Cinux News and Updates

conmarap | Παρ, 10/14/2011 - 13:38 | 4' | 1

Πάει καιρός από το τελευταίο μου post και έχασα την ημερομινία για το release του Cinux 1.04. Προέκυψαν όμως πολλά προβλήματα και αυτό τα δικαιολογούν όλα αυτά. Το Cinux 1.04 Canny Laura κυκλοφορεί ήδη και μπορείτε να το κατεβάσετε από την ιστοσελίδα που ετοίμασα για αυτό (http://conmarap.github.com/). Για να το κάνετε εγκατάσταση σε εικονική μηχανή υπάρχει ένα installation script το οποίο και θα βρείτε εδώ, το installation script θα πρέπει να εκτελεστεί αφού δημιουργίσετε μια κατάτμιση κανονική και μια swap (αυστηρά sda1 & sda2 τα ονόματά τους) και από εκεί και πέρα όλα θα γίνουν αυτόματα. Για Bugs απευθυνθείτε εδώ


Μαζί με όλα αυτά να πω ότι, μέχρι η διανομή να σταθεροποιηθεί, δεν θα υπάρχουν (πλέον) end date releases και απλά θα υπάρχουν daily builds. Επίσης, όπως μπορείτε να δείτε, το λογότυπο άλλαξε.
Όσον αφορά το μέλλον του Cinux, η επόμενη έκδοση θα είναι η Cinux Blue Desktop/Web. Ένα σημαντικό βήμα ήταν η αυτόματη εκκίνηση του Gnome με το bootup, κάτι το οποίο έγινε τελικά και απ'ότι φαίνεται λειτουργεί καλά και το σύστημα επιβαρύνεται λιγότερο. Το "Cinux System Restore" θα είναι το νέο γνώρισμα του Cinux στην έκδοση 1.05 (Blue). Από τη στιγμή που ο χρήστης είναι ο root, εάν κάνει καμιά βλακεία, απλά θα εισάγει "cisre" στο terminal και τα μαγικά θα γίνονται από το Cinux, επαναφέροντας το Cinux στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Το Cinux-Get θα κατεβάζει μεικτά deb και tgz πακέτα από το repo του Cinux και τα οποία θα κάνει επί τόπου εγκατάσταση. Τα tgz πακέτα θα είναι community made, με λίγα λόγια ο απλός ο χρήστης αντί να κάνει απλά "./configure && make && make install" θα κάνει "./configure && make && make DESTDIR="/cinuxpkg" install && cget -p" για να δημιουργείται το tgz και έπειτα να το μοιραστεί με τον κόσμο. Παρακάτω ένα early build του Cinux Blue Desktop που απ'ότι μπορείτε να δείτε το terminal αναπαράγει τα γραφικά της κονσόλας. Any ideas/suggestions? 


Αυτό είναι το Cinux Blue Desktop ενώ το παρακάτω είναι το Cinux Blue Web

 

Tags
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια