προβλημα με pulse ( αλλαγή σε alsa)

palalos | Σάβ, 08/09/2008 - 19:58 | 1' | 5

καλησπερα σε ολους.αντιμετοπιζω ενα προβληματακι.εχω διανομη ubuntu 8.04 hardy και στην οθονη επανω δεξια διπλα απο την ωρα μου εβγαλε ενα σηματακι ενος ηχιου με ενα κοκκινο χ και μου λεει οτι δεν εχω ρυθμισει την καρτα ηχου.τι να κανω δεν εχω καθολου ηχο και οταν ανοιγω τον vlc να παιξει καποιο κομματι μου γραφει failed to connect stream:invalid argument.τι να κανω?

Tags
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Δώσε σε κονσόλα asoundconf list και γράψε μας τι σου λέει για την κάρτα σου.

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

το δινω και δεν κανει τιποτα.

george@george-desktop:~$ asoundconf list
george@george-desktop:~$

Πρόκειται ( νομίζω) για το κλασικό bug που έχει το Hardy με το Alsa γιατί αντί για το alsa έχει για default μηχανή ήχου το pulseaudio. Κάνε δεξί κλικ στο εικονάκι με το ηχείο πήγαινε στο Open volume control/File/Change Device και αν μπορείς για γράψε εδώ τι σου βγάζει; Έχει το Alsa και την κάρτα ήχου σου ή μήπως έχει το Alsa και το Pulse; Αν έχει το Pulse τότε βάλε αυτό για επιλογή και δοκίμασε να δεις αν παίζει.

Aν επιλέξεις το pulse ή τελικά δεν υπάρχει και πρέπει να το εγκαταστήσεις δες και αυτό το λινκ και κάνε εκεί ότι σου λέει μήπως και βγάλεις άκρη με το θέμα. ( τώρα βέβαια εγώ αυτά στα λέω στην θεωρία γιατί το Hardy δεν το έχω σε κάποιον υπολογιστή οπότε και δεν έχω αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό. )

https://wiki.ubuntu.com/PulseAudio