Qt και bluetooth

apkoutsou | Κυρ, 08/03/2008 - 14:27 | 1' | 3

Ψάχνω συνέχεια στο internet, αλλά δεν μπορώ να βγάλω άκρη: Υπάρχει τρόπος να ελέγξεις το Bluetooth προγραμματίζοντας σε Qt/C++ ??

Tags
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Γενικά αυτό που σε ενδιαφέρει είναι το bluetooth stack του Linux, που ακούει στο όνομα Bluez.

Γιατί δεν εγκαθιστάς τη βιβλιοθήκη libbluetooth-dev? Λογικά C++ θα είναι, άντε C.

Ακόμα καλύτερα, το πακέτο python-bluez, σε Python φυσικά...

Όσο για το Qt, δε σε πιάνω ακριβώς, καθότι δε βλέπω τη σχέση με το bluetooth. Αν αυτό που θες να κάνεις είναι μια γραφική εφαρμογή που να δουλεύει bluetooth, γραμμένη σε C++ κ με γραφικό φτιαγμένο σε Qt, το ένα είναι άσχετο από το άλλο.

Παρόλ'αυτά, μπορείς πάντα κ να κατεβάσεις τον πηγαίο κώδικα πχ ενός προγράμματος bluetooth του KDE, όπως το πακέτο kdebluetooth, σαν ένα καλό παράδειγμα για να κοιτάς κ να μαθαίνεις, τόσο από άποψη χρήσης του Bluez, όσο κ του Qt. Γι'αυτό το έχουμε το open source :)

gnu_labis]Παρόλ'αυτά, μπορείς πάντα κ να κατεβάσεις τον πηγαίο κώδικα πχ ενός προγράμματος bluetooth του KDE, όπως το πακέτο kdebluetooth, σαν ένα καλό παράδειγμα για να κοιτάς κ να μαθαίνεις, τόσο από άποψη χρήσης του Bluez, όσο κ του Qt. Γι'αυτό το έχουμε το open source :)

Σωστά!!! Δεν το είχα σκεφτεί έτσι, καθώς ήμουν με την σκέψη ότι ίσως υπήρχε καποιά βιβλιοθήκη ενταγμένη στο Qt, την οποία δεν μπορούσα να εντοπίσω...

Θα κοιτάξω αυτά που μου έγραψες και θα δω...Ιδίως το πακέτο kdebluetooth που τα συνδυάζει και τα δύο...

Ευχαριστώ πολύ!