Μη μαμάτε γιατί χανόμαστε!

geonik250 | Δευ, 07/28/2008 - 16:25 | 6' | 4

Παράθεση από άρθρο στο Register

"The Optimum Population Trust calculates that “each new UK birth will be
responsible for 160 times more greenhouse gas emissions . . . than a
new birth in Ethiopia." Should UK doctors break a deafening silence
here? “Population” and “family planning” seem taboo words ... isn’t
contraception the medical profession’s prime contribution for all
countries?

Unplanned pregnancy, especially in teenagers, is a problem for the
planet, as well as the individual concerned. But what about planned
pregnancies? Should we now explain to UK couples who plan a family that
stopping at two children, or at least having one less child than first
intended, is the simplest and biggest contribution anyone can make to
leaving a habitable planet for our grandchildren? We must not put
pressure on people, but by providing information on the population and
the environment, and appropriate contraception for everyone (and by
their own example), doctors should help to bring family size into the
arena of environmental ethics, analogous to avoiding patio heaters and
high carbon cars."

Όπως καταλαβαίνω το συλλογισμό του άρθρου αφού ένα παιδί μεγαλώνοντας και ζώντας στην Αγγλία ως ενήλικας θα είναι υπεύθυνο για ένα συγκεκριμένο ποσό μόλυνσης το καλύτερο που μπορούν να κάνουν οι οικολογικά ευαίσθητοι Άγγλοι πολίτες είναι να αποκτούν μόνο δύο απογόνους ώστε να ανανεώνεται ο πλυθησμός αλλά μέχρι εκεί. Το τρίτο παιδί είναι ειδεχθές έγκλημα κατά της μητέρας γης. Όποιος το αποτολμήσει είναι ένα κατάπτυστο οικοεγκληματικό κάθαρμα.

Για την αποφυγή λοιπόν της οικολογικής καταστροφής θα πρέπει κάθε γυναίκα στην Αγγλία μετά το δεύτερο παιδί να στειρώνεται (πως κάνουν με τα αδέσποτα; ακριβώς έτσι). Αν παρ' ελπίδα ξεφύγει από το σύστημα και υπάρξει τρίτη εγκυμοσύνη να διακόπτεται αμέσως και το έμβρυο και ο πλακούντας να πωλείται σε εταιρείες κατασκευής καλλυντικών ώστε να καλύπτονται τα έξοδα της έκτρωσης και μέρος των εξόδων για την φυλάκιση της παραβάτισας (ωφελούμε το περιβάλλον, βγάζουμε και κέρδος. ο κολοφών της αποτελεσματικότητας).

Επίσης παντώς είδους συνταξιούχοι εφ' όσον δεν συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία αλλά εξακολουθούν να παράγουν μόλυνση καλό θα ήταν να πεισθούν ώστε οικειοθελώς να πράξουν ένα από τα ακόλουθα. Να συνεχίσουν να δουλεύουν ( η σύνταξή τους θα παρακρατείται για την κατασκευή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας). Να υποστούν ευθανασία. Μία αξιοπρεπής έξοδος από τον μάταιο τούτο κόσμο. Ως επιπλέον όφελος θα έχουμε και την εξοικονόμηση των πόρων που θα χρειάζονταν για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κατά τα μίζερα και δυστυχή τελευταία χρόνια της ζωής τους. Όσοι δεν πείθονται να πράξουν οικειοθελώς κάτι από τα παραπάνω θα καταδικάζονται σε θάνατο με την κατηγορία του οικολογικού τρομοκράτη. Τα πτώματα μετά την εκτέλεση θα διατίθενται στην βιομηχανία κρέατος για επεξεργασία και κατανάλωση. Ας μην ξεχνάμε ότι το κρέας απαιτεί μεγάλες ποσότητες σιτηρών για την παραγωγή του. Θα ήταν οικοέγκλημα να αφεθεί τέτοια ευκαιρία αναξιοποίητη.

Χωρίς πλάκα πάντως δεν παύω να εκπλήσομαι πως με ασπίδα το οικολογικό άγιο δισκοπότηρο μπορούν και γίνονται έστω και νύξεις για τέτοια καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μπορεί τα σχόλια που έκανα να φαίνονται αστεία τώρα δεν είμαι όμως σίγουρος ότι στο μέλλον δεν θα αποτελούν μέρος μιας εκστρατείας υπερ του πλανήτη.

Για να μην παρεξηγηθώ το πρόβλημα δεν είναι η οικολογία αλλά η βλακεία αυτών που θέλουν να επιβάλουν την άποψή τους πάνω στην κοινωνία με άλλοθι την οικολογία. Δεν νομίζω να ενδιαφέρονται τόσο για τον πλανήτη αλλά πόσο πολύ μπορούν να επιβληθούν.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Σωστά αυτά που λες αλλά δεν έχεις ζήσει στην Αγγλία. Οι Άγγλοι βλέποντας πριν από καμία εικοσαριά χρόνια ότι κοντεύανε να σβήσουνε σαν έθνος λόγο χαμηλής γεννητικότητας και λόγω του γεγονότος ότι οι πολυπληθείς μετανάστες πρώτης και δεύτερης γενεάς, ( που η πλειοψηφία τους προέρχεται από τις πρώην αποικίες της Αγγλίας, Ινδία, Πακιστάν κτλ), είχαν από δέκα παιδιά ο καθένας, έριξαν μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού τους στην τόνωση του τομέα της τεκνοποιήας. Τουτέστιν τους είπαν.. Γαμάτε γερά και δυνατά γιατί όντως χανόμαστε.

Έτσι αν πας μία βόλτα από την Αγγλία σήμερα, θα διαπιστώσεις με τα ίδια σου τα μάτια ότι ο κάθε Άγγλος έχει από τέσσερα πέντε παιδάκια στην καλύτερη των περιπτώσεων ενώ, το κράτος, δίνει παχυλά επιδόματα σε όλες τις μαμάδες και για κάθε παιδί που φέρνουν στον κόσμο, και για τα ρούχα του, τα φαγητά του, το σχολείο του κτλ κτλ κτλ ..
Αν δε η μαμά είναι ανύπαντρη και ανήλικη, τότε αυτά τα επιδόματα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Και όπως μου έλεγε, όταν έμενα στην Αγγλία ο Robert.. " Αν είσαι ανύπαντρη μάνα στην Αγγλία δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο.. το έχεις λυμένο το οικονομικό σου για πάντα... "

Ένα δημοτικό σχολείο στην Αγγλία όπου δούλευε ένας φίλος μου, τυπικό συνοικιακό δημοτικό σχολείο είχε 3500 παιδιά..
Τα δε πιτσιρίκια κάτω των 3 ετών στην πόλη που έμενα ήταν το 15% του πληθυσμού της πόλης. Όταν σκάγανε το πρωί οι μαμάδες να τα πάνε βόλτα, νόμιζα ότι είχα παραισθήσεις, γιατί το μόνο που έβλεπες στον δρόμο ήταν καρότσια με μωρά! Ο διάδρομος με τα μωρουδιακά ήδη στο Saintsburys ( = αγγλικό super market), είχε μήκος 100 μέτρα με ότι πάνα βρακάκι, κρέμα μιλούπα κτλ μπορείς να φανταστείς.

Μάλιστα φέτος διάβασα ότι πετύχανε στον στόχο τους με ποσοστό 16% αύξηση στις γεννήσεις πράγμα που πλέον έχει υπερκαλύψει όλους τους άλλους παράγοντες ... άρα ο στόχος επετεύχθει..
Τώρα το άρθρο στο οποίο αναφέρεσαι είναι φυσικά σωστό εν μέρει, ( για τα υπερπληθυσμού και τα περί περιβάλλοντος που δεν μπορεί να σηκώσει τόσο πληθυσμό), αλλά αυτή ήταν η επιλογή τους και οι πολιτική τους στο θέμα των γεννήσεων ( πολύ αργά για δάκρυα Στέλλα .. που λένε.. ) .

Όπως και να έχει οι υπερβολές κάνουν κακό.. Ας τα βλέπουμε εμείς αυτά που κοντεύουμε να σβήσουμε έτσι και αλλιώς σαν έθνος, ( από όσους γνωρίζω, φίλους γνωστούς και συγγενείς ηλικίας 30-45 μόνο το 10% -σκάρτο- έχει παιδιά) και ας καταλάβουμε κάποτε ότι τα άκρα δεν μπορούν να μας οδηγήσουν πουθενά...

Και να μην αναφέρω για τις τιμές σε πάνες κλπ που είδα στο Λονδίνο (και δη Greenwich όχι East end) και μου ήρθαν δάκρυα στα μάτια. Αλλά άμα πιάσουμε αυτή τη συζήτηση πάει το φόρουμ θα ξεφύγει τελείως και θα γίνει κοινωνικοπολιτικό και όχι για το Linux. Τώρα βέβαια το ΕΛΛΑΚ και το Linux γενικότερα έχουν και τέτοιες προεκτάσεις αλλά ας μείνει εδώ...

-------

alea jacta est!

michael_k, γράφουμε ότι θέλουμε. Το Linux/FLOSS είναι και πολιτικό θέμα. Και στο κάτω κάτω, δεν κατάλαβα, από πότε είναι κακό να συζητάμε πολιτικά; ;)

--
Where is the ripcord, the trap door, the key?
Where is the cartoon escape-hatch for me?

Φυσικά και δεν είναι κακό να συζητάμε πολιτικά αλλά όταν σχολίασα είχαμε ήδη ανοιχτά δύο thread με αντίστοιχες συζητήσεις και δε μου φάνηκε σωστό να τραβήξω τη συζήτηση και σε τρίτο. Άλλωστε λόγω εποχής και θερμοκρασίας ομολογώ ότι δεν θα έγραφα με πολλή όρεξη και θα αδικούσα το θέμα.

-------

alea jacta est!