Σύνοψη μετατροπών.

marlene | Πέμ, 07/24/2008 - 22:32 | 4' | 2

Να συνοψίσω λοιπόν εδώ τι μετατροπές αρχείων μπορούμε να κάνουμε με το mencoder και το ffmpeg. Κάποιες θα τις βρείτε σε άλλα ποστ στα tips αλλά να τα έχουμε και όλα μαζεμένα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Μετατροπή avi σε mp3

Βάζεις το αρχειο avi στο home folder και μετά από κονσόλα γράφεις.

mplayer -vo null -dumpaudio onoma_arxeiou.avi

δίνει ένα αρχείο με άσχετο όνομα το οποίο το μετονομάζεις με ότι όνομα θες.mp3

Mετατροπή αρχείου .flv ( από το youtube) σε avi

Στον φάκελο που είναι το αρχείο δίνεις:

flv2avi.sh -divx onoma_arxeiou.flv

Μετατροπή 3gp σε avi

ffmpeg -i onoma_arxeiou.3gp -f avi -vcodec xvid -acodec mp3 -ar 22050 onoma_arxeiou.avi ( το τελευταίο δεν το έχει, του το δίνουμε για να το φτιάξει.

Ενίοτε αν θυμηθώ και καμία άλλη ενημερώνω ξανά το ποστ ή αν ξέρετε εσείς κάτι καινούργιο ρίξτε το εδώ να το έχουμε πρόχειρο.

Χμ βρήκε και ο thanos το σχετικό thread που είχε και άλλες μετατροπές, αλλά ανακατωμένες μαζί με άλλα θέματα που αφορούν video.

Λοιπόν αντιγράφω από εκεί για να τα έχουμε όλα μαζί.

Μετατροπή OGG σε AVI (divX, mpeg4)

mencoder ονομα αρχείου.ogg -ovc xvid -xvidencopts fixed_quant=5 -oac mp3lame -lameopts br=128 -o όνομα αρχείου.avi ( και εδώ δεν το έχει, του δίνουμε όνομα για να το φτιάξει.

Να και ένα ωραίο..

Μετατροπή 3GP σε FLV (flash βίντεο)

mencoder όνομα αρχείου.3gp -of lavf -lavfopts i_certify_that_my_video_stream_does_not_use_b_frames -ovc lavc -lavcopts vcodec=flv:vbitrate=150 -ofps 15 -oac mp3lame -lameopts abr:br=32 -srate 22050 -vf scale=320:240 -o όνομα αρχείου.flv

Δημιουργία ΑVI από JPG εικόνες

mencoder "mf://*.jpg" -mf fps=25 -o όνομα αρχείου.avi -ovc lavc -lavcopts vcodec=mpeg4

 

* όπου βάζω όνομα αρχείου με κάποια επέκταση εννοείται ότι είναι το αρχείο που θέλετε να μετατρέψετε ενώ στο τέλος βάζετε το όνομα του αρχείου που θέλετε να πάρετε ( πάντα με την κατάλληλη επέκταση .3gp, .avi, κτλ)

** Ευχαριστώ thano που ξέθαψες το thread.. Όποιος έχει κάτι να προσθέσει ας μου στείλει με πμ το url να το βάλουμε και αυτό εδώ.

 

 

 

 

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Είδες, υπάρχει marlene και για εμάς τους τεμπέληδες...

-------

alea jacta est!