Το thread της Marlene για το Ubuntu, τον Shuttleworth,την αλλαγή διανομών σαν πουκάμισα το νόημα της ζωής και την χαμένη βούρτσα

marlene | Πέμ, 07/24/2008 - 14:36 | 5' | 58

Πρόκειται για thread που δημιουργήθηκε από μια απάντηση του chek2fire εδώ

 

chek2fire: Για άλλη μια φορα ανακρίβειες από κάποιον και όχι ουσιαστική βοήθεια. Το μίσος σας για την διανομή αλλά και η εμπάθεια δεν έχει όρια. Ας μας πληροφορήσει άλλη μια φορά ο φίλος που έχει ανάψει η συζήτηση και σε ποιά forum παγκοσμίας εμβέλειας? Ας μας δωσει κανα link. Και πως πάει μια διανομή πίσω. Μήπως χρησιμοποιεί λογισμικό που το φτιάχνει μόνη της η Canonical η χρησιμοποιεί εκδόσεις των εργαλείων που είναι διαθέσιμες σε όλες τις διανομές? Είναι πρόβλημα του ubuntu η αστοχία και η κακή έκδοση προγραμμάτων ? Τα προβλήματα που έφερε η νέα έκδοση του xorg είναι προβλήματα του ubuntu. Τα προβλήματα που έφερε το pulseaudio είναι προβλήματα του ubuntu? Και στην τελική η ανάπτυξη των προγραμμάτων στο ελεύθερο λογισμικό από ποιούς γίνετε? Οι χρήστες είναι αμέτοχοι και περιμένουν το λογισμικό να τους έρθει έτοιμο χωρίς καμία προσπάθεια από αυτούς? Τα εργαλεία που τα τεστάρουμε εμείς σήμερα και τα αναπτύσουμε σαν κοινότητα θα τα πάρουν μετά διανομές χωρίς καμία προσφρορά σε τίποτα όταν είναι έτοιμα και θα μας την λένε και από πάνω για την και καλά άθλια διανομή που έχουμε. Ημάρτον...

Τώρα βέβαια εγώ απαντάω μεταχρονολογημένα αλλά με ενδιαφέρει πιο πολύ αυτό το θέμα παρά το θέμα της κάρτας που δεν παίζει αφού έτσι και αλλιώς είναι bug που δεν προβλέπεται να λυθεί άμεσα.

Για κάτσε ρε φίλε μου chek2fire.. γιατί δηλαδή είναι όλοι προκατειλημμένοι απέναντι στο ubuntu; Είτε έχει, είτε δεν έχει προβλήματα, π.χ to pulse δεν θα έπρεπε να το έχουν ελέγξει αυτό οι της canonical πριν το ενσωματώσουν στην LTS έκδοση τους;

Και στο κάτω κάτω ο κόσμος κρίνει εκ του αποτελέσματος. Και το αποτέλεσμα είναι προβληματικό. Ο Shuttleworth προσπαθώντας να πιέσει την αγορά και κυνηγώντας να είναι ανταγωνιστικός μας έχει αλλάξει τα φώτα με τις εξάμηνες εκδόσεις του. Και να .. αρχίσανε να βγαίνουν τα πρώτα λάθη στην φόρα. ( αλίμονο δηλαδή αν υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι αυτό δεν θα συνέβαινε αργά ή γρήγορα.) Το πρόβλημα όμως είναι ότι την πάτησαν στην LTS έκδοση γιατί αν αυτό είχε συμβεί στο feisty θα είχε περάσει στα ψηλά γράμματα.

Όμως εδώ θα σχολιάσω και το πως λειτουργούν οι χρήστες. Τρέξατε όλοι να βάλετε την καινούργια έκδοση, έχω ακούσει τον τελευταίο καιρό ιστορίες για αρκούδες, άτομα που ήταν μια χαρά ικανοποιημένα από αυτό που είχαν και που μπήκαν στο τριπ να αλλάξουν διανομή ή έκδοση έτσι.. γιατί έχουμε πάθει όλοι μαζική παράκρουση και αλλάζουμε τις διανομές σαν τα πουκάμισα. Να λοιπόν. Έκατσε η στραβή τώρα. Πείτε μου.. είναι λογικό αυτό που γίνεται;

 

 

 

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Ελεύθερο λογισμικό είναι ρε παιδιά. Ποιός περιμένετε να τεστάρει και να βελτιώσει νέες δυνατοτητες σαν το pulseaudio. Ο bill gates η εμείς. Ποιός περιμένετε να βελτιώσει και να τεστάρει τις νέες δυνατότητες του xserver? Πως θα πάμε μπροστά αλλιώς.

Καταρχάς έχω λιώσει στο γέλιο με τον τίτλο που έβαλε ο Δημήτρης. Για το νόημα της ζωής θα γράψω στο τέλος του ποστ και όποιος θέλει απαντάει γενικότερα.
chek2fire καλέ μου...
Άπό το να τεστάρεις και να βελτιώσεις τις δυνατότητες μίας εφαρμογής μέχρι να έχεις μία προβληματική εφαρμογή σε ένα LTS λειτουργικό υπάρχει μία κάποια απόσταση.
Από την μία θέλουμε το ελεύθερο λογισμικό να είναι ανταγωνιστικό, από την άλλη περιμένουμε τους χρήστες να το βελτιώσουν ή αν δεν ξέρουν να πάνε να ψαχνούν για να πάρουν κάτι, που αφενός στην περίπτωση του pulseaudio είναι το αυτονόητο, αφετέρου δούλευε μία χαρά με το alsa στην προηγούμενη έκδοση. ( τουτέστιν ήχο). Τι έχουμε δηλαδή εδώ;;; Αλλαγή για την αλλαγή; Έχει τόοοοσο πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες το pulseaudio που έπρεπε να σπεύσουν να το ενσωματώσουν, όχι σε μία νορμάλ έκδοση αλλά σε εκείνη που είναι long supported, και που εκείνος που θα την εγκαταστήσει υπάρχει πιθανότητα να την έχει και τρία χρόνια πάνω στον υπολογιστή.

Όπως και να έχει δεν νομίζω ότι την πέφτουν άδικα στο ubuntu τον τελευταίο καιρό. Βασικά δεν νομίζω ότι ο Shuttlworth το διαχειρίζεται καλά το θέμα, αυτά που έκανε στην αρχή είχαν κάποιο νόημα τώρα απλά ζορίζουν τις υπόλοιπες ομάδες ανάπτυξης και γενικότερα όλο τον χώρο του ελεύθερου λογισμικού. Ανάπτυξη για την ανάπτυξη και όποιον πάρει ο χάρος, δεν είναι μία οπτική που με βρίσκει σύμφωνη.

Το νόημα της ζωής είναι ο έρωτας, και όσοι δεν το έχουν πάρει χαμπάρι ακόμα ... το έχουν χάσει το παιχνίδι.. Μακάρι να το πάρει χαμπάρι αυτό και ο Shuttlworth, ( που είναι και πολύ μπάνικο τεκνάκι), και να ασχοληθεί λίγο με αυτόν και λιγότερο με το ubuntu! :P

βασικα την πεφτουν ολοι στο ubuntu γιατι ολοι περιμενουν πολλα απο αυτο. ειναι η ναυαρχιδα του linux (+debian).
δεν ειδα κανενα να ασχολειται με το fedora (το οποιο -γνωμη μου- ειναι γτπ).
εξαιρετικο το καινουργιο opensuse. τι να το κανεις ομως.....εψαχνα να βρω πως να ρυθμισω την wifi card μου αλλα δεν.....παλι πισω στο ubuntu.
6 μηνες ειναι λιγοι δλδ. η τεχνολογια τρεχει, το ιδιο και το λογισμικο. αλλωστε μπορεις να το δεις και σαν ενα απλο update.

Υ.Γ. χαλι μαυρο ο αστροναυτης......κοτλε δοντια εχει......γι'αυτο λεω οτι το λινουξ υστερει στο marketing. ενω ο Bill ε?....ομορφανδρας.

Σιγά που είναι η ναυαρχίδα του linux. Η ναυαρχίδα του marketing του linux πιθανώς, αλλά όχι και ότι καλύτερο μπορούσε να μας συμβεί. Έχει ευχρηστία και είναι φιλικό στους νέους χρήστες, σε αυτό δεν έχει κανείς πιστεύω αντίρρηση, αλλά υστερεί σε τομείς παραμετροποίησης, (και ανάλογα με την έκδοση σε σταθερότητα), τομείς όπου άλλες διανομές εξίσου φιλικές διαπρέπουν. ( βλέπε mint που παρόλο που πατάει λίγο στο ubuntu λίγο στην debian τους έχει αφήσει όλους αδιάβαστους- είδατε το γαλλάκι ο clem τι δουλειά κάνει; )

Το χρονικό διάστημα των 6 μηνών ίσα που φτάνει για να "στρώσει" μία διανομή, ίσα ίσα να περάσει στον κόσμο να λυθούν ότι προβλήματα έχει και να αρχίσει κάποιος να την χρησιμοποιεί συστηματικά. Τρέχει το τεκνό, ( ο Shuttlworth), και τρέχει μαζί του και όλους τους υπόλοιπους developers. ( άσε μας ήσυχους ρε αγόρι μου που λένε..άντε να ερωτευτείς να ησυχάσεις! :D)

Re: Υ.Γ Βέβαια.... έχει διατελέσει αστροναύτης.... κάτι που εκτιμώ ιδιαίτερα αφού και ο καλός μου αστροναύτης είναι και εκείνος και μάλιστα έχω και φωτογραφικά πειστήρια για τους δύσπιστους. Αχχ αδυναμίες είναι αυτές.. τι να κάνουμε :D

Φύγε από δω που είναι ομορφάνδρας ο Μπιλάρας ο μπούλης ...ο λαπάς, ο γιουβαρλάκης! Απορώ πως έχει βρεθεί γυναίκα που ασχολείται με αυτό το πράγμα ( όσα εκατομμύρια και αν έχει, υπάρχουν και όρια στα πόσα γιουβαρλάκια μπορεί να ανεχθεί μία γυναίκα.. και μη χειρότερα δηλαδή! )

Γεια σου ρε marlene. Μπορεί να μην είμαι και τόσο αντικειμενικός στις παρατηρήσεις μου (γιατί η marlene είναι φίλη μου) αλλά νομίζω ότι τόσο το κριτικό πνεύμα του κοριτσιού αυτού όσο και η αμέριστη διάθεσή της να βοηθήσει τους άλλους είναι κάτι που εκτιμάς επάνω της είτε συμφωνείς είτε διαφωνείς με αυτά που λέει. Νάσαι πάντα καλά και να στιλιτεύεις τα κακώς κείμενα αλλά και να μοιράζεις απλόχερα τη βοήθειά σου σε όποιον την χρειαστεί.

Κοίτα πως με αγαπάει αυτό το παιδί... ( πω πω ..ντράπηκα τώρα... ).

Δεν μας είπες όμως τι λες για το χαλασμένο ubuntu, τον Shuttleworth που είναι μπάνικο τεκνό, τις διανομές που αλλάζουν σαν τα πουκάμισα, τον Μπιλάκη Γιουβαρλάκη που δεν τον θέλει καμία γυναίκα και το νόημα της ζωής. Διάλεξε θέμα εκεί να το αναλύσουμε..

marlene]Σιγά που είναι η ναυαρχίδα του linux. Η ναυαρχίδα του marketing του linux πιθανώς, αλλά όχι και ότι καλύτερο μπορούσε να μας συμβεί. Έχει ευχρηστία και είναι φιλικό στους νέους χρήστες, σε αυτό δεν έχει κανείς πιστεύω αντίρρηση, αλλά υστερεί σε τομείς παραμετροποίησης, (και ανάλογα με την έκδοση σε σταθερότητα), τομείς όπου άλλες διανομές εξίσου φιλικές διαπρέπουν. ( βλέπε mint που παρόλο που πατάει λίγο στο ubuntu λίγο στην debian τους έχει αφήσει όλους αδιάβαστους- είδατε το γαλλάκι ο clem τι δουλειά κάνει; )

Το χρονικό διάστημα των 6 μηνών ίσα που φτάνει για να "στρώσει" μία διανομή, ίσα ίσα να περάσει στον κόσμο να λυθούν ότι προβλήματα έχει και να αρχίσει κάποιος να την χρησιμοποιεί συστηματικά. Τρέχει το τεκνό, ( ο Shuttlworth), και τρέχει μαζί του και όλους τους υπόλοιπους developers. ( άσε μας ήσυχους ρε αγόρι μου που λένε..άντε να ερωτευτείς να ησυχάσεις! :D)

Re: Υ.Γ Βέβαια.... έχει διατελέσει αστροναύτης.... κάτι που εκτιμώ ιδιαίτερα αφού και ο καλός μου αστροναύτης είναι και εκείνος και μάλιστα έχω και φωτογραφικά πειστήρια για τους δύσπιστους. Αχχ αδυναμίες είναι αυτές.. τι να κάνουμε :D

Φύγε από δω που είναι ομορφάνδρας ο Μπιλάρας ο μπούλης ...ο λαπάς, ο γιουβαρλάκης! Απορώ πως έχει βρεθεί γυναίκα που ασχολείται με αυτό το πράγμα ( όσα εκατομμύρια και αν έχει, υπάρχουν και όρια στα πόσα γιουβαρλάκια μπορεί να ανεχθεί μία γυναίκα.. και μη χειρότερα δηλαδή! )

Aχχχ....

Αγαπητη Marlene μου φερνεις στο μυαλο εκεινους τους "σκληροπυρηνικους" linux-άδες των καναλιων του irc που εμπαινες και τους ελεγες "εχω το ταδε προβλημα" και σε ρωταγαν τι διανομη εχεις κι αν τολμουσες να πεις suse σου λεγαν οτι το suse δεν ειναι linux και πως ειναι ιδιο με τα windows και λοιπες αηδιες, κι αυτα στην καλυτερη των περιπτωσεων δηλαδη (αν επεφτες σε κανενα ...φιλοσοφο) γιατι στη χειροτερη σου λεγαν ενα RTFM (Read The F*** Manual) ....σε καποιον τετοιο (πιο φαντασμενο κωλοπαιδο κι απο το Steeve Jobs) απαντησα με ενα εντελως μ***κο-αθωο υφακι πως "εγραψα rtfm στην κονσολα και μου γραφει πως ειναι λαθος εντολη" ενω εγω ειχα ξακαρδιστει στα γελια, φανταζομουν αυτο το ζωον να καταπινει υπογλωσια και να ποαθαινει εμφραγματα με την καταντια των νεων χρηστων που δε θελησαν να τα ξερουν ολα απο την κοιλια της μανας τους (αν επεζησε απο αυτο το σοκ φανταζομαι τωρα θα εχει ιδρυσει και συλογο εχθρων του ubuntu) και δε μπορω να μην πω οτι τετοια ατομα μου θυμιζουν απιστευτα τον κουλτουριαρη του Αρκα στο "μετα την καταστροφη".

Το ubuntu καλως η κακως ειναι η διανομη που εβαλε στα ΣΠΙΤΙΑ το linux, και γι αυτο και μονο το λογο αξιζει πιστευω την πληρη υποστηριξη οποιου αγαπαει πραγματικα αυτο το λειτουργικο.

Οταν μιλας για παραμετροποιηση, κανεις απιστευτο λαθος... Ενωειται πως μπορεις να το κανεις κυριολεκτικα οτι θες κι οπως θες, και φυσικα ενεργοποιοντας ενα root λογαριασμο μπορεις να το κανεις ακομη και μεσα απο γραφικο περιβαλλον (καλα ο τυπακος του irc αν διαβαζει τωρα πρεπει να εχει γεμισει το ομοιωμα μου με καρφιτσες)

Ειλικρινξα δεν καταλαβαινω γιατι τετοια εμπαθεια απεναντι στη διανομη η οποια εκανε -επιτελους- γνωστο το linux?

Προσωπικα αν μιλησω αντικειμενικα, ο πραγματικος μου ερωτας ειναι το Puppy λογο της απιστευτης ταχυτητας του, ομως αν ηταν η μονη διανομη που κυκλοφορουσε ποιοι θα τη γνωριζαν εκτος απο το developer, τους κολλητους του και αλλους 500 στον κοσμο?

Αυτο που θα συμφωνισω -με βαση τοπ αρχικο μυνημα που προεκυψε αυτο το θεμα- ειναι πως οντως σε καποια πραματα το 8.04 (που κι εγω χρησιμοποιω) καπου κανει νερα σε μερικα πραγματακια, ομως δεν εχει καποιος παρα να τα βρει και να τα διορθωσει (εδω οι gentoo users κανουν ολα τους τα πακετα compile ενα προς ενα και το χαιρονται, η επιλυση ενα δυο προβληματων ειναι το τραγικο της υποθεσης? )

οσο για το τελευταιο με τον Μπιλλαρα... χιχι -οπως θα λεγε κι ο καθε αντρας που σεβαιται το φυλο του- αν ημουν γυναικα και ειχα την ευκαιρια να ασχοληθω με τον πιο πλουσιο ανθρωπο του κοσμου θα τον εβλεπα κι εγω ομορφανδρα

χμμμ.... κι οπως θα ελεγε καθε αντρας που σεβεται διπλα το φυλο του, αλλαζω το παραπανω "αν " με το "ας" :P

Χμ.. δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το irc.
Όσο για το ubuntu, κανείς δεν αμφισβητεί ότι έβαλε το linux στα σπίτια, αλλά εδώ επιβεβαιώνεις αυτό που σου λέω. Ότι από άποψη marketing σκίζει, ( και γιατί όχι στην τελική.. τόσο χρήμα έχει ρίξει το μπάνικο τεκνό.. 10.000.000 λίρες Αγγλίας παρακαλώ. ). Δεν πείθομαι όμως ότι είναι και η ναυαρχίδα του λίνουξ, ( και εδώ σε ενημερώνω ότι από αυτό ξεκίνησα και ότι τρέφω μία ιδιαίτερη αδυναμία στην debian και στις debian οειδείς διανομές) και αυτό γιατί όσο περνάει ο καιρός και καλύτερη "σύνθεση χαρακτηριστικών και λειτουργικότητας" έχουν πετύχει άλλες διανομές, ( που στην τελική δεν έχουν και τόσο χρήμα για marketing- το βάζω σε εισαγωγικά για να το λάβεις ως όρο), και πιο προσεγμένη δουλειά έχουμε δει από τις πλέον άγνωστες διανομές ( δες και το puppy στο οποίο άλλωστε αναφέρθηκες).

Είσαι άδικος αν με κατηγορείς ότι εγώ υποστηρίζω ότι οι νέοι χρήστες πρέπει να τα ξέρουν όλα από την κοιλιά της μάνας τους. Ίσα ίσα υποστηρίζω εδώ και καιρό το αντίθετο και θεωρώ ότι για να μην συμβαίνει αυτό θα πρέπει τουλάχιστον στα βασικά features οι εκάστοτε διανομές να μην παρουσιάζουν προβλήματα, κάτι που έγινε όμως σε αυτήν την έκδοση του ubuntu.

Και να σε ρωτήσω κάτι. Γιατί δεν διατηρήσανε και δεν εξελίξανε σε LTS το Gutsy που την θεωρώ μακράν την πιο καλή τους έκδοση; Το να ενσωματώνεις νέα και ασταθή χαρακτηριστικά σε μία έκδοση δεν είναι και ότι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί αφού παίρνεις το ρίσκο να "χάσεις κόσμο", κάτι που είναι το τελευταίο που θέλει το ελεύθερο λογισμικό να του συμβεί.

Έχω μείνει με την εντύπωση ότι ο Shuttlworth, ( με την οικονομική ευχέρεια που έχει), τραβάει το development στα άκρα πιέζοντας τις ομάδες ανάπτυξης, αλλά έχω επίσης και την αίσθηση ότι αυτό δεν έπρεπε να συμβαίνει αφού ουσιαστικά πλέον είναι χωρίς ανταγωνισμό. Αν το χρόνο και το χρήμα που διαθέσανε για να βγάλουν το Hardy το ρίχνανε για να εξελίξουν και να σπρώξουν με marketing το Gutsy θα βλέπαμε τεράστια διαφορά στο χώρο του linux.
Στο linux άλλωστε αυτό λείπει. Καλό marketing. Αν καλυφθεί αυτό από κάποιον που θα έχει την δυνατότητα να το κάνει ( όπως το μπάνικο τεκνό), τότε θα μπουν και άλλες εταιρίες στο παιχνίδι, ( όπως και μπήκαν κάποιες, δείτε Asus) και μετά όλη η αγορά θα αλλάξει προσανατολισμό.

Εγώ που είμαι γυναίκα σε διαβεβαιώνω ότι κάθε γυναίκα που σέβεται το φύλλο της δεν θα πήγαινε ποτέ με έναν άντρα που έχει μία εταιρία που λέγεται Μικρομαλακή ( ο νοών νοείτω και ο τύπος είναι όνομα και πράγμα).
Οπότε τι να σου κάνουν τα εκατομμύρια άμα ξοδεύεις λεφτά για βοηθήματα ή σε σύμβουλο για την επίλυση σεξουαλικών προβλημάτων. Πάω στοίχημα δε, ότι αν ήσουν γυναίκα και αν είχες την ευκαιρία να τον τρακάρεις τον τύπο, θα είχες τζάσει επιτόπου. Δεν άκουσα να του την πέφτουν και πολλές αυτουνού.

Σου παραθέτω φωτό του ομορφάντρα ( και σακούλα για να ξεράσεις εκεί -μην λερώσουμε και τα ποστς)

φαντάσου ούτε στα νειάτα του δεν βλεπόταν ( πρόσεξε γιαλούμπα παρμπρίζ αυτοκινήτου)

Αρσενικοί και θηλυκοί ξεράστε εδώ παρακαλώ...

( μπλιάχ το μπάζο..)...

Χαίρομαι που έχει πάρει τέτοια τροπή η συζήτηση! Είναι ευκαιρία να δούμε τα πράγματα και από τη σεξουαλική τους σκοπιά (καλοκαίρι άλλωστε, χαλαρώνουμε όλοι...) και να δούμε την διάδοση του Ubuntu.

Κατ' αρχάς ο μέσος ταλαίπωρος παντρεμένος είναι πιο εύκολο να δει ως πρότυπο τον Μαρκ από τον Μπιλ.

Κατά δεύτερον και σημαντικότερον ο Μαρκ τραβάει σίγουρα πιο πολύ στις γυναίκες και εμπνέει "εμπιστοσύνη" ότι οι προαναφερθέντες σύζυγοι ασχολούνται με κάτι "σοβαρό και αξιοπρεπές". Διότι αγαπητοί μου η μέση σύζυγος υποσυνείδητα ταυτίζει τον εαυτό της με τα παράθυρα (το γνωστό είμαι-το-στάνταρ-και-θες-δε-θες-θα-σου-κάτσω-στο-σβέρκο-και-θα-χοροπηδάς-όταν-λέω-πήδα-και-θα-

ανέχεσαι-όλα-τα-ελαττώματα-κλπ) και φυσικά βλέπει με καχυποψία την κάθε ενασχόληση με εναλλακτικές λύσεις διότι ανησυχεί για το πόσο βαθιά μπορεί να φτάσει η διάθεση του συζύγου για αλλαγές στη ζωή του. Έτσι βρέθηκε μέλος του φόρουμ κατηγορούμενο για απιστία επειδή συνελήφθη να χαριεντίζεται με LiveCD (πως λέμε LiveStripshow;) ονόματι Daryna. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι στο συζυγικό δίκαιο η σκέψη εξομοιούται με την πράξη.
Αυτά τα προβλήματα λύνει το Ubuntu και ο Μαρκ. Θα συνεχίσουμε την ανάλυση σε επόμενο post.

-------

alea jacta est!

Ρίξε μας όμως και την συνέχεια γιατί μας έχεις κόψει στην μέση τον συλλογισμό.. Γιατί λύνει δηλαδή αυτά τα προβλήματα το Ubuntu με τον Marc ( που όπως είπαμε είναι μπάνικο τεκνό μέχρι παρεξηγήσεως, με λεφτά κιόλας ), ενώ π.x δεν τα λύνει το Μint του Clem με την Daryna.. ( και του το είπα του μαλάκα .. τι τα θέλανε τα γυναικεία ονόματα.. Λες να φταίει αυτό που λες πιο πάνω και για αυτό να μην βλέπουμε πολλούς αρσενικούς παντρεμένους στην διανομή; )

marlene]Ρίξε μας όμως και την συνέχεια γιατί μας έχεις κόψει στην μέση τον συλλογισμό.. Γιατί λύνει δηλαδή αυτά τα προβλήματα το Ubuntu με τον Marc ( που όπως είπαμε είναι μπάνικο τεκνό μέχρι παρεξηγήσεως, με λεφτά κιόλας ), ενώ π.x δεν τα λύνει το Μint του Clem με την Daryna.. ( και του το είπα του μαλάκα .. τι τα θέλανε τα γυναικεία ονόματα.. Λες να φταίει αυτό που λες πιο πάνω και για αυτό να μην βλέπουμε πολλούς αρσενικούς παντρεμένους στην διανομή; )

Χωρίς διάθεση να σε υπερτιμήσω νομίζω ότι είσαι ένα φόρουμ μόνη σου... Εγώ προσωπικά απολαμβάνω κάθε post σου και τα αναζητώ μάλιστα γιατί μου φτιάχνουν την μέρα. Keep Walking... marlene

Ναι αλλά ο michael_k δεν μας είπε την συνέχεια ακόμα. Ψόφιους σας βλέπω σήμερα... και εσύ Χρήστο μου υπεκφεύγεις και δεν απαντάς εδώ.

λοιπον marlene, σε προκαλω να βαλεις σε ψηφοφορια το ποιος θεωρειται ο πιο sexy απο τους δυο.
βαλε ας πουμε 2 φωτο και απο κατω λιγα συντομα στοιχεια για τον καθενα, π.χ. Bill (δεν ξερει τι εχει κα ουτε προκειται να μαθει) . Marc (εχω και διαστημοπλοιο......παμε μια βολτα?)

O στα δεξιά σε ποιον προσεύχεται;; χα χα χα χα

Πασχάλη θα βάλω ψηφοφορία μόνο αν μου γράψετε όλοι εδώ την άποψη σας για το νόημα της ζωής. Διαφορετικά δεν έχει νόημα να βάλω ψηφοφορία.. ( πρέπει να έχει και ένα φιλοσοφικό υπόβαθρο αυτή η ψηφοφορία. )

Λοιπόν τι λέτε για τον έρωτα; ( το νόημα της ζωής δηλαδή).

Ξεράστε εδώ παρακαλώ...

Καλά, μιλάμε για την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΝΕΡΝΤΣ!!!

Δύο σακκουλάκια από αυτά γέμισα!  Ουφ, τι ήταν κι αυτό...

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

στο θεμα ερωτας με καλυπτει ο παρακατω καλλιτεχνης:
http://www.youtube.com/watch?v=C-74R1znYiA

paschalis_m]

στο θεμα ερωτας με καλυπτει ο παρακατω καλλιτεχνης:
http://www.youtube.com/watch?v=C-74R1znYiA

Δηλαδή σε καλύπτει η τουρκομπαρόκ κουλτούρα; Ενδιαφέρον..

Αγαπητη marlene, εκει που την πηγες τη συζητηση, με πληρη σοβαροτητα εχω να σου απαντησω πως η microsoft εχει φανταστικά τεκνά 'οπως και λειτουργικά

Θα ελεγες όχι δηλαδη σε ενα τυπο σαν αυτον?

.....

παντως θα επιμεινω πως αν ημουν γυναικα πολυ θα γουσταρα να ημουν με ενα τυπο που η εταιρια του λεγεται "μικρομαλακη" αν ο τυπος ηταν ο πλουσιοτερος στον κοσμο :P:P:P και το πολυ πολυ να τον παραταγα αφου μου εγραφε ενα ιδιωτικο νησακι καπου στα Κανάρια μαζι με τους κατοικους του, ενα ελικοπτερο, μια εξοχικη βιλιτσα σαν αυτες που εχουν οι βαρωνοι της κοκας και μια αποθηκουλα με συλλογη απο χαρτονομισματα απ ολο τον κοσμο για να τα χρησιμοποιω στα ταξιδια που θα κανω με το ιδιωτικο τζετ που ξεχασα να περιγραψω :) :) :) :P :P

Η συνέχεια...
Καλά και μόνο που Παρασκευή απόγευμα κάθομαι σε Η/Υ καταλαβαίνετε ότι είμαι ο πλέον ακατάλληλος να γράψω για έρωτα. Βέβαια και καθότι παντρεμένος μπορεί να θεωρούμαι ακατάλληλος αλλά σας διαβεβαιώ πως ερωτεύομαι συνέχεια (προφανώς η σύζυγος δεν διαβάζει το παρόν φόρουμ αλλά αν το διαβάζει η ως άνω δήλωση αναφέρεται σε αυτή που την ερωτεύομαι πάλι κάθε μέρα με κάθε της χαμόγελο).
Λοιπόν για όσους δεν διαβάζουν προσεκτικά ο φίλος μας ο Marc εισάγοντας μια εικόνα που οι γυναίκες θεωρούν sexy αλλά και αξιοπρεπή (ό,τι θα ήθελε κάθε γυναίκα από τον άνδρα δλδ) βοηθά στη θεώρηση του Ubuntu ως mainstream, σταθερής δλδ, σχέσης και όχι ως περιπετειούλας, κν. τσιλιμπουρδίσματος, το οποίο καταδικάζει συλλήβδην ο έχων σταθερή σχέση γυναικείος πληθυσμός. Την αλγεινή εντύπωση ενισχύει η συνεχής εναλλαγή διανομών, σπορ στο οποίο καλό είναι να μην επιδίδονται οι παντρεμένοι. Από την άλλη η διάδοση του Ubuntu προσφέρει και το άλλοθι, "τόσος κόσμος το κάνει άρα δεν είναι κάτι επιλήψιμο". Άσε που ακόμα και στη χειρότερη περίπτωση το ελαφρώς αστείο (μην με πάρετε με τις πέτρες) του ονόματος καθησυχάζει την πάντα ανησυχούσα σύζυγο καθότι το εντάσσει στις ανδρικές βλακείες μαζί με τα λοιπά gadget. Γιατί άλλο να λες "πάω να παίξω με το Ubuntu" και άλλο "πάω να δοκιμάσω την Mandriva" ή ακόμα χειρότερα "πάω να δω την Elissa".

Αρκετά όμως περί διανομών, περί έρωτος έχω να πω ότι είναι ο λόγος της ύπαρξής μου και ας είναι τις περισσότερες φορές όπως περιγράφεται στο "Summer Wine" (λινκ δε σας δίνω να το βρείτε μόνοι σας τεμπελόσκυλα αλλά στο original και ας μας έχουν πρήξει οι γκομενίτσες με τον Vallo). Φτιάχτηκα τώρα πάω να το βάλω στο "καλό" στερεοφωνικό.

>>η τουρκομπαρόκ κουλτούρα;<<

Γεια σου ρε marlene, είσαι φοβερή, τα σέβη μου!

-------

alea jacta est!

@ brave Καλά δεν έχει τελείως παρανοϊκή φάτσα ο τύπος;
Ερώτηση.. (μιας και μας λες εδώ τι θα έκανες αν ήσουν γυναίκα - πολύ στραβή γνώμη έχετε για τις γυναίκες παρεμπιπτόντως). Στο ενδιάμεσο πριν σου γράψει το νησί, και πριν τον παρατήσεις... τι θα έκανες.
Διότι πιστεύω ότι πέρα από τα λεφτά και τις χλίδες, η οποιαδήποτε είναι μαζί του, θα πρέπει το βράδυ να πάει να ξαπλώσει δίπλα του...να κάνει και έρωτα ( δεν υπάρχει αυτό) μαζί του και το πρωί να δει τα σιχαμένα μούτρα του αγουροξυπνημένα.
Δεν γνωρίζω αν υπάρχει τέτοια νοσηρή προσέγγιση της ζωής ... ( λέτε να υπάρχει και να είμαι εγώ νυχτωμένη αλλού;;).

@mickael_k
Καλά δεν έχω ακούσει καλύτερη ανάλυση της τακτικής management για το marketing του ubuntu..
Τα σέβη μου ... :)

marlene]Δεν γνωρίζω αν υπάρχει τέτοια νοσηρή προσέγγιση της ζωής ... ( λέτε να υπάρχει και να είμαι εγώ νυχτωμένη αλλού;;).

Τώρα θα σε στενοχωρήσω (αν και θα έπρεπε να χαίρεσαι που είσαι στην άλλη όχθη) αλλά όχι μόνο υπάρχει αλλά και τείνει να επικρατήσει... Σαν τα πορτοπαράθυρα ένα πράμα...

Χαίρομαι που άρεσε η ανάλυσή μου για το Ubuntu (φαντάσου τι άλλο έχετε να ακούσετε αφού κάνατε το λάθος και με δεχθήκατε στο φόρουμ) αλλά οι απόψεις περί έρωτος που ζητήσατε πέρασαν απαρατήρητες προφανώς.

-------

alea jacta est!

To γνωστό summer wine του 1967 ( αχ τι ωραία .. αν είναι αυτό, είναι της κλάσης μου είναι το άσμα..).
Καλά τώρα, τι θες να μας πεις ότι είσαι λίγο θύμα;;

Ω, ναι στο γνωστό άσμα αναφέρομαι...

Θύμα; όλοι οι άνδρες που αγαπήσαμε είμαστε λίγο θύματα (εγώ ίσως λίγο παραπάνω).

Αλλά δε μετανιώνω για τίποτα και δεν μεμψιμοιρώ όσο και αν με λοιδόρησαν.

-------

alea jacta est!

Διαβαζω & ξαναδιαβαζω, το ευφανταστο-σε τιτλο- θεμα....
Δηλαδη, το ubuntu, ρε παιδια, ηρθε ουρανοκατεβατο, σα το μανα εξ' ουρανου & εκανε ακομα πιο δημοφιλες το Linux??
Μα ειμαστε σοβαροι τωρα??? Ειχαν προηγηθει, τα Madrakes, τα Suse....Ειχαν στρωσει το δρομο.
Θελετε να μιλησουμε για ευχρηστια, απλοτητα, σταθεροτητα, σεβασμο στη ram τπυ πισιου σας??? Βαλτε διπαλ- διπλα το ubuntu & το PCLOS. Γνωμη μου, προκειται για τη μερα με τη νυχτα, κυριολεκτικα. Βεβαια το καθε PCLOS, ΔΕΝ εχει καποια μυριακια πισω για promotion...
Μα που φτανει η αφελεια?? Απο πισω υπαρχει μια εταιρεια, εξοδα τεραστια, κλπ... Η εταιρεια θελει κερδη. Ο επειχειρηματιας θελει κερδη. Τελος!! (εκτος βεβαια, αν με τις ισχυουσες νομοθεσιες στις εδρες των εκαστοτε εταιρειων εκπιπτει απο την εφορια, υπαρχουν αλλα οφελη, κλπ...κλπ...)
Απο την αλλη ,ΝΑΙ, συμφωνω... Διεδοσε το Linux το Ubuntu, με ολο αυτο το τρομερο promotion, που γινεται.
Ομως... ΕΤΥΧΕ να ειναι το ubuntu, αυτο. Μια καλη-καλιστη επιχειρηματικη κινηση, τη καταλληλη στιγμη.
Μα ΔΕ κοιταει κανεις εστω, στα φορουμς, τις προβληματαρες που παρουσιαζει το ubuntu???
Δε ξερω, εξακολουθω να πιστευω, οτι ολη αυτη η φαση, με το ubuntu, ειναι μια τεραστια φουσκα, που καποια στιγμη θα σπασει & το χειροτερο, θα κανει κακο & στο ονομα του Linux.....

Mια μικρη, υποθετικη & μελλοντικη ιστοριουλα.....:
"ΓΗ. Ετος 2018. Το 99% των υπολογιστων στο κοσμο, τρεχει ενα ευχρηστο λειτουργικο συστημα, το οποιο ειναι δωρεαν & ολοι εχουν οσα επιθυμουν....
Ωσπου μια μερα....:
Σε ολα τα pc, εμφανιστηκε το παρακατω μηνυμα:
Για να αποκτησετε προσβαση στο συστημα σας, πρεπει να καταβαλετε το ποσο των.... ταδε Ευρω...."
Τελος της... ιστοριουλας!

(Μια παραφραση ειναι, απο κατι σχετικο, που ειχα διαβασει παλαιοτερα στις λιστες της Hellug.

μα τι εχετε παθει καποιοι με το ubuntu?πειραζει δλδ που βρεθηκε ενας τυπας και σκαει φραγκα?
ε κακο ειναι δλδ που δινει κατι δωρεαν στον κοσμο? δεν σας αρεσει το ubuntu?μην το βαλετε.
ε τι να κανουμε τωρα που ειναι η πιο δημοφιλης διανομη? α οσο για το αν στο μελλον θα χρειαστει να δωσουμε χρηματα αυτο δεν το ξερουμε ακομη.τσαντιζομαστε προκαταβολικα δλδ?
γιατι το marketing στο linux δεν εχει χωρο? καλα κανει και διαφημιζει το προιον της χωρις να εχει και αμεσο οφελος (ενταξει εχει εμμεσο με την ολη αυτη βαβουρα γυρω απο την canonical κλπ).

και τελος ποιες ειναι ποια αυτες οι προβληματαρες του ubuntu? εγω παλι γιατι δεν τις βλεπω?
καλο, χρυσο το pclos αλλα μην το συγκρινεις με το ubuntu.ειναι μερα με την νυχτα.αλλωστε που ειναι το 2008?

Συμφωνώ 100% με τον προλαλήσαντα paschalis_m. Ας μην λέμε ό,τι θέλουμε χωρίς στοιχεία. ;)

Ας μάθουμε λοιπόν τα προβλήματα του hardy (και ας δούμε πόσα από αυτά δεν υπάρχουν σε άλλες διανομές...). Εγώ ειλικρινά θέλω να μάθω...

Για μένα, δεν είναι τυχαία η Canonical.
Δεν έτυχε το Ubuntu να φτάσει εδώ που έφτασε.
Έχει ένα σύστημα απ' όταν εμφανίστηκε που το τηρεί ευλαβικά: στο versioning, τη συμμετοχή των χρηστών, τις εξάμηνες εκδόσεις, τη δωρεάν αποστολή CDs, το LiveCD με τον εύκολο installer, τις διαφοροποιημένες εκδόσεις ανάλογα με το target group (desktop, alternative, edubuntu, multimedia, κλπ) και παράλληλα φαίνεται να κρατάει αρκετά καλές σχέσεις με το Debian. Το τελευταίο δεν είναι τυχαίο.

Προφανώς, θέλει να βγάλει χρήματα ο άνθρωπος - δεν τα πετάει από το παράθυρο.
Όχι από εμάς όμως . Αλλά από τις εταιρείες όπου θέλει να πουλάει support.
Το ίδιο κάνει και η Red Hat εδώ και χρόνια. Που είναι το κακό;

Και μην γράφουμε πράγματα του στυλ: "κάποια μέρα θα μας πουν δώστε τόσα για να συνεχίσει να λειτουργεί". Δεν υπάρχει αυτό στο Open Source. Γιατί ΔΕΝ ανήκουν στην Canonical όλα (εκτός Launchpad) όσα έχει κάνει αλλά στην κοινότητα. Γίνεται fork την ίδια μέρα και η ζωή συνεχίζεται. Δείτε το LinuxMint και όλα τα *buntu που έχουν ξεπηδήσει. Αυτά είναι η απόδειξη.

--
Where is the ripcord, the trap door, the key?
Where is the cartoon escape-hatch for me?

Φοβού τις εταιρίες και δώρα φέροντες.... :P ( δηλαδή ωραίο το τσάμπα cd αλλά αυτά τα έχουμε δει και από αλλού με περίεργα αποτελέσματα στο τέλος... )

Μια χαρά είναι η Canonical για το promotion που χρηματοδοτεί, αλλά το λειτουργικό της δεν είναι η ναυαρχίδα του λινουξ γιατί απλά ... δεν είναι. Άλλη η βούρτσα και άλλο ....το άλλο έτσι;;; Μην συγχέουμε ένα επιτυχημένο promotion μίας διανομής με τις πραγματικές τις δυνατότητες.
Αν δηλαδή χαρίζανε cds και κάνανε ιδίου φυράματος διαφήμιση στην οποιαδήποτε άλλη διανομή, ανεξαρτήτου επιδόσεων... τι θα γινόταν;; θα αναβαθμιζόταν;;;

Και το λέω αυτό εγώ που ξεκίνησα από το ubuntu (... και απλά λίγο παρακάτω το άφησα ) .

Οι του Mint στήνουνε έκδοση βασισμένη στο Debian γιατί λέει δεν θέλουν να κρέμονται από την Canonical.

Και Δημήτρη μου όταν ακούω συμμετοχή των χρηστών στις εταιρίες εκεί με πιάνουν τα νεύρα μου. Διότι οι εταιρίες θα έπρεπε να συμμετέχουν στους χρήστες και όχι οι χρήστες να εργάζονται έστω και με το feedback τους για την εταιρία.
Κοινότητα και ΑΕ δεν πάει...

Η Canonical έχει ξεφύγει δε τόσο πολύ με τις δημόσιες σχέσεις της, που έχει βγάλει και ειδικές διανομές για Χριστιανούς και Μουσουλμάνους - δείτε Bible Edition και Koran ( ή όπως την λέει ) Edition..
(Αντε με το καλό να βγάλουν και μία έκδοση Zen για παιδιά με ανατολικού φιλοσοφικού περιεχομένου αναζητήσεις... Με τον Δαλάι Λάμα στο splash screen...!)

μαλιστα....δεν ειναι καλη διανομη το ubuntu (ή δεν ειναι η καλυτερη). ωραια. μπορει κανεις να μας πει ποια ειναι?
δεν ειναι η ναυαρχιδα (φυσικα το ειπα εννοωντας τη φημη, λειτουργικοτητα, promotion κλπ). ωραια. και ποια ειναι?
το mint παει σε debian. ok. με το καλο. απο που εγινε γνωστη? δλδ αν επαιρναν το happy linux την ιδια επιτυχια θα ειχαν?

κακια η canonical.ok. γιατι? που μας ενοχλησε? εμενα πουθενα. μου δινει μια διανομη δωρεαν. αμα στο μελλον θελουν φραγκα θα παρουν τα.....μου. δεν περιμενουμε πρωτα να το κανει και μετα να κραζουμε?

οι εκδοσεις για χριστιανους κλπ νομιζω ειναι εργο της κοινοτητας. αλλα και επισημες να ειναι τι πειραζει? δεν τις θες? μην τις βαζεις. δεν ειναι με το ζορι. γινεται να βγει και μια panathinaikos edition? ακομη καλυτερα.

paschalis_m]

μαλιστα....δεν ειναι καλη διανομη το ubuntu (ή δεν ειναι η καλυτερη). ωραια. μπορει κανεις να μας πει ποια ειναι?
δεν ειναι η ναυαρχιδα (φυσικα το ειπα εννοωντας τη φημη, λειτουργικοτητα, promotion κλπ). ωραια. και ποια ειναι?
το mint παει σε debian. ok. με το καλο. απο που εγινε γνωστη? δλδ αν επαιρναν το happy linux την ιδια επιτυχια θα ειχαν?

κακια η canonical.ok. γιατι? που μας ενοχλησε? εμενα πουθενα. μου δινει μια διανομη δωρεαν. αμα στο μελλον θελουν φραγκα θα παρουν τα.....μου. δεν περιμενουμε πρωτα να το κανει και μετα να κραζουμε?

οι εκδοσεις για χριστιανους κλπ νομιζω ειναι εργο της κοινοτητας. αλλα και επισημες να ειναι τι πειραζει? δεν τις θες? μην τις βαζεις. δεν ειναι με το ζορι. γινεται να βγει και μια panathinaikos edition? ακομη καλυτερα.

Ααα πολύ προσωπικά το έχεις πάρει το θέμα.. Δεν με ενδιαφέρει ποια είναι η καλύτερη, καλύτερη είναι εκείνη που μου κάνει εμένα δεν κάθομαι εδώ να δώσω credits σε κάποιον.

Για μένα όμως, όπως εξήγησα και παραπάνω, δεν μπορεί να αναγορεύεται σε ναυαρχίδα μία διανομή επειδή τυγχάνει να έχει καλό promotion. Καλά κάνει και το έχει, μακάρι να το είχαν και οι άλλες διανομές ή το λίνουξ στο σύνολο του. Όμως μην πέφτουμε στις τακτικές της MS που προσπαθεί να μας πείσει πως επειδή έχει καλό marketing έχει και ότι καλύτερο μπορεί να ζητήσουμε από προϊόντα...

Το mint το γυρνάει σε Debian γιατί δεν θέλουν να εξαρτώνται από μία εταιρία. Προτιμούν να εξαρτώνται από μία κοινότητα, ( άλλο το ένα, άλλο το άλλο.. μην συγχέουμε τις εταιρίες με τις κοινότητες. Οι μεν έχουν καταστατικά, οι δε έχουν εθελοντική συμμετοχή).

Για μένα η Canonical δεν είναι κακή... ( γιατί να είναι κακή;;). Είναι όμως εταιρία, που στόχο της έχει να μεγιστοποιήσει παρακάτω το κέρδος της. Δεν με ενδιαφέρει από που θα το κάνει αυτό. Εγώ πάντως δεν ενδιαφέρομαι να συμμετέχω στην μεγιστοποίηση του κέρδους καμίας εταιρίας ( της κάθε εταιρίας με κορωνίδα την... MS!).

Δεν τους κράζουμε γιατί ζητάνε λεφτά.. βασικά δεν τους κράζουμε...Κάνουμε όμως κριτική για το ποιοι είναι και που το πάνε.

Τέλος... οι εκδόσεις για χριστιανούς, μουσουλμάνους, μάνες ravers, και χούλα χουπ χορεύτριες και οπαδούς ομάδων δεν μου λένε τίποτα.
Είναι διαφημιστικά κόλπα με στόχο να προσελκύσουν κάθε κατηγορίας κοινό.
Εμένα αυτό μου φέρνει εμετό. Γιατί πρώτον δεν γουστάρω να με κατηγοριοποιούν αν εγώ δεν επιθυμώ να κατηγοριοποιήσω τον εαυτό μου και δεύτερον ακόμα και αν αποφασίσω να το κάνω αυτό .. ευχαριστώ πολύ αλλά δεν χρειάζομαι κάποιους να αποφασίζουν πριν από μένα για μένα ποια προϊόντα χρειάζομαι για να υπάγομαι στην κατηγορία που επέλεξα. Πρόβλημα μου και δεν μπορεί να με προσεταιριστεί κανένας.

Marlene, δυστυχώς ...ξεφεύγεις, είτε επειδή είσαι παραπληροφορημένη είτε γιατί δεν θες να απαντήσεις στο βασικό μου ερώτημα ("ποια είναι τα υποτιθέμενα 'προβλήματα' του Ubuntu").

Ξεκινώ:

Η Canonical δεν έχει καμία σχέση με το Ubuntu Christian Edition ή το Muslim Edition. Ψάξτο.

To Ubuntu _είναι_ η ναυαρχίδα του Linux (αυτή τη στιγμή) υπό την έννοια ότι το χρησιμοποιούν οι περισσότεροι χρήστες Linux. Γιατί χάρη στο Ubuntu, άρχισαν να το χρησιμοποιούν άνθρωποι που άκουγαν Linux και έπαιρναν δρόμο. Όπως παλιότερα το Mandrake. Ψάξτο.

ΙΜΗΟ, η Canonical πήρε κάτι ωραίο και το έκανε ακόμα πιο ελκυστικό. Θα μπορούσε να ήταν κι άλλος, αλλά οι τύποι έχουν δώσει αρκετά λεφτά. Δεν το χάλασαν, δεν το ρήμαξαν και δεν επικεντρώθηκαν εξαρχής στις εταιρείες. Κανείς δεν τους κατηγορεί ότι δεν το σεβάστηκαν. Ή τουλάχιστον ανέφερέ μου κάτι αντίθετο. Αντίθετα έχουν δώσει αρκετά πραγματάκια: upstart, wubi, usability, και μερικές χιλιάδες bugfixes από τις ορδές των αρχάριων χρηστών που δοκιμάζουν τη διανομή με κάθε νέο release. Ψάξτο (ή καλύτερα πήγαινε στο launchpad να δεις τι γίνεται).

Για τη "συμμετοχή", είσαι παραπληφορορημένη ή δεν κατάλαβες τι εννοώ. Για παράδειγμα, ρίξε μια ματιά στο wiki του Ubuntu για να δεις πως προέκυψε το γραφικό θέμα του Hardy. Δες το ideas για να δεις πως συμμετέχουν οι χρήστες στην διαμόρφωση ενός πράγματος που είναι πρώτα απ' όλα προϊόν. Μην το ξεχνάς αυτό. Και μετά δες πως λαμβάνονται οι ίδιες αποφάσεις στις υπόλοιπες διανομές (με εξαίρεση το Debian). Καμία σχέση.

Προσπάθησε να ξεχωρίσεις τη λέξη "community" από τη λέξη "σκορποχώρι". Το community περιλαμβάνει όλους: developers και users. Όπου ως developers εννοούμε τόσο τους μεμονωμένους τύπους που φτιάχνουν ένα μικρό utility όσο και τους μεγάλους vendors (π.χ. IBM, SUN) που για δικούς τους λόγους κάνουν release τον κώδικα τους (π.χ. OpenOffice) στην υπόλοιπη κοινότητα. Και ως χρήστες εννοούμε και εσένα αλλά και την Peugeot που εγκατέστησε παντού openSUSE. Μην γράφεις λοιπόν πράγματα του στυλ "να μπουν οι εταιρείες στους χρήστες" γιατί δεν στέκουν σε λογική ανάλυση.

Θυμήσου ότι τo Mint έγινε γνωστό ως Ubuntu με έξτρα codecs. Άλλο που τώρα οι developers θέλουν να το παίζουν "προερχόμαστε από το Debian". Ψάξτο κι ας αφήσουμε τις λαθροχειρίες. Το Mint και το κάθε Mint παίρνουν μια πετυχημένη διανομή, προσθέτουν 5 πράγματα παραπάνω και το παίζουν μάγκες. Δεν είναι έτσι όμως. Το Ubuntu (όπως και το Fedora και το openSUSE και το Mandriva) συνεισφέρουν σε πολλούς άλλους τομείς, όπως π.χ. bugfixing.

Τέλος, θα σε παρακαλέσω να γράφεις επιχειρήματα και όχι "άλλο η βούρτσα και άλλο .....".
Διαφορετικά, να μην συνεχίσουμε. Δεν μου αρέσει καθόλου η ειρωνία. :)

ΥΓ: Είμαι χρήστης Sidux, Fedora, openSUSE, Mandriva, και Ubuntu. Δηλαδή δεν έχω κάποιο "κόλλημα".

Ολα τα παραπάνω εννοείται εντελώς καλοκάγαθα, ήρεμα και με ένα μεγάλο χαμόγελο...:)

--
Where is the ripcord, the trap door, the key?
Where is the cartoon escape-hatch for me?

dimitris]

Ολα τα παραπάνω εννοείται εντελώς καλοκάγαθα, ήρεμα και με ένα μεγάλο χαμόγελο...:)

προφανως για ολους μας ισχυει το ιδιο. τουλαχιστον οι καλοι τροποι σε αυτο το φορουμ ειναι χρυσος κανονας.

dimitris]Marlene, δυστυχώς ...ξεφεύγεις

είτε επειδή είσαι παραπληροφορημένη είτε γιατί δεν θες να απαντήσεις στο βασικό μου ερώτημα ("ποια είναι τα υποτιθέμενα 'προβλήματα' του Ubuntu").

Α ... όλα και όλα.. εδώ το thread είναι επί παντώς επιστητού και επιτρέπεται το να ξεφεύγουμε, να είμαστε παραπληροφορημένοι, (όπως λες κατά την γνώμη σου) και να συζητάμε όπως θα συζητούσαμε αν ήμασταν παρέα και πίναμε καφέ.. Αλλιώς κόβουμε την συζήτηση εδώ και πάμε... για καφέ..

Η Canonical δεν έχει καμία σχέση με το Ubuntu Christian Edition ή το Muslim Edition. Ψάξτο.

H Canonical προβάλει όμως στην επίσημη σελίδα της αυτές τις δύο εκδόσεις, φάτσα κάρτα προφανώς για να πάρει και τα credits για βαθύ .."θρησκευτικό της αίσθημα".. ( ρε λές;; )

To Ubuntu _είναι_ η ναυαρχίδα του Linux (αυτή τη στιγμή) υπό την έννοια ότι το χρησιμοποιούν οι περισσότεροι χρήστες Linux. Γιατί χάρη στο Ubuntu, άρχισαν να το χρησιμοποιούν άνθρωποι που άκουγαν Linux και έπαιρναν δρόμο. Όπως παλιότερα το Mandrake. Ψάξτο.

Δεν ήξερα ότι ναυαρχίδα λέγεται το πλοίο που χωράει τον πιο πολύ κόσμο.. Νόμιζα ότι ναυαρχίδα λέγεται το πλοίο που ηγείται λόγω περισσότερου και καλύτερου εξοπλισμού και γιατί χωράει εκείνους που οδηγούν τις εξελίξεις..

ΙΜΗΟ, η Canonical πήρε κάτι ωραίο και το έκανε ακόμα πιο ελκυστικό. Θα μπορούσε να ήταν κι άλλος, αλλά οι τύποι έχουν δώσει αρκετά λεφτά. Δεν το χάλασαν, δεν το ρήμαξαν και δεν επικεντρώθηκαν εξαρχής στις εταιρείες. Κανείς δεν τους κατηγορεί ότι δεν το σεβάστηκαν. Ή τουλάχιστον ανέφερέ μου κάτι αντίθετο. Αντίθετα έχουν δώσει αρκετά πραγματάκια: upstart, wubi, usability, και μερικές χιλιάδες bugfixes από τις ορδές των αρχάριων χρηστών που δοκιμάζουν τη διανομή με κάθε νέο release. Ψάξτο (ή καλύτερα πήγαινε στο launchpad να δεις τι γίνεται).

Δεν έχω καμία αντίρρηση. Αλλά επειδή δεν ρήμαξαν κάτι που πήραν δεν σημαίνει ότι ηγούνται και στην εξέλιξη του linux. Αν είναι έτσι οι developers της debian πως θα πρέπει να αναφέρονται;; ( μην ξεχνάς ότι από την debian έχουν βγει οι περισσότερες διανομές και μην ξεχνάς ότι το ubuntu ξεκίνησε με τα repositories της Debian).

Για τη "συμμετοχή", είσαι παραπληφορορημένη ή δεν κατάλαβες τι εννοώ. Για παράδειγμα, ρίξε μια ματιά στο wiki του Ubuntu για να δεις πως προέκυψε το γραφικό θέμα του Hardy. Δες το ideas για να δεις πως συμμετέχουν οι χρήστες στην διαμόρφωση ενός πράγματος που είναι πρώτα απ' όλα προϊόν. Μην το ξεχνάς αυτό. Και μετά δες πως λαμβάνονται οι ίδιες αποφάσεις στις υπόλοιπες διανομές (με εξαίρεση το Debian). Καμία σχέση.

Και πρέπει δηλαδή να πάρουν εύσημα στο ubuntu γιατί ακολουθούν την τακτική της Debian με περισσότερα λεφτά για marketing; Δηλαδή είτε θα πρέπει να κοιτάμε τα χειρότερα είτε να αναγορεύουμε σε σωτήρες κάποιους που απλά έχουν τα χρήματα για να μας γνωστοποιήσουν τα έργα τους;
Μια χαρά βολεύει να διαμορφώνουν οι χρήστες ένα πράγμα που πρώτα από όλα είναι προιόν. Γλυτώνει και η εταιρία που το παράγει την έρευνα αγοράς. Ή μήπως δεν έχεις υπόψιν σου από εταιρίες;

Προσπάθησε να ξεχωρίσεις τη λέξη "community" από τη λέξη "σκορποχώρι". Το community περιλαμβάνει όλους: developers και users. Όπου ως developers εννοούμε τόσο τους μεμονωμένους τύπους που φτιάχνουν ένα μικρό utility όσο και τους μεγάλους vendors (π.χ. IBM, SUN) που για δικούς τους λόγους κάνουν release τον κώδικα τους (π.χ. OpenOffice) στην υπόλοιπη κοινότητα. Και ως χρήστες εννοούμε και εσένα αλλά και την Peugeot που εγκατέστησε παντού openSUSE. Μην γράφεις λοιπόν πράγματα του στυλ "να μπουν οι εταιρείες στους χρήστες" γιατί δεν στέκουν σε λογική ανάλυση.

Και τώρα που με " ενημέρωσες" τι περιλαμβάνει η κοινότητα, ( αφού προφανώς πιστεύεις ότι δεν το έχω υπόψιν μου), πες μου και το σκορποχώρι που ανέφερες τι περιλαμβάνει;

Θυμήσου ότι τo Mint έγινε γνωστό ως Ubuntu με έξτρα codecs. Άλλο που τώρα οι developers θέλουν να το παίζουν "προερχόμαστε από το Debian". Ψάξτο κι ας αφήσουμε τις λαθροχειρίες. Το Mint και το κάθε Mint παίρνουν μια πετυχημένη διανομή, προσθέτουν 5 πράγματα παραπάνω και το παίζουν μάγκες. Δεν είναι έτσι όμως. Το Ubuntu (όπως και το Fedora και το openSUSE και το Mandriva) συνεισφέρουν σε πολλούς άλλους τομείς, όπως π.χ. bugfixing.

Και άλλοι έχουν πάρει επιτυχημένες διανομές και δεν έχουν καταφέρει να τις φτιάξουν όπως το Μint και από άποψη περιεχομένου και από άποψη ευχρηστίας. Και μάλιστα εγώ βγάζω το καπέλο στους Mint, που αντιλήφθηκαν ότι το σωστότερο που έχουν να κάνουν είναι να γυρίσουν "στην βάση", (Debian που αναπτύσσεται από τους developers της και την κοινότητα), από το να ακολουθούν τις αποφάσεις της συγκεκριμένης εταιρίας, αποφάσεις που θα σου τονίσω εδώ δεν παίρνονται από την κοινότητα αλλά από τον ιδρυτή και χρηματοδότη της εταιρίας Marc Shuttlworth ( που εκτός από μπάνικο τεκνό, και ματσωμένος αστροναύτης δεν ξέρουμε ούτε τι άλλο κάνει, ούτε από που βαστάει η σκούφια του. )

Τέλος, θα σε παρακαλέσω να γράφεις επιχειρήματα και όχι "άλλο η βούρτσα και άλλο .....".

Αυτό δεν το παρέθεσα ως επιχείρημα. :D Και συγγνώμη δηλαδή, την βούρτσα την ξέρουμε όλοι, για το άλλο πράγμα ... που πήγε το μυαλό σου; ( εγώ πάντως δεν έγραψα τίποτα... :D )

Διαφορετικά, να μην συνεχίσουμε. Δεν μου αρέσει καθόλου η ειρωνία. :)

Δεν ξέρω που την είδες την ειρωνία.. Εγώ γράφω όπως μιλάω. Όσοι διαβάζουν καταλαβαίνουν το πως γράφω. Όποιος δεν καταλαβαίνει το πως γράφω, και πριν παρεξηγηθεί, ας ζητάει διευκρινήσεις.
( παρεμπιπτόντως μόνο εσύ έχεις εκλάβει τα γραφόμενα μου ως ειρωνία... πως παρεξηγιέσαι πάντα δεν μπορώ να το καταλάβω... )

Και επίσης;;; ΠΟΥ ΠΉΓΕ Η ΒΟΥΡΤΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΤ ΜΟΥ;;

Δημήτρη...... βάλε πάλι πίσω την .....βούρτσα στο ποστ μου ( Free Smileys & Emoticons at Clipart of.com έχω λειώσει στα γέλια άκου τι συζήτηση κάνουμε τώρα εδώ.. ) γιατί εγώ έτσι ήθελα να το γράψω όχι όπως θα το έγραφες εσύ.
Όπως έχω ξαναπεί και αλλού αν κάτι είναι αφόρητα εκνευριστικό είναι να γίνονται edit τα ποστς.
Για να γράφει κάτι κάποιος προφανώς έτσι θα θέλει να το γράψει, έτσι θα το εννοεί και έτσι θα θέλει να το πει και στους υπόλοιπους.
Για μένα δεν υπάρχει μεγαλύτερη υποκρισία από τον πουριτανισμό που κρύβεται πίσω από λεκτικούς καθωσπρεπισμούς. (ωραία το έγραψα αυτό..ακαδημαϊκά.)

καλά κρασιά!!!

Ξέρετε υπάρχει πάντα και το LFS.

Τελικά η αφθονία πάντα επηρεάζει αρνητικά.
Όπως και παλιότερα είχαμε το φραπεδάκι και τον ελληνικό. Τώρα έχουμε φρεντο, fredoccino, espresso, mocaccino, αμερικανικο, ιρλανδικό, καφετιέρες, καφετέριες, γαλλικό καραμέλα, γαλλικό βανίλια, γαλλικό μόκα κτλ, κτλ....
Θα μου επιτρέψετε να πιώ freddo capuccino μέτριο, χωρίς να δώσω λόγο σε κανέναν, απλά επειδή μου αρέσει περισσότερο από τους άλλους, αυτήν την στιγμη.
Άλλες φορές τον φτιάχνω μόνος μου άλλες φορές τον απολαμβάνω στην καφετέρια..........................

Όποιος έρθει και μου πεί ότι ο φρεδο θέλει τριμμένο πάγο και οχι κανονικά παγάκια επειδή έτσι τον φτιάχνουν στην Ιταλία, απλά δεν θα του δώσω σημασία.

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς στο τελευταίο post σου, Marlene. Ελπίζω να μην εννοείς ότι σου κάναμε και ...λογοκρισία... :jawdrop: Αλλη δουλειά δεν είχαμε καλοκαιριάτικα. :P

Τέσπα, εθεσα ένα ερώτημα στην αρχή:

"ποια είναι τα προβλήματα" που λετε ότι έχει το Ubuntu;

Απάντηση δεν πήρα, παρά άλλα λόγια να αγαπιώμαστε. Όπως ξαναείπα, δεν έχει σχέση το Muslim/Christian/Satan/Ultimate Edition με την Canonical. Ή έχει ότι σχέση έχει το Mint με το Ubuntu... Και απορώ που βλέπεις εσύ αυτές τις διανομές στην πρώτη σελίδα του www.ubuntu.com και ..."φάτσα κάρτα" ; :?

Όπως είπα, "ναυαρχίδα υπο την έννοια"...Μην τα ξαναγράφω/παραθέτω, αμαρτία είναι, τσάμπα pixels.
Δεν εννοώ ότι οι άνθρωποι είναι στην τεχνολογική πρωτοπορία. Η πρωτοπορία δεν είναι καν στο Debian αλλά στο Fedora.

Τέσπα, το αφήσουμε για κάποια άλλη φορά...:P

--
Where is the ripcord, the trap door, the key?
Where is the cartoon escape-hatch for me?

dimitris]
"ποια είναι τα προβλήματα" που λετε ότι έχει το Ubuntu;

Απάντηση δεν πήρα, παρά άλλα λόγια να αγαπιώμαστε.

Που πήγε η βούρτσα;; ( :) ) Ούτε εγώ πήρα απάντηση..

Tα προβλήματα του ubuntu τα αναφέραμε πιο πάνω. Εσύ ψάχνεις να τα βρεις μόνο στον τεχνικό τομέα. Για μένα τα προβλήματα είναι άλλου είδους.

ilnak]

marlene]

Τι είναι το LFS ;;

LFS - http://www.linuxfromscratch.org/

marlene]

Πότε θα πάμε για καφέ;; Smiling

Όποτε θες :-)

Δημήτρη για κανόνισε κανένα φορουμίστικο καφέ.

Γιατί χρειαζόμαστε και μεσάζοντες για να πάμε για καφέ;;

marlene]
Γιατί χρειαζόμαστε και μεσάζοντες για να πάμε για καφέ;;

Όχι.
Όποτε θες.

Να ξεκαθαρίσω πρώτα ότι:

  • έχω να bootάρω σε windows κοντά 6 μήνες
  • παρότι είχα δοκιμάσει και παλιότερα με Mandrake είχα αφήσει το GNU/linux λόγω winmodem (δεν δούλευε με τίποτα άρα internet γιοκ). Ξανάρχισα να ασχολούμαι με Ubuntu (πριν από 1 χρόνο) - με το που βρήκα guide για το usb modem της crypto
  • πλέον έχω καταλήξει να χρησιμοποιώ Debian testing

dimitris]"ποια είναι τα προβλήματα" που λετε ότι έχει το Ubuntu;

Απάντηση δεν πήρα, παρά άλλα λόγια να αγαπιώμαστε.

Για να μην ψάχνουμε μακριά και σε site τρίτων...

τρελό πρόβλημα

κολλάει με usb flash drive

πρόβλημα amsn

Και μπορώ να προσθέσω και τις δικές μου εμπειρίες (το Kubuntu το παράτησα επειδή σε καθαρή εγκατάσταση του 7.10 δεν ξεκίναγε με τίποτα το kopete...)

Και προφανώς αρκεί μια ματιά στα bug reports για να πειστεί κανείς για το ότι υπάρχουν όντως προβλήματα.

Βέβαια προβλήματα υπάρχουν σε ΟΛΕΣ ανεξαιρέτως τις διανομές (ναι το GNU/linux κολλάει, δεν είναι τέλειο...).

Για μένα τα βασικά "προβλήματα" με το Ubuntu είναι δύο:
1ον βασίζεται στο unstable branch του Debian και από τη μικρή μου πείρα έχω καταλήξει ότι υπάρχει λόγος που το λένε unstable... (το ίδιο πρόβλημα έχω και με το Sidux)
2ον ναι, με ενοχλεί και εμένα ότι πρόκειται για ένα προϊόν μιας εταιρίας (το ίδιο πρόβλημα έχω με SuSe, RedHat κλπ). Αναγνωρίζω και σέβομαι ότι έχουν προσφέρει πάρα πολλά στο χώρο του ελεύθερου λογισμικού αλλά απ' τη στιγμή που υπάρχουν αξιολογότατες καθαρά κοινοτικές διανομές θα προτιμήσω αυτές.

Αυτά τα δύο δεν τα θεωρώ άσχετα μεταξύ τους. Πιστεύω ότι όλος ο αγώνας των "εταιρικών" διανομών (κύρια Mandriva / Fedora / Ubuntu / Suse) να προσφέρουν τις τελευταίες εκδόσεις στο μέσο χρήστη περισσότερο κακό κάνει παρά καλό μακροπρόθεσμα. Γιατί για κάποιον που θέλει απλά να δει λίγο το GNU/linux μπορεί να είναι θεμιτό να δει την πιο "γυαλισμένη" και "σύγχρονη" version του αλλά αν κάποιος θέλει να κάνει το GNU/linux το βασικό / αποκλειστικό του λειτουργικό θα μετρήσουν άλλα (σταθερότητα - αξιοπιστία). Πράγματα που φαίνονται και μετράνε μόνο σε βάθος χρόνου καθημερινής κανονικής χρήσης. Αλλά στην τελική πιστεύω ότι αυτό θέλουμε όλοι (να χρησιμοποιεί όλο και πιο πολύ κόσμος GNU/linux σαν βασικό λειτουργικό).

ΥΓ
Ένας φίλος που έχει Vista (στα οποία έκανε reboot πρώτη φορά κάνα μήνα αφού τα πρωτοξεκίνησε και γενικά κάνει reboot 1 το μήνα και αν) έστησε Ubuntu (8.04) σε virtual machine και με το πρώτο update μετά την εγκατάσταση του ζήτησε reboot γιατί είχε κάνει αναβάθμιση τον πυρήνα. Από ότι έχω καταλάβει από την κυκλοφορία του Ubuntu η έκδοση του πυρήνα έχει αναβαθμιστεί πάνω από 10 φορές - μετά μην κοροϊδεύουμε τα XP που με κάθε αναβάθμιση ζητάνε reboot....

MathGr - θέματα εξετάσεων μαθηματικών, ασκήσεις και άλλα χρήσιμα

YouReka - Γρίφοι, προβλήματα και σπαζοκεφαλιές

Μμμμμμμμ από πότε το kopete or το amsn or GTK-Qt based εφαρμογές είναι συνυφασμένες με το *ubuntu ???

Για σύγκριση μεταξύ linux,vista και #$!@#$ μπλε δεν θα κάτσω να ασχοληθώ,ανόμοια πράγματα.Για αναβάθμιση πυρήνα just FYI δύο φορές εγώ θυμάμαι να έγινε,αν όχι λάθος μου και στο κάτω-κάτω δεν μας αναγκάζει κανείς να κάνουμε reboot,όποιος θέλει :).

Τεσπα επειδή το θέμα θα συνεχίσει περί θαψίματος του ubuntu,alohes από μένα :) .

--------------------
happy_linux_downloads

Παιδιά, όταν ζήτησα να αναφέρετε προβλήματα, τόνισα "να μην είναι πράγματα που εμφανίζονται και σε άλλες διανομες". Εχει δίκιο ο thanos. Αν εγώ φτιάχνω μια εφαρμογή που έχει πρόβλημα (in fact, αυτό συμβαίνει στην πραγματικότητα ;)) και την εγκαταστήσεις εσύ στη διανομή σου, και κολλήσει το σύμπαν, φταίει η διανομή, το Linux ή το κεφάλι μου; Ρητορικό το ερώτημα. Και μήπως τα ίδια προβλήματα δεν θα εμφανιστούν στις άλλες διανομές; Όχι; Πως θα γίνει αυτό; Αφού το ίδιο upstream κώδικα παίρνουν...

Επίσης, μην παίρνετε ως (αρνητικό) μέτρο σύγκρισης το πόσα bug reports γίνονται ή πόσα bugs βγαίνουν στην επιφάνεια του Ubuntu, γιατί πολύ απλά στο Ubuntu είναι πολλοί περισσότεροι οι χρήστες απ' ότι στις άλλες διανομές. Χώρια ότι αυτό είναι καλό. Είναι καλό που υπάρχει το Ubuntu και οι άλλες δημοφιλείς διανομές και δοκιμάζονται οι εφαρμογές από πολύ κόσμο και όχι μόνο από τους developers και τους δέκα testers της λίστας τους, και βγαίνουν τα λάθη στην επιφάνεια.

Τέλος, δύο πράγματα για τον φίλο shortmanikos.
1) τρέχω unstable ένα χρόνο τώρα με το Sidux και πρόβλημα ουδέν.
2) Τσέκαρε λίγο ποιος κάνει τα commits στον kernel, πριν αρχίσεις να λες για προϊόντα.

Κάτι τελευταία. Ας μιλήσουμε λίγο ανοικτά χωρίς να λέμε συνεχώς τα ωραία λόγια για "καθαρά κοινοτικές διανομές". Πόσο κοινοτική είναι μια διανομή τελικά;
Σύμφωνοι, υπάρχουν πολλοί εθελοντές (κοιταχτείτε στον καθρέπτη), σύμφωνοι πολλές εφαρμογές ξεκίνησαν από το "scratching a developer's itch" και όντως το bug reporting γίνεται κυρίως από χρήστες αλλά ....

...Τα χοντρά κομμάτια του Linux/free software (kernel, Firefox, OpenOffice, KDE, Gnome, MySQL, Apache) κλπ οφείλουν την εξέλιξή τους σε ένα μεγάλο βαθμό σε εταιρίες όπως οι Red Hat, Novell, IBM, Sun, Trolltech, Intel, Ximian κοκ που είτε βάζουν developers να δουλεύουν είτε συνεισφέρουν απευθείας δίνοντας κώδικα. Το Gnome, o Firefox και το Evolution (που η κοινοτική Debian) χρησιμοποιεί στο 1o CD προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από συνεισφορές κάποιων εταιρειών (βλ. Ximian, Novell, Mozilla/Netscape, κοκ) ενώ εκείνο το ΝetworkManager που είναι default πλέον στις περισσότερες διανομές προέρχεται από την Red Hat. Το KDE αναπτύσσεται από το KDE project, με τη βοήθεια εκατοντάδων developers μόνο που πολλοί βασικοί developers είναι εργαζόμενοι της Trolltech. Και δεν έχουν κανένα πρόβλημα με αυτό.

Τι θέλω να πω; Το εξής απλό: Ότι δεν υπάρχει άσπρο-μαύρο. Ασπρο: το καλοκάγαθο debian ή το θεσπέσιο PCLinuxOS και μαύρο όλες οι άλλες διανομές που έχουν την υποστήριξη κάποιας εταιρείας. Υπάρχουν διάφορες αποχρώσεις, ένα οικοσύστημα που ο καθένας συνεισφέρει κάτι. Κανείς δεν διώχνει τις εταιρείες (πως θα μπορούσε άλλωστε;) και κανείς δεν λέει ότι είναι ιερές αγελάδες του στυλ "κάτω τα χέρια από την Canonical". Mην υπερβάλλουμε χωρίς λόγο κι ας μάθουμε ότι και οι εταιρείες είναι μέρος της "κοινότητας". Δεν τίθεται θέμα πάνω σε αυτό.

--
Where is the ripcord, the trap door, the key?
Where is the cartoon escape-hatch for me?

Οντως 6 μήνες παραειναι φιλοδοξο σχεδιο.
Ας βγάζανε καινουργιο ubuntu ανα 1 χρόνο.
Οπως γράφω και δω ηρθε η συνηθεια ανα 6μηνο να κανουμε update λειτουργικού.
Τρεχω mint 5 se 2 μηχανήματα (desktop - laptop) και το βλέπω και σε αλλα αντιστοιχα 2.
Το pulseaudio οντως δε το χω καταλάβει. Κατι kxmame που παιζω παιρνουν το control και ακουω ήχο αν δε παιζει τιποτα πριν.
Στα settings του ήχου εντωμεταξύ βλέπω 5 συσκευές και σκεφτομαι ποιο το νοημα να ψάχνω στο χάος γιατι κατι που θα πρεπε να ειναι απλο και τα παρατάω.
Αλλα απο την αλλη , το ubuntu δεν πάτησε πανω στο γεγονος ότι το debian λογω πρωτης προτεραιοτητας της σταθεροτητας, ειχε κυκλοφοριες και ανα 3 χρόνια και ειπε περίπου, θα δίνω ενα καινούργιο debian ανα 6 μήνες?
Αλλα και πού debian.
Πολυ φιλοδοξο σχέδιο ανα 6 μήνες νεο λειτουργικο.
Δηλαδη στη microsoft τοσο αχρηστοι είναι που κανουν να βγαλουν νεο λειτουργικο και 5 χρόνια?
Και στο Χ server παιζουν προβλήματα μαλλον και ειμαι στο to be or not to be να αλλάξω κωδικα μια εφαρμογής py-gtk .
Προβληματα μάλλον με το lock του Χ .
Τελοσπαντων ας πω και οτι τελικα το λινουξ το θελουμε και να περναμε δημιουργικο χρονο πάνω του , να μην είμαστε συνέχεια στη διόρθωση bugs και στο ψάξιμο στα forums.
Οποτε μάλλον η ολη φάση πρεπει να κατευθυνθει προς τη σταθερότητα και όχι τοσο προς τα νέα features. Αλλά και στο ubuntu brainstorm που πήγα να γράψω και να υποστηρίξω όσους λέγανε ότι πρέπει να γινει πιο σταθερό το ubuntu (σαν η πιο δημοφιλής διανομη που ειναι - ειναι οξυμωρο οτι η πιο δημοφιλής διανομη είναι τοσο bleeding-edge) , και έλεγα οτι πρεπει να γίνει πιο απλο στο user interface , και πιο γρηγορο - αυτου του τυπου οι ιδεές δεν τα πηγαν και πολύ καλά και καποιος μου εγραψε σαν σχόλιο οτι πιστευεουμε τα ιδια αλλα είμαστε μειοψηφια και οτι οι περισσοτεροι προτιμουν τα νέα features.
Αυτο πάλι βγάζει λογική για το κόσμο του λινουξ ,γιατι όσο και να θέλουμε να λέμε οτι απευθύνεται και στον απλο χρήστη πια , η πλειοψηφία των χρήστων του έχουν μάθει να το ελέγχουν και πλέον θέλουν οτι πιο φρέσκο παιζει .
Οσον αφορα τον shuttleworth δεν μου εμπνεει εμπιστοσύνη η φάτσα του και κυρίως το οτι με τα λεφτα που έκανε διαλεξε να κανει το διαστημικο τουρίστα.
Οσον αφορα το puppy που καποιοι αναφερανε - πως τρεχει έτσι το γαμίδι ρε?!
Αλλα στο δισκο install δεν τα καταφερα να κάνω . Εκανα δηλαδη αλλα στο πρώτο boot o πυρήνας κόλλησε δεν μπουταρε καν οποτε δε το ψαξα παραπερα.
Ειπαμε τα βασικα και κεκτημενα στο λινουξ να μενουν μη μας φυγει το κεφαλι!

Τελικά βλέπω όλοι γυρίζουμε στο βασικό πρόβλημα / ερώτημα των "κοινοτήτων" (με την ευρεία πολιτικο/οικονομικο/κοινωνική έννοια όχι στενά των δικών μας): εμβάθυνση ή διεύρυνση (και σε τι αναλογία); Όποιος πει ότι έχει βρει την απάντηση στο ερώτημα κακώς χαραμίζεται εδώ, θα τον κάνουν αμέσως πρόεδρο της Ευρωπαϊκής επιτροπής.
Είτε μας αρέσει είτε όχι είναι πολλές οι διαφορετικές και αντικρουόμενες ανάγκες και είναι αδύνατον να ικανοποιηθούν όλες.
Εγώ που αντιπροσωπεύω τον "πολύ κόσμο" που δεν έχει τις γνώσεις/χρόνο να εμβαθύνει στο λειτουργικό ακόμα δεν έχω καταφέρει το πολυμηχάνημα να λειτουργήσει πλήρως, η κάρτα τηλεόρασης αγνοείται παντελώς όπως και το κινητό. Όσο για την περίφημη υποστήριξη από την κοινότητα δεν έχω παράπονο από καλές προθέσεις γεμάτος ο τόπος αλλά γενικά καταλήγουμε στο "άλλαξε εξοπλισμό". Πράγμα που όπως αντιλαμβάνεστε δεν είναι πάντα εύκολο.
Από την άλλη υπάρχει η προσέγγιση της γνωστής εταιρείας που όλοι αγαπούν να μισούν δεν νομίζω να χρειάζεται ανάλυση.
Το θέμα είναι ότι μέχρι αυτό το σημείο του μηνύματος οι μισοί θα σκέφτεστε τι μας ενδιαφέρουν αυτά; Εδώ συζητάμε για την ανωτερότητα (όπως θέλετε πείτε το) της μιας διανομής/προσέγγισης έναντι της άλλης και όχι τον πόνο σου, ότι σε καμμία διανομή εταιρική/κοινοτική/εξωγήινη δεν παίζει το Χ μηχάνημα.
Και ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα! Θέλουμε τον πολύ κόσμο; Χρειάζονται παραχωρήσεις (που ίσως έχουν αντίκτυπο στην ανάπτυξη). Θέλουμε τεχνική ανωτερότητα; Χρειάζονται άλλες παραχωρήσεις (ίσως μικρότερη ευστάθεια πχ) κ.ο.κ.
Το πλεονέκτημα/καλό του Linux είναι ότι ο καθένας μπορεί να διαλέγει την προσέγγιση που επιθυμεί (βέβαια για να πιάσουμε τον "πολύ κόσμο" χρειάζεται προσπάθεια ακόμα αλλά αν μη τι άλλο το Ubuntu απέδειξε ότι έστω και στοιχειωδώς να φροντίσεις για τον "πολύ κόσμο" θα ανταποκριθεί, φανταστείτε τι σουξέ θα είχε μια διανομή που θα έπαιζαν τα πάντα "out of the box"), το οποίο σημαίνει ότι καταλήγουμε στο επίπεδο των προσωπικών προτιμήσεων/κοσμοθεωρίας. Επομένως ο καθένας κρίνει ανάλογα με τις δικές του προτεραιότητες αντιλήψεις και οι οποίες (το πιθανότερο) δεν έχουν καθολική ισχύ.

-------

alea jacta est!

Ας το ξαναπαμε λοιπον, επειδη χαθηκαμε με τις...βουρτσες!!! :)
Προσωπικα ΔΕΝ αμφισβητισα τη συνεισφορα του Ubuntu, στο χωρο του Linux. Αυτο που προσπαθω να πω, ειναι οτι ο μαγκας ο επιχειρηματιας, παει να στησει κατι σα.... μονοπωλιο (να το πω???)
Μα δε το βλεπετε?? Οι περισσοτεροι εμεσα το αποδεχονται αυτο... Μια αντιMS, δηλαδη με Linux σημαια & εμεις οπαδοι απο πισω????
Αυτο λεω. Ας ειχαν ενα μικρο μερος της χρηματοδοτησης του ubuntu καποιες αλλες διανομες & θα σου ελεγα...
(Πασχαλη, το PCLOS ειναι διαρκως ανβαθμιζομενη διανομη. Απο εκει & περα μια χαρα & ευκολα μπορεις στη 2008Gnome εκδοση (που & αυτη στη πορεια θα ειναι διαρκως αναβαθμιζομενη, να προσθεσεις το KDE4 & απαλ να επιλεγεις γραφικο που θες να μπεις.)
Ας σας πω κατι απλο.
Δουλευω σε ενα χωρο, που υπαρχουν πια πανω απο 60 pc. Ενα τρομερα μεγαλο ποσοστο τρεχει ΜΟΝΟ Linux (PCLOS).Σε καποια αλλα μπηκε dualboot, με τα "ξιπι" το διαφημισμενο ubuntu.
Ας δουμε λοιπον:
-Στο PCLOS, επαιξε με τη μια το δικτυο. Στο ubuntu OXI.
-Kαποια κοπελα θελει να εχει μονο κλικ στο ποντικι της. Στο PCLOS, βρηκε σε 2 λεπτα πως. Στο ubuntu, ακομα το ψαχνει.
Θα μου πεις, το τελευταιο ειναι θεμα γραφικου...
Οκ. Στο ubuntu, ΔΕΝ παιζαν τα vob αρχεια με τη μια. Επρεπε να κατεβουν. Ευκολο, στο προτεινει. Στο PCLOS, παιξαν με τη μια...
Υπαρχουν & αλλα, μικρα μεν, σημαντικα για τη καθημερινη χρηση, δε...
Να ξεκαθαρισω κατι... ΔΕ χρησιμοποιω, πια PCLOS, παρα μονο στο pc τοης δουλειας.
Βασικο μου λειτουργικο πια ειναι εδω & μηνες το Mint...
Στο οποιο εκτος απο τα 5-6 πραγματακια παραπανω που προσθεσαν, "γαργαλησαν" & πολυ πετυχημενα σε ορισμενα σημεια τον πυρηνα ;)
Εδω & καιρο, πανω απο χρονο, εχω ξαναγραψει για το Μint & την ολη υποστηριξη, που ειχε & απο τη Κοινοτητα του PCLOS & τις ομοιτητες τους.
-Πριν χρονια, καποιος φοιτητης, με οραμα & διαθεση, εκανε μια νεα διανομη. Το Madrakes. Εσπασε ταμεια, φιλοι μου αυτη η διανομη. Για την εποχη της εφερε ακομα περισσοτερο κοσμο κοντα στο Linux & απομυθοποιησε τη δυσκολια του. Δυστυχως, ο συγκεκριμενος, δεν ηταν καλος επιχειρηματιας & δε μπορεσε να κανει αυτη τη διανομη "ναυαρχιδα" (με την οποια εννοια) του Linux.
Kαταληγουμε λοιπον, οτι ολα (ορθως) ειναι θεμα marketing & συγκυριων.
Απλα διαφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ με την υπαρξη μονοπωλιων & τη στηριξη μας σε αυτα.

Υ.Γ: -Marlen, υπαρχει & η Satan edition (αληθεια!!)

-Paschali: Κατι ειχε παρει το ματι μου, με διανομη ομαδας, μα δε θυμαμαι.

Βεβαια, αν αναλαβεις & φτιαξεις μια διανομη (οποια θελεις)-αλλαξε εικονιδια-wallpapers, κλπ, απλα πραγματα δηλαδη,  το ΡaOs (aka Παναθηναικος), θα αναλαβω να την ανεβασω σε ιδιοκτητο σερβερ μας, να της κανουμε web site & γενικα, να παρεχουμε καθε υλικο-τεχνικη υποστηριξη

(Αγαπη ζωης, ο Παναθηναικος, τι να κανουμε?? :) )

Το να παίζουν όλα "out of the box" είναι ζήτημα πολιτικής των εταιριών που παράγουν το hardware. Kαι αυτές οι εταιρίες, όπως έχω παρατηρήσει τελευταία, μπαίνουν όλο και πιο δυναμικά στο παιχνίδι προφανώς γιατί έχουν πάρει χαμπάρι ότι έχει αρχίσει να υπάρχει ένα αξιόλογου μεγέθους κοινό που ασχολείται με το linux, και που ανεξάρτητα από τις προσωπικές του προτιμήσεις όπως αναφέρεις Μιχάλη, έχει απαιτήσεις και ψάχνεται.

Πρόσφατα μου έλεγε ο καλός μου ότι μεγάλη εταιρία που παράγει κονσόλες έφτιαξε μία, ειδικής για P.A που τρέχει αποκλειστικά σε linux και την οποία την διαφημίζουν για την σταθερότητα της λέγοντας ότι παραδίδει πνεύμα μόνο να βραχεί. Σκεφτείτε ότι οι κονσόλες για P.A δεν είναι και ένα προιόν που απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Μάλλον είναι ένα προιόν για εξειδικευμένο κοινό, και όμως ξαφνικά ξυπνήσαν οι ηχολήπτες και ψάχνονται με το linux. Γιατί άραγε;