Back up αρχείου e-mail

skep | Σάβ, 08/16/2008 - 12:36 | 1' | 6

Μπορεί κάποιος να μου πεί πως μπορώ να πάρω back up απο το αρχείο των e-mail μου και να τα αποθηκευσω σαν απλό αρχείο ώστε να ξαλαφρώσω τον thunterbird. Προκαταβολικά σας αναφέρω οτι στο outlook express κάνοντας δεξί κλίκ σε ένα μυνημα και αποθήκευση ως, αποθηκευόταν ως αρχειο mail με σωστή κωδικοποίηση όλων των χαρακτήρων, πραγμα που δεν γίνεται με τον thunterbird μιας και αν αλλάξω την κωδικοποίηση για να βλέπω σωστά ένα κομμάτι του κειμένου χαλάει άλλο.

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

θα σου πω τι κάνω εγώ αν και δεν ξέρω αν είναι η σωστότερη λύση.
επιλέγω το κείμενο του μηνύματος που με ενδιαφέρει και με δεξί κλικ επιλέγω αποθήκευση ως..
Free Image Hosting έπειτα επιλέγω που θέλω να αποθηκεύονται τα mail σαν κείμενο όμως.
Free Image Hosting κάτω δεξιά επέλεξε ως κείμενο αλλιώς θα στα βγάζει κινέζικα...
Free Image Hosting σίγουρα υπάρχει και άλλος τρόπος αλλά δεν το έχω ψάξει γιατί δεν το χρησιμοποιώ συχνά...

αν θες όλο το μήνυμα δεν επιλέγεις απλά δεξί κλικ κτλ, απλά έπελεγε πάντα "σαν κείμενο" !

Ευχαριστώ Ριζίτη αν και εγω αναζητώ κάποιον εύκολο και γρήγορο τρόπο να πάρω εφεδρικά αρχεία απο το πρόγραμμα ηλεκτ. ταχυδρομείου ( συγκεκριμένα thunterbird) ωστε να να τα έχω σε αρχείο (κούφια η ώρα) αλλά και για να τα διαγράψω απο τους φακέλους του προγράμματος αλλήλογραφίας. Το πρόβλημα είναι οτι μαζεύονται πολλά μιας και διαχειρίζομαι εταιρική αλλήλογραφία που απαραίτητα πρέπει να αρχειοθετείται. Καπου είχα διαβάσει για ενα πρόσθετο του thunterbird που βοηθάει σε αυτό αλλά στην αναζητησή μου δεν το βρήκα. Δεν πειράζει θα το ξανααναζητήσω. Εν το μεταξύ αν κάποιος ξέρει ας βοηθήσει.

skep]Μπορεί κάποιος να μου πεί πως μπορώ να πάρω back up απο το αρχείο των e-mail μου και να τα αποθηκευσω σαν απλό αρχείο ώστε να ξαλαφρώσω τον thunterbird. Προκαταβολικά σας αναφέρω οτι στο outlook express κάνοντας δεξί κλίκ σε ένα μυνημα και αποθήκευση ως, αποθηκευόταν ως αρχειο mail με σωστή κωδικοποίηση όλων των χαρακτήρων, πραγμα που δεν γίνεται με τον thunterbird μιας και αν αλλάξω την κωδικοποίηση για να βλέπω σωστά ένα κομμάτι του κειμένου χαλάει άλλο.

Εγώ όταν θέλω να σώσω ένα μήνυμα, ( ή και περισσότερα) πάω στο edit και κάνω save as. Μου τα σώζει τότε σαν αρχεία .eml τα οποία ανοίγουν με τον εκάστοτε text editor που έχεις σαν απλά αρχεία text. Σου σώζει με αυτόν τον τρόπο και τις πληροφορίες που περιέχει το μήνυμα σαν headers δηλαδή το message source. Όσο για την κωδικοποίηση είναι κανονική δηλαδή και ελληνικά και αγγλικά διαβάζονται κανονικά. Πιστεύω ότι μετά αυτά τα μηνύματα μπορείς να τα ξαναφορτώσεις στον thunderbird από το tools/import/mail δίνοντας τον φάκελο που έχεις κρατήσει τα μηνύματα μέσα. Βέβαια λέω πιστεύω γιατί δεν το έχω κάνει ποτέ.
Α κάτι ακόμα. Αν θες να σώσεις πολλά μηνύματα μαζί ταυτόχρονα τα κάνεις ctrl a αφού έχεις μαρκάρει ένα για να τα μαρκάρει όλα και να στα σώσει όλα μαζί. ( δεν ξέρω όμως αν σώζει σαν ξεχωριστό αρχείο το κάθε μήνυμα ή τα σώζει σε ένα αρχείο όλα μαζί ... αλλά δοκίμασε το - να μου πεις και μένα δηλαδή :D )

Τουλάχιστο ξέρει κάποιος στο σύστημα αρχείων που αποθηκευεί ο Thunterbird τα μυνήματα (ενοώ σε πιο φάκελο ). Πάντως με στεναχώρησε πολύ που το microsoft outlook έχει μια ειδική εντολή για αρχειοθέτηση των φακέλων μυνημάτων και ένα αρκετά καλαίσθητο περιβάλλον. Πίστεύω οτι ο thunterbird και to evolution θα βελτιωθούν με τον καιρό.

Τα αποθηκεύει σε όποιον φάκελο του πεις εσύ. Αυτό απλά στα κάνει export σαν .eml από εκεί και πέρα το που θα τα αποθηκεύσεις είναι δικό σου θέμα.

 Τα μηνυματα και οι ρυθμισεις του thunderbird βρισκονται στον κρυφο φακελο,μεσα στο /home/user/.thunderbird.Για να εμφανιστει ο φακελος ανοιξε το home φακελο και πατα "Ctrl+Η".Θα εμφανιστουν πολλοι κρυφοι φακελοι,εσυ ψαξε αυτον του thunderbird.Λογικα καπου μεσα στο φακελο θα εχει και υποφακελο με τα email,αλλα δεν το θυμαμαι.