3D Μουσείο Αρχαίων Ελληνικών Παιχνιδιών: ένα μουσείο αλλιώτικο από τ' άλλα με open source

MagikosFakos | Δευ, 02/23/2015 - 23:20 | 2' | 1

Τα καλύτερα εκθέματα αρχαίων ελληνικών παιχνιδιών από το Λούβρο, το μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το αρχαιολογικό του Κεραμεικού κ.α. παρουσιάζονται σε τρισδιάστατη μορφή στο Εικονικό Μουσείο Greektoys. Μετά την αναπαράσταση του τύμβου της Αμφίπολης, το Greektoys δημιουργεί  με τη χρήση open source προγραμμάτων  μια συλλογή από αρχαία ελληνικά παιχνίδια και την παρουσιάζει μέσω της εφαρμογής Sketchfab. Με σκοπό να είναι προσβάσιμη στο ευρύ κοινό, σε μαθητές, δασκάλους αλλά και σε ειδικούς επιστήμονες.

Με ένα κλικ μπορείτε να περιηγηθείτε, να κάνετε ζουμ στις λεπτομέρειες και να μάθετε πληροφορίες για τη χρονολογία, την εποχή του κάθε εκθέματος καθώς και σε ποιο μουσείο βρίσκεται.

Το να δει κάποιος τα αρχαία ελληνικά παιχνίδια συγκεντρωμένα σε ένα μουσείο είναι πρακτικά αδύνατο, δεδομένου ότι τα ευρήματα βρίσκονται διασκορπισμένα σε πολλά μουσεία στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Γι’αυτό, το Εικονικό Μουσείο Greektoys συγκεντρώνει τα πιο εμβληματικά εκθέματα και μέσω της τεχνολογίας δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να σχηματίσει μια συνολική εικόνα με σκοπό την προώθηση της αρχαίας ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς μας.

Επισκεφτείτε το μουσείο εδώ:

http://greektoys.org/2015/02/23/3d-virtual-museum-greektoys/

Δώσε αστέρια!

MO: 5 (ψήφοι: 2)

Σχόλια