρεξει κατι προγραμματα της ibm που εχει το λαπτοπ απο την μανα του που κανουν τεστ ολο το συστημα και δεν ειχε δειξει τιποτα...το πηγα στην ibm και το αφησα μια βδομαδα...ο τυπος απλα εβγαλε την μια καρτα του ενος gb και το αφησε με την αλλη που ειχε απο το εργοστασιο...εκτοτε δεν εχει ξανα κανει ποτε εκεινα τα προβληματα...και εχουν περασει 2 και βαλε χρονια...ειχε προβλημα ισως να μην ειχε καει η μια απο τις δυο ραμ καρτες παροτι ηταν και καλη καρτα...Transcend που εχει εγγυηση εφορου ζωης...
και παλι ολα αυτα τα λεω χωρις να ξερω απο πισι κτλ απλα απο εμπειρια παρομοια

Καλό θα ήταν πρώτα να ελέγξεις αν όντως το hardware σου δουλεύει σωστά. Όπως είπαν παραπάνω, καλό είναι να κοιτάξεις τις ram, αλλά επίσης τη κάρτα γραφικών, καθώς και αν το pc σου ψύχεται σωστά (cpu - gpu - ανεμιστηράκια). Τη τελευταία φορά που είδα κατι αντίστοιχο με αυτό που περιγράφεις, το ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών ήταν έτοιμο να "παραδώσει πνεύμα". - χωρίς αυτό να ισχύει απαραίτητα και στη δική σου περίπτωση, υποθέσεις κάνουμε -

Centient σευχαριστω πολυ απο θερμοκρασια πιστεψε με ειμαι πολι καλα αν παιξω κανενα βαρη παιχνιδι ειμαι καρτα γραφ... 39c και cpu 38-39c 2 ανεμιστηρια 120mm βγαζουν αερα και 3 120mm βαζουν και δουλευουν στις 1800-2000RPM. Οσων αφορα τη ραμ η την καρτα γρ..εχετε να προτηνεται κατι που θα με βοηθησει να εντοπισω τη βλαβη???? ευχαριστω εκ των προτερων.

ubuntu for ever

Βάλε το live cd του ubuntu μέσα και κάνε memory test. Θα το αφήσεις να ολοκληρώσει τα tests και θα κάνει αρκετή ώρα (μπορεί και δύο ώρες).
Αν σου βγάλει error τότε θα πρέπει να αφαιρέσεις την μία από τις δύο κάρτες μνήμης και να ξανα κάνεις test ώστε να εντοπίσεις ποια από τις δύο έχει το πρόβλημα. Και οι δύο μαζί αποκλείεται γιατί τότε δεν θα δούλευε ο υπολογιστής. Τώρα..
Η κάρτες μνήμης δεν είναι δύσκολο να καούν αλλά ούτε και δύσκολο ή ακριβό για να αντικατασταθούν. Το πιο πιθανό είναι ότι έχει καμμένες περιοχές η μία σου κάρτα. Αν δεν σου βγάλει τίποτα τότε θα πρέπει να κοιτάξεις μήπως σου ανεβάζει θερμοκρασία περιστασιακά.. Από πότε έχεις να τον ξεσκονίσεις;;; :)

marlene σευχαριστω. καταρχας μη λες για σκονη γιατι εχω μεγαλο κολημα το pc ειναι πεντακαθαρω το ξεσκονιζω πολι σηχνα επειδη εχω αρκετα ανεμηστηρια και οντως γεμιζει σκονη.Οσων αφορα το μεμτεστ το εκανα απο τον bootmanager στην εκινιση -αν ειναι λαθος διορθωσεμαι-και μετα απο καμοια ωρα το μονο που απο 0 εγινε 1 ηταν το pass(αν γνωριζει κανεις τι εναι ας μου πει) το errors ηταν 0 δεν ξερω αν με καταλαβες?? το τεστ οταν τελειωνει σταματαει και δειχνει τα αποτελεσματα, η κανει reboot ??? γιατι μου εδωσε την εντυπωση οτι ξαναξεκινησε μονο του το τεστ, εδω ισως να κανω λαθος,και να ηθελε και αλλο γιατι το σταματησα μετα απο 65 λεπτα επειδει επρεπε να φυγω. Μηπως πρεπει να το ξαναβαλω??? και οσωναφορα τησ καρτες ram ειναι 4 απο 1Giga που σημενει οτι ειναι ακομα ποιο δυσκολα τα πραγματα. Περιμενω απαντηση ευχαριστω.
ubuntu for ever

Από ρεύμα πως τα πάτε εκεί? Εννοώ τροφοδοτικό-ΔΕΗ. Αν σε οποιαδήποτε στιγμή υπάρχει μείωση της τάσης από την ΔΕΗ (παίζουν τα φώτα κτλ) το pc συμπεριφέρεται ακριβώς έτσι. Υποθέτω οτι και με τροφοδοτικό έτσι θα είναι, οπότε κοίτα τα.

Teddy σευχαριστω αλλα τον φρονιμων τα παιδια πριν πεινασουν μαγειρευουν, εχω στη πριζα που παει για το pc ειδικο σταθεροποιητη τασεις. Αρα δεν νομιζω.

Για το memtest μπορει να μου εξηγησει καποιος πως γινεται . γιατι το ξεκινησα περασαν 4 ωρες και δεν τελοιωνε ,error δεν εβγαλε αυτο που ειδα, εκτος απο τα ποσοστα που ανεβοκατεβενουν συνεχεια ,το pass που απο 0 εφτασε στα 5. τι ειναι αυτο???

ubuntu for ever

Το τροφοδοτικό είναι οκ?
99% είναι πάντως hardware πρόβλημα. Η μόνη περίπτωση να είναι software είναι αν σου κολλάει στο τελείωμα (ή σπάνια στο άνοιγμα) των video και είσαι με xine (Kaffeine και Firefox με xine plug-in επίσης) ή επίσης στη μεγιστοποίηση flash video. Όταν λες κολλάει, τι γίνεται? Κολλάει εκεί που είσαι ή μαυρίζουν τα πάντα? Οι συνδυασμό Ctrl-Alt-F1, Ctrl-Alt-Backspace κτλ δουλευουν?

δεν μαυριζει τιποτα απλα παγωνει η οθονη κολαει εκει που ειμαι και οτι και αν κανω δεν γινεται τιποτα εκτος απο reset.
Πως θα βγαλω ακρει δεν ξερω. και εγεινε 2 φορες δεν γεινετε σηνεχεια.
σευχαριστω

ubuntu for ever

Δοκίμασε τον σκληρο σου μηπως παει για κάψημο. Εγω είχα κολλήματα με χτυπημένο δίσκο...

AERAKIS]marlene σευχαριστω. καταρχας μη λες για σκονη γιατι εχω μεγαλο κολημα το pc ειναι πεντακαθαρω το ξεσκονιζω πολι σηχνα επειδη εχω αρκετα ανεμηστηρια και οντως γεμιζει σκονη.Οσων αφορα το μεμτεστ το εκανα απο τον bootmanager στην εκινιση -αν ειναι λαθος διορθωσεμαι-και μετα απο καμοια ωρα το μονο που απο 0 εγινε 1 ηταν το pass(αν γνωριζει κανεις τι εναι ας μου πει) το errors ηταν 0 δεν ξερω αν με καταλαβες?? το τεστ οταν τελειωνει σταματαει και δειχνει τα αποτελεσματα, η κανει reboot ??? γιατι μου εδωσε την εντυπωση οτι ξαναξεκινησε μονο του το τεστ, εδω ισως να κανω λαθος,και να ηθελε και αλλο γιατι το σταματησα μετα απο 65 λεπτα επειδει επρεπε να φυγω. Μηπως πρεπει να το ξαναβαλω??? και οσωναφορα τησ καρτες ram ειναι 4 απο 1Giga που σημενει οτι ειναι ακομα ποιο δυσκολα τα πραγματα. Περιμενω απαντηση ευχαριστω.
ubuntu for ever

Το pass που σου λέει είναι το πόσα τέστ σου ολοκλήρωσε επιτυχημένα. Κανονικά αυτό κάνει γύρω στα 10 tests τα οποία σου λέει αν τα ολοκλήρωσε και τι λάθη βρήκε. Εσένα έκανε 5 και η ώρα που έκανε είναι λογική αφού όπως μας είπες έχεις 4 κάρτες μνήμης. (εμ .. ένα ένα μας τα ξεφουρνίζεις εδώ! ) Αυτό μπορεί να κάνει επ' αόριστον τεστ στην ουσία δίνει κάποια στοιχεία στην κάρτα την ώρα που κάνει το τεστ και ελέγχει αν του τα επέστρεψε σωστά.
Για να ολοκληρωθεί πάντως το τέστ πρέπει να κάνει και τα 10 τεστ.

Έχεις δίκιο με αυτό που λες ότι είναι δύσκολο να εντοπίσεις ποια κάρτα χάνει λάδια αλλά δεν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να το δεις αυτό.
Η μόνη εναλλακτική που έχεις είναι να κάνεις το memtest βγάζοντας κάποιες από τις κάρτες μήπως και είσαι τυχερός και βρεις ποια χάνει λάδια με το πρώτο.
Η άλλη εναλλακτική είναι να τις αντικαταστήσεις όλες μια και έξω και να δεις αν σου κάνει τα ίδια κόλπα. ( εντάξει οι κάρτες δεν είναι και τόοοσο ακριβές).

Που το βρήκες το τερατάκι ( εννοώ τον υπολογιστή! );; :)

AERAKIS]δεν μαυριζει τιποτα απλα παγωνει η οθονη κολαει εκει που ειμαι και οτι και αν κανω δεν γινεται τιποτα εκτος απο reset.
Πως θα βγαλω ακρει δεν ξερω. και εγεινε 2 φορες δεν γεινετε σηνεχεια.
σευχαριστω

ubuntu for ever

Και πάλι έτσι όπως το λες εμένα το μυαλό μου πάει σε μνήμη.
Όσες φορές μου κώλωσε μηχάνημα ήταν από αυτό. Δεν του έφτανε η μνήμη και κόλλαγε.

Να κάνω και μία άλλη ερώτηση. Λογικά θα πρέπει να έχεις 64bit σύστημα έτσι δεν είναι; Γιατί με 4 gb μνήμη μόνο 64bit σύστημα θα την βλέπει όλη και μόνο linux.

Το ξέρατε αυτό; Τα πατζούρια , ακόμα και τα 64bit βλέπουν μόνο 3.2 από τα 4gb της μνήμης ακόμα και στα 64 bit.

οχι εχω 32bit ειχα σκεφτη να βαλω 64 και δεν διαβασα και τα καλητερα σχολια,γι αυτο και δεν εβαλα, και οντως και το ubuntu αλλα και τα πανζτουρια που πολυ καλα ειπες αναγνωριζουν μεχρι 3.2G .και οσων αφορα το ΤΕΡΑΤΑΚΙ που ειπες και σευχαριστω το εφτιαξα κοματη κοματη πριν 3 μηνες, και πολι καλα το ειπες ειναι τερατακι γιατι αυτη τη στιγμη η αγορα εχει πολι μεγαλα τερατα π.χ καρτα γραφ.. 1G ,ram DDR3 1066mHZ και βαλε και πολα αλλα που τα βλεπω και γιαλιζει το ματι μου.

Σχετικα με το memtest+86 ειπες οτι ολοκλειρονει το τεστ στα 10 pass αν εχει 0 error το εμπιστευομαι και την ψαχνω αλλιως?????
Η πειραματειζομαι γιατι ολα μπορεινα φταινε
Παντως θα το βαλω το βραδι και θα το αφησω να ολοκλειρωσει το τεστ. και θα δουμε..

Ευχαριστω!.ubuntu for ever

το τεστ εγεινε και σφαλματα 0 και το pc δεν εχει ξανακολησει.τι να πω, δεν ξερω.

ubuntu for ever

αφαίρεσε όλα τα screenlets που έχεις βάλει τελευταία , αν δεν έχεις ή άμα σου ξανα κολήσει κατά την γνώμη μου φταίει η ΑΤΙ σου, βάλε nvidia...

Μερικες φορες το προβλημα ειναι σε διαφορες κακες επαφες των βυσματων
Ανοιξε το καπακι αφου εχεις βγαλει πρωτα την παροχη ρευματος και βγαλε
προσεκτικα τις μνημες και την vga και ξανατοποθετησετα με προσοχη.
Εαν νομιζεις οτι οι επαφες τους ειναι καπως μαυρισμενες μπορεις με μια
απλη μπλε σβηστρα σχολικη να τις γυαλισεις.Προσοχη ομως οχι πανω σε πλαστικα
η μαλινα αντικιμενα γιατι ολα τα ηλεκτρονικα ειναι ευαισθητα σε στατικο ηλεκτρισμο
Συνηθως χρησιμοποιω αλουμινοχαρτο.Επισης βγαλε και ξαναβαλε ολα τα αλλα βυσματα
molex sata κλπ

Εν οιδα οτι ουδεν οιδα
Σωκρατης

Ε καλύτερα αφού δεν έχεις πρόβλημα με την μνήμη. Δοκίμασε και αυτά που σου είπαν τα παιδιά ... να δούμε τι μπορεί να είναι. ( παράξενα πράγματα!! )

Ευχαριστω παιδια θα το δοκιμασω και αυτο αν και εδω και 4 μερες ολα πανε καλα στο μηχανιμα.Σας ευχαριστω και παλι.

ubuntu for ever

Tελικα το προβλημα ληθυκε. Πως??? Ολος τυχαιος. πριν 4 μερες σε ενα κολημα κατα λαθος το ματι μου πηγε σε ενα απο τα ανεμηστιρακια το οποιο ηταν το μονο που επανω στο κολημα σταματησε, τα αλλα 4 δουλευαν. Τι ειχε γινει???Εχω βαλει ενα μηχανιμα στο pc που ειναι ολα τα ανεμηστηρια συνδεδεμενα (5 τον 12cm)και ελενχει της θερμοκρασιες ( Cpu, vga , hard disk , chipset)και δεινει και τα αναλογα RPM στο καθε ενα, το ενα ανεμηστηρακι που κοιταει την καρτα γραφικων επειδει εχει πολυ χαμυλη θερμοκρασια το δουλευε και σε πολυ χαμιλες στροφες (700 rpm). Αυτο με εκνευρισε και το εβαλα στην μητρηκη (πριν 15 μερες)το συκγεκριμενο ανεμηστηρακι και το δουλευε στα 1500 rpm . Αυτο ομως ηταν στα τελευταια του. Γιατι αυτο βραχικηκλονε την μητρηκη και κολουσαν ολα(Γιαυτο και οταν κολουσε αυτο ηταν το μονο που δεν δουλευε). ετσι το αλλαξα και εβαλα ενα αλλο των 12cm συνδεδεμενο απευθειας στο τροφοδοτικο που δουλευει στης 2000 rpm και ολα δουλευουν ρολοι.
Σας Ευχαριστω ολους για τη βοηθεια!!!!!

ubuntu for ever