Δε βλέπει το CD-ROM

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Κυρ, 01/13/2008 - 23:05 | 1' | 8

Παιδιά καλώς ήρθα!Προσπαθώ να κάνω εγκατάσταση  το Mandriva  2007  και  μου  βγάζει  μηνύμα  ότι  δε  βλέπει  το CD-ROM  για  να  συνεχίσει, αφού έχω μπει στο μενού της εγκατάστασης.Το  ίδιο  και  με  SUSE  10.0  και  10.1,Fedora core 5  κτλ.Το PC είναι ολοκαίνουριο  (ASUS P5B,CORE2 6400,1GB RAM με 2  DVD-ROM).Υπ΄οψην  ότι  στο  παλιό  (PIII στα 733MHZ)  έχω  το  Mandriva  2005  χωρίς  κανένα  πρόβλημα .Τί  προτείνετε;

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Δεν βοηθάς έτσι.
Τι λέει ακριβώς το μήνυμα που σου εμφανίζει; Γράψτο ακριβώς να το δούμε.
Επίσης, ποιο Mandriva προσπαθείς να εγκαταστήσεις; To Οne ή το Free; Από DVD ή LiveCD;

Δεν μπορεί όλες αυτές οι διανομές να μην παίζουν.

Συγνώμη για την καθυστέρηση.Σοβαρό πρόβλημα υγείας.Στο θέμα μας.
Αφού ξεκινήσει κανονικά το installation από το reboot ας πούμε του Mandriva 2007(free) με DVD - πράγμα που δεν παιζει ιδιαίτερο ρόλο γιατί όποια από τις παραπάνω διανομές και να βάλω το αποτέλεσμα είναι το ίδιο- έχουμε starting LINUX Kernel και μετά εμφανίζεται οθόνη σε στυλ BIOS που λέει:
Welcome to Mandriva Linux release 2007.0
Error
No CDROM device found

Please choose
FTP server
HTTP server
KA server
CDROM drive
Hard disk
Load third party modules

Φυσικά η επιλογή του CDROM drive δεν είναι αποδεκτή γιατί δεν διαβάζει κανένα CDROM device αν και το reboot γίνεται από το DVDROM.Καμμιά ιδέα για να προχωρήσουμε;

Λοιπόν το πρόβλημα σου είναι γνωστό, και οφείλεται στη motherboard Asus P5B (αλλά και στις Asus P5W DH, MSI P965 Platinum). Πιο συγκεκριμένα ο controller που υπάρχει σε αυτά τα mobos (Jmicron) δεν υποστηρίζεται ακόμα από τις εκδόσεις του πυρήνα που είναι παλιότερες του 2.6.18. Διάβασε και εδώ σε ένα forum της Mandriva όπου κάποιοι έχουν παρόμοιο πρόβλημα:

http://mandrivausers.org/lofiversion/index.php/t38078.html

Μια πιθανή λύση είναι στο boot prompt του Mandriva να δώσεις
linux all-generic-ide irqpoll pci=nommconf

αν και δεν το βλέπω να παίξει, αφού το Mandriva έχει πυρήνα που δεν υποστηρίζει τον controller σου.

Έτσι, πρέπει να δοκιμάσεις κάποια διανομή που έχει πυρήνα νεότερο του 2.6.18.
Δοκίμασε, π.χ. το Ubuntu 7.04 (που είναι ακόμα σε δοκιμαστική
έκδοση). Γενικά πρέπει να βάλεις όσο πιο πρόσφατη έκδοση διανομής
έχεις.

Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις το openSUSE 10.2. Στο forum
http://forums.suselinuxsupport.de/index.php?showtopic=43745& amp;st=40

αναφέρεται ότι εμφανίζεται το ίδιο πρόβλημα, αλλά υπάρχει η εξής λύση:

Μπες στο BIOS, στο IDE Configuration, άλλαξε τον ICHR7 controller σε AHCI και μετά κάνε reboot από το DVD του SUSE. Η εγκατάσταση θα αποτύχει και θα σε πάει σε text εγκατάσταση. Επέλεξε Load Kernel Modules και μετά IDE/RAID/SCSI. Εκεί διάλεξε το pata_jmicron και πάτα Enter. Όταν σου ζητήσει παραμέτρους επέλεξε πάλι το IDE/RAID/SCSI και δώσε generic ide

Δοκίμασε το ίδιο και σε άλλες διανομές να δεις αν παίζει. Κάνε τις αλλαγές στο BIOS και μετά κάνε boot από τη διανομή που θες (βάλε όσο πιο πρόσφατη έχεις).

Μια διανομή Mandriva που μάλλον παίζει είναι το MCLive
http://www.mcnlive.org/

Μάλιστα...Μετά σου λέει πάρε καινούριο...Το Fedora Core 6 θα είναι συμβατό;Ακόμα δεν έχω πετύχει το τελευταίο τεύχος(!) και δεν το έχω δοκιμάσει.Ευχαριστώ πολύ πάντως.Θα το παλέψω κατα τις οδηγίες σου.Θα έχουμε νεότερα αργότερα.

Δεν είπα ότι το FC6 θα είναι συμβατό. Είπα ίσως να έχεις τύχη και με το Fedora αν κάνεις τις αλλαγές στο BIOS. Δυστυχώς, όμως, σιγουριά δεν υπάρχει σε αυτά τα πράγματα.

Σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις ότι πιο καινούρια διανομή βρεις, π.χ. Ubuntu Feisty.

Επίσης υπάρχουν οδηγίες (τις παρέθεσα στο προηγούμενο post) για την εγκατάσταση του openSUSE 10.2 σε υπολογιστές με mobos που έχουν Jmicron.

έβγαλες καμιά άκρη με την εγκατάσταση γιατί και εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα με εσένα. και εμένα ακριβώς τα ίδια μου γράφει και δεν μπορώ να βρω άκρη. Το ωραίο είναι ότι το αγόρασα τώρα για να βάλω τα Linux. Καλό??? το DVD είναι asus και η μητρική είναι intel η DP965LT

Δοκίμασε να κάνεις boot με την παράμετρο
linux all-generic-ide

Επίσης δοκίμασε όσο πιο πρόσφατη διανομή βρεις. Π.χ. Ubuntu Feisty.
dimitris2007-4-23 13:3:0

Οι καινούριες εκδόσεις του Kernel θα υποστηρίζουν και το Jmicron.