video σε firefox

ioannis | Κυρ, 02/03/2008 - 21:19 | 1' | 13

καλήσπερα.θελω να ρωτησω γιατι ο firefox δεν παιζει κανενα βιντεο;εχω εγκαταστησει τον flash player και αλλους

players αλλα παλι τιποτε δεν γινεται.απο youtube παιζει κανονικα. απο αλλα σαιτ πχ mega video δεν παιζει.

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Νικόλαος

Φίλε Ιωάννη, στο youtube βλέπεις video γιατί αυτά σερβίρονται σε flash και εσύ διαθέτεις το plugin flash player στον firefox.
Άλλα sites χρησιμοποιούν άλλες τεχνολογίες. Δεν μας λες ποιά διανομή χρησιμοποιείς - θα βοηθούσε. Γενικά σε συμβουλεύω να ανοίξεις την εφαρμογή διαχείρησης πακέτων της διανομής σου και να εγκαταστήσεις τον mplayer καθώς και το mplayer plugin το οποίο θα δώσει την δυνατότητα στον firefox να αναπαράγει video. Με το mplayer θα έχεις και έναν πολύ καλό player για να βλέπεις dvd και άλλα αρχεία video...
Καλή επιτυχία.

Εγκατέστησε το mozilla-plugin-vlc και κάνε restart τον Firefox:

sudo apt-get install mozilla-plugin-vlc

εγκατεστησα τους πλαυερς και τωρα μου βγαζει το εξης δεν εχει καθοριστει videoplayer γιαυτο το μεσο(ελεγξτε εργαλεια μενου,mediaplayer conectivity,...)
application/xshockwave-flash
πως το ρυθμιζω αυτο;

emena antithetos pali enw exw ta aparaitita den mporw na dw video sto firefox oute apo youtube.bgazei sta perissotera site mia mauri othoni kai sto youtube pigainei spasta to parathiro den emfanizetai swsta kai genika arxizei kai kollaei to pc.

Μήπως έχεις πρόβλημα με τον flash player στο πισι γιατί όταν κολλάει στο youtube αυτό θα φταίει.Το είχα και γω να φανταστείς και κράσαρε τελειώς ο firefox.Ξανακάνε μια εγκατάσταση.Τα repositories για το medibuntu τα ενεργοποίησες;;;

ioannis, το

application/xshockwave-flash

δηλώνει ότι πρόκειται για Flash βίντεο. Πιο πάνω σου απαντήσανε για βίντεο γενικά (avi, mpg, κλπ). Για Flash βίντεο χρειάζεσαι άλλο πράγμα, δηλαδή το Flash plugin της Adobe. Παλιότερα, μπορούσες να εγκαταστήσεις τα πάντα (και το flash plugin) εγκαθιστώντας το πακέτο ubuntu-restricted-extras:

sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras

Αυτό το πακέτο περιέχει ότι χρειάζεσαι...

Νομίζω όμως ότι κάποιο πρόβλημα υπάρχει και δεν εγκαθίσταται σωστά το plugin με αυτό το πακέτο. Αν σου συμβεί κι εσένα, δοκίμασε να κατεβάσεις το συμπιεσμένο tarball απευθείας από εδώ (υπάρχει και σε κάθε DVD του περιοδικού, στο φάκελο Internet):

http://fpdownload.macromedia.com/get/flashplayer/current/install_flash_player_9_linux.tar.gz

Σώσε το στον προσωπικό φάκελό σου (το home).

Μετά σε ένα τερματικό, δίνεις:

cd ~
sudo tar zxfv install_flash_player_9_linux.tar.gz -C /usr/lib/firefox/plugins

H δεύτερη εντολή αποσυμπιέζει τα περιεχόμενα του tarball στο φάκελο /usr/lib/firefox/plugins.

Ξαναξεκίνησε το Firefox και είσαι ΟΚ.

den egine kati apla o player to youtube emfanizetai kala twra, alla sinexizei na kolaei kai episis grizarei i othoni kai de mporw na katalabw ton logo.akomi paratirisa oti otan paw na akousw kapio live stathmo apo to live24 mou zitaei na dwsw username kai pasword.many problems about firefox pf!!!!!!!!!!

kii]den egine kati apla o player to youtube emfanizetai kala twra, alla sinexizei na kolaei kai episis grizarei i othoni kai de mporw na katalabw ton logo.akomi paratirisa oti otan paw na akousw kapio live stathmo apo to live24 mou zitaei na dwsw username kai pasword.many problems about firefox pf!!!!!!!!!!

Για να σου ζητάει username και password σημαίνει ότι έχεις εγκαταστήσει όλα τα plugins σαν root. Αυτό δεν είναι σωστό και είναι και επικίνδυνο. Αν έχεις ubuntu κοίταξε σε παρακαλώ   εδώ http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu:Gutsy για να εγκαταστήσεις σωστα όσα χρειάζεσαι. Επίσης θα σε παρακαλέσω να μην γράφεις σε greeklish γιατί είναι εξαιρετικά δυσανάγνωστα και έχουμε συμφωνήσει σε αυτό το φόρουμ να γράφουμε στα ελληνικά για αυτό ακριβώς τον λόγο.

και εγω παιδια παλι δεν καταφερα τιποτε.μηπως πρεπει να γινουν καποιες ρυθμισεις στο εργαλεια>mediaplayerconnectivity>configure;

τελικα το προβλημα βρισκεται στο mediaplayercoνnectivity στις ρυθμισεις γιατι για το flash πχ ειναι κενο το αντιστοιχο πλαισιο αλλα οταν κανω browse δεν ξερω που ειναι εγκατεστημενος o flashplayer για να το βαλω στο πλαισιο.

τελικα απεγκατεστησα το προσθετο mediaplayerconnectivity και λυθηκε το προβλημα.