ασυρματο δικτυο και Slackware

Sinusoid | Σάβ, 07/12/2008 - 13:59 | 1' | 6

Εχω εγκαταστησει το slackware σε ενα laptop αλλα δεν εχει δει την καρτα ασυρματου δικτυου αυτοματα.σημαινει οτι δεν ειναι συμβατη?ή ειναι δυνατον να γινουν καποιες ρυθμισεις ετσι ωστε να την αναγνωρισει?

Ευχαριστω

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Όχι απαραίτητα. Μπορεί να σημαίνει ότι το Slack δεν περιλαμβάνει drivers ή firmware ή κάτι άλλο για την κάρτα σου. Ειδικά αν η ίδια κάρτα παίζει σε άλλη διανομή, αυτό είναι. Δες με lspci ποια κάρτα είναι και κάνε copy/paste εδώ.

--Stat rosa pristina nomine, nomina nuda tenemus

η καρτα ειναι realtek rtl8187B wireless 802.11b/g.δοκιμασα και σε ubuntu και μια χαρα πολυ ευκολα το ρυθμισα.αλλα εκει το προβλημα ειναι αλλο,η οθονη στο laptop δεν λειτουργει σωστα με οτι περιβαλλον gnome βαζω.ολα τα kde πανε τελεια. σε gnome ομως ή η οθονη θα κανει νερα η δεν θα μπαινει καθολου στο περιβαλλον εργασιας.οποτε ψαχνω μια διανομη που να λειτουργει στο laptop αλλα να εχει και ευκολη ρυθμιση του ασυρματου δικτυου.δεν εχω βρει μεχρι τωρα,εχω δοκιμασει pclinux,opensuse οπου τωρα προσπαθω να βρω.αμα εχετε καμια ιδεα ..βεβαι το laptop δεν ειναι κ τιποτα το φοβερο fujitsu amilo La1703

ευχαριστω

στο opensuse11 που εχω κατι μερες τωρα ολα πανε τελεια εκτος του ασυρματου internet.εχω εγκαταστησει κατι drivers απο windows,στο ndiswrapper αλλα μετα δεν βρισκω πως να συνεχισω.κανω scan με Wifi αλλα δεν βρισκει δικτυο.Μηπως να προσπαθησω ξανα με pclinux?

χρησιμοποιώ ubuntu στο laptop μου Dell Vostro 1700.
όταν έκανα την εγκατάσταση δεν αναγνωρίστηκε η ασύρματη κάρτα bcm 4310.
με την βοήθεια το dimitris την κάναμε να δουλέψει με ndiswrapper.
πριν βάλω τους drivers μέσω ndiswrapper δεν άναβε το φωτάκι του wifi , λογικό αφού δεν είχε drivers.

τις τελευταίες ημέρες δοκιμάζω απο live cd στο ίδιο laptop την διανομή slackel , το ασύρματο φυσικά δεν αναγνωρίζετε και συνδέομαι με ethernet.
όμως μου προξενεί εντύπωση, ότι το φωτάκι του wifi στο laptop ανάβει!
δηλαδή δίκτυο δεν βρίσκει για να συνδεθεί όμως αναγνωρίζει την δυνατότητα wifi του laptop!
αυτό πως γίνετε?

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις το Backtrack.
Αυτό είναι μια διανομή βασισμένη στο slackware (είναι ουσιαστικά Slackware με άλλο όνομα. Έχει καταρχάς αρκετά προγράμματα μέσα (τα περισσότερα είναι για επιθέσεις σε δίκτυα , wifi και άλλα σχετικά). Το καλό ακόμα είναι ότι έχει όλους τους drivers για τις κάρτες δικτύου (ενοώ wifi).
Στο συνιστώ ανεπιφύλακτα! (εγώ αυτό χρησιμοποιώ τώρα). Αν τελικά το βάλεις και χρειαστέις καμοιά βοήθεια πες μου γιατί το ξέρω αρκετά καλά.