Codecs ... the final frontier ...

marlene | Τρί, 07/15/2008 - 10:28 | 2' | 2

Επειδή κάθε τόσο ρωτιούνται διάφορα για τα codecs και επειδή άλλες debian οειδείς διανομές μπορεί να τα έχουν και άλλες όχι θα δώσω εδώ ένα κατάλογο με το τι πρέπει να έχει ένα σύστημα μέσα για να παίζει τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα από αρχεία ήχου.

Στην περίπτωση δε, που δεν μπορείτε να ακούσετε ήχο ελέγξτε πρώτα αν έχετε τα ακόλουθα πακέτα και μετά ρωτήστε για οτιδήποτε αφορά τον ήχο. Στο πλείστο των περιπτώσεων τα προβλήματα ήχου είναι είτε έλλειψη κάποιου codec είτε κάποια προβληματική ή ελλειπής ρύθμιση στα κανάλια που δίνουν ήχο ( δηλαδή στις ρυθμίσεις της έντασης του ήχου είτε δια μέσου του alsa είτε δια μέσου της κεντρικής ρύθμισης του υπολογιστή).

Πακέτα τώρα..

cdparanoia

faac

faad

ffmpeg

flac

gogo

lame

mac

metaflac

mp3gain

mplayer

timidity

vorbisgain

wavpack

wvgain

wvupack

Συμπεριλάβετε για εγκατάσταση και τον vlc player αν δεν το έχετε,  ο οποίος φέρνει κάτω τα δικά του πακέτα και ενίοτε τα plugins του firefox.

Κάποια από τα πακέτα αυτά αυτά είναι codecs κάποια από αυτά είναι decoders όμως όλα μαζί κάνουν έναν υπολογιστή να παίζει σχεδόν τα πάντα. ( αν ξέχασα τίποτα συμπληρώστε το παρακαλώ. )

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Έχω την εντύπωση ότι αρκεί για όλα (σχεδόν) o VLC. Κατεβάζει τα δικά του plugins/codecs, και παίζει σχεδόν τα πάντα.

--Stat rosa pristina nomine, nomina nuda tenemus

Μπορεί όμως κάποιοι να μην έχουν τον vlc σαν προεπιλογή και επίσης υπάρχουν περιπτώσεις όπου κάποιοι δεν τον έχουν καθόλου. Όπως και να έχει αυτά τα πακέτα είναι χρήσιμα γενικότερα και υπάρχει περίπτωση να μην έχουν κατέβει με τον vlc. Δεν είναι κόπος να κατέβουν αυτά τα πακέτα και γλυτώνουν πολύ κόσμο από το ψάξιμο.