Τι γνώμη έχετε για το Linux Mint;

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Κυρ, 01/13/2008 - 23:27 | 1' | 54

τη γνωμη εχετε για το Linux Mint???

Φόρουμ
Tags
Δώσε αστέρια!

MO: 4 (ψήφοι: 1)

Σχόλια

Έχω το Mint εδώ και 5 μήνες....
Με έσωσε απο το Yast... και το RPM dependency hell...
Και με έφερε στην μεγαλύτερη κοινότητα του κόσμου... τόσα χρόνια δέν ήξερα τι έχανα!!!

Ακόμα δουλέυει απρόσκοπτα...

Linux Mint : το Linux όπως πρέπει να είναι... απλά δουλεύει....

______________________________________________________

who | grep -i blonde | date;

cd~; unzip; touch; strip; finger; mount; gasp;

yes; uptime; umount;

sleep

με την επαναφορα μου κι εγω να πω οτι τελευταια στον beast εχω βαλει mint.
Δεν ειναι φυσικα η πρωτη φορα, αλλα τεσπα, ενα χαζο που εχω πει παλιοτερα για το mint ειναι πως προκειται για το ubuntu με πιο Ευρωπαικη λογικη :)
...μια χαρουλα ηταν και μια χαρουλα ειναι... ευκολο ευχρηστο καταλληλο για νεους και εμπειρους χρηστες, ομορφο και με ομορφα ονοματα (του κλασσικου ubuntu ειναι πιο βαρυγδουπες οι ονομασιες) χμμμ μια χαρουλα ειναι

Κατέφυγα στο LinuxMint εδώ και 2 μήνες περίπου και δεν μετάνιωσα... σταθερό, εύχρηστο, όμορφο, πλήρες. Ένα Ubuntu χωρίς την σάπια καφετίλα και το κλασσικό σπαστικό gnome. (οκ gnome έχει αλλά σωστά πειραγμένο). Το επόμενο στάδιο θα είναι ένα LinuxMint με KDE4, όταν βελτιωθεί όσο πρέπει...

Νικόλαος

Σταθερο ευχρηστο ομορφο πληρες.
συμφωνω.

αλλα... μεχρι εκει.
η σαπια καφετιλα, αλλαζει και γινεται οτι θελεις. ακομα και ... πιο καφε. εχεις δει το capuccino theme?

πιο πειραγμενο gnome? μα ολα αυτα, μπορουν να υπαρξουν και στο ubuntu, απλα το mint τα εχει απο προεπιλογη.

gnome η kde? αστο! μεγαλη συζητηση και δεν θα βγει ακρη. απλα σκεψου οτι εχουμε την πολυτελεια στο linux να επιλεγουμε ακομα και διαχειρηστη παραθυρων. και δεν ειναι μονο αυτοι ετσι?
πολλες φορες προτιμω την γρηγοραδα του xfce η ακομα και του... rox (δοκιμασε rox σε ubuntu και θα δεις τι σημαινει... σφαιρα!!).

====

the hamster's is out there

http://hamster.tuxhost.gr/

Συμφωνώ με το ότι αλλάζουν πολλά, αλλά στο gnome δεν βρήκα την ευκολία παραμετροποίησης που είχα στο KDE απο το 2003 που ασχολούμαι με το Linux. Όσο για εναλλακτικούς διαχειριστές παραθύρων είχα δοκιμάσει λόγω του ότι είχα το puppy στο usb stick μου για ένα χρόνο περίπου... νομίζω είχε fluxbox... για τις δουλειές που το ήθελα με βόλευε...

Νικόλαος

Μετακίνησα την κεντρική μπάρα μενού στο mint daryna από το κάτω στο επάνω μέρος της επιφάνειας εργασίας στην οθόνη, το αποτέλεσμα ήταν μετά απο λίγες ώρες να χαθεί η μπάρα τίτλου σε ότι παράθυρο ,οποιουδήποτε περιηγητή, και αν ανοίγω.

Δηλαδή αν ανοίξω τον firefox πχ , δεν υπάρχει η μπάρα με τις επιλογές "minimize","restore","close",ούτε μπορώ μετακινήσω το παράθυρο με το ποντίκι.
το ίδιο συμβαίνει ακόμα και όταν κάνω πλοήγηση μέσα στα αρχεία και τους φακέλους του συστήματος, πχ αν είμαι στον "αρχικό κατάλογο" και ανοίξω ένα παράθυρο κάποιου φακέλου το ίδιο συμβαίνει.

Για να μην πολυλογώ τα οποιαδήποτε παράθυρα ανοίγουν δεν έχουν την πάνω μπάρα τίτλου.

καμιά ιδέα;

Δεν είναι και άσχημο αλλά δεν βρίσκω το λόγο να το χρησιμοποιήσω έναντι του ubuntu.Όσο για το καφέ χρώμα του ubuntu το βρίσκω πολύ ελκυστικό!

Για τον rizitis, μια πρόχειρη λύση είναι να κρύβεις την μπάρα. Με δεξί κλίκ πάνω της -> properties -> General---Show hide buttons ή και autohide αν σε βολέψει. Θα έχεις κουμπάκια στις 2 άκρες τις μπάρας και θα μπορείς να την εμφανίζεις όταν την χρειάζεσαι...
Σίγουρα θα υπάρχει και η σωστή λύση, αλλά δεν το έψαξα...

Νικόλαος

Μάλλον δεν κατάλαβα καλά..
Νόμισα ότι η μπάρα που την τοποθέτησες επάνω σου έκρυβε τα μενού των παραθύρων...
Εσύ όμως αν κατάλαβα καλά δεν έχεις μενού επιλογών σε κανένα παράθυρο και δεν είναι θέμα αλληλοκάλυψης.

Μήπως εγκατέστησες κάποια προγράμματα και βιβλιοθήκες που συμπεριλάμβαναν στοιχεία του gnome?
Σκέφτομαι μήπως εκτός από την μετακίνηση που αναφέρεις, είχες κάνει νωρίτερα κάτι τέτοιο.

Αν ναι, εκεί έγινε το κακό.

Νικόλαος

rizitis]Μετακίνησα την κεντρική μπάρα μενού στο mint daryna από το κάτω στο επάνω μέρος της επιφάνειας εργασίας στην οθόνη, το αποτέλεσμα ήταν μετά απο λίγες ώρες να χαθεί η μπάρα τίτλου σε ότι παράθυρο ,οποιουδήποτε περιηγητή, και αν ανοίγω.
Δηλαδή αν ανοίξω τον firefox πχ , δεν υπάρχει η μπάρα με τις επιλογές "minimize","restore","close",ούτε μπορώ μετακινήσω το παράθυρο με το ποντίκι.
το ίδιο συμβαίνει ακόμα και όταν κάνω πλοήγηση μέσα στα αρχεία και τους φακέλους του συστήματος, πχ αν είμαι στον "αρχικό κατάλογο" και ανοίξω ένα παράθυρο κάποιου φακέλου το ίδιο συμβαίνει.
Για να μην πολυλογώ τα οποιαδήποτε παράθυρα ανοίγουν δεν έχουν την πάνω μπάρα τίτλου.
καμιά ιδέα;

Σου "χτύπησε" ο Metacity ( δηλαδή ο windows manager του gnome) Εγκατέστησε τον πάλι από την αρχή είτε με το syanptics είτε με

sudo apt-get isntall metacity

αλλά πριν το κάνεις αυτό τσέκαρε αν είναι μέσα . Αν είναι το πακέτο εγκατεστημένο τότε είναι σπασμένο και θα πρέπει να το βγάλεις πριν κάνεις εγκατάσταη εκ νέου.

Την είχα πάθει και εγώ έτσι μία φορά όταν κατά λάθος πάτησα να μου ανοίξουν 120 pdf ταυτόχρονα! Γέμισε ο τόπος παράθυρα και δεν έκλειναν με τίποτα!

αν έχω καταλάβει καλά, με την απεγκατάσταση που έκανα έβγαλα νοκ άουτ όλο το gnome.
δεν το βρίσκει πουθενά τωρα, ανοίγει μόνο μια μάυρη οθόνη και εγώ τώρα που σας γράφω μπήκα νομίζω με δέσμη εντολών. δηλαδή άνοιξε ένας τερματικός κάτω δεξιά, έγραψα στην απελπισία μου sudo firefox και άνοιξε ο firefox. γραφικό περιβάλλον δεν υποστιρίζει πια το mint μου.
αλλά ακόμα και τώρα ο firefox που άνοιξε δεν έχει την μπάρα τίτλου.
επειδή μπορώ να δουλεψω ουσιαστικά μόνο με τερματικό,(ευκαιρία να μάθω) δώστε μου εντολές για να ξαναμπεί το gnome...

ευχαριστώ.

1/Μήπως μπήκες σε κονσόλα με control+alt+ F1 ή F2 και δεν ξέρεις πως να βγεις για αυτό τα βλέπεις μαύρα;
για πάτα control+alt+F7 να δούμε τι θα γίνει;;

Aν δεν δεις προκοπή και επειδή μου φαίνεται εντελώς παράλογο να πήγες να απεγκαταστήσεις τον metacity και να έφυγε όλο το gnome κάνε το εξής:

Πάτα control+alt+F1 και θα σου ανοίξει μία κονσόλα μαύρη
Δώσε εκεί το user name και το password σου.

Γράψε sudo apt-get install gnome

για να σου φέρει κάτω το gnome εκ νέου <-------------------------- ακόμα και αν είναι ακόμα εκεί το gnome κάνε το για να δούμε τι θα σου βγάλει ... ενίοτε αντέγραψε μας εδώ τι σου βγάζει η κονσόλα.

(τον metacity σε αυτή την περίπτωση θα τον έχει σίγουρα γιατί είναι μέρος του gnome αλλά αν σου λείπει μετά κατέβασε τον και αυτόν με

sudo apt-get install metacity)

και επίσης γράψε

sudo apt-get install fluxbox

ή xfce ( οποιοδήποτε γραφικό περιβάλλον σε ενδιαφέρει να έχεις επίσης - να βάλουμε και κανένα ακόμα εδώ για να δούμε τι γίνεται).

Μόλις τελειώσεις με αυτά κάνε reboot με με alt+prt Sc+B και όταν φορτώσει πήγαινε διαλέξεις με ποιο γραφικό περιβάλλον θα μπεις στην αρχική σελίδα ( έχει και μενουδάκια που τα πατάς και ανοίγουν) Το fluxbox σου είπα να το κατεβάσεις για το ενδεχόμενο που πέφτει πολύ βαρύ το gnome για τον υπολογιστή σου αλλά και για να έχεις μία δεύτερη εναλλακτική στον υπολογιστή σου.
Τώρα αν η μαύρη ( ολόμαυρη οθόνη ) επιμένει και επειδή δεν μπορώ να μαντέψω από αυτά που μου λες τι μπορεί να είναι, γράψε μας ότι έκανες με λεπτομέρειες.. οκ;;

Απο πού να αρχίσω και πως να τελειώσω , θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο συγκεκριμένος γίνεται.
Στο laptop μου έχω Gutsy και Daryna απο το τεύχος 19.
έχω ενεργοποιήσει τα εφέ κύβους κτλ και όλα δουλεύουν καλά και στα δύο.
άρα πρόβλημα για να πέφτει βαρύ το gnome δεν υπάρχει.
στο mint το πρόβλημα ξεκίνησε μετά που μετέφερα την κύρια γραμμή μενού από κάτω στο επάνω μέρος της επιφάνειας εργασίας.
μετά που έκανα απεγκατάσταση στο metacity, χάθηκε το gnome, όμως σίγουρα δεν έκανα απεγκατάσταση μόνο στο metacity διότι θυμάμαι πως μαζί με αυτό θα έφευγαν άλλα 16 αρχεία. άρα ή έκανα κλικ και σε κάποιο άλλο πρόγραμμα ή τα έβγαλε αυτό μόνο του.
η ουσία είναι ότι ενώ φόρτωνε κανονικά μέχρι το σημείο που έπρεπε να δώσω όνομα και κωδικό στο σύστημα μετά μαύριζε το σύμπαν και μόνο όταν πάταγα ctrl alt και κάτω βέλος εμφανιζόταν τα τέσσερα παράθυρα των επιφανιών εργασίας στην μέση της οθόνης αλλά μαύρα και αυτά.
έτσι προσπάθησα να κάνω αλλαγή συνεδρίας απο το πεδίο που προανέφερα ότι μέχρι εκεί δούλευε κανονικά.δηλ πριν δώσω κωδικό και όνομα για να μπω. εκεί παρατήρησα ότι η επιλογή gnome έλλειπε. υπήρχαν μόνο :
a)1εκtέλεση...xclient
b)failsafe gnome
c)τερματικό failsafe
μπήκα με το b και εκεί πρώτα άνοιξε ένα παράθυρο που έλεγε:
"αδυναμία εύρεσης εγκατάστασης gnome, θα γίνει προσπάθεια εκτέλεσης συνεδρίας failsafe xterm"
πατάω οκ ανοίγει άλλο παράθυρο :-)
"αυτή είναι συνεδρία failsafe gnome. θα μπείτε σε μια κονσόλα τερματικού ώστε να διορθώσετε το σύστημα αν δεν μπορείτε να μπείτε με άλλο τρόπο. για να βγείτε απο τον προσομοιωτή τερματικού πατήστε exit και μπείτε σε παράθυρο"
έτσι άνοιξε μια μαύρη οθόνη πάλι η οποία κάτω δεξιά είχε ένα άσπρο πλαίσιο τερματικού.
εκεί έδωσα

sudo firefox

, άνοιξε ο firefox και διαβασα ξανά το post της marlene.
δεν μπορούσα να κάνω copy paste τις εντολές που μου έδινε διότι ο firefox είχε εμφανιστεί πάλι λειψός και δεν δεχόταν εντολές ούτε έμπαινε σε δεύτερο πλάνο πίσω απο τον τερματικό.
οπότε τον έκλεισα απο το αρχείο-έξοδος.
στον τερματικό έγραψα

sudo apt-get install gnome

ο φίλος μου ο Sudo μου είπε ότι :
0 αρχεία αναβαθμίστηκαν
58 νεοεγκατεστημένα
0 θα αφαιρεθούν
2 δεν αναβαθμίζονται
πάτησα "ναι"
και αφού συνδέθηκε με το ubuntu.com άρχισε να κατεβάζει το gnome απο την αρχή.
92,9MB/95,0MB
τα οποία όταν αποσυμπιεστούν θα χρησιμοποιήσουν 349MB χώρο στο δίσκο.
αυτό κράτησε περίπου 20 λεπτά και δεν μπορώ να κάνω copy paste την κίνηση αυτή διότι ο τερματικός δεν δεχόταν δεξί κλικ.
όταν τέλειωσαν όλα τα κατεβάσματα και οι εγκαταστάσεις των αρχείων έκανα επανεκκίνηση.
εκεί διαπίστωσα ότι είχε επιστρέψει η επιλογή του gnome στις συνεδρίες.
την επέλεξα και άνοιξε το mint με όλα τα παλιά μέσα, δηλαδή δεν είχε χάσει ούτε τον κύβο ούτε τα εικονίδια στην μπάρα ή στην επιφάνεια εργασίας κτλ
όμως άνοιξε άλλο ένα παράθυρο που έλεγε:
"ο πίνακας εφαρμογών αντιμετώπισε ένα πρόβλημα κατά την φόρτωση του OAFIID:deskbar_applet
Θέλετε να αφαιρέσετε την μικροεφαρμογή από την ρύθμιση σας ;
απάντησα όχι ,χωρίς να ξέρω το γιατί, και άρχισα να ψάχνω μήπως έχει χαθεί κάποιος φάκελος κτλ απο το σύστημα.
όλα ήταν στην θέση τους όπως πρώτα, εκτός απο το πρόβλημα που είχα και συνεχίζω να έχω με την μπάρα τίτλου των περιηγητών.
νομίζω ότι έχει άμεση σχέση με την μικροεφαρμογή που πρέπει να αφαιρεθεί, τώρα πείτε καμιά ιδέα πάλι γιατί με εκνευρίζει όταν το pc νομίζει ότι θα με κάνει ότι θέλει...
:-)

marlene έκανα πείραμα να απεγκαταστήσω το metacity ξανά και πιο προσεκτικά αυτή την φορά και μου ζητάει να απεγκαταστήσω μαζί του :

Λοιπόν τώρα εξηγούνται όλα. Σου χτυπάει κάποιο από τα applets που είχες βάλει πάνω στην μπάρα και συγκεκριμένα το OAFIID. Αφαίρεσε το άφοβα. Αν σου εξαφανίσει την μπάρα φτιάξε καινούργια κάνοντας δεξί κλικ πάνω ή κάτω κάτω στην οθόνη σου επέλεξε το new panel σε αυτή την περίπτωση και ξαναστήσε το από την αρχή.

Αυτό έχει ξαναεμφανιστεί και το έχουν αναφέρει ως bug από τον καιρό του Νωε αλλά φαίνεται ότι κανείς δεν το έφτιαξε.
Δες εδώ: https://answers.launchpad.net/ubuntu/+question/1996
Όπως και να έχει αν σου πει να κάνεις delete το OAFIID κάντο το σκασμένο.

Έλα μην απελπίζεσαι δεν είναι τόσο χάλια η κατάσταση.

Κοίτα και εδώ τι λένε για αυτό το θέμα.

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=620057&page=11

Error re: OAFIID:Deskbar_Applet
Using the instructions from this thread I tried installing Freenx on Ubuntu 7.10 Gutsy running on an Amazon EC2 server booted with a Ubuntu 7.10 image.

Everything works except for an error when starting up Gnome: "The panel encountered a problem while loading "OAFIIDeskbar_Applet". I click on "Don't Delete".

Then Gnome loads perfectly. I can run apps, but they have no window Titlebar. Trying to run System/Preferences/Windows produces an error "Window manager 'unknown' has not registered a configuration tool".

I found another thread in Ubuntu forums about OAFIIDeskbar_Applet. I tried removing files in the /tmp directory per the thread but that did not work.

- Jon

Re: Error re: OAFIID:Deskbar_Applet
Quote:
Originally Posted by jon21 View Post
Using the instructions from this thread I tried installing Freenx on Ubuntu 7.10 Gutsy running on an Amazon EC2 server booted with a Ubuntu 7.10 image.

Everything works except for an error when starting up Gnome: "The panel encountered a problem while loading "OAFIIDeskbar_Applet". I click on "Don't Delete".

Then Gnome loads perfectly. I can run apps, but they have no window Titlebar. Trying to run System/Preferences/Windows produces an error "Window manager 'unknown' has not registered a configuration tool".

I found another thread in Ubuntu forums about OAFIIDeskbar_Applet. I tried removing files in the /tmp directory per the thread but that did not work.

- Jon
I just read here that the deskbar applet is incompatible with NX currently:
http://jyquentel.wordpress.com/2007/...ine-nx-server/

I would venture to guess that it is because NX uses its own X libraries.

The only suggestion I can make is to log out from the local desktop and try to log in from another location. Strangely this works for me.

δεν μπορώ να καταλάβω βρε marlene , τελικά υπάρχει λύση ;
από ότι μπορώ να καταλάβω μάλλον δεν υπάρχει.

Έχεις εγκαταστήσει καί το emerald?
Πήγαινε σε παρακαλώ στο
Advanced desktop Effects Settings τού compiz καί κοίτα αν είναι ενεργοποιημένο το Window decoration.

(δως μου καί λίγο χρόνο να δω τί λέγατε με την marlene)

====

the hamster's is out there

http://hamster.tuxhost.gr/

To τσεκάρεις αν δεν το έκανες ηδη.

====

the hamster's is out there

http://hamster.tuxhost.gr/

Επειδή είμαι υπ ατμόν να φύγω και βιάζομαι θα σου πω εδώ κάποια πράγματα που σκέφτομαι για το θέμα και μετά θα αναλάβει ο alfisti γιατί εγώ θα λείπω κάποιες μέρες.
Αν κατάλαβα καλά αυτό στο παρουσιάζει όσο έχεις πάνω ενεργοποιημένο το compiz με τους κύβους κτλ.
1/ Δοκίμασες να περάσεις σε κανονικό περιβάλλον δηλαδή χωρίς κύβους;
Αν ναι σου παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα; Μήπως δηλαδή δεν κατάλαβα καλά και δεν είναι πρόβλημα του metacity αλλά του emerald που είναι ο windows decorator του compiz.
2/ Aυτό στο παρουσιάζει με όποιο περιβάλλον και να βάλεις; Δηλαδή είτε τρέχεις εφέ είτε δεν τρέχεις εφέ;. Αυτές οι αναφορές που βρήκα για το θέμα με το applet κάναν apply στο compiz μάλλον αλλά και για αυτό έχω μία αμφιβολία γιατί και εκείνοι που το αναφέρουν δεν είναι σαφείς.
Όπως και να έχει το ότι ενημέρωσες με sudo apt-get install gnome και στο παρουσίασε ξανά στην αρχή όταν πας να κάνεις login σημαίνει ότι κάποιο πρόβλημα είχε το gnome αφού δεν το έβλεπες πριν. ( όπως μας είπες πριν).
3/ Αν μπορεί κάποιος να μας πει ποιο είναι αυτό το applet OAFIIDeskbar_Applet ας μας το πει και εμάς αλλά επίσης να μας πει και σε ποιο περιβάλλον απευθύνεται αυτό γιατί ο τίτλος του δεν μας λέει και πολλά πράγματα.

Λοιπόν για να συνοψίσω τι μπορείς να κάνεις εσύ από μέρους.
Δοκίμασε να αλλάξεις περιβάλλον. Κάνε δεξί κλίκ στο desktop και πήγαινε σε περιβάλλον χωρίς εφέ να δούμε τι σου βγάζει αν δεν το έχεις κάνει ήδη.
Τσέκαρε αν είναι σωστά εγκατεστημένο το gnome δηλαδή αν του λείπει κάτι. ( αλλά μας είπες ότι το επανεγκατέστησες) τέλος πάντων τσέκαρε το.
Τσέκαρε αν είναι ενημερωμένος ο emerald όπως είπε και ο alfisti δηλαδή πάτα του μία επανεγκατάσταση αφού έχεις κάνει ενημέρωση να δούμε μήπως σου φέρει κάτι άλλο κάτω.
δηλ.
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade <----------να δούμε τι ενημερώσεις θα σου φέρει
sudo apt-get install emerald
και γράψε μας εδώ λεπτομερώς τι γίνεται ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ μην αυτοσχεδιάζεις μην τα κάνεις χειρότερα.

Μόλις πάω και εγώ εκεί που πάω θα κοιτάξω να δω και εγώ τι παίζει με το θέμα.
Στο ενδιάμεσο αν κάποιος γνωρίζει τι παίζει με το applet αν μπορεί να μας το πει.
Alfistι ευχαριστώ πολύ πολύ για την βοήθεια. Μην ξεχάσεις να κάνεις split το θέμα αφού λυθεί ( μην το κάνεις τώρα για να μην το ψάχνει και ο rizitis που το πήγαμε. )

Φεύγω παιδιά ... καλή συνέχεια.

το deskbar το εχω και δεν εχω κανενα προβλημα.

ενεργοποιησε το window decoration.

Μετα πηγαινε menu - προτιμησεις και κοιτα αν υπαρχει το emerald.
ειναι πιο συμβατο με το compiz (σε σχεση με το metacity).

Αν δεν το εχεις εγκατεστησε τα πακετα emerald και emerald themes.

====

the hamster's is out there

http://hamster.tuxhost.gr/

Αν έχεις emerald και δεν έχεις τις μπάρες πάτα alt+F2 και δώσε:

compiz --replace --indirect-rendering

ή μπορεί να μην φορτώνεται ο emerald στην εκκίνηση και δεν έχεις τα decorations στα παράθυρα.

τσέκαρα το Window decoration και το πρόβλημα λύθηκε.
σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια.
νομίζω και εγώ ότι είναι σωστό να γίνει split .

Τρέχω mint εδώ και κάνα 6μηνο. Το μιντ είναι στην ουσία το μενού του
που είναι τοσο εύχρηστο ωστε να μετακομίσεις σε αυτο. Ασε που δεν ασχολείσαι με flash plugins , mp3
είναι εγκατεστημένα απο την αρχή.
Το μενού βγάζει ένα πρόβλημα ότι κολλάει μετα απο καινουργιες εγκαταστασεις και γενικα είναι λαιμαργο στη μνημη όπως και to mintUpdate. Κατά τα άλλα ακομα και αν δε μου αρεσουν οι μεντες , είναι πλέον το linux μου.

 Αυτό το “λαίμαργο στη μνήμη” τα λέει όλα. Κουσούρι του Ubuntu;

----------------------------------------------------------

Use the Debian OS, Luke Skywalker

Στο σύστημά μου που είναι AMD 3000+ με 1G μνήμη, δεν έχω πρόβλημα ανεπάρκειας. Όλα δουλεύουν γρήγορα και σωστά. Σπανίως παρουσιάζεται φαινόμενο πληρότητας μνήμης, όλα αργούν , οι μνήμη δεν καθαρίζει αυτόματα και χρειάζεται reboot ή logout και login για να καθαρίσει. Ακόμα πιο σπάνια υπάρχει φαινόμενο παγώματος του γραφικού περιβάλλοντος. Όμως αυτά είναι αραιά φαινόμενα. Αντίθετα με το PClinuxOS που δούλευα πριν, το γραφικό περιβάλλον πάγωνε συχνά (ποτέ δεν μου "έκατσε" διανομή madriva) και πολλές φορές πάγωνε όλο το σύστημα, έκανες reboot (ναι θυμίζει άλλο λειτουργικό -μακριά απο δώ-) και συχνά παρουσίαζε σφάλμα στα αρχεία του δίσκου. Το ubuntu-mint όμως τα φτιάχνει όλα μόνο του και σωστά και συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς πρόβλημα. Κρίμα που το kubuntu δεν είναι αντάξιο του ubuntu γιατί προτιμώ το KDE...

Νικόλαος

Είναι αλήθεια οτι το mintMenu και το mintUpdate είναι λαίμαργα στη μνήμη και η μόνη λύση προσωρινά, τουλάχιστον για το mintUpdate, ήταν να απενεργοποιήσουμε την αυτόματη εκκίνησή του. Το πρόβλαμα οφειλόταν εν μέρη σε bug, και πλέον διορθώθηκε.

http://www.linuxmint.com/forum/viewtopic.php?f=76&t=3825&p=62442&hilit=mintmenu+memory#p62442

http://www.linuxmint.com/forum/viewtopic.php?f=0&t=8937

----------------------------------------------------------

who | grep -i blonde | date;

cd~; unzip; touch; strip; finger; mount; gasp;

yes; uptime; umount;

sleep

Αν και προέκυψαν πολλά στην κουβέντα ας συνεχίσουμε απο κεί που θα πρεπέ. Το μίντ είναι η πρώτη και αγαπημένη μου διανομή. Ενα πιο προσεγμένο και καλοπισμένο ubuntu. Σε αυτό βρίκα την ευκολία εγκατάστασης που χρειαζόμουν σαν πρωτάρης (ακόμα τέτοιος είμαι) τα έτοιμα προγράμματα μεσω του εγκαταστάτη προγραμματων του μίντ ( οταν ακόμα δεν ήξερα τί θα πεί synaptic) πολύ καλή εμφάνιση και μερικα bug λιγότερα απο το βιαστικό ubuntu. Θα ξαναπώ τα τετριμμένα. Διανομή για όλους, αρχάριους,νέους,έμπειρους και εξπέρ. Η marlene και ο alfisti έχουν δίκιο που επιμένουν να το διαφημίζουν.

ΤΕΛΕΙΟ απλα !! το minτ6 (felicia) σταθεροτερο απο το ubuntu 8.10 και κανενα προβλημα.ολα δουλευουν κα με virtualbox εφαρμογες window$ οποτε χρειαστει.για μενα ειναι το ubuntu οπως θα επρεπε να ειναι , 10/10!!

Δεν είχα ποτέ μου Mint εγκατεστημένο.

Ένας φίλος μου ζήτησε να του βάλω λινουξ στο γερασμένο laptop του κι είπα να ξεκινήσω με felicia

Αυτό που συνέβη ΔΕΝ ΤΟ'ΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ !!

Μέσα σε μισή ώρα είχε ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα με ότι εφαρμογή μπορούσε να χρειαστεί.
Έπαιξε compiz χωρίς να το σκεφτεί καν
αναγνώρισε τα πάντα. Μέχρι και μια usb wifi των 5 ευρώ συνδέθηκε με wpa στο router
Την ρύθμιση για Ελληνικά την έκανε μόνος του (ο φίλος μου) κι ας ήταν η παρθενική του επαφή με gnome.
για flash, java, mp3 κλπ δεν το συζήτησε καθόλου
Άνοιξε το ntfs partition των γουιν (δεν μ'αφησε να τα βγάλω τελείως }:) ) και έγραφε σαν να μη τρέχει τίποτα.

μεγάλη στενοχώρια με κατέβαλε
ΜΑ ΤΟ ΣΟΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ??
:P

:)

κάποτε είχα σκεφτεί πόσο δυστυχισμένοι θα ήμασταν αν ήταν όλες οί διανομές έτσι!! :)

δεν θα μπορούσαμε να πειράξουμε τίποτα.

(χωρίς πλάκα: γιά αυτό πλέον δεν αποχωρίζομαι ποτέ το mint. Κάποτε το έβγαζα κάθε τόσο, γιατί θεωρούσα βλακεία να έχω καί mint καί ubuntu -καί το ubuntu συγγνώμη δεν βγαίνει-. Εδώ καί καιρό έχει βρεί την θέση του γιατί απλά είναι από τις καλύτερες διανομές)

====

the hamster's is out there

http://hamster.tuxhost.gr/

Το mint είναι το καλύτερο και σας το έχω πει. Να εγώ έβαλα πρόσφατα σε δύο υπολογιστές ubuntu studio 8.04 και ακόμα δεν μπορώ να εγκαταστήσω τα java. ( δεν τα βλέπει καν ρόμπα θα γίνω που είναι και άλλων οι υπολογιστές). Τι λεφτά έχει ρίξει τώρα το ubuntu στην ανάπτυξη και τι λεφτά έχει ρίξει τώρα ο καημένος ο clem που ζει με donation.

Το mint είναι αυτό που θα έπρεπε να είναι το ubuntu αλλά κλασικά.. Όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι...

δεν μπορώ:

αυτό το "ο καημένος ο clem που ζει με donation" έγραψε

:)

====

the hamster's is out there

http://hamster.tuxhost.gr/

alfisti]δεν μπορώ:

αυτό το "ο καημένος ο clem που ζει με donation" έγραψε

:)

xa xa xa xa :P

Εγω λέω να στείλουμε μια επιστολή στον Μάρκο, να τους προσλάβει όλους τους συντελεστές του Mint στην Canonical. Απο τη μία θα κάνει καλό στο Ubuntu να τους έχει στο team, και απο την άλλη δεν θα στεναχωριέται και η Marlene αφου δεν θα πεινάνε ;) :P

Ρε αντε από κει που με κοροιδεύετε κιόλας.. Ο Μάρκος καμάρια μου δεν ξέρει που να βάλει το χρήμα που έχει. Πεντακόσια εκατομμύρια dollars έχει περιουσία το τεκνό . Δεν δικαιολογείται να βγάζει διανομή που να έχει bugs γιατί μπορεί να προσλάβει και να έχει στην ομάδα του τους καλύτερους developers.
Οι mint με τι ζούνε;; Με ότι τους δίνουν στα donations και ότι πάρουν από τους χορηγούς. Και μην ακούσω την σαχλαμάρα ότι το mint πατάει στο ubuntu γιατί τότε θα σας πω ότι και το ubuntu πατάει στην debian και ούτε οι της debian έχουν ρίξει το χρήμα που έχει ρίξει ο Μάρκος για να εξελίξουν ή να διαφημίσουν αυτό που φτιάχνουν.
Για μένα είναι απαράδεκτο διανομή που χρηματοδοτείται και έχει μόνιμο προσωπικά να βγάζει έστω και μισό πρόβλημα.
Αν είναι θέμα χρόνου τότε ας κόψει τις εξάμηνες releases. Αλλά προφανώς δεν είναι γιατί αλλιώς πως εξηγείται ότι οι του mint τα καταφέρνουν ενώ οι του ubuntu όχι;;;

Tωρα με αφορμη το τελευταιο σχολιο (απολυτως σωστο, κατ' εμενα) της Marlene, καπου διαβασα εδω αν δεν απατομαι (δε θυμαμαι που & απο ποιον), το εξης:
"Το Mint, ειναι οπως θα θελαμε (η επρεπε) να ειναι το Ubuntu"
Δε ξερω πια, μα θα το ξαναπω: Το Ubuntu, ΔΕΝ ειναι το LINUX. Εννοω, ΔΕΝ ειναι ο εκπροσωπος του Linux.
Δε θελω παλι flame, μα το Mint ειναι μια διανομη, που ασχετα, αν καποιο τη βρηκαν εδω & κανα χρονο, υπαρχει παααρ απολυ περισσοτερο, βασιζεται σε μια Κοινοτητα (Κοινοτοτικη διανομη).
Ε & οχι ρε παιδια, δεν ειναι ενα ubuntu, με αλλο μενου & αλλες εικονιτσες, που & αυτο κατα κορον εχει γραφει.
Eνα παραδειγμα ειναι το PCLOS, το οποιο & πατησε στο Madriva. Εχει ομως φυγει πολυ απο το Madriva & εχει κανει δικα του πραγματα (η Κοινοτητα) & το να λεμε, οτι ειναι μια καλωπισμενη Madriva based διανομη & μονο αυτη τη στιγμη, ειναι κατι αστειο & μαλλον αγνοια.
Το αυτο συμβαινει & με το Mint.
Oπως & να εχει ενα εινα το θεμα:
Το Mint, ειναι μια ανεξαρτητη ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ διανομη, που για να επιασε, μαλλον κατι διαφορετικο εχει κανει, ετσι?

Αυτό το διαφορετικό που έκανε είναι αυτά που δεν έκαναν οι υπόλοιποι, πχ Canonical,
δηλαδή να φτιάξει μια διανομή που να παίζουν όλα out of the box.
Για σκεφτείτε αν ο Clem μπορούσε να διαθέσει το 1/10 από το χρήμα που διαθέτει
ο Mark. Από την άλλη βέβαια και ο Mark όντας επιχειρηματίας θα μπορούσε να έχει
επενδύσει αλλού τα ωραία του μύρια και έτσι αυτή τη στιγμή να μην μιλούσαμε ούτε
για Ubuntu αλλά ούτε και για Mint ίσως.

Όσο ζώ, μαθαίνω.

χτές, εδώ, το ανέβαλα γιά σήμερα.
εδώ.
εδώ.
εδώ .

καί θυμάστε τούς ύμνους πού έγραφα πριν λίγους μήνες γιά το suse.

όλα αυτά, γιά να μην πεί κάποιος, ότι έχω παρωπίδες.
από κεί καί πέρα, δεν θα ανοίξω αυτό πού ήθελα, σε σχέση με την "κατάταξη" τού Πασχάλη -με την οποία διαφωνώ σε ένα μόνο σημείο καί νομίζω το ξέρει. δεν θα το ανοίξω γιατί φοβάμαι πως θα ξεφύγει.

δεν μπορώ όμως ένα σχόλιο καί εδώ έχω αφορμή    :)

    μέχρι πριν ένα - ενάμιση χρόνο υπήρχε το ubuntu vs pclos.
αργότερα είδαμε την fedora να πλησιάζει απειλητικά το ubuntu.
η mandriva λίγο μετά, μία από τα ίδια.
τώρα έχουμε mint vs ubuntu.

έχουμε πολυτέλειες τελικά εμείς στο Linux -καί είναι ωραίο δίλημα σε σχέση με το vista ή xp :)

έχω στο νού μου τα απομεινάρια μιάς μέρας γιά το thread πού δεν θα ανοιχτεί.

επιτρέψτε μου να έχω γιά το mint την καλύτερη γνώμη, χωρίς όμως να φτάνω σε υπερβολές, καί ξέροντας ότι από το ubuntu απέχει ΜΟΝΟ ένα κλικ. Στην κυριολεξία :)

====

the hamster's is out there

http://hamster.tuxhost.gr/

Ισως η καλύτερη (όσον αφορά ευχρηστία και ευκολία) διανομή linux που υπάρχει σήμερα.

MB:Asus P5L-MX / HD1:320 GB-->WinXP SP2 / HD2:250 GB-->Linux Mint 6
CPU:3.00 GHz / RAM:2,0 GB / VGA:Asus NVidia GeForce 8500 GT

Σε γενικες γραμμες, δειχνουν ωραια λινουξ.
Τα εχω βαλει επιτιδες, εστε να μαθω να εγκαθιστω προγραμματα, με χειροκινητο τροπο...
Στα ΒΤ4 που εχω στο μινι λαπτοπ, ειναι ολλα ετοιμα, αυτα που 8ελω, καιρος να μαθω νατα εγκαθιστω εδω περα.
Πιχι να μαθω να κανω εγκατασταση οδηγων, μετα "μπαλωμα" κατοπιν εγκατασταση μια δημοφηλους σουιτηας για τα ασυρματα...
Τωρα μαθαινω, και λιγο bash scripting στο mint 8 kde edition DVD.iso. Αργοτερα βλεπυμε για εγκαταστασn, αλλων πραματων xD
Ο λογος που εχω βαλει "KDE Mint" ειναι επιδη δεν μου αρεσει η καραμελα μεντα, αν και δροσιστικα τα μιντ με γευση μεντας, προτιμω
το "regular" kde

-----------------------------

diver.gU.U

Όντως ισως είναι η πιο ευχρηστη διανομή αφου codecs  για ήχο , βιντεο αλλα και  flash είναι έτοιμα στο πιάτο. Ότι πρέπει για τους νέους χρήστες. 

 

To Linux Mint ήταν μία από τις πρώτες διανομές που σκάλισα στο ξεκίνημά μου με το Linux. Έχω ευχάριστες αναμνήσεις μ' αυτό, καθότι με βοήθησε να κατανοήσω το linux desktop προερχόμενος από τα παντζούρια που με είχαν ταράξει στο κόλλημα και στα format!  Το έχω χαρακτηρίσει σαν την παλιά ερωμένη, στην οποία επιστρέφεις ενώ γνωρίζεις ότι δεν μπορείς να είσαι μαζί της για πάντα.  Βέβαια, έχω να τα πιάσω τουλάχιστον 2 χρόνια!

------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

 Όπως τα λέει ο φίλος ippokratis, το mint είναι ο "προθάλαμος" για τον μαγικό κόσμο του GNU/Linux. Δεν μπορείς να βάλεις τον αρχάριο να δουλέψει debian, arch, gentoo, slackware κτλ (ξέρει ένας πρωτοετής της ιατρικής να κάνει εγχείρηση;). Το ubuntu και κατ' επέκταση το mint έφερε και φέρνει πολύ κόσμο στο GNU/Linux, από εκεί και πέρα ο νέος θα μπει μόνος του στα πιo βαθιά!

Τα σπάει, αντε να δούμε και την εξέλιξη της rolling release!!!

Αυτό κι αν θα είναι εξέλιξη!!!!!!

Ωραία διανομή ,αν εξερέσεις το gnome-shell ,άλλα πάλι καλά υπάρχει το ΜΑΤΕ