Fedora 9 και Virtual Box 1.6.2

pero | Πέμ, 07/03/2008 - 21:27 | 1' | 4

Εγκατέστησα το Virual Box 1.6.2 σε XP και το fedora 9 σαμ εικονική μηχανή. Η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε σωστά αλλά η κάρτα που αναγνωρίζει το Fedora είναι μια Vesa με χάλια ανάλυση που απλώνεται σε τέσσερεις οθόνες. Το ήξερα από το 8 κα προσπάθησα να εγκαταστήσω το aditional CD. Όταν όμως εκτελώ την εφαρμογή για Linux, τότε βγάζει το μύνημα πως τερματίζεται η εφαρμογή, διότι είναι για ΄΄αλλον πυρήνα από αυτό του Fedora.

Επειδή δεν δουλεύεται με συνεή scroll, θα εκτιμούσα οποιαδήποτε πρόταση για λύση.

Ευχαριστώ.

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Με λίγο ψάξιμο στο google βρίσκεις:

Linux/Solaris guests

  • If the scroll button on your mouse does not work in the guest, try adding the following lines to the mouse section in your xorg.conf file:
    Option "Buttons" "5"
    Option "ZAxisMapping" "4 5"

.Επίσης δεν ξέρω κατα πόσο το site είναι ενημερωμένο αλλά κοίτα και εδώ. Λέει για Fedora 7.

Δεν εχώ δουλέψει virtualBox σε Windows, αλλά καλή τύχη pero.

Θες linux για κάποιο λόγο ή απλά για να το δείς; Αν θες απλά να το δείς καλύτερα κατέβασε ένα liveCD.

Δεν ξέρω και τι γνωρίζεις από Linux, αν είσαι νέος όμως καλωσήλθες. :);)

Δεν έχω πρόβλημα με το scroll buton αλλά με την κάρτα γραφικών.
Ασχολούμαι έτσι ή αλλιώς με τα Linux από τις πρώτες εκδόσεις τους. Επιλέγω το Fedora διότι ανάμεσα στα άλλα λόγω Red Hat μου δίνει καλύτερη αίσθηση όταν δουλεύω στην professional έκδοση του red hat.
Γενικά η εργασία μου στηρίζεται στα windows αλλά σε καμμιά περίπτωση δεν θέλω να νοιώσω ξεκομένος από κάτι που αγαπώ. Το virtual box το χρησιμοποιώ έναν χρόνο περίπου τώρα καθώς δουλεύει σωστά με linux και είναι δωρεάν. Όμως επειδή κατά την αρχική εγκατάσταση ta fedora δεν αναγνωρίζει κάποια κάρτα γραφικών και βάζει τον γενικό Driver VESA, με ανάλυση 640 Χ 480 που απλώνεται σε τέσσερεις οθόνες και το κάνει να μην δουλεύει. Με το Fedora 8 δεν είχα αυτό το πρόβλημα, διότι το additional disk του Virtual box έβαζε έναν εικονικό οδηγό virtual box με ανάλυση 800 χ 600 και όλα παίζαν σωστά, όμως αυτό δεν γίνεται στο 9. Το πολύ πολύ να ξαναβάλω την έκδοση 8.
Σ' ευχαριστώ πάντως που απάντησες.

μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω, αλλά ο driver στο additional cd απ`ότι φαίνεται δεν έιναι compiled για τον συγκεκριμένο kernel. Μπορεί να βγάλουν κάποιο update.

Μήπως υπάρχει το addon cd στα αποθετήρια του fedora 9?

Τι εργασία κάνεις και στηρίζεται στα Windows?