ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤA UBUNTU

kalfas36 | Τετ, 12/02/2009 - 18:27 | 1' | 4

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!ΕΧΩ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΩΝ  ΣΤΑ UBUNTU!ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Π,Χ ΤΟΥ ΑVAST KAI\\MOY ΒΓΑΖΕΙ :error wrong architecture i386 ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ!

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

1. Μη θέτεις ερωτήσεις στο blog, αλλά στο φορουμ

2. Μη γράφεις κεφαλαία. Είναι σα να φωνάζεις

3. ΠΟΤΕ μην απαιτείς

 

 

Εγκατάσταση προσπαθείς να κάνεις μέσω synaptic (ή add/remove programs)

ή κατεβάζεις από κάπου ένα πακέτο με τον browser και προσπαθείς να το εγκαταστήσεις ??

Φίλε kalfas36, καλωσηλθες. Μάλλον προσπαθείς να εγκαταστήσεις προγράμματα με την λογική των Windows ("κατεβάζω και εγκαθιστώ"). Το μήνυμα που σου  βγάζει λέει ότι το πακέτο που πας να εγκαταστήσεις προορίζεται για άλλου είδους αρχιτεκτονική (π.χ. εσύ έχεις 32bit διανομή ενώ το πακέτο είναι για 64bit)...

Στο Linux όμως χρησιμοποιούμε έναν ασφαλέστερο και απλούστερο (κατά την γνώμη μου) τρόπο για να εγκαθιστούμε προγράμματα. Για να μην τα ξαναγράφουμε ξανά και ξανά, μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδώ όπου έχουμε γράψει μια γενική περιγραφή αυτού του τρόπου::

Πως εγκαθιστώ εφαρμογές στο Linux; Τι είναι τα "πακέτα", οι "εξαρτήσεις", τα "αποθετήρια", κλπ;!;

Πάρε μια ιδέα, και ότι θες ξαναρώτα.

Φυσικά, ο luckyb είχε δίκιο: δεν πρέπει να υποβάλλεις ερωτήματα στο blog σου αλλά στο φόρουμ (Μενού > Υποβολή Υλης > Φόρουμ)

 

Καλά βρε παιδιά.. Μην τον αρπάζουμε τον άνθρωπο από τα μούτρα. Δεν ήξερε και έκανε εδώ ερώτηση να μάθει..

Φίλε το λάθος που σου βγάζει λέει ότι πας να εγκαταστήσεις πακέτο που δεν είναι για την αρχιτεκτονική του υπολογιστή σου. Όπως σου είπαν και τα παιδιά πιο πάνω για να κάνεις εγκατάσταση θα πρέπει να την κάνεις μέσα από το σύστημα σου και όχι διαλέγοντας πακέτα από έξω. Υπάρχει πρόγραμμα που κάνει αυτήν την δουλειά και σου βρίσκει και σου κατεβάζει ότι πρόγραμμα χρειάζεσαι σωστά και χωρίς να ταλαιπωρείσαι να τα ψάχνεις.

Synaptic package manager είναι το πρόγραμμα για κοίταξε το εκεί και διάβασε και αυτά που σου είπε ο dimitris να καταλάβεις τι γίνεται.
Αν κωλώσεις κάπου τότε βάλε κάνε ερώτηση στο φόρουμ ( άλλωστε αν την βάζεις εδώ δεν θα φαίνεται και δεν θα μπορούν και οι άλλοι να σου απαντήσουν).

Άντε καλώς όρισες! :)

*******

Η άλλη μου επιλογή, είναι ο υπόλοιπος κόσμος.

Ευχαριστω για την βοηθεια!!!τα προβληματα τα ξεπερασα στα UBUNTU !!!