ZEYS Linux: Συζητήστε εδω!

ziorange | Κυρ, 01/13/2008 - 23:19 | 1' | 38

ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΝΕΟΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΤΑ LINUX. ΕΧΩ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΛΟΓΟ ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΣΕ ΕΝΑ CDAKI..ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΧΩ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΙΣΩ ΜΟΝΟ ΤΑ LINUX..ΚΑΝΩ ΒΟΟΤ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟ CD KAI ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ...ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΙΘΗΣΕΙ!!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

To Ζευς linux, τουλάχιστον από ότι είδα από το site του, στηρίζεται στο slackware, που είναι αρκετά hardcore, δηλαδή όχι κατάλληλο για τον αρχάριο χρήστη - δεν το έχω τεστάρει για να ξέρω όμως. Δοκίμασε καλύτερα κάποια εναλλακτική όπως τα Mandriva, Ubuntu, Debian, Xandros ή το επίσης Ελληνικό Knopell, που είναι πολύ εύκολο να εγκατασταθούν.

Οταν ειδα το μυνημα ηθελα να απαντησω, αλλα δεν ηξερα με ποιο τροπο μια και ισως φαινοταν λιγακι σαν δυσφιμηση για τη συγκεκριμενη διανομη.
Τελικα βοήθησε ο Νασος...
Στο linux υπαρχουν ενα σωρω διανομες, ακριβως επειδη υπαρχουν και αρκετοι διαφορετικοι τυποι χρηστων, οποτε ισως αυτη η  slackwareάδικη διανομη ειναι για σενα μια χαρα (στην τελικη μια ερωτηση ενος αγνωστου ειδες Νασο... μπορει ο φιλος ziorgane να ειναι καποιος τρελαμενος χακερ που τη βρισκει με μαυρες οθονες και γραμμες εντολων, γιατι οχι?) αλλα προκαταβολικα αν δεις πως δεν καταφερνεις να κανεις τιποτα με αυτο, μη γινει σταθμος για την απογοητευση σου απο το linux γενικοτερα, και δοκιμασε καποια απο τις διανομες που λεει ο Nasos (Ubuntu και Mandriva αυτη την εποχη ειναι οι περισσοτερο φιλικες για τον οποιοδηποτε και τρεχουν γενικα οπουδηποτα, αλλα τζαμπα ειναι, οποτε δε χανεις τιποτα να δοκιμασεις καμια δεκαρια διανομες να δεις ποια σου κανει)
Καλως ηρθες

ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΙΡΙΞΗ..ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ LINK ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΑΤΕ..

ziorange]

ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΙΡΙΞΗ..ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ LINK ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΑΤΕ..

To Zeus ειναι μεν μια πολλη καλη καλη επιστημονικη ισως περισσοτερο διανομη, που υπαρχουν πολλα που πρεπει να κανεις με το χεερι & δεν εχει & τον ιδιαιτερα φιλικο installer!Διανομες υπαρχουν στο περιοδικο. Μπορεις & απο εκει. Κοιτα παντως &: MandrivaPClinuxOSKubuntu. Aν εχεις dsl modem το sagem 800 της ΟΤΕnet, προτιμησε τις δυο πρωτες.Απο το Μandriva να κατεβασεις τη σταθερη διανομη 2007 & οχι την 2007spring(υπαρχει στο dvd του περιοδικου)Πατα F2 μολις φορτωσει ο boot manager, επελεξε Ελληνικα & προχωρα βημα-βημα (σε παει μονο του,απλουστατο!)Αν θες να δεις τα 3D(κυβους κλπ) επελεξε μολις στο ζητησει προς το τελος το 3D desktop. Αν σου αρεσει κλικαρεις στο εικονιδιο install & εγκαθισταται στον σκληρο σου δισκο. Περισοτερα θα βρεις στο forum, μα & σε παληοτερα τευχη του περιοδικου
constantinos2007-5-10 12:35:14

brave](στην τελικη μια ερωτηση ενος αγνωστου ειδες Νασο... μπορει ο φιλος ...

Έχεις δίκιο, ίσως έπρεπε να τα διαμορφώσω λίγο καλύτερα το post.

Ziorange, καλως ήλθε πάντως

nasos] Δοκίμασε καλύτερα κάποια εναλλακτική όπως τα Mandriva, Ubuntu, Debian, Xandros ή το επίσης Ελληνικό Knopell, που είναι πολύ εύκολο να εγκατασταθούν.

Ξερεις πως γινεται με το Κnoppel η διαδικασια εγκαταστασης, Νασο?? Γιατι δοκιμασα με τον τροπο που γινοτανε παληοτερα για το knoppix, μα δε τα καταφερα!

Χμμμ... κι εγω εχω την εντυπωση πως η νεα του εκδοση δε μπορει να εγκατασταθει (εκτος κι αν γινεται με αλλο τροπο)

εχμ... απλα το πιθανοτερο εινα  κατι μαλλον να  κανεις λάθος (τη  συγκεκριμενη διανομη δεν την εχω δει ακομη να κολωνει πουθενα )
Το συνηθισμενο λαθος ειναι καποια συσκευη. Απλα βγαλε οτι βυσμετακι (ειδικα τα usb) "κρεμεται" γυρω απο το μηχανημα σου, και αν εχεις κανει overclocking γυρνα τη cpu στην κανονικη της συχνοτητα κατα την διαρκεια εγκαταστασης. Αν παλι συνεχισει το προβλημα, υπαρχει επιλογη να γινει με κλειστο  ACPI οποτε το δοκιμαζεις κι ετσι. Λογικα  κατι απο αυτα τρεχει.
σε ενα γνωστο το προβλημα του το δημιουργουσε το usb καλωδιακι του κινητου του (το οποιο δεν ειναι απλο καλωδιο)
 

ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ...ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ PC ΠΟΥ ΧΡΙΣΙΜΟΠΟΙΩ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟΣ AMD DURON STA 800MHZ ME 160MB RAM KAI 4GB ΣΚΛΗΡΟ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΑΔΕΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΙΞΕΡΑ ΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΩ..ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΠΤ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΟΣΩΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ USB..ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΙΓΗΣΕΙΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ACPI ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΕ ΤΑ LINUX ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ...ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ!!!!

Κοιτα, πραγματικα ποτε δε μου χρειαστηκε να κανω τετοιου ειδους εγκατασταση σε τουλαχιστο 20 μηχανηματα που εχω βαλει ubuntu, αλλα αρκετες φορες εχω ακουσει πως το ACPI μερικων εταιριων φερεται δυστροπα κατα τηην εγκατασταση (εμενα δε μου χει τυχει ακομη παντως).
Ισως ανηκεις σε αυτη την κατηγορια.
Το νεο τευχος του περιοδικου αφιερωνει καποιες σελιδες για αρχαρριους για το θεμα των προβληματων εγκαταστασης, και σε μια ματια που εριξα, παλι ειδα να γινεται λογος για το περιφημο ACPI πραγμα που σημαινει πως εχει δυσκολεψει αρκετους. Οποτε αν τελικα ανηκεις σε αυτη την κατηγορια , απλα θα σου προτεινα να επιλεξεις την  εγκατασταση χωρις αυτο .
Επειδη δε μου ετυχε ποτε τετοιο προβλημα, δε μπορω να σου πω περισσοτερα, αλλα για να εχει μπει σαν "προβλημα εγκαταστασης" στο αρθρο, προφανως εχει τυχει σε αρκετο κοσμο.
Απο την αλλη, εχω δει αρκετες διανομες να κολωνουν σε αρκετα μηχανηματα, αλλα οχι τις ubuntu, mandriva & suse (ακομη και το knopel μου χει τυχει να μην τρεχει σε καποιο συγκεκριμενο μηχανημα) τεσπα, αυτα που γραφω ειναι απο προσωπικες εμπειριες, ισως στα παιδια στο περιοδικο εχουν τυχει περισσοτερα κουλα, οποτε καποιος απο τους admins ισως ξερει κατι παραπανω στο θεμα
brave2007-5-10 10:48:56

ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΙΠΩΣΗ ΠΩΣ Η ΕΚΔΟΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΙΣΩ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΜΟΥ PC EINAI ΚΑΠΩΣ ΒΑΡΙΑ...ΑΛΛΑΞΑ ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΞΑΝΑΕΒΓΑΛΕ ERROR KAI ΜΠΙΚΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΜΩΣ ΤΟ PC ΣΕΡΝΕΤΑΙ ΔΛΔ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΜΙΣΑΩΡΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ INSTALL ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ...ΟΠΟΤΕ ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΕΚΔΟΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΙΣΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΙΚΑ ΣΥΜΒΑΤΑ ΤΟ PC ME TO ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ?

*** ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΙΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ PC  ΤΑ ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ.

ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΩ ΠΡΙΞΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΧΩΡΙΣ ΕΣΑΣ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

  Λοιπον, κατ αρχας δε μας εχεις πρηξει καθολου με τις ερωτησεις σου, μια και αυτος ειναι ο κυριος σκοπος του forum (λιγο με τις φωνες σου μας επρηξες μονο....internetικά > κεφαλαια=φωνες)
Λοιπον, επι του θεματος, αν τελικα το μηχανημα ειναι παμπαλαιο, η γνωμη μου ειναι puppe linux. Ειναι μια πραγματικα σφαιρατη διανομη, που τρεχει σε οτιδηποτε μηχανημα και ειναι μολις 50 Mb !!!
Φορτωνεται ανετα στη ραμ, και ετσι η ταχυτητα της εντυπωσιαζει τρελά.
αναμενω εντυπωσεις (ελπιζω θετικες αυτη τη φορα)
brave2007-5-10 16:19:35

ziorange, όχι μη βάλεις το Austrumi του τεύχους 15. Δεν έχει Ελληνικά!  Βάλε το παλιότερο 1.1 από το τεύχος 12, που είναι όλο στα Ελληνικά, χάρη στις προσπάθειες των εθελοντών.

Εναλλακτικά, βάλε το Puppy 2.13 -που λένε και τα παιδιά - από το προηγούμενο τεύχος 14 και θα μας θυμηθείς. Έχω στο γραφείο ένα P3 στα 600Mhz με 128MB RAM και πάει σφαίρα...και γράφω και ελληνικά, απλά το περιβάλλον είναι Αγγλικό.

Να του βάλεις την παράμετρο toram για να φορτωθεί όλο στη μνήμη. Η μνήμη που έχεις είναι υπέραρκετή για αυτό!

Διάβασε το /Distros/index.html του DVD 14 για το Puppy και ρώτα ότι θες.
linuxformat2007-5-10 16:23:48

Δε χανεις τιποτε απολυτως να το δοκιμασεις, αλλα αν δεν εκατσε το ubuntu ψιλοδυσκολο βλεπω να καθεται το freespire.
Προσωπικα εχω προηγουμενα με αυτη τη διανομη απο την εποχη που ηταν lindows, και δεν τη θεωρω καθολου "τιμια" με την εννοια πως -κατα την προσωπικη μου αποψη και εμπειρια- δεν ειναι ουτε κατα διανεια αυτο που υποστηριζει πως ειναι (φυσικα ας με διορθωσει καποιος αν οι νεοτερες εκδοσεις της ειναι κατι διαφορετικο)
Την ακουω απο τοτε που ολοι διαλαλουσαν την πραματια τους φαναζοντας "εδω η ευκολη εγκατασταση" "οχι η δικη μας ειναι ακομη πιο ευκολη"
....για μενα οτι εχω δοκιμασει, σε θεμα εγκαταστασης ευκολο ειναι (ισως εξαιρουνται καποιες ειδικες περιπτωσεις τυπου slakware και gentoo που απευθυνονται σε ειδικη κατηγορια χρηστων) απο κει και περα, καραγουσταρω το ubuntu οχι βεβαια για την εγκατασταση, αλλα για τις ευκολιες που παρεχει, και για το λογο οτι το θεωρω πολυ ευκολο να πεισεις ενα απλο χρηστη να το βαλει και να μη νοιωθει σαν εξωγηινος.
 Το lindows αντιθετα παρολιγο θα ηταν η αφορμη να παρατησω το αθλημα τοτε που ψαχνομουνα, και αν δεν επεφτε στα χερια μου το Mepis ισως και να το ειχα κανει, μια και "αν αυτη η διανομη με τοσες χιλιαδες προβληματα στο θεμα αναγνωρισης του harware ειναι ευκολη, ποιος ξερει πως ειναι οι δυσκολες" .... χμμμμ...αλήθεια, δε χανεις να δοκιμασεις το Mepis απο live cd , ισως και να παει καλα, ομως για το puppy ψιλοεπιμενω.... μεχρι τωρα οσοι ειδαν την ταχυτητα του εντυπωσιαστηκαν τρελα
brave2007-5-10 17:42:15

Εχω φαει καταρα. μολις εβαλα το puppy κλασσικα κανω boot κανει εκει κατι δικα του και μετα μενει στασιμο με μια παυλα που συνεχως αναβοσβινει..οποτε τι κανουμε? μηπως θελει καμια εντολη?  ααα το να βαλω ας πουμε το ubuntu μαζι με xp πως γινεται? το ξερω περασα σε αλλο κεφαλαιο αλλα αν δεν τρεξω linux θα τρελαθω το εχω βαλει στοχο!!!

κοιτα, αν θες ενα dual boot συστημα, ο καλυτερος τροπος ειναι να μειωσεις το partition των xp και να αφησεις λιγο κενο χωρο για το ubuntu, το οποιο θα εγκατασταθει εκει (προσεχε τι θα επιλεξεις μονο κατα την εγκατασταση γιατι υπαρχει προεπιλεγμενη η επιλογη αν θυμαμαι καλα να εγκατασταθει σε ολοκληρο το δισκο)
Απο κει και περα, μπορεις αν εισαι λιγο πιο τολμηρος να κανεις απ ευθειας την εγκατασταση απο το ubuntu και να το αφησεις να φτιαξει αυτο τα partition, κατι που γενικα οσες φορες το εχω δοκιμασει, δεν αντιμετωπισα κανενα απολυτως προβλημα, αλλα συνηθως δεν το προτεινει κανεις σε καποιον αρχαριο για να μη γινει καποια στραβη.
 Απο την αλλη, σχετικα με το παλιο pc, μαλλον κατι στοι hardware δεν παει καλα.. μπορεις να δωσεις μια περιγραφη του τι υπαρχει εγκατεστημενο? (και στις pci καρτες, μηπως υπαρχει τιποτα παλαβο)

ziognare ειναι ευκολο να το κανεις, σε παει βημα-βημα, μα αν θες & εισαι απο Αθηνα, μπορεις να περασεις η μια Τεταρτη 18:00 ως 21:00 η Σαββατο 15:00 ως  19:00 απο τη HELLUG,στη Καλιθεα (Παππαφλεσα 1-3 & Αγνωστου Στρατιωτου. 1ος οροφος - τηλ.: 2109583906) να σε βοηθησουμε να το εγκαταστησεις μαζι με τα windows σου.
linuxformat2007-6-21 13:26:28

λιγακι off topic
Kωστα, στα γραφεια της HELLUG ποσα μηχανακια την ημερα μπορουν να εξυπηρετισουν?
Υπαρχει κατι αντιστοιχο στη Θεσσαλονικη?
Ειναι ευκολο να βγαλετε μια ανακοινωση σχετικα?
Αν ναι, θα χαρω να συμμετασχω στο να τη μοιρασω.

Δεν ισχυει το ποσα. Εθελοντικα παμε ολοι. Ερχεται εκει καποιος που δε ξερει & τον βοηθαμε. Αυτο εγινε & με εμενα & με αλλους.Ασε που καθε φορα που παω, εκτος απο τη καλη παρεα ολο & κατι θα μαθω!  Στη Θεσ/νικη δε ξερω τι κανει το εκει lab (δες τη δ/νση στη σελιδα 17 του περιοδικου). Αν θες να βοηθησεις & εσυ & ο οποιος αλλος γινεται. Αρχιστε ακομα& αν ειστε σε αλλες πολεις κανοντας μια εγγραφη (ηλεκτρονικη) στη Hellug. Κανεις δε σας υποχρεωνει βεβαια, μα ειναι μια καλη αρχη! & μην ...ανησυχειτε καθολου. Η Ηellug προσφερει εργο (ενεργο & υλικο) σε ολη την Ελλαδα & ετσι οπου & να ειστε εκτος απο τα δικαιωματα που εχετε σαν ενεργα μελη, μπορει να "κληθειτε" για βοηθεια!! Μη ξεχνατε οτι η Hellug ειναι η επισημη Ελληνικη φωνη του Linux.   Βοηθηστε ολοι να τη κανουμε δυνατοτερη & ισχυροτερη!!
constantinos2007-5-10 19:55:32

Και ομως τελικα τα freepsire λειτουργουν. σερνονται μεν αλλα λειτουργουν και ειμαι πολυ χαρουμενος. οσων αφορα το puppy τελικα το καταφερα και αυτο αλλα δεν μου αρεσει που δεν τρεχει απο τον σκληρο αν και ειναι πολυ γρηγορο!!!

Φιλε ziorange καλως ηρθες στον κοσμο του linux λοιπον
Δεν το βλεπω τοοοοσο κουλο.. Αλλος αγαπαει μια διανομη, κι αλλος τη μισει με φανατισμο μουτζαχεντιν. Αλλος παιδευεται για κατι και σπαει τα μουτρα του, και αλλος τον παρακολουθει και λεει "μα πως ειναι δυνατον?"
Γι αυτο υπαρχουν και οι κοινοτητες, και τα φορουμ, καθως και οι επισημες σελιδες των διανομων και τα manuals (αν και τα τελευταια αν εξαιρεσουμε την περιπτωση του Gentoo αμφιβαλω αν τα διαβαζει κανεις απο την αρχη ως το τελος)
Αληθεια, μια ερωτηση: Απο γραφικα τι λεει το freespire? παλια θυμαμαι ηταν πιο μαπα κι απ τα αρχικα του debian (ας με συγχωρησουν οι debian fan αλλα χωρις τους drivers τις γραμματοσειρες και το καταλληλο σουλουπωμα μου θυμιζει atari)

Κωστα, (ειμαστε out of topic βασικα)  αν θυμαμαι πρεπει να ειχα κανει περυσι η προπερσυ  εγγραφη, αλλα δε συμμετειχα ποτε ενεργα. Ισως βεβαια αποφασισω να το κανω -γιατι οχι- αλλα οντως με ενδιαφερει το θεμα της Θεσσαλονικης γιατι εχω πολλα παιδια εκει που θελουν αλλα τα εχουν βρει μπαστουνια, και δεν μπορω βεβαια να παρω τη βαλιτσα μου και να παω να τους κανω εγκαταστασεις (βασικα ενα Σ/Κ δε θα με χαλαγε καθολου, αλλα δε μπορουν καν να συνενοηθουν μεταξυ τους να ορισουν μια κοινη μερα και ωρα)

brave2007-5-10 20:17:48

Τα γραφικα μου φαινονται αρκετα καλα...βεβαια δεν εχω  μετρα συγκρισης γιατι ειναι η πρωτη διανομη που χρησιμοποιω. θελω να σας ευχαριστησω ολους για την βοηθεια και την υποστηριξη που μου δωσατε. οτι αλλο χρειαστω πλεον ξερω που να σας βρω ειμαι σιγουρος οτι θα με βοηθισετε!!!

οτι γνωριζουμε κι οπου μπορουμε σιγουρα δεν εχουμε προβλημα να το μοιραστουμε
εχμμμ σχετικα με την ερωτηση για τα γραφικα, αν θες, για πες, οταν λες "αρκετα καλα" μοιαζουν ας πουμε με τα xp (εστω και πριν βαλεις τους εμπορικους drivers μια και μαλλον δε θα τους εχεις περασει ακομη ουτε στα freespire) ή απλως ειναι υποφερτα?

brave]
Κωστα, (ειμαστε out of topic βασικα)  αν θυμαμαι πρεπει να ειχα κανει περυσι η προπερσυ  εγγραφη, αλλα δε συμμετειχα ποτε ενεργα. Ισως βεβαια αποφασισω να το κανω -γιατι οχι- αλλα οντως με ενδιαφερει το θεμα της Θεσσαλονικης γιατι εχω πολλα παιδια εκει που θελουν αλλα τα εχουν βρει μπαστουνια, και δεν μπορω βεβαια να παρω τη βαλιτσα μου και να παω να τους κανω εγκαταστασεις (βασικα ενα Σ/Κ δε θα με χαλαγε καθολου, αλλα δε μπορουν καν να συνενοηθουν μεταξυ τους να ορισουν μια κοινη μερα και ωρα)

Μαλλον πρεπει να ανανεωσεις την εγγραφη σου.Περνα & απο τα γραφεια καποια στιγμη.  Γραψε στο forum εκει & θα σου πουνε, υποθετω.Αλλαααααα.... ενα ΠΠΣΚ (θα ελεγα, καλυτερα) στη Θεσ/νικη & αυτη την εποχη  ειναι super!! Τα μαγαζια? Η νυχτα? ασε δε οι Θεσαλονικιες!! Τεσπα... τι τιτλο εχει το thread? Oyτε που θυμαμαι!! Μη & να ανοιγαμε ενα σχετικο thread στα γενικα?? Αν θες καντο, περιφερομαι σαν αδικη καταρα, μετα απο αρκετο καιρο στα Τorrents για να κατι αρχαιες ταινιες (π.χ Μονομαχια στον κοκκινο ηλιο!!! & κατι απαιχτα κοματια οχι ιδιαιτερα γνωστα απο μια απο κοινου τυχαια συναντηση του Jim με τον Van (Morisson)!!! & μπαινοβγαινω!!! (μη εμπορικη εγγραφη. Απαιχτα σας λεω!!Λυωμα & οι δυο & τα "χωναν" με τις κιθαρες σε ενα τρισαθλιο-τοτε- bar, ενω ολος ο κοσμος περιμενε τον Jim για μια συναυλια των Doors!!!)
constantinos2007-5-10 20:51:18

ziorange]

νομιζω πως αν παιρνουσα τα drivers θα εμοιαζαν αρκετα με xp

E, πηγαινε τοτε στην επιλογη CNR, επελεξε οτι εφρμογες θελεις, τους drivers τησ καρτας σου, & με ενα κλικ-κυριολεκτικα- θα εγκατασταθουν αυτοματα στον υπολογιστη σου. Στο μεταξυ εσυ μπορεις να κανεις οτι θελεις & να το αφησεις να κατεβασει. Θα σε ειδοποιησει αυτο, οταν τελειωσει.Ετσι, απλα! & οπως θα εξακριβωσεις, τελικα ΔΕΝ υπαρχει συγκριση με τα xp!!! (αληθεια, αυτα τρεχανε στο συγκεκριμενο pc σου???)

ειμουνα ετοιμος να ρωτησω τι να κανω με την καρτα γραφικων...πανω σε αυτο το συστημα εχω μια GEFORCE 2 MX400 της manli...1ον η επιλογη cnr που ειναι? και 2ον προιποθετει συνδεση στο net για να το κανω αυτο? γιατι τοτε τρωμε πακετο...τι θα εκανα χωρις εσας.... 

γιατι, δε συνδεθηκες στο νετ ακομη μεσα απο τη διανομη σου?
αν εχεις μια καρτα δικτυου κι ενα ρουτερακι εκ των ραγματων εισαι συνδεδεμενος. Αν παλι προσπαθεις με καποιο modem, αν αυτο δεν ειναι κανενα περιεργο winmodem αλλα καποιο εξωτερικο, παλι δεν νομιζω να εχεις κανενα προβλημα. Πριν τη DSL ειχα ενα παναρχαιο παραλληλο της usrobotics το οποιο τουλαχιστο μεσα απο το KDE δεν ειχε κολωσει σε καμια διανομη, εκτος απο μερικες που δεν επαιζαν ετσι κι αλλιως με το hardware μου
(σχετικα με το cnr σε καποιο μενου θα βρισκεται λογικα.. θα σου πει ο Κωστας καλυτερα που τη γνωριζει τη διανομη αν εν τω μεταξυ δεν το χεις βρει)
brave2007-5-10 21:44:48

μπορω να βαλω ενα supra diamond 56 ισα ισα για να μπω στο net αλλα θα το αναγνωρισει? εχει και καρτα δικτυου θα την εχει αναγνωρισει?

χμμμ καρτα δικτυου ενωειται πως την εχει ηδη αναγνωρισει, αν εχεις dsl+ρουτερ (ή οτιδηποτε αλλο σε ethernet) ενωειται πως θα παει μια χαρα.
Το supra diamond το ειχα κι εγω σε usb εκδοση, και αφου μου χε σπασει τα @@ απλα το πεταξα, αλλα μιλαμε για 2 χρονια πριν, ισως και 3... τωρα δεν ξερω, ισως και να ειναι μια χαρα...απλως δοκιμασε, και ελπιζω το επομενο μυνημα να το γραψεις μεσα απο το linuxάκι σου

δεν εχω ρουτερ αλλα μπορω να σινδεσω το νετ με το laptop. αν μπω νετ με το laptop και σινδεσω τις καρτες δικτυου το linux θα ειναι online κατευθειαν οπως αν σινδεσω 2 pc με win xp πανω?

εμμμ δεν εχω δοκιμασει κατι τετοιο, και δεν ξερω αν θελει καμια ρυθμιση IP χειροκινητα, κατα τ αλλα φυσικα και δεν υπαρχει κανενα προβλημα.
 Μην ξεχνας πως το linux ειναι unixοειδές συστημα, αρα τα δικτυα ειναι το στοιχειο του

τελικα ειμαι αστερι...καταφερα να το βαλω το μοδεμ αλλα δεν βρισκει dial tone....στα windows θυμαμαι ειναι μια επιλογη που πρεπει να γραψουμε ATX3 εδω τι κανουμε?

 

στο suse ειχε την επιλογη enable dial tone, τωρα σε αυτη τη διανομη δεν ξερω, αλλα λογικα θα εχει κατι παραμφερες.
Μπραβο παντως μια χαρα τα πας για πρωτη μερα

edit παντως πολλα θεματα προβληματων σιγουρα θα εχουν συζητηθει στο φορουμ της σελιδας της διανομης σου... δε χανεις τιποτα να ριξεις μια ματια
brave2007-5-10 22:41:43

ενταξει το εφτιξα και το dial tone ειναι η εντολη ιδια με τα windows


μια χαρα...
τωρα ηρθε η ωρα να ....ξεσκισεις την πρωτη σου διανομη (συνηθως ετσι γινεται)
Για αρχη αρχιζεις και ανακαλυπτεις τι εχει μεσα. Μετα οταν βλεπεις πως δε σου αρκουν, αρχιζεις και κατεβαζεις και εγκαταστεις απο τις αποθηκες της διανομης σου, και παει λεγοντας... Λογικα σε κανα μηνα θα εχεις εγκαταστησει και στο βασικο σου συστημα καποια διανομη linux που σιγα σιγα θα της αυξανεις το χωρο μειωνοντας απο τα winπαραθυρα, μεχρι να τα ξεφορτωθεις τελειως
Καλως ηρθες

Προσπαθησα να σινδεσω το laptop με το pc μεσω δικτυου ωστε να μοιραστουν την adsl συνδεση αλλα τζιφος ενω βλεπουν το ενα το αλλο δεν την μοιραζονται. θελω να βαλω τα drivers της καρτας γραφικων γιατι η αναλυση που εχω τωρα ειναι 800x600 και μεσω dial-up θα κανω πολυ ωρα...οποτε αν εχω καταλαβει καλα με το CNR μπορω να βρω τα drivers της καρτα γραφικων?

ziorange, κάνε το καλό και άνοιγε νέο θέμα όταν έχεις να ρωτήσεις κάτι νέο. Το θέμα αυτό λέγεται ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΕΥΣ και ουδεμία σχέση δεν έχει πλέον. Μπορείς να μεταφέρεις αυτούσιο το post σου σε ένα νέο θέμα κάνοντας κλικ στο Μεταφορά.