Ελληνικό Εορτολόγιο - Ευρετήριο Ημερών !

fanisatt | Παρ, 08/30/2019 - 19:31 | 1' | 5

Αναπτύσσοντας το pedaba-2, μια εφαρμογή μου στην οποία αναφέρθηκα σε άλλη ανάρτηση του blog, προέκυψε η ανάγκη να υποστηρίξω όσο το δυνατόν καλύτερα τα πεδία ημερομηνίας της εφαρμογής.

Έφτιαξα λοιπόν μια συνάρτηση και έγινε η δουλειά , πλην όμως, σκέφθηκα ότι θα ήταν καλό να την επεκτείνω σε μια ανεξάρτητη εφαρμογούλα εορτολογίου. Όπως και το pedaba-2 είναι φτιαγμένο με τη C.

Κάνει αρκετές δουλίτσες....

Ελπίζω να σας αρέσει.

https://sourceforge.net/projects/eortologio-gr/

Δώσε αστέρια!

MO: 2.9 (ψήφοι: 7)

Σχόλια

Έκανα download και το αρχείο αποθηκεύτηκε. Και τώρα κάθομαι και το κοιτάζω.
Το αιώνιο πρόβλημα και η αχίλλειος πτέρνα του λίνουξ.
 

Ρίξε μια ματιά στις οδηγίες εγκατάστασης.

Αυτή τη βιβλιοθηκούλα πρέπει οπωσδήποτε να την εγκαταστήσεις sdl_bgi_2.3.0-1_amd64.deb είτε όπως τη βλέπεις είτε με rpm installer ανάλογα το λειτουργικό σου.

Τον φάκελο Eortescalcd τον βάζεις στο /home/username/

To εκτελέσιμο είναι το αρχείο GReortes. (Αν δεν φαίνεται ως εκτελέσιμο απλά το κάνεις εσύ με ένα-δυο κλικ)....

Τίποτε δεν είναι....

Καλή επιτυχία !

Για να λέμε του στραβού το δίκιο, νεοφώτιστος είναι και είναι λογικό η διαδικασία να μην του φαίνεται απλή.

Ακόμα και ο τρόπος που του το εξηγείς, δεν είναι σίγουρο ότι θα τον βοηθήσει.

Θες τη γνώμη μου; Επειδή βλέπω ότι φτιάχνεις ωραία πράγματα, προτείνω να ρίξεις μια ματιά στο AppImage (https://appimage.org/). Με αυτό, μπορείς να φτιάξεις την εφαρμογή σου να είναι ένα ενιαίο αρχείο και  να τρέχει κυριολεκτικά με ένα κλικ, μόλις ο εκάστοτε χρήστης την κατεβάσει στο Linux του. Και παίζει σχεδόν σε κάθε διανομή. Εγώ αυτή τη λύση ακολουθώ για το SocNetV (https://socnetv.org)...

&earinos , &dimitris

Τώρα που το βλέπω ... έχει Mint o earinos.
Τα δυο πραγματάκια που έφτιαξα εγώ είναι λίγο "εξωσχολικά" φίλε μου earine ,μην τα συγκρίνεις με  το Linux το οποίο είναι μια χαρά δομημένο πλέον με τόσα και τόσα καλά για το χρήστη. Άσε που βγαίνει σε ότι "μόδα" θέλεις... Πάνω σε αυτό βέβαια είχα από χρόνια άλλη άποψη και φώναζα ότι πρέπει να ενωθούν οι δυνάμεις... Αν υπήρχε ενιαία κατεύθυνση στο ανοιχτό λογισμικό, θα ήταν όλα διαφορετικά. Μα πως να οργανώσεις την ελευθερία ομως ; Ελευθερία είναι αυτή....
Δεν είμαι καλός Linuxas εγώ , απλά χρήστης είμαι όπως κι εσύ. Λίγο παλιότερος βέβαια...
Άσχετο που μου αρέσει να προγραμματίζω και μάλιστα με μια αρχαία γλώσσα.... Με ελάχιστες αλλαγές θα μπορούσε να τρέχει και στα windows τούτο εδώ.

Δημήτρη έχω κάψει τα μάτια μου ... δεν βλέπω να φτιάχνω τίποτε άλλο μέχρι να γίνουν καλά...όσο μεράκι και να υπάρχει θα πρέπει να ξεκόψω λίγο ... Μα την αλήθεια το είχα σκεφθεί για application image αλλά...η κατανομή του χρόνου  με πήγε σε αυτήν τη λύση. Οπωσδήποτε παρακολουθώ αυτά τα δύο που έφτιαξα...έστω κι αν πονάνε οι οφθαλμοί..

Λοιπόν...για τον earino :
Κατεβάζεις από εδώ τη βιβλιοθήκη sdl_bgi :
https://sourceforge.net/projects/libxbgi/files/sdl_bgi_2.3.0-1_amd64.de…
Δεν επηρεάζει απολύτως καθόλου το σύστημά σου και ας είναι καλά αυτός που την έφτιαξε...μιας και μπορούμε τώρα εμείς οι παλιότεροι φίλοι της C να χρησιμοποιούμε τις συναρτήσεις που γνωρίζαμε.
Ανοίγεις το synaptic από το μενού σου και εγκαθιστάς (αν δεν είναι ήδη εγκατεστημένα) τα : gdebi και zenity !
Πιθανότατα το gdebi να είναι ήδη εγκατεστημένο - με αυτό μπορείς να εγκαθιστάς γενικά πακέτα debian.
Η βιβλιοθήκη που κατέβασες αρχικά (sdl_bgi), μπορεί να εγκατασταθεί κάνοντας κλικ πάνω στο αρχείο.
Το δικό μου project το έχεις ήδη κατεβάσει. Είπαμε να το βάλεις στο /home/username/ και μπορείς πλέον να το τρέξεις. (Σου έγραψα για το εκτελέσιμο αρχείο σε προηγούμενη απάντηση).
Καλή επιτυχία !