Πρόσφατα νέα

Stealthcom Labs BG: Immediate Openings - 3 positions

Good morning everyone  smiley XRONIA POLLA!! 

I would like to inform anyone, who may be interested in a new position/job? that our Stealthcom Labs BG has three (4) immediate openings which would be great if we can fill those with Developers form Greece. [this of course been a personal 'punt' because, I happen to be Greek and very proud of it.]

Εισαγωγικός Οδηγός στον κόσμο του Linux (VIDEO)

Καλησπέρα παιδιά,μετά από καιρό (Β λυκείου.....αναπολώ τα χρόνια του δημοτικόυ στο φορουμ εδώ μέσα...τέλος παντων..)

Δηλώστε συμμετοχή για ομιλίες - εργαστήρια στην FOSSCOM 2016

H ΕΕΛ/ΛΑΚ στηρίζοντας τον θεσμό της FOSSCOMM καλεί τις κοινότητες ελεύθερου λογισμικού, τις ακαδημαϊκές κοινότητες, τις εταιρίες που αναπτύσσουν και χρησιμοποιούν ελεύθερο λογισμικό, τους προγραμματιστές και φίλους του ανοικτού λογισμικού και των ανοιχτών τεχνολογιών, να υποβάλουν προτάσεις για ομιλίες  και εργαστήρια στην 9η FOSSCOMM ( 16 -17 Απριλίου 2016 στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πειραιά ) στο http://fosscomm.cs.unipi.gr/index.php/presentation/

Θέση για sysadmin στην ΕΕΛ/ΛΑΚ

Η ΕΕΛ/ΛΑΚ ενδιαφέρεται να προσλάβει συνεργάτη για τη θέση: προγραμματιστή/διαχειριστή συστημάτων (SysAdmin), μερικής απασχόλησης.

Salix Live Mate 14.1 BETA2

Το Salix Live Mate 14.1 BETA2 κυκλοφόρησε.

Βασίζεται στην σταθερή 14.1 έκδοση του Slackware.

Περισσότερα http://forum.salixos.org/viewtopic.php?f=17&t=6702

You can download the Salix Live MATE 14.1 BETA2 using the iso images found in our Sourceforge project page:[/b]

Salix Live Mate 14.1 beta2 (32-bit, i686)
(size: 852 MB, md5: 7d5163e9044a9ad06e4d7b1fcacb8f6e)
Sourceforge: http://sourceforge.net/projects/salix/files/14.1/salixlive-mate-14.1-beta2.iso/download

Το Slackel 6.0.4 "Live Openbox" κυκλοφόρησε

Το Slackel 6.0.4 "Live Openbox" κυκλοφόρησε.  Το Slackel βασίζεται στο Slackware και το Salix

Το Slackel 6.0.4 "Live Openbox" περιλαμβάνει τη τελευταία έκδοση πυρήνα 4.1.6 και τις τελευταίες ενημερώσεις από το Slackware current.

Αυτή η έκδοση είναι διαθέσιμη και στις δύο αρχιτεκτονικές 32-bit και 64-bit που είναι στο μέγεθος ενός CD. Οι εικόνες ISO είναι isohybrid.
Το ISO 64-bit υποστηρίζει εκκίνηση σε συστήματα UEFI. Το SecureBoot ωστόσο δεν υποστηρίζεται.

Χρόνια πολλά Linux!

Πριν από 24 ολόκληρα χρόνια, στις 25 Αυγούστου 1991, ένας νεαρός ονόματι  Linus Torvalds, πόσταρε το παρακάτω σε ένα από τα newsgroup της εποχής (online ομάδες συζήτησης, τότε δεν υπήρχε ακόμα Διαδίκτυο όπως το ξέρουμε σήμερα με ιστοσελίδες), το comp.os.minix: 

Hello everybody out there using minix -

O Richard Stallman έρχεται στην Αθήνα!

Την Τετάρτη 20 Μαΐου στις 6.30μ.μ. μη κερδοσκοπική Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ, www.eellak.gr) σε συνεργασία με τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας INNOVATHENS (Πειραιώς 100, Τεχνόπολις, Γκάζι) διοργανώνουν εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον  “πατέρα του κινήματος για το ελεύθερο λογισμικό” Dr Richard Stallman με τίτλο “The Danger of Software Patents”.

Μετά από τη τρισδιάστατη αναπαράσταση του τύμβου της Αμφίπολης, έρχεται λόγω εορτών το χριστουγεννιάτικο επεισόδιο του Greektoys. Η Άγια Νύχτα, το γνωστό χριστουγεννιάτικο τραγούδι του Φραντς Ξάβερ Γκρούμπερ, παρουσιάζεται σε animation και το ερμηνεύει μια χορωδία με κουκουβάγιες! Το επεισόδιο δημιουργήθηκε με Blender, πάνω σε λειτουργικό Fedora και η επεξεργασία του ήχου έγινε με Audacity.